X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • panama Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Miałam moje ulubione ciuchlandy jak Mieszkałam w Lublinie a teraz jestem na Śląsku i kompletnie nie wiem nawet gdzie jakieś fajne są :D

To ja jestem na Zagłębiu :)

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Wzięłam miesiąc zwolnienia po amniopunkcji. Miałam w zamiarze skończyć pisanie mojej pracy inżynierskiej... i jakoś do tej pory nie zdążyłam się za to wziąć. Za 15 dni kończy się zwolnienie a ja nie mam na nic siły i ochoty. Byliśmy teraz od piątku do wtorku w Bieszczadach nie miałam czasu poleżeć to teraz muszę nadrabiać. Moje zajęcia w ciągu dnia to ugotować obiad i jak już włączę pralkę to powieszenie prania chociaż to już z musu bo szkoda żeby skisło :)

A gdzie byliście w Bieszczadach? Byliśmy w podobnym czasie co Wy-niedziela do dziś. Nocowaliśmy w Przysłupiu.

ganndqk3y2qo4v6c.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u dentysty tuż przed rozpoczęciem starań o dziecko. Ale w 1 trymestrze ułamała mi 6, więc musiałam ją naprawić. Nie lubię znieczulenia, więc jak leczę żeby to zawsze bez:)

Też nie znamy płci dziecka - czekam na połówkowe USG:)

Nie umiem pozbyc się lekkiego przeziębienia, od wczoraj boli mnie głowa, więc się zastanawiam czy to nie zatoki:(

ZAneczka lubi tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Miałam moje ulubione ciuchlandy jak Mieszkałam w Lublinie a teraz jestem na Śląsku i kompletnie nie wiem nawet gdzie jakieś fajne są :D
    Haha to może rzuć jakimiś adresami :) ja nie bardzo mam czas ale moja mama namiętnie chodzi. A właśnie z Lublina jestem :)
    Ja aż zapytałam gina o te moje ukochane śledzie to powiedział żeby nie przesadzać, że mogę. Mam czystsze sumienie :)

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagnasam wrote:
    Ja byłam u dentysty tuż przed rozpoczęciem starań o dziecko. Ale w 1 trymestrze ułamała mi 6, więc musiałam ją naprawić. Nie lubię znieczulenia, więc jak leczę żeby to zawsze bez:)

Też nie znamy płci dziecka - czekam na połówkowe USG:)

Nie umiem pozbyc się lekkiego przeziębienia, od wczoraj boli mnie głowa, więc się zastanawiam czy to nie zatoki:(
    Ja już trzy tygodnie choruję... Tydzoeń gluty, kolejny gluty plus kaszel a teraz jeszcze kaszlę ale glutów już mniej. Przekichane że tak powiem :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia S-R wrote:
    A gdzie byliście w Bieszczadach? Byliśmy w podobnym czasie co Wy-niedziela do dziś. Nocowaliśmy w Przysłupiu.
    Spalismy w Stuposianach 10 km od Mucznem.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to widze, ze partnerzy są albo bardziej pilnujący albo nico luzaccy:D Ale każdy zajmuje się w najlepszy sposób swoją żonka i bobaskiem:)

Też zaczynam się rozglądać za kurtką zimową... Muszę chyba poszperać po ciuchlandach, chociaż zastanawiałam się czy ostatecznzie w jakims taim sklepie nie kupić po prostu kurtki xxxl :) (Pewnie będę się w niej topić, ale brzunio się zmieści cały wielki).

widziałam a allegro nawet fajne leginsy zimowwe za 40 zł... połowe taniej niż w sklepie z odzieżą ciążową w mojej miejscowości. Ogólnie to poluję na jakieś sukienki oversize i grube rajty, myslę że to będzie moj ukochany strój zimą:D Ale chyba musze odwiedzić kilka sklepów z odzieżą używaną i tam cos upolować, czasem skarby się znajdują:D Może trafi się jakaś szeroka kiecka:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Haha to może rzuć jakimiś adresami :) ja nie bardzo mam czas ale moja mama namiętnie chodzi. A właśnie z Lublina jestem :)
    Ja aż zapytałam gina o te moje ukochane śledzie to powiedział żeby nie przesadzać, że mogę. Mam czystsze sumienie :)

Jesteś z Lublina !? Moja Ziomeczka :D Aż mi milej :) ja na Śląsku już 5 lat więc nie wiem czy jeszcze jest ale moje ulubione to dwa :) Jeden na ulicy Wieniawskiej drzwi koło Biedronki :) A drugi to na Wolskiej nad Biedronką :D same przybiedronkowe :) Mam nadzieję, że jeszcze są :)

A Dziewczyny z okolic Mikołowa Katowic coś polecą ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 19:11

• kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Spalismy w Stuposianach 10 km od Mucznem.

Byliśmy na objazdówce jednego dnia i jechaliśmy przez Stuposiany, Lutowiska i Ustrzyki :)

mała_ruda lubi tę wiadomość

ganndqk3y2qo4v6c.png
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn po amniopunkcji; ile czasu leżałyscie w łóżku?
    Czytałam, że w dzień zabiegu i potem jeszcze dwa dni, ale zapomniałam zapytać przy skierowaniu, ile trzeba leżeć :(
    a muszę sobie wszystkie obowiązki rodzielić na rodzinę.

• PolaMinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Ja pisałam o wzroku licząc ze to może być powodem do cesarki wstawię zdjecie , na Oku mam po prostu taka plamę
    ]

Cholesterol i trójglicerydy masz w normie? Czy to jest wypukłe? Czy oko jest w tym miejscu gładkie tylko kolor inny?

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leginsy ciążowe co jakiś czas są w rossmanie za ok 25-30zł. Ja wysoka ciążę to przechodziłam w leginsach i do teko sukienka/tunika dresowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 20:52

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • lostdestionation Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzień zabiegu po powrocie zrobiłam obiad, a potem leżałam tzn od 19 :)
    Drugiego dnia byłam u teściowej na obiedzie i szybkich zakupach, a tak to odpoczywałam, ale nie leżałam plackiem
    Trzeciego dnia byłam na spacerze 7km
    A dzisiaj porządne sprzątanie całego domu

Lekarka nic nie mówiła o leżeniu, a jedynie, żeby przez 2tyg nie dźwigać i jakby coś działo się niepokojącego to odrazu jechać do szpitala (tzn plamienia, ból w podbrzuszu)

Yola3344 lubi tę wiadomość

34bws65ghpknfmup.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yola3344 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn po amniopunkcji; ile czasu leżałyscie w łóżku?
    Czytałam, że w dzień zabiegu i potem jeszcze dwa dni, ale zapomniałam zapytać przy skierowaniu, ile trzeba leżeć :(
    a muszę sobie wszystkie obowiązki rodzielić na rodzinę.
    W dzień zabiegu leżałam plackiem bo jednodniowe mega przeziębienie mnie wzięło na drugi dzień już byłam w pracy.

Yola3344 lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Jesteś z Lublina !? Moja Ziomeczka :D Aż mi milej :) ja na Śląsku już 5 lat więc nie wiem czy jeszcze jest ale moje ulubione to dwa :) Jeden na ulicy Wieniawskiej drzwi koło Biedronki :) A drugi to na Wolskiej nad Biedronką :D same przybiedronkowe :) Mam nadzieję, że jeszcze są :)

A Dziewczyny z okolic Mikołowa Katowic coś polecą ?
    Są są! Moja mama na wieniawskiej stała klientka. Ja kilka razy na wolską zajrzałam bo tam mam bliżej. Może jak młoda od nowa pójdzie do przedszkola to się wybiorę bo na razie znowu z glutem w domu siedzi...
    Ja w poprzedniej ciąży miałam amnio dwa razy. Za każdym razem bezpośrednio po pobraniu musiałam jechać albo do instytutu genetyki na konsultację albo do imid zawieźć próbki. Potem podróż 3 godziny do domu. Oczywiście jak wróciłam do domu to odpoczywałam tzn przez kilka dni nie podnosiłam córki ani nic ciężkiego, nie ćwiczyłam z nią na zajęciach sportowych. Ale poza tym wszystko normalnie robiłam. Jak masz okazję to odpoczywaj. Każdy lekarz daje inne zalecenia, mi nie kazali leżeć ani nawet szczególnie się oszczędzać. Jedynie unikać podnoszenia ciężarów.

Yola3344, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • pippi Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka fajne czarne rajty widziałam dzisiaj w Rossmannie na dziale z ciążowymi akcesoriami, 60 den i ok. 15 zł. Nie było mojego rozmiaru, ale będę polować. Nawet pasy poporodowe się pojawiły. Wydaje mi się, że coraz więcej w Ross rzeczy dla kobiet w ciąży albo po prostu zaczęłam na nie zwracać większą uwagę;) prędzej to drugie.

• pippi Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jest ktoś ze świętego miasta?

• Marietta Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry! ale miałam nadrabiania :D
    pippi, Yola, ZAneczka, in_co_gni_to- zaraz Was dopiszę na pierwszą stronę :)

Justa- skąd ta plamka na oku? nie od wątroby czasem?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Cholesterol i trójglicerydy masz w normie? Czy to jest wypukłe? Czy oko jest w tym miejscu gładkie tylko kolor inny?

Chyba w normie nie wiem czy robiłam te badania ale jeżeli w morfologii się je robi to miałam je w normie , jest lekko wypukłe

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta ta plama wyskoczyła jak miałam z 10 lat od tamtej pory lekko się powiększyła ale nic poza tym niewiaodmo skąd się wzięła

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ