X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 wrote:
    Witam. Ja juz leczę zapalenie oskrzeli antybiotykiem i dodatkowo zapalenie całego przelyku. .. gardło, krtan i migdałki ! !!!! no czegoś takiego to ja w życiu nie przeszłam. Po ostatnim wpisie z tym ze cudownie oddech złapać dostalam na drogi dzień cały ten zestaw ! Obecnie jest dobrze tyle ze wymiotuje flegmą 3 tydzień i jadę z wagi na potęgę bo przy okazji nie mam apetytu. .... i tu ostrzegam wszystkie które tu ponoć się już oczyszczają przed porodem! !! Troszkę na to za wcześnie! !! Chyba dorwalyscie wirusa! U mnie lekarz jak mnie zobaczyl to się za głowę chwycił ale odrazu powiedział ze do szpitala z pewnością nie mogę iść bobteraz jest epidemia grypy i wirusów. .. szpital zawalony, a mnie tylko tego jeszcze brakuje żebym biegunki dostała. .... także tego. Zdrowia życzę. A dodam że przy 1 ciąży od 3 miesiąca miałam ciśnienie 150 na 100 i nigdy mniejsze nawet po ogromnej ilości tabsow na ciśnienie. ... przeszło po porodzie ale u lekarza to ja prawie co tydzień siedziałam i w szpitalu większość przelezalam.
    U mnie to na pewno nie wirus bo nie jest to zwykła biegunka. Po prostu za jakiś czas po posiłku idę do WC, a nawet w nocy. Organizm może się zacząć oczyszczać nawet 2tyg przed porodem. Jutro zaczynam 37tc, córkę urodziłam 3tyg przed terminem więc to by nawet pasowało jeśli historia miałaby się powtórzyć

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Mariposa, a zrobili Ci jakieś dodatkowe badania np. ktg czy przepływy?
    Zmierzyli ciśnienie i zrobili ktg. Było w porządku.

Sylwia91, erre lubią tę wiadomość

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • AniaSL Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 wrote:
    Witam. Ja juz leczę zapalenie oskrzeli antybiotykiem i dodatkowo zapalenie całego przelyku. .. gardło, krtan i migdałki ! !!!! no czegoś takiego to ja w życiu nie przeszłam. Po ostatnim wpisie z tym ze cudownie oddech złapać dostalam na drogi dzień cały ten zestaw ! Obecnie jest dobrze tyle ze wymiotuje flegmą 3 tydzień i jadę z wagi na potęgę bo przy okazji nie mam apetytu. .... i tu ostrzegam wszystkie które tu ponoć się już oczyszczają przed porodem! !! Troszkę na to za wcześnie! !! Chyba dorwalyscie wirusa! U mnie lekarz jak mnie zobaczyl to się za głowę chwycił ale odrazu powiedział ze do szpitala z pewnością nie mogę iść bobteraz jest epidemia grypy i wirusów. .. szpital zawalony, a mnie tylko tego jeszcze brakuje żebym biegunki dostała. .... także tego. Zdrowia życzę. A dodam że przy 1 ciąży od 3 miesiąca miałam ciśnienie 150 na 100 i nigdy mniejsze nawet po ogromnej ilości tabsow na ciśnienie. ... przeszło po porodzie ale u lekarza to ja prawie co tydzień siedziałam i w szpitalu większość przelezalam.

I jak sobie radzisz z kaszlem? I który masz tydzień ciąży?
    Współczuję, niestety też mam zapalenie oskrzeli i antybiotyk :( poza zatokowym katarem, strasznym suchym kaszlem, bólem wszystkich mięśni mam jeszcze gorączkę, na szczęście wymiotowałam tylko raz. Aptetu też brak, ale się zmuszam ze względu na dziecko. Choroba na takim etapie ciąży jest czymś nie do opisania... najbardziej boję się, że te napady kaszlu wywołają skurcze, a już leżę z rozwarciem. Nie wyobrażam sobie rodzić w takim stanie, normalnie oddechu nie mogę nabrać... :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny bardzo Wam współczuję tych chorób :( mam nadzieję że wkrótce poczujecie się lepiej,bo przecież poród to okropny wysiłek i obciążenie dla organizmu a Wasze już są osłabione chorobą :(

• Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorszy kaszel bo nie mogłam odkrztuszac. .. i pije rano tabletki emskie które się rozpuszcza w wodzie... dzięki temu odkrztuszam łatwo ale niestety flegmy jest bardzo dużo przez co wymiotuje, tyle że samą flegmą. Na ból gardła pomogła woda utleniona z wodą przegotowaną. .. normalnie po pół dnia płukania gardła jak ręką odjął! Gorączka po antybiotyku od razu przeszła wiec nic więcej nie lykam choć kaszel jest jeszcze. Ale już się lepiej czuje i mogę coś zrobic bo wcześniej z łóżka nie mogłam zejść! !! Życzę zdrowia!

AniaSL lubi tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam 34 .... nie mogę się połapać z tymi tygodniami wiec pisze który zaczynam . A teraz jest 34 i 2 dni... w momencie kaszlu poprostu trzymam się za brzuch ale oprócz bólu to nie czuje żadnych skurczy gorzej przy wymiotach. Prawie nic nie jem co powoduje przy wymiotach silne skurcze żołądka a to nasila mi te skurcze brzucha i boję się wtedy ze jeszcze poród wywołam. ..

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 wrote:
    Zaczelam 34 .... nie mogę się połapać z tymi tygodniami wiec pisze który zaczynam . A teraz jest 34 i 2 dni... w momencie kaszlu poprostu trzymam się za brzuch ale oprócz bólu to nie czuje żadnych skurczy gorzej przy wymiotach. Prawie nic nie jem co powoduje przy wymiotach silne skurcze żołądka a to nasila mi te skurcze brzucha i boję się wtedy ze jeszcze poród wywołam. ..
    Zaczęłaś 35 :) :* 34+ dni to 35 tydzień. Dobrze by było żebyś chociaż 36 skończyła :( zaciskaj nogi! Jak brzuch twardnieje to bez zastanowienia weź no spe bo to jednak jeszcze bardzo wcześnie

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jedz koniecznie bo spadki cukru po nocy i ketony w moczu tym spowodowane mogą być niebezpieczne dla.dzidzi :(

• Marietta Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    U mnie to na pewno nie wirus bo nie jest to zwykła biegunka. Po prostu za jakiś czas po posiłku idę do WC, a nawet w nocy. Organizm może się zacząć oczyszczać nawet 2tyg przed porodem. Jutro zaczynam 37tc, córkę urodziłam 3tyg przed terminem więc to by nawet pasowało jeśli historia miałaby się powtórzyć

Oooo mam identycznie... tylko ze dla mnie to nowość, dziękuję ze się podzielilas swoimi objawami, czuje sie bezpieczniej ;) w pierwszej ciąży nie miałam objawów oczyszczania się organizmu, a teraz punkt 22 , a później nad ranem tak mnie męczą jelita ze spać nie mogę. Ani gorączki ani innych objawów, czasem mdłości i częstsze skurcze (ostatnio 3h co 8-10 minut juz- spakowalam się nawet do szpitala do końca ;)(
    Dobrze wiedzieć że i ja kilka tygodni przed porodem może się tak dziac- ja co prawda już 37 tc ale jednak mąż urlop ma dopiero za półtorej tygodnia, pasuje mi potrzymac jeszcze Ole w środku chwilkę :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś jeszcze nie kupił to mamaginekolog poleca sisteczkowr majtki poporodowe mini bokserki odradza te jednorazowe flizelinowe

Agi83, Mariposa26 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AniaSL Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 wrote:

Zdrówka życzę ;) ja mam codziennie to wyższą gorączkę, przechodzi po paracetamolu. Dziś już 38 było. Zamiast przechodzić to codziennie gorzej...
    Ja mam 36+6, ale tym bardziej się boję porodu w takim stanie :o

Na szczęście z gardłem i kaszlem dziś lepiej, płukanie gardła rumiankiem i szałwią jest rewelacyjne.

• d84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w Polsce liczy się skończoe tygodnie ciąży czyli np 34+4 to 34tc - jest cały post o tym na mamaginekolog i lekarze tak liczą. Ja podaję jaksię pytają w lab zawsze ze słowem np skonczony 30.

mitonia lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowi się albo 36-ty tydzień albo 36 tygodni. Wtedy wiadomo że chodzi o skończone. Bo 36ty tydzień to 35 tygodni i konkretne dni

• Justyna24 Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy tez odczuwacie klucie jakby w pochwie? Od 3 dni czuje baardzo najbardziej wieczorami czasami az isc ciezko. Zazwyczaj dzieje sie jak malutka sie wierci moze to wlasnie jej ruchy na pecherz tak dzialaja? Czy moze cos innego? Jestem w 35 tyg. Do tego malenka jest ulozona juz glowka.

w57vs65gj2lnabxg.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 00:38

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna24 wrote:
    Hej dziewczyny. Czy tez odczuwacie klucie jakby w pochwie? Od 3 dni czuje baardzo najbardziej wieczorami czasami az isc ciezko. Zazwyczaj dzieje sie jak malutka sie wierci moze to wlasnie jej ruchy na pecherz tak dzialaja? Czy moze cos innego? Jestem w 35 tyg. Do tego malenka jest ulozona juz glowka.

Ja też czyje takie klucia czasem nawet jak np się przekreci to takie mocne krótkie uklucie chociaż ostatnio jest ok

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie problemy zoladkowe? Mnie czasem boli zoladek - myslalam ze to ucisk dzidziula ale dziwne bo maly niby juz jets nisko i glowka przyparty do wyjscia. No i mam problemy z wyproznianiem... sorry za szczerosc :D moze to nie biegunki ale cos pomiedzy do tego gazy i to takie ze oczy łzawia :D haha.. macie tez tak? Martwię sie tym trochę bo jakis czas to trwa

7v8rdqk3dbllser2.png
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam dodac ze wyszlam juz ze szpitala:) mam dalej male rozwarcie i terwz w domku leze i czekam az skoncze 37. No chyba ze wczesniej cos mnie wezmie. Mi w szpitalu mowiwili ze po 34 tyg to juz mam sie niczyn nie martwic. Ze takie dzieci glownie tylko potrzebuja dogrzania w inkubatorach. A po Dexavenie to juz w ogole jest super.

Sylwia91, Skali89 lubią tę wiadomość

7v8rdqk3dbllser2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłucie w pochwie często, u mnie głównie spowodowane uderzaniem w szyjkę... Mała się tak wierci że mam wrażenie czasem że grzebie tam rączkami

• El*a Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała, żeby Mała była głową w dół... a ten uparciuch mnie cały czas bodzie w żebra.Nastawiam się już na cc, choć do końca nie tracę nadziei ;)
    Też częściej i bardziej biegunkowo chodzę do toalety, tak już ponad tydzień. A tu właśnie mężowi się lekko zwymiotowało, coś te wirusy się rozpanoszyły :/
    Odebrałam dziś wózek. Jeszcze dorzucę jakieś sztućce do torby i właściwie jestem gotowa na 100 procent. Tylko zaczynam się trochę stresować.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią że płuca na końcu w pełni sie rozwijają. Czyli w którym tc?

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ