WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózek zostawiamy na grudzień, żeby przyszły dodatki z pracy na święta :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 jak tam dzidzia się odezwała ?

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki mam juz wszystkie, kupilam wiekszosc w HM i pare w sklepach dzieciecych. Wszystko w farbach unisex - brazowe i szare, takie jak mi sie podobaja, takze bedzie dla nastepnych dzieciaczkow, moze dziewczynki :)

Moja mama sama sie pytala, kiedy zaczne kupowac, bo ona juz na tym etapie to wszystko miala :D Ale my z mamą mamy blizniacze charaktery i podążam nieswiadomie jej sciezka zycia :)
    Tesciowka nie radzi i nie wzdycha, ale z maslnymi oczami mowi, jakie piekne rzeczy sa dla bobasow w sklepach ;)

Takze ciuchy mam, nastepne beda kosmetyki/pielęgnacja, wszystkie akcesoria od wanienek po podgrzewacze i babyphone, pozniej wozek, a na samym koncu mebelki (w okresie okoloporodowym przeprowadzamy sie do kupionego przez nas domu - czas slaby, ale nie da sie nic zrobic...).

Ale z tego co widze to co dziewczyna, to inne tempo. Niektore zaczynaja zakupy w 9. miesiacu, a inne zaczynaja po dwoch kreskach ;)

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz wszystko mamy brakuje tylko drobiazgów i akcesoriów higienicznych. Marzyliśmy o dziecku juz bardzo długo i kiedy zdecydowaliśmy ze juz czas na bobasa i powrotu do Polski kupiliśmy cała wyprawkę, taka jaka nam sie wtedy podobała, a było to 4 lata temu. Pózniej wyszły problemy z płodnością i te wszystkie kartony straszyły jak diabli... Ale teraz mam nadzieje, ze juz zaczną cieszyć ponownie...

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • siakamaluka Nowa

Wysłany: 28 września 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, postanowiłam do Was dołączyć :)
    Moje maleństwo ma pojawić się na świecie 09.03.2017 :)

KasiaMarysiaaa, panama, Skali89, Jastin13, Lyanna lubią tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też mówi że to za wcześnie jak mówię że chciałabym coś małemu kupić. Może jak córce coś będę kupować to namówię go o coś dla młodszego. Bo w końcu musi być sprawiedliwość nie? :) Wczoraj aż weszłam na allegro i pooglądałam sobie ubranka żeby się zorientować jakie to wzory dobre dla chłopców :) chciałabym coś mu kupić... Brakuje mi tego bo córce w sumie kupiłam tylko kilka rzeczy bo sporo dostałam/pożyczyłam i dużo kupiła moja mama. No i wczoraj byli u nas znajomi i mamy obiecane ubranka po ich synku :) już się nie mogę doczekać tego przeglądania :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Mój mąż nie :D byle tylko nie ciągać go po sklepach :D nawet fotelika dziad nie chciał wybrać i się wymigał, że 90% czasu mały będzie jeździł ze mną, plus niby lepiej mi idzie z czytaniem opinii xD

Skąd ja to znam . U mnie tez jest "wybieraj sobie Kochanie, wybieraj bo ja sie nie znam".
    A skąd ja mam się znać ? To moje pierwsze ! :D ale przynajmniej w tej kwestii mam swobodę :D

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 28 września 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko kilka rzeczy z Lidla i Tesco, w sumie mama mnie namówiła na większość :-) z zakupami chce się wyrobić do końca roku, max styczeń bo termin mi się zmienił na koniec lutego. A na koniec już mi się nie będzie chciało z takim dużym brzuchem jeździć po sklepach :-)

p19udqk3nchjnfls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś może dzisiaj też wizytuje ? :)

• Fortitudo Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Cześć kobiety :) kupiłam wczoraj dosłownie 4 rzeczy dla maluszka i uwaga... dostałam za to "zjebke" od męża, ze za wcześnie, ze jeszcze mam się wstrzymać... Wasi tez tak maja czy tylko mój jest taki :(

Mój by już chciał wszystko kupić:-P

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym żeby mój robił ze mną zakupy i żeby mu zależało na wyborze kolorów etc , jemu wszystko jedno jakie będzie oby było na początku gadał ze za wcześnie jak kupiłam wozek i mnóstwo ubran to już mu sie odechcialalo gadać i ogląda bo nie ma wyjścia wsadzam mu przed nos milion razy każda nowa rzecz która kupiłam ..

Nie wiem czy dzidzia się odezwała może delikatnie coś czuje ale nie jestem pewna czy to dzidzia wcześniej to było mocniejsze ..

Dziewczyny śnił mi się dzis poród oczywiście cesarski innego mój mózg nie bierze pod uwagę .. i tak się obudziłam i wg i nie mogę się doczekać tego dziecka mógłby być już np grudzień strasznie bym już chciała je mieć tu na świecie ( jak już będzie gotowe do życia i zdrowe ) moc się przestać o nie martwić aż tak ..

• Black&White Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kumpela ma depresję po cesarce jak się naczytała w Internecie że nie powinno się mówić "data urodzenia" tylko "data wyjęcia" "cesarka to nie poród tylko operacja, więc nie mów że urodziłaś dziecko bo ty nic o porodzie nie wiesz" "nie powinnaś obchodzić dnia matki bo dziecka nie urodzilaś" i wiele wiele innych... Ja zamierzam mojemu dziecku mówić "to ja się tak męczyłam, żeby Cię urodzić a ty mi takie rzeczy odpier***** hahaha :D
    Ja jestem dziś po wizycie, będzie Syn!

PatSim, KasiaMarysiaaa, PolaMinka, lostdestionation, Cabank84, martuśka737, Klaudy, Kasia.ke1, Lyanna, syla2312 lubią tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Moja kumpela ma depresję po cesarce jak się naczytała w Internecie że nie powinno się mówić "data urodzenia" tylko "data wyjęcia" "cesarka to nie poród tylko operacja, więc nie mów że urodziłaś dziecko bo ty nic o porodzie nie wiesz" "nie powinnaś obchodzić dnia matki bo dziecka nie urodzilaś" i wiele wiele innych... Ja zamierzam mojemu dziecku mówić "to ja się tak męczyłam, żeby Cię urodzić a ty mi takie rzeczy odpier***** hahaha :D
    Ja jestem dziś po wizycie, będzie Syn!

Gratuluję ! :)
    Czyli jednak ktoś dzisiaj ze mną wizytuje :) Ja czekam jak na szpilkach i się stresuje :)

• panama Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że mój mąż jest gdzies z boku. Nie dotyka brzuszka, nie nadskakuje, nie szaleje. Oczywiście mocno zestresował się, gdy trzeba było jechać do szpitala. Jak pokazałam mu te pieluchy z Lidla i śliniaczek, to powiedział "no". Także chyba kwestię ubranek, kosmetyków i wszystkich innych pierdółek zostawia mnie. Natomiast on będzie wybierał fotelik do auta i wózek. Mnie ma się podobać, natomiast on będzie patrzył pod kątem osprzętowania i funkcjonalności :)

3jvzk6nlakaftugh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiamarysia tak to jest jak wizyta po południu chociaż jak swoją miałam tydzień temu to bez stresu bo czułam ruchy , teraz gorzej ..

• PolaMinka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mamaginekolog wstawiła bardzo ciekawy artykuł apropo cesarka vs naturalny. Ja nie mam z tym tematem problemu, będę rodzić tak jak sytuacja będzie tego wymagała ale wiem, że lubicie się tu o to posprzeczać więc jest prośba- przeczytajcie z ciekawości, jako źródło ciekawej wiedzy i pozostawcie bez komentarza. Ja nie mam nic przeciwko żeby każdy rodził tak jak chce.

https://mamaginekolog.pl/cesarskie-ciecie-najlepszym-rozwiazaniem/

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nie chce nic mówić Ale po porodzie będziesz się martwić bardziej :) witaj w świecie matek będzie milion więcej rzeczy Ale może inaczej się odbiera

Ja kupowałam co miesiąc coś żeby nie było kumulacji terAz czekam na płeć 100 % bp dla chloca akurat wszystko mam

Kupując kosmetyki patrzcie na daty ważności bo do marca mogą się przeterminowanc

My też się przeprowadzamy w okresie porodu może uda się jakoś w styczniu zależy kiedy mąż Dom wykonczy

PatSim lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tym naskakiwaniem na kobiety po cesarce. Nie wiem jak bardzo zakompleksionym czlowiekiem trzeba byc, by podwyzszac sobie ego sposobem w jaki urodzilo sie dziecko. To tez poklosie glupiego podejscia w Polsce, w ktorym gloryfikuje sie cierpienie. Jesli nie zrobilas kupy w czasie porodu, nie popekalas az do odbytu, albo dziecko ci nie utknelo w kanale to nie jestes prawdziwa matka. No dzien dobry.
    Ja sama od poczatku chcialabym rodzic naturalnie (ze znieczuleniem), przy calej swiadomosci, ze czlowieczy porod to pomylka natury, w ktorej moze dojsc do mnostwa komplikacji. Jesli bede miala cesarke, nie wzruszy mnie to, bo porod to dla mnie zadna mistyka, tylko przykra robota do odwalenia.

Postarajcie sie nie przejmowac tym, co mowia inni ludzie, dziewczyny. Ja np. nie bede karmila piersia (sama rowniez bylam karmiona butlą), i nie obchodzi mnie kompletnie co inni sadza na ten temat. Ja jestem matką i to ja mam decydujace zdanie w tej kwestii, nie ojciec, nie babcia, nie polozna ani kumpelki.

panama, KasiaMarysiaaa, OjMaryś, Lyanna lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamirzam rodzić naturalnie i mam nadzieję ze znieczuleniem. Przy pierwszym porodzie też chciałam znieczulenie ale najpierw podali mi oksytocyne i jak zaczęłam wołać żeby mnie znieczulili to było już niestety za późno. Poród szybki bo niecałe 2h ale traumatycznie go wspominam, tak się darłam, że chyba całe CZMP mnie słyszało. Teraz mam zamiar od wejścia do szpitala powtarzać jak mantrę że chcę znieczulenie.

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne, rzeczy potrafią wypisywać w internecie, u mojej koleżanki wszystko było ok chyba z rok czasu, później koleżanki zaczęły rodzić naturalnie i normalnie wpadła w depresję, do tego te wpisy w internecie... akurat u niej cesarka była następstwem naturalnego porodu, tak po prostu wyszło kilka godzin i nie było rozwarcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 14:51

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ