X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Justa nerki raczej bolą od brzucha. Moje obie siostry tak narzekały.
    ZAneczka u mnie syn pokazał się w 17 tc (16+5)

Od brzucha ? Ale tak wcześnie ? Bo ogolnie brzucha jescze nie mam a nerka boli .. + od początku ciąży mam problem z pęcherzem i nie wiem czy to nie od tego coś ..

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa chodziło mi o to, że ból nerkowy czuć bardziej od przodu. Jakoś tak promieniuje. No chyba, że masz pewność, że to nerki. Siostra miała ostry ból brzucha pojechała na SOR i okazało się, że nerki.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od brzucha, czyli chodziło chyba, że od przodu mogą boleć nerki, a nie od pleców.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak promieniowało mi do brzucha niestety

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeszcze jedno siedzi mi w głowie ? Tez macie takiego lenia ? Aż wstyd się przyznać tak to nigdy nie miałam .. myślałam ze to minie w 2 trymestrze ale gdzie tam .. ja mogę cały dzień lezec bo jak mam chociażby pokój sprzątnąć co jest pół h pracy to nie mogę się zebrać kilka godzin .. z jeden dzień w tygodniu jest normalnie ale poza tym to właśnie tak.. taki brał sił

• Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerki zdecydowanie promieniuja na dol brzucha. Mialam 2 razy kamienie usowane wiec niestety znam ten bol.
    Moja puki co sie chowala ale pani doktor dopatrzyla sie ze raczej dziewczynka.
    Mnie dopadl masakryczny bol biodra. Juz od wczoraj tak boli a dzis mam nawet problem zeby uniesc noge przy chodzeniu.

ZAneczka lubi tę wiadomość

88c53e3k19nfhznr.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam miesiąc zwolnienia po amniopunkcji. Miałam w zamiarze skończyć pisanie mojej pracy inżynierskiej... i jakoś do tej pory nie zdążyłam się za to wziąć. Za 15 dni kończy się zwolnienie a ja nie mam na nic siły i ochoty. Byliśmy teraz od piątku do wtorku w Bieszczadach nie miałam czasu poleżeć to teraz muszę nadrabiać. Moje zajęcia w ciągu dnia to ugotować obiad i jak już włączę pralkę to powieszenie prania chociaż to już z musu bo szkoda żeby skisło :)

lostdestionation, kamailla, syla2312, pippi lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio - my mamy razem te badania, nawet wizyty podobnie :) Co do pieluch ja używałam Happy (z belli) od razy od 2, mały był dość grubiutki jak się urodził i ważył 3510g :) teraz też je sobie zamówię, mają nową wersję z takim paskiem, który pokazuje czy sucho czy pełno w środku i mają korzystne ceny :) Wychodzi około 30 zł za paczkę :) a na przykład :)
    https://www.blizejciebie.pl/pieluszki-happy-mini-4x78szt-gratis-3x-chusteczki-nasacz-tampony,85_101,5316,8.html#image

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pippi wrote:
    Cześć Dziewczyny! Witam się w 15 tygodniu. Cieszę, się , że Was znalazłam, razem raźniej ;) TP mam na 28 marca, po prenatalnych 24. Nie wiemy jeszcze kto z nami jest, Hubert czy Alicja, mam nadzieję, że za tydzień się dowiem. Zazdroszczę, że już czujecie ruchy:)

Ja mam termin na 23.03, więc jak dobrze pójdzie to będziemy rodzić w tym samym czasie. No i u mnie też jeśli dziewczynka to Alicja :) A ruchów jeszcze nie czuję - to pierwsza ciąża, więc pewnie jeszcze trochę potrwa zanim coś poczuję. A już nie mogę się doczekać.

ZAneczka wrote:
    Dziewczyny, od 16 tyg ciąży miałam czasami takie dziwne uczucie w brzuchu na poziomie łożyska, jakby drapanie, łaskotanie- nie potrafię określić dokładnie nawet tego odczucia. Pytałam lekarza o to, stwierdził, ze przy pierwszej ciąży zazwyczaj pierwsze ruchy czuć ok. 18-20 tyg. ale że może już cos zaczynam czuć.
    Obecnie jestem w 18 tygodniu i już wyraźnie czuję takie łaskotanie, chyba Fasolka daje o sobie znać!

Podzielcie się, kiedy dowiedziałyście się o płci dziecka?My z Mężem czekamy na tę informację, chociaż nie mamy preferencji co do płci, najbardziej zależy nam na zdrowiu dzidziusia, jednak powoli chciałoby się wiedzieć, co za mały człowieczek jest z nami:) Tylko nasza dzidzia podczas usg pokazuje, jaka z niej wiercipiętka i boję się, ze jeszcze długo niespodzianką będzie jej płeć.

Pozdrowionka:)

Nasz maluszek do tej pory był bardzo wstydliwy ale na usg w poniedziałek (15t+3d) lekarz powiedział, że prawdopodobnie dziewczynka. Ale potwierdzi się pewnie dopiero na połówkowych prenatalnych, więc na razie się jeszcze nie nastawiam na córeczkę :)

ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 16 tc zarówno teraz jak i poprzednio lekarzowi wydawało się Ale na 100 może uda się na kolejnej wizycie przewiduje chłopca

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płeć poznałam na usg w 13tyg. Podobno ma być chłopak. Przy dwóch dziewczynkach w domu, mąż bardzo się ucieszył :)

• PolaMinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka wrote:
    Podzielcie się, kiedy dowiedziałyście się o płci dziecka?My z Mężem czekamy na tę informację, chociaż nie mamy preferencji co do płci, najbardziej zależy nam na zdrowiu dzidziusia, jednak powoli chciałoby się wiedzieć, co za mały człowieczek jest z nami:) Tylko nasza dzidzia podczas usg pokazuje, jaka z niej wiercipiętka i boję się, ze jeszcze długo niespodzianką będzie jej płeć.

Pozdrowionka:)

My się dowiedzieliśmy 13w2d na prenatalnym. Syn nie pozostawił wątpliwości, Wy chyba też jej nie macie :)
    http://pl.tinypic.com/r/hwbnur/9

A co do ruchów ja myślę, że jeśli któraś zna swoje ciało i wie, że ten łaskot to ruchy dziecka to trzeba ufać sobie a nie słuchać rad koleżanek czy lekarza w szczególności mężczyzny, który mówi "niemożliwe to za wcześnie". Każda z nas jest inna i u każdej inaczej przejawiają się objawy. Nawet kalendarz bestbelly wskazuje na pierwsze ruchy w 16 tc (skończony 15tc, ja czuje od 14d5w a syn długością ciała jest o tydzień starszy).

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeśli są w moczu leukocyty to nie ma mowy o źle pobranym moczu. Znaczy mocz może być źle pobrany i bakterii jest więcej niż było by gdybyś to zrobiła "tak jak trzeba" (być może tak zrobiłaś, ja tylko przykładowo tłumaczę sytuację) ale leukocyty jednoznacznie wskazują na stan zapalny. Nie powstają z źle pobranego moczu.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobote mam wesele i tak sobie myśle czy tak głośna muzyka i hałas nie przeszkadza dziecku? Nie hejtujcie po prostu panikuje , można iść w obcasie czy lepiej płaskie , można tańczyć czy jak już to tylko wolne .. hmmm

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa myślę że muzyka nie będzie przeszkadzać bo też na pewno inaczej będzie się roznosic przecież też orkiestra nie gra cały czas ja bym szła w obcasie płaskie na przebranie i jak się dobrze czujesz to tańcz ciąża to nie choroba a wręcz zaleca się aktywność popatrz na te wszystkie fit matki tylko się cieszyć z ruchu takie moje zdanie pomysł co by było jak byś miała drugie w domu na przykład teraz trzeba wziąć ma ręce 10 kg ? Organizm jest tak stworzony ze sobie radzi no chyba że ciąża zagrożona to inna bajka Ale twoja chyba nie jest więc korzystaj bo później będzie gorzej

PolaMinka lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lostdestionation wrote:
    Myślałam, że tylko u Nas się chowa :)

uzbrajamy się w cierpliwość dziewczyny, a potem z usg prosto na rajd po sklepach ;)

ja od wczoraj pije sok z żurawiny, a chyba bardziej koncentrat, bo 50ml dziennie, bo to wizyty w toalecie mnie wykończą i nie wiem czy to ma związek z tym sokiem, ale wczoraj całą noc przespałam bez ani jednego wstawania chociaż z drugiej strony już się martwię czy z fasolką jest ok.... ach my kobiety ...

Ja też często muszę chodzić do toalety..najbardziej nie lubię wstawać w nocy :p a podobno w 1 i 3 trymestrze najczęściej chce się siku, ja mam widać odwrotnie :P

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny a jeszcze jedno siedzi mi w głowie ? Tez macie takiego lenia ? Aż wstyd się przyznać tak to nigdy nie miałam .. myślałam ze to minie w 2 trymestrze ale gdzie tam .. ja mogę cały dzień lezec bo jak mam chociażby pokój sprzątnąć co jest pół h pracy to nie mogę się zebrać kilka godzin .. z jeden dzień w tygodniu jest normalnie ale poza tym to właśnie tak.. taki brał sił

Ja miałam ogromnego lenia w pierwszym trymestrze, teraz różnie, ale najczęściej mam takie zastrzyki energii ;) Wczoraj na przykład po takim zastrzyku o godz. 20, wyszorowałam całą kuchnie, łącznie z szafkami i kafelkami xD i ogólnie całe mieszkanie wysprzątałam, choć nie było takiej potrzeby ;)

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    W sobote mam wesele i tak sobie myśle czy tak głośna muzyka i hałas nie przeszkadza dziecku? Nie hejtujcie po prostu panikuje , można iść w obcasie czy lepiej płaskie , można tańczyć czy jak już to tylko wolne .. hmmm

Muszę się nauczyć wielocytować ;p
    Miesiąc temu byłam na weselu i na 18 u kuzyna, przetańczyłam pół nocy i świetnie się potem czułam :D
    Poszłam w szpilkach, ale tańczyłam w balerinkach, bo nie chciałam przypadkowo stracić równowagi, a teraz to bardziej prawdopodobne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 12:25

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nie zagrożona chyba , ale w 1 trymestrze miałam krwawienia i zaszłam tez szybko po poronieniu bo w 2 miesiącu po , mam nadzieje ze muzyka dzidzi nie będzie przeszkadzać

• ZAneczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi:D Pocieszyłyście mnie z tym czekaniem na wieści o płci:) W takim razie uzbrajam się w więcej cierpliwości, moze dzidzia w końcu się przestanie wstydzić hehe:)

Ja o dziwo! teraz w 2 trymestrze chodzę w nocy kilka razy do wc... w ciągu dnia też robię częste wycieczki... a niby w tym trymestrze jest najlżej- to już się boję co będzie w 3 trymestrze, chyba zamieszkam w wc :P

Jeśli chodzi o leniuszka w ciąży, to w pierwszym trymestrze bardziej mnie ciągnęło do wypoczywania, może przez super mdłości trwające całymi dniami- jedynie leżąc dałam radę to znieść. Teraz mam więcej energii, aczkolwiek jak się nakręcam i krzątam po domu, to się męczę szybko. Ale mam takie przypływy energii, że bym chętnie poćwiczyła, a nie mogę:( Lekarz póki co zezwolił mi tylko na chodzenie.

A czy miałyscie problem z bólami kręgosłupa? Ja ogólnie mam wadę odcinka lędźwiowego i w 2 miesiącu mój kręgosłup nie dawał mi normalnie funkcjonować. Czasem z płaczem do wc się doczłapywałam. Lekarz mi pozowlił smarować plecy od 4 mies maścią goździkową (ponoć jedyna jaką można w ciąży stosować), ale jedynym efektem jest, że kręgosłup nie boli mnie całymi dniami, tylko kilka razy na dzień.

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ