X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo wrote:
    A ja dziś prawie zemdlałam w kościele..miałam czarno przed oczami, ledwo wyszłam z kościoła..ludzie widzieli, że coś się dzieje, ale nikt nie pomógł..ostatni raz bez męża poszłam :(

Ja od jakiegoś czasu chodzę w sobotę wieczorem, zamiast w niedzielę - nie ma takiego ścisku, można wygodnie usiąść i nie jest tak duszno w środku.

Fiora lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna wrote:
    Ja od jakiegoś czasu chodzę w sobotę wieczorem, zamiast w niedzielę - nie ma takiego ścisku, można wygodnie usiąść i nie jest tak duszno w środku.

Chyba też zacznę praktykować sobotnie msze, zwłaszcza, że są krótsze :)

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)
    Jestem szczęściarą, udało się i w brzuszku rośnie nasza Fasolka. Przewidywany termin wg internetów to 5 marca, wg lekarza 7 marca:)
    Obecnie czekamy z Mężem na informację czy tam rośnie mały Fasolek, czy mała Fasolinka:D
    Pozdrowionka dla wszystkich Mamuś:)

Lyanna, Fortitudo, Marietta lubią tę wiadomość

• OjMaryś Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myje ręce przed pomiarem.
    Byłam u ginekologa powiedział ze jeśli nie spada poniżej 70 i nie rośnie pow 200 to nie mam się czym martwic a na czczo powinnam mieć w okolicach 80. Po posiłku dopiero po 2-3godz cukier spada do normy... Czemu mam wrazenie ze jak przekroczy 200 to juz bedzie bardzo zle, krzywa cukrowa dopiero za miesiac jak dobrze pojdzie... U mnie nie mam szans by 3godz nie jesc ja jak wczoraj czealam poltorej godziny zeby ten cukier po posilku zmierzyć to myslalam ze umre z glodu :(

W pierwszej ciazy ruchy poczulam dopiero okolo 18-20 tyg niepamietam dokladnie(sprawdze bo mam gdzies zapisane) wiem ze w drugiej to juz bylo wczesnie bo 13-14tydz i tutaj tak samo, moze dlatego ze wiedzialam czego sie spodziewac i wlasnie pierwsze ruchy na wznak lezalam wtedy czuc najwyrazniej :D

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Ja dalej dzielnie aplikuję tą luteinę i mam nadzieję że łożysko się podniesie do kolejnej wizyty :)
    Już chyba Czuję ruchy jest to takie smyranie szczególnie po jedzeniu rano i wieczorem :) nie są one jakoś super wyraźne z super częstotliwością bo czuję je tak od dwóch trzech dni raz, dwa, trzy razy dziennie :) Mam nadzieję że to to :) <3

OjMaryś lubi tę wiadomość

• Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 2 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Ja dalej dzielnie aplikuję tą luteinę i mam nadzieję że łożysko się podniesie do kolejnej wizyty :)
    Już chyba Czuję ruchy jest to takie smyranie szczególnie po jedzeniu rano i wieczorem :) nie są one jakoś super wyraźne z super częstotliwością bo czuję je tak od dwóch trzech dni raz, dwa, trzy razy dziennie :) Mam nadzieję że to to :) <3

Ja też jeszcze jestem na Luteinie. Od dzisiaj przez tydzień mam brać już tylko jedną tabletkę. Tydzień temu odstawiłam Duphaston.

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Co do ruchów ja nie czuje niczego co by wskazywało na to że to maluch się wierci. Pewnie spowodowane jest to moją niewielką nadwagą chociaż już w samej ciąży nie przytyłam ani kilograma jak na razie.

Miałam kiepską noc, same bzdury mi się śniły a do tego stres coraz większy bo na 13:30 mam amniopunkcję. Trzymajcie kciuki proszę by wszystko przebiegło ok :)

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz czuje wyraznie mala. Na szczescie bo martwilam sie jak pare dni nie dawala znaku. Na brzuchu juz nie spie chociaz bardzo do tago tesknie. Przewaznie to prawy lub lewy bok.
    Niestety kregoslup daje mi w kosc. Teraz mi weszly bole w barki. Wczoraj prawa strona a dzis lewa. Az mnie glowa boli. Sprawy nie poprawia fakt ze w nocy przychodzi do mnie mlodsza cora i kopie. A ze odwracam sie plecami zebym w brzuch nis dostala to nie jest ciekawie.

88c53e3k19nfhznr.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:

A ja mam dzisiaj wizytę u lekarza i zapytam o luteinę lub Duphaston. Miałam iść w czwartek ale plamienia utrzymują się już tydzień, więc pojadę dzisiaj. I mam nadzieję, że wyjaśni mi skąd się to bierze, bo odpowiedź "niewiadomego pochodzenia" mnie nie satysfakcjonuje...

Ruchów na razie nie czuję, ale to dopiero 16 tydzień, więc jeszcze jest czas. No i pierwsza ciąża + warstwa tłuszczyku :P Kupiłam sobie za to detektor tętna i słuchamy z mężem serduszka.

Verbena trzymam kciuki za Twoje badanie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 10:50

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Tak myje ręce przed pomiarem.
    Byłam u ginekologa powiedział ze jeśli nie spada poniżej 70 i nie rośnie pow 200 to nie mam się czym martwic a na czczo powinnam mieć w okolicach 80. Po posiłku dopiero po 2-3godz cukier spada do normy... Czemu mam wrazenie ze jak przekroczy 200 to juz bedzie bardzo zle, krzywa cukrowa dopiero za miesiac jak dobrze pojdzie... U mnie nie mam szans by 3godz nie jesc ja jak wczoraj czealam poltorej godziny zeby ten cukier po posilku zmierzyć to myslalam ze umre z glodu :(

Nie chcę się wymądrzać ale Kazio pewnie potwierdzi, że lekarz źle Ci powiedział. Cukier mierzymy 1h po rozpoczętym jedzeniu i powinien wskazywać a wartości poniżej 140. Wszystko co ponad wskazuje na nieprawidłowości. Na czczo 70-90. Posiłki jemy co 2,5-3h. Ja mam cukrzycę i po 1h nie mam ponad 140 to czemu zdrowa kobieta bez cukrzycy miała by mieć wartości bliskie 200?
    Chcę Ci dobrze doradzić bo wysokie cukry bardzo źle wpływają na dziecko.
    http://www.slodkiemamy.edu.pl/o-programie-stodkie-mamy/cukrzyca-ciazowa/

Kazio14 lubi tę wiadomość

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lostdestionation Koleżanka

Wysłany: 2 października 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, 3mam kciuki !

Za mnie proszę też trzymajcie, bo ja z kolei mam amniopunkcję dzisiaj na 14:10 i również kiepską oraz bardzo trudną noc, a dodatkowo mój mąż wyjechał wczoraj na 2 miesiące i jestem mega rozbita...

34bws65ghpknfmup.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 2 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie już ubrania ciążowe? Ja dzisiaj na Zalando zamówiłam 2 pary spodni / 2 różne modele w 2 rozmiarach, bo nie wiedziałam jaki rozmiar będzie odpowiedni. Nie widać jeszcze po mnie, że jestem w ciąży (początek 17 tygodnia) to jednak czuje się już niewygodnie w spodniach, których używam na co dzień.

Ceny ubrań ciążowych jednak mnie dobijają.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do cukrzycy nie pomogę bo nie mam pojęcia

Ubrania ciążowe mam z poprzedniej ciąży Ale muszę kupić kurtkę poluje na używaną mam nadzieję że się uda jak narazie smigam w normalnych Ale już brzuch zaczyna rosnąć

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W spodniach ciążowych chodzę już od dłuższego czasu, bo zwykłe strasznie mnie upijały. Teraz ogarniam dłuższe bluzki, żeby bluzka nie kończyła mi się w połowie brzucha :)
    Ceny ubrań ciążowych są porównywalne do ciuszków dziecięcych w sieciówkach, niestety...

Dzisiaj wizytuję. Jestem w trakcie zmiany lekarza i muszę jechać do niego z dokumentacją z obecnej przychodni. Pewnie nie zrobi usg, bo robił tydzień temu, ale w sumie mógłby :)

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś niestety muszę potwierdzić to co napisała PolaMinka. 200 to już wartość tak wysoka że wiele osób już na prawdę źle się czuje przy takim wyniku. No i normy o których obie piszemy są wsięte z broszury informacyjnej Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego. Jeżeli nie chcesz konsultować się z innym ginem albo robić krzywej na własną rękę to ja radzę po prostu trzymać dietę. Strona slodkiemamy jest fajna, podstaw można się dowiedzieć. To przykre, że gin tak Ci powiedział. Niestety póki nie potwierdzi się diagnoza cukrzycy to pasków z refundacją nie kupisz (chyba że ma ktoś w rodzinie) a mnie właśnie to bolało finansowo zanim dotarłam do diabetologa. Nie wiem co jeszcze mogę Ci doradzić. Ja do tej pory spotykałam lekarzy, którzy takich wyników nie ignorowali. Jeszcze jedno może Cię odrobinę pocieszy, że takie wysokie skoki są najgorsze w pierwszym trymestrze a Ty już chyba w drugim. A to, że jesz często to dobrze. Jak jeszcze wdrożyłabyś dietę to na prawdę byłoby ok :)

Spodnie ciążowe próbuję nosić bo te normalne albo gniotą albo zwijają się pod brzuchem a teraz zimno :P niestety spadają mi z tyłka... Chyba mi się tyłek na brzuch przesunął :) na brzuchu się trzymają bo jak na ten etap brzuch mam duży ale z tyłu mi wiszą. Może jeszcze trochę i się dopasują bo nowych nie kupię bo nie mam kasy. A to i tak 38 a taki rozmiar to ja przed pierwszą ciążą ostatni raz nosiłam...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lostdestionation i Verbena trzymam kciuki ! :) Ja czuje ruchy już od paru dni takie dość wyraźne :) U mnie ze spaniem to problem staram się spać na boku a i tak budzę się na brzuchu jak leże plackiem choć brzuszek już całkiem spory . Nie wiem jak mam się odzwyczaić nieświadomie się przekręcam :(

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ubrań ciążowych to zamówiłam sobie spodnie na olx. Pani sprzedaje je jako używane ale napisała, że w ogóle ich nie nosiła, bo okazały się za duże. Ja już też jedne za duże sobie kupiłam - chociaż moja mama mówi, że na końcówkę ciąży mogą być dobre, bo nie wiadomo czy nie pójdzie mi jeszcze w biodra i pupę ;)

Na razie chodzę jeszcze w moich normalnych dżinsach ale dzisiaj w pracy muszę już guzik odpinać. Mam wrażenie, że w piątek nie były takie ciasne.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawno noszę ciążowe gacie, bo są mega wygodne ;) Polecam legginsy z Lidla, spoko jakość i wygoda.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 2 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyglądam zawsze okropnie w legginsach, więc nie ma szans żebym je założyła teraz w ciąży :)

• PolaMinka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam te z Lidla S ale pas na brzuchu będzie chyb dobry w grudniu. Mam dwie pary z olx h&m mama jedne ok drugie pas na duży. I teraz też mam upatrzone pary.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ