X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi porodami karmieniem szkoda że to dziecko nie może wybrać jak chce przyjść ma świat jak chce być karmione wtedy nie byłoby problemu a tak będzie wieczny kłopot

Ja liczę na drugi łatwy poród pamiętam dziewczyny ze szpitala co po drugim sn po 2 h Skakala po łóżku

Ja będę rodzić w szpitalu gdzie nie ma znieczulenia bo oczywiście bo akurat nigdy nie ma anestezjologii na dyżurze chociaż pierwsze się obyło bez

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Wytlumaczcie mi, jaki problem mają tesciowe z karmieniem piersią? ;) Bo napotkalam sie juz na MNOSTWO historii, w ktorych teściówa odciagala synową od karmienia piersia. Dlaczego?
    Z teściową nie miałam problemów, ale z mamą tak. Bo jak ja byłam mała lekarze zalecali dokarmianie mm, bo pokarm kobiecy niby nie był wystarxzającu. Do tego zabraniano karmienia w nocy (tylko woda), więc kobiety szybko traciły pokarm. O przepajaniu wodą z glukozą, smoczkach czy historiach, że po 0,5 roku mleko zamienia się w wodę nawet nie chce mi się pisać. Do tego należy dodać wczesne rozszerzanie diety (ja miałam w 2 miesiącu życia podawane soki). Wbrew pozorom kp wcale nie jest tak akceptowane przez otoczenie jak butelka, szczególnie jak dziecko ma ponad pół roku lub jest wyrośnięte jak na swój wiek.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPama wrote:
    Lyanna a mogę zapytać z jakiego miasta jesteś, czy wolisz nie mówić ?
    Bo wiem że z nad morza jak ja i zaczynam się martwić :/

Nie no, nie jest aż tak strasznie ;) Nie wiem jak na położniczym, ale na ginekologii są naprawdę fajne pielęgniarki. I lekarze w większości też w porządku ale zdarzają się takie wyjątki. Po prostu boję się trafić na takiego kogoś, jak zacznę rodzić.

Chciałam Ci wysłać zaproszenie do przyjaciółek, żeby napisać wiadomość prywatną ale nie mam u Ciebie takiej opcji :/

KasiaMarysiaaa gratuluję córeczki :) Dużo odpoczywaj i na pewno wszystko będzie w porządku!

Nawiasem mówiąc, to trochę mnie zmartwiło, że wszystkie bierzecie jeszcze luteinę/duphaston. Może nie tyle, że Wy bierzecie ale że ja już nie biorę. Lekarz kazał mi już odstawić i od kilku dni nie biorę, mimo że są plamienia.

MamaPama, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna, dziwne ze kazał odstawić skoro sa plamienia...

Dziewczyny które aplikują tabletki dopochwowo, powiedzcie mi proszę czy wyczuwacie szyjkę macicy, bo ja juz od ponad tygodnia jej nie czuje, a wczesniej zdarzały mi sie plamienia ze względu na jej podrażnienie. Nie wiem czy to jest powód do zmartwień czy skutek unoszenia sie macicy? Wizytę mam dopiero 10.10.

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna a rozmawiałaś z nim o tym że pojawiły się plamienia? Troszkę dziwnie. Ja nigdy nie brałam luteiny ale nawet tak zwyczajnie na logikę,dziwne to.
    Moze warto by było zadzwonić i podpytać.
    A co do zaproszenia zerknij w swoje wiadomości, w zakładkę powiadomienia. Nie masz tam ode mnie?

A z tym karmieniem to pierwszy raz słyszę żeby teściowa czy matka odciągały synowa/córkę. A to nowość...
    Moze boją się o nasz biust :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 08:30

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam luteinę do minionego poniedziałku z powodu krwiaka który był. Teraz po odstawieniu miałam sama zdecydować czy jest mi potrzebna dalej. A miałam ją 2*1 dowcipnie bo jest skuteczniejsza niż ta podjęzykowa. Gdyby bolało mnie podbrzusze, czułabym twardnienie macicy itp to od razu miałam ją brać z powrotem, ale na szczęście wszystko jest dobrze i nic mi zbytnio nie dolega. W przypadku plamień trochę dziwne że lekarz kazał odstawić luteinę skoro pomaga ona funkcjonowaniu łożyska jak i jest podtrzymująca

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPama dla mnie też jest dziwne odciąganie przez mamy czy teściowe od karmienia piersią, u mnie żadna z nich się nie wtrącała do mojego wyboru

MamaPama lubi tę wiadomość

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z lekarzem od razu jak plamienie się pojawiło. U mnie to są takie plamienia nawracające - po badaniu, po współżyciu, ze zmęczenia, bez konkretnego powodu. Średnio raz na dwa tygodnie dzwonię w tej sprawie do lekarza, nawet nie muszę już się za bardzo przedstawiać i wyjaśniać o co chodzi ;) Może dlatego nie kazał przyjmować dalej Duphastonu. To znaczy ja byłam w trakcie schodzenia z dawki 3x1 do 1x1 i akurat to były ostatnie dni brania tabletek. Co nie zmienia faktu, że teraz zaczęłam się trochę martwić. A do poniedziałku się z nim nie skontaktuję, bo jest na urlopie :/

MamaPama, napisałam wiadomość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 11:06

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aplikuje luteine nie do samej szyjki więc nie wiem ale macica idzie do góry, rośnie dlatego nie czujesz, nie sądzę żeby szyjka się skracała:)
    Mnie pobolewa ten brzuch mam nadzieję, że lozysko się podniesie

Agi83 lubi tę wiadomość

• honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    byłam wczoraj u ginekologa na wizycie kontrolnej. Z dzidziusiem wszystko dobrze, mierzył kość udową i główkę-wszystko zgadza się z wiekiem ciąży (aktualnie 15t0d).
    Powiedział też,że na 95% będzie dziewczynka :D <3 <3 <3

JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA!!! :D w sumie to 1 dziecko więc płeć nie jest dla mnie istotna ale fajnie już wiedzieć kto mieszka w brzuszku :)

Na następnej wizycie za 4 tygodnie będę miała USG połówkowe. Trochę szybko ale lekarz mówi,że jestem szczupła więc powinno być już widać.

juja00, Lyanna, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brać luteinę do 20 tygodnia, jadę we wtorek na kontrolę, nie mogę się doczekać :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda Gratuluję super wiadomości :)

Ja dzisiaj mam dzień lenia, tak mnie jakoś od 10 zmuliło nic mi sie nie chce leze i ogladam "Kardaszianki" :D Wy tez tak macie ze nawet po jedzenie nie chce sie wstac albo siku ? Normalnie zero energii...

Cabank84 lubi tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • panama Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    honda Gratuluję super wiadomości :)

Ja dzisiaj mam dzień lenia, tak mnie jakoś od 10 zmuliło nic mi sie nie chce leze i ogladam "Kardaszianki" :D Wy tez tak macie ze nawet po jedzenie nie chce sie wstac albo siku ? Normalnie zero energii...

Ja tak miałam ostatnio. Piękna pogoda, a ja leżę w łóżku i nic mi się nie chce. Kota pod pachę wzięłam i w kimę :) Mam takie dni bez energii. Ale wczoraj to aż mnie nosiło, tylko że wieczorem nasilił się ból pachwin, bo za dużo chodziłam.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio ciągle mam takie dni :/ może nie tyle co bez energii bo jak już wstanę to
    coś tam posprzątam, zrobię obiad pójdę na zakupy itp. ale wystarczy że coś zjem i zaraz dopada mnie zmęczenie :( Wstaje przykładowo tak jak dziś o 10 coś tam porobię do 14 później obiad i idę w kimę :/ wstaje o 18 nie mogę zasnąć do 3 nad ranem i tak non stop od tygodnia, już mnie to wykańcza :/

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Ja wstanę o 7 dzieci do szkoły odprowadze i juz myślę jak się tu położyć. Dziś np. Spałam do 13 .... dobrze ze dzieci obiad w szkole mają.... non stop śpiąca, dostaje zadyszki i ogólnie szybko trace energie. Mam nadzieje ze mi to przejdzie bo straszny burdelu w domu, okna i firanki aż straszą a ja śpię.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kogo jeszcze moge napisac w sprawie grupy fb?

88c53e3k19nfhznr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też proszę o informację ;)

• Black&White Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Zgredek lub natka

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym tygodniu :) Miłego weekendu wszystkim.

syla2312, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was też ma bóle krzyża w dolnym odcinku ? Od rana boli :(

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ