Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymała_ruda wrote:Justa nerki raczej bolą od brzucha. Moje obie siostry tak narzekały.
ZAneczka u mnie syn pokazał się w 17 tc (16+5)
Od brzucha ? Ale tak wcześnie ? Bo ogolnie brzucha jescze nie mam a nerka boli .. + od początku ciąży mam problem z pęcherzem i nie wiem czy to nie od tego coś .. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a jeszcze jedno siedzi mi w głowie ? Tez macie takiego lenia ? Aż wstyd się przyznać tak to nigdy nie miałam .. myślałam ze to minie w 2 trymestrze ale gdzie tam .. ja mogę cały dzień lezec bo jak mam chociażby pokój sprzątnąć co jest pół h pracy to nie mogę się zebrać kilka godzin .. z jeden dzień w tygodniu jest normalnie ale poza tym to właśnie tak.. taki brał sił
-
Nerki zdecydowanie promieniuja na dol brzucha. Mialam 2 razy kamienie usowane wiec niestety znam ten bol.
Moja puki co sie chowala ale pani doktor dopatrzyla sie ze raczej dziewczynka.
Mnie dopadl masakryczny bol biodra. Juz od wczoraj tak boli a dzis mam nawet problem zeby uniesc noge przy chodzeniu.ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Wzięłam miesiąc zwolnienia po amniopunkcji. Miałam w zamiarze skończyć pisanie mojej pracy inżynierskiej... i jakoś do tej pory nie zdążyłam się za to wziąć. Za 15 dni kończy się zwolnienie a ja nie mam na nic siły i ochoty. Byliśmy teraz od piątku do wtorku w Bieszczadach nie miałam czasu poleżeć to teraz muszę nadrabiać. Moje zajęcia w ciągu dnia to ugotować obiad i jak już włączę pralkę to powieszenie prania chociaż to już z musu bo szkoda żeby skisło
lostdestionation, kamailla, syla2312, pippi lubią tę wiadomość
-
Kazio - my mamy razem te badania, nawet wizyty podobnie
Co do pieluch ja używałam Happy (z belli) od razy od 2, mały był dość grubiutki jak się urodził i ważył 3510g
teraz też je sobie zamówię, mają nową wersję z takim paskiem, który pokazuje czy sucho czy pełno w środku i mają korzystne ceny
Wychodzi około 30 zł za paczkę
a na przykład
https://www.blizejciebie.pl/pieluszki-happy-mini-4x78szt-gratis-3x-chusteczki-nasacz-tampony,85_101,5316,8.html#image06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
pippi wrote:Cześć Dziewczyny! Witam się w 15 tygodniu. Cieszę, się , że Was znalazłam, razem raźniej
TP mam na 28 marca, po prenatalnych 24. Nie wiemy jeszcze kto z nami jest, Hubert czy Alicja, mam nadzieję, że za tydzień się dowiem. Zazdroszczę, że już czujecie ruchy:)
Ja mam termin na 23.03, więc jak dobrze pójdzie to będziemy rodzić w tym samym czasie. No i u mnie też jeśli dziewczynka to AlicjaA ruchów jeszcze nie czuję - to pierwsza ciąża, więc pewnie jeszcze trochę potrwa zanim coś poczuję. A już nie mogę się doczekać.
ZAneczka wrote:Dziewczyny, od 16 tyg ciąży miałam czasami takie dziwne uczucie w brzuchu na poziomie łożyska, jakby drapanie, łaskotanie- nie potrafię określić dokładnie nawet tego odczucia. Pytałam lekarza o to, stwierdził, ze przy pierwszej ciąży zazwyczaj pierwsze ruchy czuć ok. 18-20 tyg. ale że może już cos zaczynam czuć.
Obecnie jestem w 18 tygodniu i już wyraźnie czuję takie łaskotanie, chyba Fasolka daje o sobie znać!
Podzielcie się, kiedy dowiedziałyście się o płci dziecka?My z Mężem czekamy na tę informację, chociaż nie mamy preferencji co do płci, najbardziej zależy nam na zdrowiu dzidziusia, jednak powoli chciałoby się wiedzieć, co za mały człowieczek jest z nami:) Tylko nasza dzidzia podczas usg pokazuje, jaka z niej wiercipiętka i boję się, ze jeszcze długo niespodzianką będzie jej płeć.
Pozdrowionka:)
Nasz maluszek do tej pory był bardzo wstydliwy ale na usg w poniedziałek (15t+3d) lekarz powiedział, że prawdopodobnie dziewczynka. Ale potwierdzi się pewnie dopiero na połówkowych prenatalnych, więc na razie się jeszcze nie nastawiam na córeczkę
ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
ZAneczka wrote:Podzielcie się, kiedy dowiedziałyście się o płci dziecka?My z Mężem czekamy na tę informację, chociaż nie mamy preferencji co do płci, najbardziej zależy nam na zdrowiu dzidziusia, jednak powoli chciałoby się wiedzieć, co za mały człowieczek jest z nami:) Tylko nasza dzidzia podczas usg pokazuje, jaka z niej wiercipiętka i boję się, ze jeszcze długo niespodzianką będzie jej płeć.
Pozdrowionka:)
My się dowiedzieliśmy 13w2d na prenatalnym. Syn nie pozostawił wątpliwości, Wy chyba też jej nie macie
http://pl.tinypic.com/r/hwbnur/9
A co do ruchów ja myślę, że jeśli któraś zna swoje ciało i wie, że ten łaskot to ruchy dziecka to trzeba ufać sobie a nie słuchać rad koleżanek czy lekarza w szczególności mężczyzny, który mówi "niemożliwe to za wcześnie". Każda z nas jest inna i u każdej inaczej przejawiają się objawy. Nawet kalendarz bestbelly wskazuje na pierwsze ruchy w 16 tc (skończony 15tc, ja czuje od 14d5w a syn długością ciała jest o tydzień starszy).ZAneczka lubi tę wiadomość
-
A i jeśli są w moczu leukocyty to nie ma mowy o źle pobranym moczu. Znaczy mocz może być źle pobrany i bakterii jest więcej niż było by gdybyś to zrobiła "tak jak trzeba" (być może tak zrobiłaś, ja tylko przykładowo tłumaczę sytuację) ale leukocyty jednoznacznie wskazują na stan zapalny. Nie powstają z źle pobranego moczu.
-
nick nieaktualny
-
Justa myślę że muzyka nie będzie przeszkadzać bo też na pewno inaczej będzie się roznosic przecież też orkiestra nie gra cały czas ja bym szła w obcasie płaskie na przebranie i jak się dobrze czujesz to tańcz ciąża to nie choroba a wręcz zaleca się aktywność popatrz na te wszystkie fit matki tylko się cieszyć z ruchu takie moje zdanie pomysł co by było jak byś miała drugie w domu na przykład teraz trzeba wziąć ma ręce 10 kg ? Organizm jest tak stworzony ze sobie radzi no chyba że ciąża zagrożona to inna bajka Ale twoja chyba nie jest więc korzystaj bo później będzie gorzej
PolaMinka lubi tę wiadomość
-
lostdestionation wrote:Myślałam, że tylko u Nas się chowa
uzbrajamy się w cierpliwość dziewczyny, a potem z usg prosto na rajd po sklepach
ja od wczoraj pije sok z żurawiny, a chyba bardziej koncentrat, bo 50ml dziennie, bo to wizyty w toalecie mnie wykończą i nie wiem czy to ma związek z tym sokiem, ale wczoraj całą noc przespałam bez ani jednego wstawania chociaż z drugiej strony już się martwię czy z fasolką jest ok.... ach my kobiety ...
Ja też często muszę chodzić do toalety..najbardziej nie lubię wstawać w nocy :p a podobno w 1 i 3 trymestrze najczęściej chce się siku, ja mam widać odwrotnie
-
Justa1994 wrote:Dziewczyny a jeszcze jedno siedzi mi w głowie ? Tez macie takiego lenia ? Aż wstyd się przyznać tak to nigdy nie miałam .. myślałam ze to minie w 2 trymestrze ale gdzie tam .. ja mogę cały dzień lezec bo jak mam chociażby pokój sprzątnąć co jest pół h pracy to nie mogę się zebrać kilka godzin .. z jeden dzień w tygodniu jest normalnie ale poza tym to właśnie tak.. taki brał sił
Ja miałam ogromnego lenia w pierwszym trymestrze, teraz różnie, ale najczęściej mam takie zastrzyki energiiWczoraj na przykład po takim zastrzyku o godz. 20, wyszorowałam całą kuchnie, łącznie z szafkami i kafelkami xD i ogólnie całe mieszkanie wysprzątałam, choć nie było takiej potrzeby
-
Justa1994 wrote:W sobote mam wesele i tak sobie myśle czy tak głośna muzyka i hałas nie przeszkadza dziecku? Nie hejtujcie po prostu panikuje , można iść w obcasie czy lepiej płaskie , można tańczyć czy jak już to tylko wolne .. hmmm
Muszę się nauczyć wielocytować ;p
Miesiąc temu byłam na weselu i na 18 u kuzyna, przetańczyłam pół nocy i świetnie się potem czułam
Poszłam w szpilkach, ale tańczyłam w balerinkach, bo nie chciałam przypadkowo stracić równowagi, a teraz to bardziej prawdopodobneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 12:25
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi:D Pocieszyłyście mnie z tym czekaniem na wieści o płci:) W takim razie uzbrajam się w więcej cierpliwości, moze dzidzia w końcu się przestanie wstydzić hehe:)
Ja o dziwo! teraz w 2 trymestrze chodzę w nocy kilka razy do wc... w ciągu dnia też robię częste wycieczki... a niby w tym trymestrze jest najlżej- to już się boję co będzie w 3 trymestrze, chyba zamieszkam w wc
Jeśli chodzi o leniuszka w ciąży, to w pierwszym trymestrze bardziej mnie ciągnęło do wypoczywania, może przez super mdłości trwające całymi dniami- jedynie leżąc dałam radę to znieść. Teraz mam więcej energii, aczkolwiek jak się nakręcam i krzątam po domu, to się męczę szybko. Ale mam takie przypływy energii, że bym chętnie poćwiczyła, a nie mogęLekarz póki co zezwolił mi tylko na chodzenie.
A czy miałyscie problem z bólami kręgosłupa? Ja ogólnie mam wadę odcinka lędźwiowego i w 2 miesiącu mój kręgosłup nie dawał mi normalnie funkcjonować. Czasem z płaczem do wc się doczłapywałam. Lekarz mi pozowlił smarować plecy od 4 mies maścią goździkową (ponoć jedyna jaką można w ciąży stosować), ale jedynym efektem jest, że kręgosłup nie boli mnie całymi dniami, tylko kilka razy na dzień.