Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikt nie mówił, że będzie pięknie i kolorowo. Zęby mam strasznie osłabione. Ostatnio jadłam loda i ułamał się kawałek (szóstka) przy plombie. Na szybko ogarnęłam stomatologa. I ta mnie przeraziła mówiąc, że prawie wszystkie zęby mam do leczenia, oprócz 1-2-3-4 góra/dół. I jeden do wyrwania, dolna szóstka. Teraz do jednego zęba wstawiła lekarstwo, ale dokończy go po porodzie. Także jak już zaczęłam chodzić do stomatologa, to przeżyję ból borowania bez znieczulenia i ogarnę te szczęki
Aż boje się co będzie u okulisty...
Co do badania moczu, jutro powtórzę badania na własną rękę. Jak dalej wynik będzie odbiegał od normy, poproszę gina o skierowanie na posiew. -
ZAneczka wrote:Dziewczyny, od 16 tyg ciąży miałam czasami takie dziwne uczucie w brzuchu na poziomie łożyska, jakby drapanie, łaskotanie- nie potrafię określić dokładnie nawet tego odczucia. Pytałam lekarza o to, stwierdził, ze przy pierwszej ciąży zazwyczaj pierwsze ruchy czuć ok. 18-20 tyg. ale że może już cos zaczynam czuć.
Obecnie jestem w 18 tygodniu i już wyraźnie czuję takie łaskotanie, chyba Fasolka daje o sobie znać!
Podzielcie się, kiedy dowiedziałyście się o płci dziecka?My z Mężem czekamy na tę informację, chociaż nie mamy preferencji co do płci, najbardziej zależy nam na zdrowiu dzidziusia, jednak powoli chciałoby się wiedzieć, co za mały człowieczek jest z nami:) Tylko nasza dzidzia podczas usg pokazuje, jaka z niej wiercipiętka i boję się, ze jeszcze długo niespodzianką będzie jej płeć.
Pozdrowionka:)ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kupuje gazetę M jak mama, i w najnowszym numerze ma byc min wady wzroku a rodzaj porodu, wskazania do cesarki. Wiem ze któraś pisała właśnie o wzroku....
http://m.mjakmama24.pl/czasopismo/2,m-jak-mama/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 13:56
kamailla lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
panama, od drugiego trymestru ciąży można leczyć zęby ze znieczuleniem, nie trzeba się męczyć. Stomatolog podaje wtedy inne znieczulenie, bez substancji, która obkurcza naczynia krwionośne.
Co do energii, to ja zazwyczaj jej nie mam. Wracam z pracy, jem obiad i potem już na nic nie mam sił. A nawet jeśli przychodzą takie zastrzyki energii to niewiele mogę zrobić, bo mam nakaz odpoczywania i oszczędzania się. Bardziej ode mnie pilnuje tego moja mama, która mieszka obok - jak tylko usłyszy dźwięk jakiegoś "podejrzanego" sprzętu domowego to przychodzi sprawdzić czy na pewno nie robię nic ciężkiego
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Wiecznie - pewnie się dowiem na połówkowym
U mnie lekarz stwierdził, że woli poczekać niż potem zmieniać zdanie. W sumie nie mamy preferencji płci dzidziusia z Mężem, ale mogłaby się nam Fasolka odkryć hehe:)
Lyanna - skąd ja to znam:) Mąż nade mną czuwa jak cerber. Akurat na spacery się zgadza, więc jest okej. Ale strasznie pilnuje mojej diety... zakazane produkty mam więc zakazane, choćbym płakała, że ich pragnę najbardziej na świecie w tym momencie. Raz tylko mi ustąpił jak miałam ochotę na pastę rybną o nie do końca wiadomym skłądzie- ale naprawdę czułam w owej chwili, z eta pasta co coś czego najbardziej pragnę i nie wytrzymam jak nie zjem. Jednak mojej ukochanej pizzy 4 sery nie zjem przez dłuuuugi czas, bo "przecież nie możesz jeść sera feta ani żadnych serów pleśniowych". Zakupy u nas wyglądają tak " ooo moje ulubione, zjadlabym, kupmy" na co Mężuś zawsze podejerzliwie pyta, czy aby na pewno mogę to jeść, heh.
Panama- wizyta u stomatologa przede mną i mam dziwne obawy przed tym, co usłyszę.
-
nick nieaktualnyDzis w końcu ruszyłam tyłek z łóżka sprzątałam wiec wzięłam tez ubranka mojego bobaska i posprzątałam do komody , komoda ma 4 szuflady jedna na pielęgnacje wiec na ciuszki zostają 3.. cała zajęłam ubrankami na rozmiar 56 .. w życiu się do tej komody nie zmieszczę jeszcze z wiekszymi ciuszkami muszę pomyśleć jak to zorganizować , z tej szuflady tylko buciki są w różnych rozmiarach ubranka wszystko małe .. nie wiem w sumie czego będzie mi trzeba co dokupić czego mam za dużo Eh ..
http://static.pokazywarka.pl/v/h/x/67a1b1507eeecfba6ec71508ce336787_orig.jpg -
nick nieaktualnyJa pisałam o wzroku licząc ze to może być powodem do cesarki wstawię zdjecie , na Oku mam po prostu taka plamę
http://static.pokazywarka.pl/x/v/q/45afcecc3880e96e27df8f3657c75b1f_orig.jpg
http://static.pokazywarka.pl/7/8/5/97e005d5016919142dbd42c77fe462a9_orig.jpg -
ZAneczka, u mnie całe szczęście mąż aż tak nie pilnuje. Od czasu do czasu tylko słyszę "czy ty na pewno możesz to robić". Kwestią jedzenia w ogóle się nie interesuje, przypuszczam że nawet nie wie jakie produkty są zakazane w ciąży
Ja wybieram się do dentysty za dwa tygodnie. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku - niby nic nie boli ale wiadomo jak to jest z zębami. Czekałam do drugiego trymestru ze względu na znieczulenie, a potem jakoś zapomniałam i teraz najwcześniejszy popołudniowy termin jest za dwa tygodnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 15:06
karakorum lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualny
-
Mój mąż cały czas próbuję wcisnąć mi chociaż kawałek mięsa, chociaż wie, że lekarz powiedział, że wyniki mam dobre i nie ma potrzeby zmiany diety, jeżeli nie jem mięsa, ale on uważa, że bez mięsa nasze dziecko nie urośnie jak trzeba... Ma lekką obsesję na tym punkcie zabrania mi jeść zupki chińskie i pilnuje czy na pewno coś jadłam i ile. Czasem już jest to denerwujące, ale z drugiej strony fajnie, że się przejmuję.
Marietta lubi tę wiadomość
-
Mój mąż natomiast zgrywa twardziela ;p twardo nie pozwala kupować zakazanych produktów typu zupka chińska czy nutella, ale jak czegoś baaardzo chcę to wystarczy, że zrobię oczy kota ze Shreka i już mi na wszystko pozwala
OjMaryś lubi tę wiadomość
-
Justa1994 wrote:Dzis w końcu ruszyłam tyłek z łóżka sprzątałam wiec wzięłam tez ubranka mojego bobaska i posprzątałam do komody , komoda ma 4 szuflady jedna na pielęgnacje wiec na ciuszki zostają 3.. cała zajęłam ubrankami na rozmiar 56 .. w życiu się do tej komody nie zmieszczę jeszcze z wiekszymi ciuszkami muszę pomyśleć jak to zorganizować , z tej szuflady tylko buciki są w różnych rozmiarach ubranka wszystko małe .. nie wiem w sumie czego będzie mi trzeba co dokupić czego mam za dużo Eh ..
http://static.pokazywarka.pl/v/h/x/67a1b1507eeecfba6ec71508ce336787_orig.jpg. Nie dość że widać każde ubranko to i mam wrażenie że więcej w ten sposób się mieści.
Justa1994 lubi tę wiadomość
-
Agi83 wrote:Dziewczyny kupuje gazetę M jak mama, i w najnowszym numerze ma byc min wady wzroku a rodzaj porodu, wskazania do cesarki. Wiem ze któraś pisała właśnie o wzroku....
http://m.mjakmama24.pl/czasopismo/2,m-jak-mama/
Z tymi wadami wzroku to różnie. Ja mam zeza (leczonego od trzeciego roku życia) oraz wadę wzroku i rodziłam naturalnie, lekarz nie widział wskazań do cc.06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
nick nieaktualny
-
Lyanna wrote:ZAneczka, u mnie całe szczęście mąż aż tak nie pilnuje. Od czasu do czasu tylko słyszę "czy ty na pewno możesz to robić". Kwestią jedzenia w ogóle się nie interesuje, przypuszczam że nawet nie wie jakie produkty są zakazane w ciąży
Ja wybieram się do dentysty za dwa tygodnie. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku - niby nic nie boli ale wiadomo jak to jest z zębami. Czekałam do drugiego trymestru ze względu na znieczulenie, a potem jakoś zapomniałam i teraz najwcześniejszy popołudniowy termin jest za dwa tygodnie.
Mi powiedziała, że najbliższy wolny termin pod koniec października. Wtedy ja wyskoczyłam z tym, że jednak wolałabym wcześniej ze względu na ciążę. Kilka sekund później znalazła wolny termin na za dwa dniMusiałam tylko zabrać ze sobą kartę ciąży. Wizyty na NFZ oczywiście.
-
KasiaMarysiaaa wrote:Cześć Dziewczyny
Ja właśnie leżę pod kocem i pije herbatkę owocowąi myślę gdzie kupić jakieś tanie tuniki lub coś do leginsow żeby nie zbankrutować
Ciucholand! Można obkupić się w cuda i cudeńka. No tylko trzeba trochę pochodzić i poprzymierzać.
Cały czas poluję na kurtkę zimową, a dzisiaj z 'ciucha' wyszłam z pięknym, puchatym szlafrokiem za całe 8zł -
Zaneczka ser pleśniowy i fete można jeść tylko trzeba kupić taki, który jest z mleka pasteryzowanego, a większość pakowanych takich jest. W tych z mleka niepasteryzowanego może być listeria tak samo jak w rybach wędzonych na zimno. A na pizzy sery masz z piekarnika więc już w ogóle ok.
ZAneczka lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualnypanama wrote:Ciucholand! Można obkupić się w cuda i cudeńka. No tylko trzeba trochę pochodzić i poprzymierzać.
Cały czas poluję na kurtkę zimową, a dzisiaj z 'ciucha' wyszłam z pięknym, puchatym szlafrokiem za całe 8zł
Miałam moje ulubione ciuchlandy jak Mieszkałam w Lublinie a teraz jestem na Śląsku i kompletnie nie wiem nawet gdzie jakieś fajne są