Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam wynik powyżej 12 Ale już kazał mi brać żelazo w ciąży przy hb chyba nie ma przesunięcia czyli 12 to nisko jeszcze hematokryt i erytrocyty. Ja poprzednio cała ciążę brałam żelazo i dopiero w 9 miesiącu wyszłam ponad 12 że była w normie gg warto też jest dużo zielonego Nou Wit c a i trzeba uważać jak się bierze leki na tarczyce żeby nie razem bo wtedy eutyrox się nie wchłania
-
Witaminę c nadrabiam kiszoną kapustą. Aż nieraz mi w moczu kwas askorbinowy wychodzi
no nic, zobaczymy co jutro gin powie na wizycie. Moja bratowa brała żelazo w ciąży i wiem że wtedy właśnie trafiłam na jakiś artykuł żeby nie brać z euthyroxem. Oczywiście jej lekarz zapomniał jej o tym wspomnieć i na początku brała razem (bo oba chyba trzeba na czczo) a oba leki jej przepisał właśnie on więc wiedział że bierze oba. Dam znać co na te wyniki mój lekarz.
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Hej dziewczyny, ja jestem w 14t4d ciąży, czytam Wam od początku, kiedyś też pisałam. Mam termin na 30.03. Tak jak mówię, czytam Was codziennie, ale nie jestem zbyt aktywna, a teraz mam pytanie:-)
Od wczoraj wieczorem czuje w dole brzucha po lewej stronie co jakiś czas takie lekkie łaskotanie, można to przyrównać do motylkow jakie się czuje w żołądku jak się człowiek stresuje tylko to jest właśnie tak nisko. Dodam, że jestem bardzo chuda, niestety mam niedowage. Czy myślicie, że to mogą już być ruchy mojej Córci?to moja pierwsza ciąża. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Lilcia lubi tę wiadomość
1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018
4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
6. 02.2020 cb
7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
nick nieaktualnyA ja dziewczyny dwa dni nie czytałam nawet bo .. pomalowałam włosy .. aż pozwolę sobie wstawić zdjecie zdjecie nr 1 to moje włosy z wczoraj od pani fryzjerki z Warszawy zapłaciłam za to 400 zł i aż się popłakałam bo w sobote mam wesele..
http://static.pokazywarka.pl/7/5/l/07958187057030789effb746c60cbc20_orig.jpg
No i zdjecie numer dwa to włosy od fryzjerki prawie spod domu , koszt 50 zł .. robione dzisiaj
http://static.pokazywarka.pl/x/3/2/d5274a0e6401460a86c20ffb584f5374_orig.jpg
-
Kazio14 wrote:Czy Wam też tak beznadziejnie chodzi forum? Strasznoe długo wczytuje i sypie błędami...
U mnie to samo. Wyskakuje jakiś błąd, nie mogę polubić posta, bo mnie przenosi na górę strony i baaaardzo powoli działa. Czasem mnie to po prostu zniechęca i rezygnuję. Wczoraj wieczorem napisałam posta i nie chciał się dodać.
A tak poza tym, to wczoraj przyszły moje dżinsy i znowu są za duże. To już druga para - dobrze, że kupuję używane, to aż mi tak nie żalNie bardzo mam jak pojechać i przymierzyć, bo mam większy rozmiar i nie wszystkie sklepy przewidują, że i takie klientki potrzebują się w coś ubrać. Ale to nic, kolejne zamówienia z olx już opłacone
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
in_co_gni_to wrote:Hej dziewczyny, ja jestem w 14t4d ciąży, czytam Wam od początku, kiedyś też pisałam. Mam termin na 30.03. Tak jak mówię, czytam Was codziennie, ale nie jestem zbyt aktywna, a teraz mam pytanie:-)
Od wczoraj wieczorem czuje w dole brzucha po lewej stronie co jakiś czas takie lekkie łaskotanie, można to przyrównać do motylkow jakie się czuje w żołądku jak się człowiek stresuje tylko to jest właśnie tak nisko. Dodam, że jestem bardzo chuda, niestety mam niedowage. Czy myślicie, że to mogą już być ruchy mojej Córci?to moja pierwsza ciąża. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Hej
Też tak miałamw podobnym czasie i to samo uczucie. Łaskotki
Jak powiedziałam o tym lekarzowi to oczywiście mnie wyśmiał, że to niemożliwe i za wcześnie itp. Ale co on może wiedzieć? Jest facetem... nie był w ciąży.
Moje przekonanie potwierdza ponadto fakt, że łaskotek już nie ma, a są regularne malutkie kopniaczki(to już prawie połowa ciąży).
Moja córeczka do mnie puka ze środka :)Szczególnie po jedzeniu jak sobie poleżę
in_co_gni_to lubi tę wiadomość
-
Justa no bez kitu... Człowiek myśli że jak cena wysoka a salon wygląda elegancko to może oczekiwać czegoś fajnego a właśnie często jest odwrotnie. Moja ciotka też ostatnio przed weselem poszła do ekskluzywnego salonu i tak ją pofarbowali że musi szamponetką co chwilę odnawiać bo szamponetka daje lepszy kolor niż profesjonalne farby. A niby takie mistrzynie designu tam pracują co na konkursy jeżdżą... To chyba nie są miejsca dla normalnych ludzi
ale teraz jest elegancko! Szkoda tylko że trzeba było włosy maltretować dwa razy ale wyglądają fajnie
Justa1994 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Mi też forum przerywa jeszcze często wyślij nie działa dlatego rezygnuje z post a jak trzy razy nie mogę go dodać
Ja od dwóch dni mam apetyty jadlabym i zaraz mi niedobrze standard
Jutro się zwaze jakoś mi nie po drodze z tą wagą :p a do wizyty dwa tygodnie a potem 25 mam wizytę u nowego lekarza na nfz zobaczymy co z niego za ancymon dobrze że to już druga ciąża to mi ciemnoty nie wcisnie bo jak się dowiedziałam jak moja szwagiwrka robiła krzywą w ciąży to aż mi ręce opadły wypila w domu glukoze odczekala i przyjechala do labu na pobranie standardy małego miasta na szczęście chodziła do innego lekarza niż ja będę
-
Wiecie, ja z kolei mam odwrotne doświadczenie z fryzjerami. Dobra fryzjerka zrobiła mi sombre, wszystko fajnie pięknie, włoski pofalowane, kolor prawie taki, jaki chciałam, no prawie ideał. Do momentu, aż umyłam włosy, wyprostowałam i spojrzałam na nie od tyłu. Dramat. Wyglądały tak, jakby miejscami zabrakło farby na pasmach. Chamskie odcięcia, włosy nierówno rozjaśnione i jakieś postrzępione. Zapłaciłam coś koło 100zł.
Umówiłam się na naprawę do pracowni artystycznej. Moją fryzjerką na ten dzień została młoda dziewczyna (myślałam, jak taka dziewuszka zaraz po szkole ma mi uratować włosy), która zrobiła cuda ma mojej głowie. Kolory idealnie przechodziły jeden w drugi, nie było tych odcięć, poprawiła cięcie. Koszt usługi 280zł, ale było warto.
Także wg mnie trzeba dobrze trafić. Bo nie zawsze drogo gwarantuje, że będzie dobrze i nie zawsze tanio oznacza dobrze -
in_co_gni_to wrote:Hej dziewczyny, ja jestem w 14t4d ciąży, czytam Wam od początku, kiedyś też pisałam. Mam termin na 30.03. Tak jak mówię, czytam Was codziennie, ale nie jestem zbyt aktywna, a teraz mam pytanie:-)
Ja czuje od 14w5dTaki motylek w dole brzucha.
in_co_gni_to lubi tę wiadomość
-
Witajcie,
Wybaczcie że dopiero teraz ale melduję że u nas amnio też poszła sprawnie chociaż boleć bolałoCzekamy za 3 tygodnie wyniki
lostdestionation, KasiaMarysiaaa, PolaMinka, Marietta lubią tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Dziewczyny po amnio nie proponowali Wam przyspieszonych wuników? Czekanie nie jest łatwe. Tylko że to wtedy kosztuje. No ale u Was chodzi o potwierdzenie że jest ok więc dacie radę. My czekamy z Wami
no i przez te kilka dni po odpocznijcie, nie przemęczajcie się. Trzymam kciuki!
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Justa1994 ja bym na Twoim miejscu zrobiła aferę i powiedziała, że jeśli tego nie naprawią to za usługę nie zapłacisz. Ewentualnie postraszenie sprawą cywilną za zniszczenie włosów
KasiaMarysiaaa, Cabank84 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
Kazio14,
wiedziałam, że jest możliwość przyspieszenia, ale nikt tego nie zaproponował, mąż nawet nalegał, żeby kupić
... ale ja żyję w przekonaniu, że WSZYSTKO jest ok, a tylko dowiem się kto mieszka w środku, bo narazie się chowaLyanna, Agi83, KasiaMarysiaaa, PolaMinka, Kazio14 lubią tę wiadomość
-
lostdestionation i tak trzymać
U mnie wczoraj wyszło, że prawdopodobnie dziewczynka. Ale to na razie tylko "prawdopodobnie", bo na chwilę pokazała się pupa i nogi, a między nogami nie było nic widać. Strasznie wstydliwe to moje dzieciątkoKasiaMarysiaaa, PolaMinka, Marietta lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Hej dziewczyny;
podczytywałam Was jakiś czas ale dopiero dziś udało mi się zarejestrować
Mam termin na 24 marca.
To moja trzecia ciąża; mam już dwie córki w wieku szkolnym
Niestety w tej ciąży co chwilę coś jest nie tak jak powinno być;
ostatnio miałam przeciwciała podczas badania grupy krwi, na szczęście skończyło się dobrym wynikiem.
Teraz problem na usg... z różnych przyczyn poszłam w ostatnim momencie; ciąża była na granicy pomiaru i NT wyszło 3,2
Lekarka, która mi robiła to usg bardzo mnie namawiała na test Harmony, ale po rozmowie z mężem, lekarzem prowadzącym i dziś z genetykiem, będę mieć za tydzień amniopunkcję...
Jeszcze conajmniej 4 tygodnie stresu przede mną...karakorum, Cabank84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySyla nie możemy się zebrać .. to będzie na prawdę ogromny dym .. i ciagle wyzywanie później na narzeczonym .. ale musimy to w końcu zrobić zaczyna być widać brzuch .. o włosy zrobiłam dym fryzjerka nie chciała ale oddała mi polowe ( 200 zł ) przelewem ale oczywiście najpierw musiałam jej udowodnić ze sprawy nie zostawię i co zrobię ( skarbówka bo nie dostałam paragonu )
-
Byłam wczoraj na USG, połówkowe już za 2 tygodnie
lekarz mówi, że na bank serducho mamy zdrowe, a reszta wygląda ok, więc mamy się nie martwić tylko cieszyć ciążą :0 zaczynam w takim razie zakupy na serio, a że nie mam nic, to trochę tego będzie
Agi83, KasiaMarysiaaa, Lyanna, lostdestionation, Skali89, martuśka737, PolaMinka lubią tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
nick nieaktualny