Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No niestety ale ta rozmowa Was nie ominie eh, ciężkie te teściowe czasem. No i dobrze że się upomniałaś o swoje. Nie dość że spieprzyła Ci włosy to jeszcze tyle forsy chciała. A ten brak rachunku to już w ogóle przesada
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
Hej,
Dawno nie pisałam chociaż często Was czytam.
U nas wszystko ok i okazało się, że będziemy mieli dziewczynkę (chociaż przeczuwaliśmy, że będzie chłopak). Bardzo się cieszymy i powoli szukamy imienia. Brzuch widać, czuję już powoli ruchy córeczki.
Przez kilka tygodni żyłam w stresie po wynikach PAPPA ale na szczęscie prawidłowe wyniki NIFTY mnie uspokoiły.
Do kogo mam napisać jeśli chcę dołączy do Waszej grupy na fb?
PolaMinka, Marietta lubią tę wiadomość
-
OjMaryś jak Twoja krzywa? Dałaś radę przetrwać badanie?
-
Hej dziewczyny, może te, które mają już dzieci podpowiedzą jakich papierosów używałyście? 1 czy 2? Z wycięciem na pepuszek czy bez? I jakiej firmy wybrać?
Wiem, że mam jeszcze czas, ale lubię mieć wszystko dopięte na ostatni guzikAgi83 lubi tę wiadomość
-
Oxalis do Zgredek lub Natka .
Kamailla powiedz że miałaś na myśli pampersy hehekamailla, Oxalis lubią tę wiadomość
2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
Ja używałam 1 na początku, chyba ze dwie paczki (HAPPY). Ale Zosia była dosyć mała 52cm i 3050g, potem szybko nadrobiła i chyba jak miała 4 miesiące były już 3. Jak dziecko będzie powyżej 3500 to kupowałabym od razu 2, ja wiedziałam, że będzie ok 3kg.
Dziś moja Zosia pierwszy raz nie szła do żłobka z płaczem:) i wyszła zadowolona, także świętujęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 13:39
-
Yola3344 wrote:Ja zauważyłam, że wiele osób po teście papp-a jest załamanych a potem Nifty czy Harmony, czy amniopunkcja wychodzi dobrze.
Dla mnie to ten test jest trochę bez sensu w takim razie.
Dla mnie też bez sensu ale co zrobić.
Trzymam kciuki za amnio. Będzie dobrze!Yola3344 lubi tę wiadomość
-
Oxalis wrote:Dla mnie też bez sensu ale co zrobić.
Trzymam kciuki za amnio. Będzie dobrze!
Kiedy się okazuje ze jednak wszystko jest dobrze, to tak sie myśli że pappa był bez sensu .
Ale jednak dzięki tym testom w połączeniu z usg wylapuje się troszkę schorzeń...Oxalis, Lyanna, karakorum lubią tę wiadomość
2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
Ja miałam pampers Premium Care bez wycięcia na pępek potem zielone pampersy sądy i teraz zurki z Lidla teraz mam 2 paczki Premium carebo mi zostało a potem od razu na Żurki się przezuce
Powiem wam ze dla mnie pepek to będzie nowość bo przez 2 tygodnie w szpitalu codziennie robiła to położna ja nic i przed wyjściem odpadł więc było z głowy a teraz nie planuje tak długiego pobytu ekscytujący będę działc sama
-
Ja miałam pampersy 1 ale momentalnie na 2 zmieniliśmy, nie trzeba tych ze specjalnym wycięciem, można podwinąć po prostu górę. Fajne są premium care pampers bo mają żółty pasek który zmienia kolor jak dziecko zrobi siku. Tylko niestety są sporo droższe, w szczególności na początku dużo tych pampersów idzie żeby się pupa nie odparzyła
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
kamailla ja na sam początek kupiłam rozmiar 1 z Pampers Premium Care i na zaś kilka paczek 2 (te brałam zarówno pampers premium care - te białe, jak i zielone - one chyba activ się nazywają, ale te białe lepiej nam podpasowaly.
-
Justa1994 wrote:A ja dziewczyny dwa dni nie czytałam nawet bo .. pomalowałam włosy .. aż pozwolę sobie wstawić zdjecie zdjecie nr 1 to moje włosy z wczoraj od pani fryzjerki z Warszawy zapłaciłam za to 400 zł i aż się popłakałam bo w sobote mam wesele..
http://static.pokazywarka.pl/7/5/l/07958187057030789effb746c60cbc20_orig.jpg
No i zdjecie numer dwa to włosy od fryzjerki prawie spod domu , koszt 50 zł .. robione dzisiaj
http://static.pokazywarka.pl/x/3/2/d5274a0e6401460a86c20ffb584f5374_orig.jpg
Widzisz czasem nie warto przepłacać.. Nie wszyscy drodzy fryzjerzy są dobrzy, wiem to również z doświadczenia..
-
MamaPama wrote:Kiedy się okazuje ze jednak wszystko jest dobrze, to tak sie myśli że pappa był bez sensu .
Ale jednak dzięki tym testom w połączeniu z usg wylapuje się troszkę schorzeń...
przy stresie związanym ze złymi wynikami można się nabawić dodatkowych schorzeń
Zazdroszę trochę poprzednim pokoleniom. Postęp medycyny daje dużo nowych możliwości i na pewno pomaga ale niewiedza w niektórych przypadkach też jest dobra.
Dodałam już Natka do przyjaciółek. Mam nadzieję, że niedługo zobaczymy się na fb. -
MamaPama wrote:Kiedy się okazuje ze jednak wszystko jest dobrze, to tak sie myśli że pappa był bez sensu .
Ale jednak dzięki tym testom w połączeniu z usg wylapuje się troszkę schorzeń...
MamaPama, w sumie masz rację, ale myślę że w naszych czasach można już na podstawie innych składowych wyznaczyć ryzyko rożnych wad, bardziej prawdopodobnych zmiennych...
Jak rodziłam pierwsze dzieci nie było powszechnego testu pappa, tylko usg w 11-13 tyg. Jak wychodziło źle to od razu była amniopunkcja, która daje 100%pewności.
Ja staram się nie myśleć o wyniku amnio...
Moje ryzyko to 1:72 , ale podobno 95% dzieci z takim wynikiem NT rodzi się zdrowych...
Na razie staram się robić wszystko, aby tylko nie myśleć...
-
nick nieaktualny
-
Ja tez czuje nad pepkiem ale wiem już po usg prenatalnych ze łożysko bardzo wysoko i tylna ścianka. A więc słabiej odczowalny bąbel. Po poprzadkich ciążach pamiętam że dziecko wybiera sobie ze tak powiem swoją jedna ulubiona stronę. I tak syna czułam leżąc na prawym boku jak się gniezdzil a córkę z lewej strony. Później jak juz większe to wiadomo było gdzie nogi były lub pupa bo strasznie się wiercili