X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86 wrote:
    Ja mam termin na 9 marca, ale ostatnio po wizycie, gdzie lekarz przeprowadzal badanie ginekologiczne, przeczytalam w opisie, że "główka dziecka przyparta do wchodu". Opis czytalam po wyjściu z gabinetu, myślicie że to oznacza, że mogę urodzić wcześniej?? Bo ja jeszcze torby nie spakowalam!

Owszem :) mi podczas badania szyjki lekarz powiedział, że może pomacać dziecko po (dość dużej u nas) głowie :)

Agi83 lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ja jak narazie mam kłucie w pochwie ewentualnie jakiś ból w pachwinach do terminu równy miesiąc zobaczymy

Ja się boję skurczu bo z pierwszym to wody mi odeszły a potem skurcze szły jakby z pleców a jak czytam to przewZmie są od dołu brzucha ciekawa jestem jak teraz

Życie jest przewrotne w pierwszej ciąży wszystko robiłam żeby się przygotować herbata z liści malin olejek z wiesiolka potem schody i inne s a teraz leżę z i nogi zaciskam że strachu żeby tylko jak najdłużej
    Luteine już mi kazał odstawić biorę tylko nospe i magnez

Ale mamy już widzę 37 skończony u koleżanki czyli donoszina :)

Ja przy poprzednim porodzie miałam skurcze krzyżowe i maciczne. Czyli ból i pleców i dołu brzucha :) Nastawiam się na powtórkę z rozrywki, chyba, że potwierdzimy wskazania do cc :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na pączki, aż mąż po pracy przywiezie. Już nie mogę się doczekać :-) Chyba nie będę się ograniczać i zjem tyle na ile ochotę będziemy mieć ;-)

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie objadam... Czekam na wyniki wątroby wiec muszę korzystać bo nie wiem co tam zobaczę ;)
    Morfologia ładnie sie podniosła po suplementacji burak forte z herbapolu 3x1.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam 4 i mam ochotę na więcej Ale nie stanowczo nie
    Właśnie wstalam z drzemki bo spałam z synkiem i jeżdżę chce mi się spać Ale u nas niby śnieg Ale szaro buro pochmurnie nic tylko spać

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja paczków ZERO - urok cukrzycy ciążowej

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomimo cukrzycy na jeden się skusiłam. Po 30min glukoza 120, po godzinie 135... mała waży 2400, wszystkie przepływy w porządku, na ktg zapis książkowy, to sobie pozwoliłam na odstępstwo...

gaga_32 lubi tę wiadomość

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dzisiaj ze 4 wsunelam... maz z rana kupil 15 wiec co zrobic :p
    Co do przypartej glowki- u mnie glowka nisko i przyparta od 3 tygodni juz... tez licze na szybsze rozwiazanie ;) tak 38 tc by mi pasowal nawet ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86- notabene widze po pasku ze idziemy rowniotko ;) 35+6 dni :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio mój mąż stwierdził, że on chyba nie da rady być ze mną przy porodzie... główny jego argument to: jak sobie poradzi z tym, że ja będę cierpieć, a on nic nie będzie mógł zrobić. Mówiłam mu, że jego obecność byłaby dla mnie ważna, ale teraz sama już nie wiem czy go namawiać czy odpuścić???

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • AniaSL Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się obawia, że nie będzie mógł mi pomóc w cierpieniu, ale wie, ze sama jego obecność jest dla mnie bardzo ważna. Ale sam chce być na szczęście ;)

Ja dziewczyny mam totalną masakrę, całą noc nie spałam, choróbsko złapało mnie na dobre, ból całego ciała, stan podgorączkowy, wymioty, straszny katar i kaszel. Tym kaszlem to sie boję, że skurcze wywołam :( byłam dzisiaj u lekarza bo nigdy tak źle się nie czułam i niestety jestem na antybiotyku. Nie dość, że to rozwarcie już mam to teraz to, nie wyobrażam sobie rodzić w takim stanie... ehh straszne :(

• gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaSL a który to u Ciebie tydzień? Dobrze, że poszłaś do lekarza, a antybiotyk nie zaszkodzi i szybko wydobrzejesz. Pod kołderkę i leżeć ;-)

AniaSL lubi tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • AniaSL Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 36tc+4dni dlatego tym bardziej się boję, porodu w takim stanie :P a od 32 już leżymy z rozwarciem... dzisiaj skończyła mi się luteina, ale magnezu i nospy przez chorobę nie odstawiam bo się boję, w poniedziałek wizyta zobaczymy co powie. Niestety lekarz musiał mi przepisać antybiotyk bo mówił, że w moim stanie nie widzi innego wyjścia, oby szybko zadziałał. Pisałam do swojej gin to powiedziała, że antybiotyk nie zaszkodzi dziecku i żeby spokojnie brać uff... mąż urlop dzisiaj wziął bo jak widział mnie w nocy to sam się przestraszył :(

Mała przez tą chorobę się bardzo mało rusza i była u mnie położna na wizycie domowej, ale na szczęście serduszko ładnie bije :)

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaga trudna sytuacja. Zmuszać nie możesz. U mnie było przeciwnie. Od początku mówił, że nie da rady, on się nie nadaje (boi się krwi i innych takich obrazków) ale z czasem zaczął zmieniać zdanie, a teraz choćbym go wyganiala z sali to się nie da. Tłumaczyłam mu, że on tam jest mi pomóc i przypilnowac. Opowiadałam mu historie z neta, że komuś nacisneli na brzuch co jest nielegalne, że nie słuchają kobiety. A on ma być tam po to żeby mnie nie olewli itd. Chyba sam zaczął czytać przeżycia innych facetów na porodowce i oświadczył, że nie pozwoli żebym była sama, a poza tym on chce od razu zobaczyć syna.

AniaSL, Cabank84, gaga_32 lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Gaga trudna sytuacja. Zmuszać nie możesz. U mnie było przeciwnie. Od początku mówił, że nie da rady, on się nie nadaje (boi się krwi i innych takich obrazków) ale z czasem zaczął zmieniać zdanie, a teraz choćbym go wyganiala z sali to się nie da.
    Tłumaczyłam mu, że on tam jest mi pomóc i przypilnowac. Opowiadałam mu historie z neta, że komuś nacisneli na brzuch co Heat nielegalne, że nie słuchają kobiety. A on ma być tam po to żeby mnie nie olewli itd. Chyba sam zaczął czytać przeżycia innych facetów na porodowce i oświadczył, że nie pozwoli żebym była sama, a poza tym on chce od razu zobaczyć syna.

Mi lekarz naciskał na brzuch raz na samym końcu bo nie mogłam wyprzeć na szczęście z małym wszystko ok Ale nikt mnie o nc do kie pytał w papierach też o tym śladu nie ma a to bardzo znany krakowski szpital

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 19:04

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już od kilku tygodni mam za wysokie ciśnienie 150/90. Trzymali mnie w szpitalu 3 dni pod koniec stycznia i ciśnienie było ok. Teraz znów mi skacze. Sama nie wiem co z tym robić. Podobno jest to niebezpieczne dla dziecka i dla mnie.

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może któraś z was też ma taki problem? Całe życie miałam wzorowe ciśnienie a nawet trochę niższe. Dopiero problem pojawił się w 33 tc.

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • erre Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, ktg ok, przepływy w porządku, jedynie waga wypada słabo, bo tylko 1650g i praktycznie 2 tygodnie do tyłu. Jeśli mały nie nadrobi 1kg w ciągu następnych 4 tygodni, to natychmiast do szpitala.
    Mariposa26 wrote:
    Dziewczyny, już od kilku tygodni mam za wysokie ciśnienie 150/90. Trzymali mnie w szpitalu 3 dni pod koniec stycznia i ciśnienie było ok. Teraz znów mi skacze. Sama nie wiem co z tym robić. Podobno jest to niebezpieczne dla dziecka i dla mnie.
    Nadciśnienie indukowane ciążą może być niebezpieczne. Koniecznie zgłoś to lekarzowi, powinnaś dostać tabletki i pilnować, żeby było poniżej 140/90.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariposa26 wrote:
    Nie chciałam polubić tylko zacytować.
    Mi lekarz mówił, mimo że cały czas mam ciśnienie ok, że gdybym się źle czuła, a ciśnienie było powyżej 140/90 to migiem do szpitala! Na Twoim miejscu pewnie byłabym już w drodze na ip.

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • abne82 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariposa26 wrote:
    Czy może któraś z was też ma taki problem? Całe życie miałam wzorowe ciśnienie a nawet trochę niższe. Dopiero problem pojawił się w 33 tc.

Ja mam ten problem po raz drugi już. Zaczęło się około 30 tygodnia ale pomagało same leżenie początkowo. Przy 145/95 dostałam dopegyt leki, dziś łykam 5 tabletek dziennie. Rano mam 150/100, po 2h od tabletek 145/95 o dziwo po południu mam 130/80 i ponownie skacze na wieczór - jak leżę jest wszystko Ok wariuje jak chodzę, wiec chodzę między 14-19 :)

Brak białka w moczu to ważne sprawdź swoje wyniki moczu i wątroby. Przepływy dobre, ktg dobre czekam cierpliwie do 21 lutego to data pesymistyczna cesarki (początek 37 ) lub 28 luty termin docelowy.

Dostałam zastrzyki na rozwój płuc młodej na wszelki wypadek, młoda wazy 2700 ( początek 35 tyg) rozmiary na o tydzień/ dwa starsze czyli jest szansa ze będzie duża i silna.

Ja nie leżę w szpitalu ale mam dużo lekarzy wokół mnie wiec nie bierz ze mnie przykładu. 150/90 kwalifikuje się do dogłębnego badania dla spokoju i bezpieczeństwa idź na IP. Nadciśnienie jest niebezpieczne i dla dziecka i dla Ciebie, a niestety ciążowe potrafi się zepsuć w ciągu godziny ( np niewydolne łożysko ).

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ