X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy juz czujecie ruchy? Od kiedy i jak często? Skad wiecie ze to te?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciąży myślałam ze mam takie mocne wzdęcia... Lekarka mnie pyta ruchy Pani już czuje a ja mowie nie ale wzdęcia mam okropne :D a ona na to to są ruchy właśnie :D
    w kolejnych ciążach już umiałam poznać kiedy czuje ruchy maluszka a kiedy po porostu mi się przelewa w kiszkach :D

Agi83 lubi tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    ja w pierwszej ciąży myślałam ze mam takie mocne wzdęcia... Lekarka mnie pyta ruchy Pani już czuje a ja mowie nie ale wzdęcia mam okropne :D a ona na to to są ruchy właśnie :D
    w kolejnych ciążach już umiałam poznać kiedy czuje ruchy maluszka a kiedy po porostu mi się przelewa w kiszkach :D
    A pamiętasz mniej wiecej kiedy sie zaczęły? U mnie jelita pykają po jedzeniu... W ogóle to mam schizy i codziennie pytam męża czy to dziecko jeszcze żyje... :(

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś a czy Ty przed pomiarem umyłaś ręce i dobrze osuszyłaś?
    190 to zdecydowanie za dużo na godzinę po. Należę do słodkich mam z tym, że na razie kontroluje sytuację samą dietą więc jak coś pytaj. Z tego co pamiętam Kazio też słodka.

Ja najpierw schudłam a teraz ważę a czczo niecałe 53kg czyli tyle co przed ciążą. Brzuszek raczej spory mam. Syn duży i łożysko na przedniej ścianie więc może to dlatego.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indiana, wspaniała wiadomość :)

Co do wagi to u mnie 0.5 kg na plusie. Ale to dobrze, bo startowałam z nadprogramowymi kilogramami więc nie powinnam zbyt dużo przybierać.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś już wysłałam zaproszenie do Zgredka bo nie miałam zaproszenia od niej chyba,że nie wiem jak to się patrzy ;p ale wysłałam także czekam na przyjęcie i na link :)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startowałam z 2kg do przodu, przygarnęłam na urlopie nad morzem i myślałam, że szybko zrzucę. Okazało się jednak, że przywiozłam "pamiątkę" z wakacji i już mogłam zapomnieć o odchudzaniu :) Jednakże BMI dalej było w normie. Teraz mam już 5 kg na plusie, koleżanki śmieją się, że dostałam pućków na twarzy. Pocieszam się faktem, że jestem wysoka (175cm), także waga jakoś rozkłada się po kościach :)

3jvzk6nlakaftugh.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

EDIT:
    już ogarnęłam temat i przyjęłam Zgredka do przyjaciółek

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś prawie zemdlałam w kościele..miałam czarno przed oczami, ledwo wyszłam z kościoła..ludzie widzieli, że coś się dzieje, ale nikt nie pomógł..ostatni raz bez męża poszłam :(

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo wrote:
    A ja dziś prawie zemdlałam w kościele..miałam czarno przed oczami, ledwo wyszłam z kościoła..ludzie widzieli, że coś się dzieje, ale nikt nie pomógł..ostatni raz bez męża poszłam :(

Ostatnio wytrzymałam 25 minut i musiałam wyjść i koniec mojego chodzenia

• karakorum Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie czuje ruchow, albo myle je z pracą jelit... Zaczyna mnie to niepokoić i czuję jakis blizej nieokreslony strach, ze cos jest nir tak, jak powinno :(
    A co do wagi - przytylam poki co 4 kg. Nie dziwi mnie to, wrecz to i tak niezle jak na mnie, bo jestem obżartuchem.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem -1,5kg, ale ja dla odmiany walczę nie z glukozą a z insuliną :) A powiedzcie, jak często robicie morfologię i mocz? Czy przed każdą wizytą?

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie na każdej wizycie biorą mocz albo pobierają krew, przewaznie naprzemiennie. Wizyt miałam 5.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • panama Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja nie mam tak często. Dopiero 2 razy miałam te badania, z czego jeden raz w szpitalu.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • olka89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że czuję już ruch delikatnie pukanie jak naciskamy na brzuch na przyklad kucajacu i jak leżę wieczorem i rano na wznak.Nie jest to juz typowe przelewanie w żołądku czasem jak o tym nie myśle to nagle się zdarzy.usmieham się wtedy do siebie bo jest to niezwykle przeżycie. Martwi mnie natomiast ze mały mam brzuch 92 cm pod.pepekiem mam 170cm wzrostu 2.5 kg na plus i narazie brzuch nie wygląda atrakcyjnie tylko jakbym fałdy miała.
    A śpicie na brzuchu jeszcze? bo wiem że nie powinno się i zawsze zasypiam na boku a budzę się na brzuchu mimowolnie. czy ja mogę jakoś przez to zgniesc lub niedotlenic maleństwo?

f2w3qqmz53tqp6av.png
    f2w3j48afnvhphsa.png
    2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
    02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
    08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
    02.01.22- II --> rośnij <3

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy czuję właśnie w sumie od wczoraj. Jak się położę na plecach i wyciągnę, nawet ręce pod głowę kładę i wtedy najwyraźniej czuję. Na siedząco jeszcze chyba za wcześnie. Najintensywniej chyba właśnie ok. 45-60 minut po jedzeniu (po śniadaniu bo potem nie mam kiedy się położyć :P) bo wtedy cukier najwyższy.
    Odnośnie cukru 190 to właśnie taki wynik uświadomił mi że znowu mnie ta zmora dopadła. Sprawdzaj dalej i jak znowu będzie ponad normę (najgorzej po śniadaniu) to daj znać prowadzącemu a on pewnie skieruje na krzywą. Jeśli się martwisz to już poczytaj o diecie cukrzycowej i sprawdź czy jest lepiej. I nie stresuj się bo da się przywyknąć a stres podnosi cukier :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega problem ze snem bo niby zalecają lewy bok Ale po poprzedniej ciązy jeszcze nie zapomniał ze na nim spałam na plecach mi źle i trochę na prawym śpię kombinuje

Ja może ze 2 kg Przytulanki jutro się zdążę bo ostatnia wizyta 2 tyg temu było 0,5 kg Ale teraz z więcej jadłam więc może coś jest

Ja,jeszcze w kościele ok Ale z synem to nowy nie było po 10 minutach było mi niedobrze i tylko mogłam na polu stać

Ja chyba zaczynam czuć lekkie ruchy takie musniecia bardziej

Mam nadzieję że ktoś tu jednak zostanie i będzie zaglądał :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko raz robioną morfologie, natomiast mocz robiłam 2 razy. Mam zamiar powtórzyć wszystko w tym tygodniu, żeby mieć wyniki na 9.10 na wizytę ;)

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 1 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny nie było mnie tu prawie miesiąc. Dużo się działo ostatnio: odebraliśmy i remontujemy mieszkanie, na początku września zrobiłam badania prenatalne + test Pappa - wszystko dobrze :), dużo pracy w pracy. Jak przychodzę po całym dniu wieczorem do domu to jestem zmęczona. W weekendy wizyty w Castoramie itp. Przed weekendem złapało mnie przeziębienie i męczę się z katarem :(.

Dzisiaj zaczynam 17 tc :). Widzę, że moje ciało się zmienia, ale na razie nie przytyłam dużo +/- 1 kg, może jest to wynikiem mojej wagi wyjściowej. Płci dziecka nie znam bo się za bardzo wierciło w trakcie USG.

Szacowany termin porodu to 18 marca 2018 :).

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawiam się :) właśnie usiadłam skulona i też czuję jak fika. Lubię to uczucie.
    Ja morfologię i mocz mam co wizytę. W pierwszej też. Drugą prowadziłam na nfz to było jakoś rzadziej.
    Ja próbuję spać na lewym boku ale w lewej piersi mam guzek i zanim się ułożę tak żeby mnie nie bolało to się owiercę. Na prawym też śpię. Unikam spania na plecach bo czasami faktycznie ciężko mi złapać oddech w tej pozycji. Chyba zależy jak się ułożą wnętrzności i dziecko :) jeszcze czasami budzę się tak między bokiem a brzuchem ale już mi nie jest tak wygodnie.
    Ja też nadal chora... Już chyba trzeci tydzień. Jeszcze wczoraj był tylko kaszel a dzisiaj chyba na nowo gluty... I córka też dzisiaj od nowa gluty zaczęła. Była zdrowa aż 4 dni... Never ending story...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 20:08

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ