X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa myślę że to jedna z tych "normalnych" przypadlosci w ciąży.
    Oczywiście ja nie lekarz.
    Ale zdarza się to wielu dziewczynom. Jest ucisk, bolą plecy. Czasem aż promieniuje na nogę.
    Mam tak co jakiś czas.
    Połóż się , rozluźnij, odpocznij. Nie ma czym się martwić. Chyba ze ból nie do zniesienia to inaczej.
    Taka uroda ciąży, że zawsze coś gdzieś zaboli :P

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie bole. Nieraz czuje az mi caly kregoslup pulsuje. A dzis w nocy przyszla do mnie mlpdsza corka i tak mnie po plecach pokopala ze rano nie moglam stanac na lewa noge taki bol mnie zlapal. Na szczescie to rozchodzilam

88c53e3k19nfhznr.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety zaczyna pobolewać w pachwinie chyba jak więcej chodzę. To jeszcze nie ten ciągły ból ale widzę że mnie nie ominie. Ale w ramach rekompensaty dzisiaj już jestem pewna że czuję Małego. Haha termin na dzień kobiet a kopać zaczyna w dzień chłopaka :P

MamaPama lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    Do kogo jeszcze moge napisac w sprawie grupy fb?
    Do mnie :)

KasiaMarysia ja niestety zmagam sie z kregoslupem pomaga masaz i cieple oklady jak juz nie moge wytrzymac to biore Apap ktory lagodzi troche

Ja dzis od rana dla odmiany mam full energii cały dom posprzatany obiad dwudaniowy i deser normalnie sama sobie sie dziwie :)
    Jestem pierwszy dzien na zmniejszonej dawca dupka i czuje sie swietnie :) Oby juz do konca tak bylo :D
    Wczoraj zaczepiła mnie wścibska sąsiadka i mówi no w tej ciąży to zbrzydłaś sie nie oszukujmy szybko przytyłas i tak Cie wypryszczylo... Niestety ja do chorujacych na jezyk nie naleze i mowie no ciekawe ile czasu Tobie zejdzie zeby po ciazy sie garnac bo dzieciak pol roku a Ty dalej brzuszek pociazowy ciagasz i bieganie nie pomaga... Nie wytrzymałam wiem wredna ja :D

panama, Lyanna, KasiaMarysiaaa, syla2312, martuśka737 lubią tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Przepraszam ze sie wtrace ;) ale chcialam o cos zapytac.

Kazio Ty robilas test Nifty? Ale wczesniej mialas wykonywany test Pappa?

Nigdy nie mialam tych testow a teraz w wieku 34 lat lekarz mnie namowil na test Pappa, jednak nie przekonuje mnie ten test i wolalabym zrobic ten Nifty od razu.

Polecasz od razu zrobic nifty czy jednak najpierw pappa?

• panama Ekspertka

Wysłany: 30 września 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Do mnie :)

KasiaMarysia ja niestety zmagam sie z kregoslupem pomaga masaz i cieple oklady jak juz nie moge wytrzymac to biore Apap ktory lagodzi troche

Ja dzis od rana dla odmiany mam full energii cały dom posprzatany obiad dwudaniowy i deser normalnie sama sobie sie dziwie :)
    Jestem pierwszy dzien na zmniejszonej dawca dupka i czuje sie swietnie :) Oby juz do konca tak bylo :D
    Wczoraj zaczepiła mnie wścibska sąsiadka i mówi no w tej ciąży to zbrzydłaś sie nie oszukujmy szybko przytyłas i tak Cie wypryszczylo... Niestety ja do chorujacych na jezyk nie naleze i mowie no ciekawe ile czasu Tobie zejdzie zeby po ciazy sie garnac bo dzieciak pol roku a Ty dalej brzuszek pociazowy ciagasz i bieganie nie pomaga... Nie wytrzymałam wiem wredna ja :D

Wiesz, ja jestem za tym, aby ustawiać do pionu te wszystkie wścibskie i chamskie babska :D

OjMaryś lubi tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Hej dziewczyny :)

Przepraszam ze sie wtrace ;) ale chcialam o cos zapytac.

Kazio Ty robilas test Nifty? Ale wczesniej mialas wykonywany test Pappa?

Nigdy nie mialam tych testow a teraz w wieku 34 lat lekarz mnie namowil na test Pappa, jednak nie przekonuje mnie ten test i wolalabym zrobic ten Nifty od razu.

Polecasz od razu zrobic nifty czy jednak najpierw pappa?

Sorki, że się wtrące, ale jeżeli i tak masz zamiar zrobić Nifty to według mnie nie ma najmniejszego sensu robić PAPPA ;-)

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaa ja z bólami kręgosłupa zmagam się od miesiąca... Pytalam lekarza co robic,ale powiedzial ze nie za wiele sie da... Mozna jedynie probowac jakis basen, joga dla ciezarnych, lekkie cwiczenia itp. Mnie bardzo pomagaja cieple kapiele i masaz, tako zwykly, przez meza robiony ;D pamietaj zeby nie pozostawac zbyt dlugo w jednej pozycji, jak posiedzisz, to zaraz troche sobie pochodz, polez, wtedy mniej bedzie Cie atakowac.

OjMarys, ale bezczelna ta sasiadka! Ale dobrze jej pojechalas :D dajcie spokoj, takim tekstem kogos przywitac :p

PodwojonaMama jesli chcesz robic Nifty, to Pappa nie ma sensu. Przy Nifty masz niemal 100% odpowiedz co jest z dzieckiem, nawet jaka plec, bo to jest odczytywane z DNA, natomiast Pappa daje jakis poglad w polaczeniu z usg ale to jest bardziej taka statystyka, czesto lubi namieszac i przynosi wiecej szkody jak pozytku

KasiaMarysiaaa, OjMaryś lubią tę wiadomość

thgfflw1afo8ui8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek na badaniu dowiedziałam się, że mam nisko łożysko i mam nakaz leżenia, martwię się tym bardzo...
    Więc ćwiczenia odpadają

• OjMaryś Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysia ja z córką miałam nisko łożysko całą ciąże i to była jedyna ciąża w której czułam się ok :) i najmniej leżałam w szpitalu bo tylko dwa razy, z synem dla porównania leżałam w każdym miesiącu min. 6dni. Będzie dobrze :) córkę urodziłam zdrową 10pkt :)

Dziewczyny martwi mnie mój cukier z ciekawości zmierzyłam sobie i po obiedzie jakas godz mialam 72 a teraz po kolacji od razu 94... to nie za nisko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 20:12

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! :)
    Z tego co wiem norma cukru we krwi jest do 95, nie chcę pisać głupot ale taka była granica maksymalna w badaniu krwi :)

• d84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wtrącę się :) norma cukru jest na czczo do 90 u ciężarnych (99 normalnie) i godzinę po posiłku (od jego rozpoczęcia) 120 (dane szpital na karowej Wawa), a wg diabetologa u którego byłam 140.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za podpowiedz :) jednak pappy nie bede juz robic.

Oj Marys ja mam cukrzyce i za niski cukier jak masz to tez nie dobrze bo moze dojsc do niedocukrzenia. Na czczo norma do 95 a godzina po posilku do 140. Obserwuj sie i jak bedzie taki niski jak 70 mialas to musisz to skonsultowac z diabetologiem.

• OjMaryś Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Co ile godz sie kobtrolowac np jutro? W pn pojde do lekarza i powiem ze mnie to martwi i tak mialam isc ze wzgledu na przeziebienie i zatoki.
    Są jakies dolne granice?

f2w3skjood9muy2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Marys skontroluj sobie jutro caly dzien. Czyli po wstaniu na czczo. Po sniadaniu, obiedzie i po kolacji po godzinie od zjedzenia i w tedy bedziesz miala jasnosc czy to sie powtarza czy nie.

Ja np. Przy cukrze 60 czuje sie juz bardzo zle. Cala sie trzese. I jakbym miala zemdlec. Szybko musze zjesc cos slodkiego albo wypic szklanke soku. Najlepsze sa takie cukierki pudrowe. Ja je kupuje w aptece i jak wezme 2 to od razu pieknie cukier sie podnosci i powoli objawy niedocukrzenia zaczynaja mijac.

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pappa nie robiłam. W sumie nawet nikt mi nie proponował. Dr od usg proponował amniopunkcję albo nifty. Ponieważ usg było ok to wybrałam nifty. O pappa naczytałam się w poprzedniej ciąży tzn historie osób, którym wyszło tragiczne i tylko straszyło. Mimo że podobno to badanie sprawdza też stan łożyska to i tak do mnie nie przemawia.
    A normy cukru są na czczo i przed posiłkami 70 - 90 i do 140 po godzinie od rozpoczęcia posiłku. Zaraz poszukam dolnych norm bo myślę że te bardziej Cię zainteresują.
    Edit: dolna jest tylko dla pomiaru na czczo i w nocy. W nocy norma 70 - 90 między godz. 2.00 a 4.00.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 21:49

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Oj Marys skontroluj sobie jutro caly dzien. Czyli po wstaniu na czczo. Po sniadaniu, obiedzie i po kolacji po godzinie od zjedzenia i w tedy bedziesz miala jasnosc czy to sie powtarza czy nie.

Ja np. Przy cukrze 60 czuje sie juz bardzo zle. Cala sie trzese. I jakbym miala zemdlec. Szybko musze zjesc cos slodkiego albo wypic szklanke soku. Najlepsze sa takie cukierki pudrowe. Ja je kupuje w aptece i jak wezme 2 to od razu pieknie cukier sie podnosci i powoli objawy niedocukrzenia zaczynaja mijac.
    Tylko u mnue jest taki oroblem ze ja co 40min srednio cos jem. Non stop chodzę glodna jak nie zjem to mi słabo. Ale postaram sie tak jak mowisz kontroliwac caly dzień.

f2w3skjood9muy2d.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny komu mam wysłać zaproszenie do przyjaciółek żeby dostać link do tajnej grupy na fb>?

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że większość poszła na fb i już tu nie zagląda bo kiedyś jakoś gwarniej tu bywało. Mam nadzieję że forum się nie rozpadnie bo fb to dla mnie ostateczność...

Cabank84, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 również zauważyłam tutaj zastój więc jednak się zdecydowałam na fb :) tam przepływ informacji jest szybszy bo wyskakują powiadomienia o nowym poście, a na forum trzeba odświeżać.

oar8vfxmyaw4sa27.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ