X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oxalis, Yola ja podzielam wasz pogląd. Kiedyś było inaczej. Człowiek nie myślał, ba! Nawet nie wiedział że będą kiedyś badania prenatalne. Moja mama miala w ciąży jedno usg. :)
    Ale niestety , żyjemy w takich a nie innych czasach.
    Ja też nie pochwalam testów PAPPA.
    Ale fakt faktem przyznaje, że jeśli mają coś wyłapać, to wylapuja.
    Oczywiście lepiej by było wykonywać inne testy. Niestety , są strasznie drogie w Polsce i mało kto się decyduje.
    A widzicie, wszystko ma swoje wady i zalety.
    Mi sie łatwo mówi , bo wyszło 1-20000. Więc znikome ryzyko. A nie wiem co bym mówiła w Twojej sytuacji Yola.
    Pewnie też bym sie stresowala.
    Ale to nie jest wynik 1:1. Trzymam kciuki że i u Ciebie będzie dobrze!!

syla2312 lubi tę wiadomość

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początek mieliśmy pampers premium care 1, potem zielone pampersy a chyba od rozmiaru 3 używaliśmy babydream z rossmanna. One chyba właśnie od 3 mają gumkę z tyłu i kupa mniej wylatywała plecami :) teraz obierzemy chyba taką samą strategię.
    Ruchy czuję zdecydowanie pod pępkiem, raczej nisko ale też nie zawsze po środku, czasem od boku. Dużo zależy od położenia łożyska. Ja mam na tylnej ścianie w centralnej części. Ale teraz dzieciaczki mają chyba dość dużo miejsca więc pewnie sobie pływają raz w lewo raz w prawo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 15:22

MamaPama lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 u Ciebie bliźniaki ??? :D
    Chyba ze źle zrozumiałam i masz na myśli ogólnie dzieciaczki nasze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 15:50

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję małego bardzo nisko, na samym spojeniu łonowym oO, ale on jest nisko i według lekarza długo jeszcze będzie, bo mocniejsze mięsnie brzucha nie puszczają szybko do góry, w pierwszej ciąży już w ogóle. Najlepsze to jest to, że wierci się bardziej z lewej, a dzisiaj mam asymetryczny brzuch i mam twardą część po prawej i dużo wyżej, a po lewej brzuch miękki i niżej :D

• Fortitudo Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 wrote:
    Ja tez czuje nad pepkiem ale wiem już po usg prenatalnych ze łożysko bardzo wysoko i tylna ścianka. A więc słabiej odczowalny bąbel. Po poprzadkich ciążach pamiętam że dziecko wybiera sobie ze tak powiem swoją jedna ulubiona stronę. I tak syna czułam leżąc na prawym boku jak się gniezdzil a córkę z lewej strony. Później jak juz większe to wiadomo było gdzie nogi były lub pupa bo strasznie się wiercili

O ja najczęściej czuję mojego motylka jak leże na prawym boku, coś w tym musi być :-D

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję mniej więcej w połowie odległości pępek-linia włosów i nie centralnie tylko po prawej stronie. Macice miałam na ostatniej wizycie tj. 2 tyg temu dwa palce pod pępkiem, dr uznała, że wysoko już jest dlatego mam widoczny brzuch. Ja sama tego nie sprawdzam ani nie wiem co mam wyczuć ani chyba nie czuje takiej potrzeby. Łożysko mam na przedniej ścianie ale nie wiem konkretnie gdzie, napisane na prenatalnym "położone na przedniej ścianie nisko" ale jak potem napisałam sms do dr bo zapomniałam zapytać czy mogę już normalnie funkcjonować (wcześniej miałam zagrożenie poronieniem ze wzgl. na krwiak) to odp. że tak bo wszystko fizjologicznie jest prawidłowo, zdrowo przebiegająca ciąża więc chyba nisko ale nie za nisko ;)

A z tych "papierosów" się uśmiałam :D

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie ciągnie po prawej stronie pod ostatnim żebrem. Co to może być? Któraś tak miała/ma?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • pippi Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Witam się w 15 tygodniu. Cieszę, się , że Was znalazłam, razem raźniej ;) TP mam na 28 marca, po prenatalnych 24. Nie wiemy jeszcze kto z nami jest, Hubert czy Alicja, mam nadzieję, że za tydzień się dowiem. Zazdroszczę, że już czujecie ruchy:)

Fortitudo, ZAneczka, Lyanna, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

• karakorum Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ze to musi byc straszny stres przy slabych wynikach PAPPA, ale zazdroscic poprzednim pokoleniom? Tego, ze dzieci rodziły sie z potwornymi wadami genetycznymi, albo z chorobami serca, przez ktore "nagle" umierały w pierwszych dobach zycia? Dziekuje, postoję.

Chociaz potrafie sobie wyobrazic, ze dla kobiet, ktore wykluczają aborcję, wynik pappa, amnio, nifty itd. nie mają moze wiekszego znaczenia. Dla mnie absolutnie ciezka wada genetyczna dziecka/jego ewentualne cierpienie po porodzie rownalo sie i rowna przerwaniu ciazy.

Cabank84, in_co_gni_to lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • panama Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam dzisiejsze wyniki badań i nie podoba mi się mocz. Leukocyty - obecne, nie podane w jakiej ilości; ciężar właściwy nieco poniżej normy i mega liczne bakterie - 960, gdzie norma jest do 130. Także nie wiem czy mam już infekcję układu moczowego, czy bakterie z pochwy dostały się do próbki, bo przechodziłam infekcję. Jutro będę dzwonić do położnej i zapytam, co w takim przypadku robić.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panama wrote:
    Właśnie sprawdziłam dzisiejsze wyniki badań i nie podoba mi się mocz. Leukocyty - obecne, nie podane w jakiej ilości; ciężar właściwy nieco poniżej normy i mega liczne bakterie - 960, gdzie norma jest do 130. Także nie wiem czy mam już infekcję układu moczowego, czy bakterie z pochwy dostały się do próbki, bo przechodziłam infekcję. Jutro będę dzwonić do położnej i zapytam, co w takim przypadku robić.

Moja ginka kazała powtórzyć badanie moczu plus zrobić posiew.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny ja nie śpię bo boli .. nerka lub kręgosłup juz sama nie wiem co myślałam ze to kręgosłup ale to raczej nerka .. bo boli prawa strona od połowy pleców w dol .. boli na tyle mocno ze się budzę i w ogóle ciężko zasnąć .. martwi mnie to oczywiście

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panama chyba najlepszy posiew, pij więcej będzie lepszy ciężar

Ja już na nogach synek nakarmuony śpi ją wzięłam eutyrox i czekam na śniadanie

Dziś mam endo wczoraj zrobiłam tsh zobaczymy jaki wynik i co to za pani doktor bo przenoszę się do niej Ale wizyta,dopiero wieczorem

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPama wrote:
    Kazio14 u Ciebie bliźniaki ??? :D
    Chyba ze źle zrozumiałam i masz na myśli ogólnie dzieciaczki nasze .
    Haha niestety nie bliźniaki :) miałam na myśli ogólnie dzieciaczki na tym etapie ciąży.
    Ja wczoraj nie miałam na nic czasu a na koniec dnia padłam. Endokrynolog zwiększył dawkę z 50 na 75 i cukry mu się podobały. Z kolei gin na cukry się krzywił bo blisko normy no i ketony mi się zdarzają. Wynikami krwi się nie przejął, nawet nie skomentował czyli chyba nie jest ze mną źle. Może spróbuję we własnym zakresie jeść rzeczy bogate w żelazo. Ogólnie jest dobrze, tylko te cukry... Dzisiaj będę się spowiadać diabetologowi. Już mam dosyć tych ketonów bo resztę w sumie trzymam w normie...

Edit: za dwa tygodnie mam zrobić usg połówkowe. Muszę się zapisać. A następna wizyta za 3 tygodnie. Chyba chodzę częściej ze względu na cukrzycę. Albo przeszłość. Dwie wizyty w miesiącu plus wyjazd na usg to już potężna kwota no ale jakoś trzeba to przeżyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 08:33

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od 16 tyg ciąży miałam czasami takie dziwne uczucie w brzuchu na poziomie łożyska, jakby drapanie, łaskotanie- nie potrafię określić dokładnie nawet tego odczucia. Pytałam lekarza o to, stwierdził, ze przy pierwszej ciąży zazwyczaj pierwsze ruchy czuć ok. 18-20 tyg. ale że może już cos zaczynam czuć.
    Obecnie jestem w 18 tygodniu i już wyraźnie czuję takie łaskotanie, chyba Fasolka daje o sobie znać!

Podzielcie się, kiedy dowiedziałyście się o płci dziecka?My z Mężem czekamy na tę informację, chociaż nie mamy preferencji co do płci, najbardziej zależy nam na zdrowiu dzidziusia, jednak powoli chciałoby się wiedzieć, co za mały człowieczek jest z nami:) Tylko nasza dzidzia podczas usg pokazuje, jaka z niej wiercipiętka i boję się, ze jeszcze długo niespodzianką będzie jej płeć.

Pozdrowionka:)

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nerki raczej bolą od brzucha. Moje obie siostry tak narzekały.
    ZAneczka u mnie syn pokazał się w 17 tc (16+5)

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka wrote:
    Dziewczyny, od 16 tyg ciąży miałam czasami takie dziwne uczucie w brzuchu na poziomie łożyska, jakby drapanie, łaskotanie- nie potrafię określić dokładnie nawet tego odczucia. Pytałam lekarza o to, stwierdził, ze przy pierwszej ciąży zazwyczaj pierwsze ruchy czuć ok. 18-20 tyg. ale że może już cos zaczynam czuć.
    Obecnie jestem w 18 tygodniu i już wyraźnie czuję takie łaskotanie, chyba Fasolka daje o sobie znać!

Podzielcie się, kiedy dowiedziałyście się o płci dziecka?My z Mężem czekamy na tę informację, chociaż nie mamy preferencji co do płci, najbardziej zależy nam na zdrowiu dzidziusia, jednak powoli chciałoby się wiedzieć, co za mały człowieczek jest z nami:) Tylko nasza dzidzia podczas usg pokazuje, jaka z niej wiercipiętka i boję się, ze jeszcze długo niespodzianką będzie jej płeć.

Pozdrowionka:)

My też mamy wstydliwy egzemplarz. Tak się ułożyło, że nie chce pokazać co tam ma. Więc pewnie na połówkowych dowiemy się jaka płeć.
    Co do ruchów, nie jestem w stanie stwierdzić na pewno czy czuję ruchy, czy to może pracujące jelita :) To moja pierwsza ciąża tak zaawansowana, że jestem totalnym laikiem. Czasami czuję jakby takie głuche puknięcia od środka, ale przed ciążą miałam tak z gazami :P Albo "przelewanie wody", jakbym wypiła co najmniej litr płynów na raz.

Co do tych bakterii w moczu, zaczęłam pić sok z kiszonej kapusty, bo akurat mam w lodówce. Może to jednak fałszywy alarm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 09:06

ZAneczka lubi tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podejrzenia chłopca były na usg prenatalnym (12+0) i na usg przed nifty (13+2) nifty potwierdziło. Mój synek lubinsię chyba chwalić klejnotami :)

lostdestionation, ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • lostdestionation Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że tylko u Nas się chowa :)

uzbrajamy się w cierpliwość dziewczyny, a potem z usg prosto na rajd po sklepach ;)

ja od wczoraj pije sok z żurawiny, a chyba bardziej koncentrat, bo 50ml dziennie, bo to wizyty w toalecie mnie wykończą i nie wiem czy to ma związek z tym sokiem, ale wczoraj całą noc przespałam bez ani jednego wstawania chociaż z drugiej strony już się martwię czy z fasolką jest ok.... ach my kobiety ...

34bws65ghpknfmup.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panama a dobrze mocz oddawałaś? bo często bakterie itp wychodza jak się go źle odda. Trzeba się najpierw podmyć i potem oddać z środkowego strumienia nie z początku.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ