Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabank84 wrote:Witam. Ja juz leczę zapalenie oskrzeli antybiotykiem i dodatkowo zapalenie całego przelyku. .. gardło, krtan i migdałki ! !!!! no czegoś takiego to ja w życiu nie przeszłam. Po ostatnim wpisie z tym ze cudownie oddech złapać dostalam na drogi dzień cały ten zestaw ! Obecnie jest dobrze tyle ze wymiotuje flegmą 3 tydzień i jadę z wagi na potęgę bo przy okazji nie mam apetytu. .... i tu ostrzegam wszystkie które tu ponoć się już oczyszczają przed porodem! !! Troszkę na to za wcześnie! !! Chyba dorwalyscie wirusa! U mnie lekarz jak mnie zobaczyl to się za głowę chwycił ale odrazu powiedział ze do szpitala z pewnością nie mogę iść bobteraz jest epidemia grypy i wirusów. .. szpital zawalony, a mnie tylko tego jeszcze brakuje żebym biegunki dostała. .... także tego. Zdrowia życzę. A dodam że przy 1 ciąży od 3 miesiąca miałam ciśnienie 150 na 100 i nigdy mniejsze nawet po ogromnej ilości tabsow na ciśnienie. ... przeszło po porodzie ale u lekarza to ja prawie co tydzień siedziałam i w szpitalu większość przelezalam.
-
Cabank84 wrote:Witam. Ja juz leczę zapalenie oskrzeli antybiotykiem i dodatkowo zapalenie całego przelyku. .. gardło, krtan i migdałki ! !!!! no czegoś takiego to ja w życiu nie przeszłam. Po ostatnim wpisie z tym ze cudownie oddech złapać dostalam na drogi dzień cały ten zestaw ! Obecnie jest dobrze tyle ze wymiotuje flegmą 3 tydzień i jadę z wagi na potęgę bo przy okazji nie mam apetytu. .... i tu ostrzegam wszystkie które tu ponoć się już oczyszczają przed porodem! !! Troszkę na to za wcześnie! !! Chyba dorwalyscie wirusa! U mnie lekarz jak mnie zobaczyl to się za głowę chwycił ale odrazu powiedział ze do szpitala z pewnością nie mogę iść bobteraz jest epidemia grypy i wirusów. .. szpital zawalony, a mnie tylko tego jeszcze brakuje żebym biegunki dostała. .... także tego. Zdrowia życzę. A dodam że przy 1 ciąży od 3 miesiąca miałam ciśnienie 150 na 100 i nigdy mniejsze nawet po ogromnej ilości tabsow na ciśnienie. ... przeszło po porodzie ale u lekarza to ja prawie co tydzień siedziałam i w szpitalu większość przelezalam.
I jak sobie radzisz z kaszlem? I który masz tydzień ciąży?
Współczuję, niestety też mam zapalenie oskrzeli i antybiotyk poza zatokowym katarem, strasznym suchym kaszlem, bólem wszystkich mięśni mam jeszcze gorączkę, na szczęście wymiotowałam tylko raz. Aptetu też brak, ale się zmuszam ze względu na dziecko. Choroba na takim etapie ciąży jest czymś nie do opisania... najbardziej boję się, że te napady kaszlu wywołają skurcze, a już leżę z rozwarciem. Nie wyobrażam sobie rodzić w takim stanie, normalnie oddechu nie mogę nabrać...
-
Najgorszy kaszel bo nie mogłam odkrztuszac. .. i pije rano tabletki emskie które się rozpuszcza w wodzie... dzięki temu odkrztuszam łatwo ale niestety flegmy jest bardzo dużo przez co wymiotuje, tyle że samą flegmą. Na ból gardła pomogła woda utleniona z wodą przegotowaną. .. normalnie po pół dnia płukania gardła jak ręką odjął! Gorączka po antybiotyku od razu przeszła wiec nic więcej nie lykam choć kaszel jest jeszcze. Ale już się lepiej czuje i mogę coś zrobic bo wcześniej z łóżka nie mogłam zejść! !! Życzę zdrowia!
AniaSL lubi tę wiadomość
-
Zaczelam 34 .... nie mogę się połapać z tymi tygodniami wiec pisze który zaczynam . A teraz jest 34 i 2 dni... w momencie kaszlu poprostu trzymam się za brzuch ale oprócz bólu to nie czuje żadnych skurczy gorzej przy wymiotach. Prawie nic nie jem co powoduje przy wymiotach silne skurcze żołądka a to nasila mi te skurcze brzucha i boję się wtedy ze jeszcze poród wywołam. ..
-
Cabank84 wrote:Zaczelam 34 .... nie mogę się połapać z tymi tygodniami wiec pisze który zaczynam . A teraz jest 34 i 2 dni... w momencie kaszlu poprostu trzymam się za brzuch ale oprócz bólu to nie czuje żadnych skurczy gorzej przy wymiotach. Prawie nic nie jem co powoduje przy wymiotach silne skurcze żołądka a to nasila mi te skurcze brzucha i boję się wtedy ze jeszcze poród wywołam. ..
-
Sylwia91 wrote:U mnie to na pewno nie wirus bo nie jest to zwykła biegunka. Po prostu za jakiś czas po posiłku idę do WC, a nawet w nocy. Organizm może się zacząć oczyszczać nawet 2tyg przed porodem. Jutro zaczynam 37tc, córkę urodziłam 3tyg przed terminem więc to by nawet pasowało jeśli historia miałaby się powtórzyć
Oooo mam identycznie... tylko ze dla mnie to nowość, dziękuję ze się podzielilas swoimi objawami, czuje sie bezpieczniej w pierwszej ciąży nie miałam objawów oczyszczania się organizmu, a teraz punkt 22 , a później nad ranem tak mnie męczą jelita ze spać nie mogę. Ani gorączki ani innych objawów, czasem mdłości i częstsze skurcze (ostatnio 3h co 8-10 minut juz- spakowalam się nawet do szpitala do końca (
Dobrze wiedzieć że i ja kilka tygodni przed porodem może się tak dziac- ja co prawda już 37 tc ale jednak mąż urlop ma dopiero za półtorej tygodnia, pasuje mi potrzymac jeszcze Ole w środku chwilkęSylwia91 lubi tę wiadomość
-
Cabank84 wrote:Zaczelam 34 .... nie mogę się połapać z tymi tygodniami wiec pisze który zaczynam . A teraz jest 34 i 2 dni... w momencie kaszlu poprostu trzymam się za brzuch ale oprócz bólu to nie czuje żadnych skurczy gorzej przy wymiotach. Prawie nic nie jem co powoduje przy wymiotach silne skurcze żołądka a to nasila mi te skurcze brzucha i boję się wtedy ze jeszcze poród wywołam. ..
Zdrówka życzę ja mam codziennie to wyższą gorączkę, przechodzi po paracetamolu. Dziś już 38 było. Zamiast przechodzić to codziennie gorzej...
Ja mam 36+6, ale tym bardziej się boję porodu w takim stanie :o
Na szczęście z gardłem i kaszlem dziś lepiej, płukanie gardła rumiankiem i szałwią jest rewelacyjne.
-
dziewczyny w Polsce liczy się skończoe tygodnie ciąży czyli np 34+4 to 34tc - jest cały post o tym na mamaginekolog i lekarze tak liczą. Ja podaję jaksię pytają w lab zawsze ze słowem np skonczony 30.
mitonia lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Hej dziewczyny. Czy tez odczuwacie klucie jakby w pochwie? Od 3 dni czuje baardzo najbardziej wieczorami czasami az isc ciezko. Zazwyczaj dzieje sie jak malutka sie wierci moze to wlasnie jej ruchy na pecherz tak dzialaja? Czy moze cos innego? Jestem w 35 tyg. Do tego malenka jest ulozona juz glowka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 00:38
-
Justyna24 wrote:Hej dziewczyny. Czy tez odczuwacie klucie jakby w pochwie? Od 3 dni czuje baardzo najbardziej wieczorami czasami az isc ciezko. Zazwyczaj dzieje sie jak malutka sie wierci moze to wlasnie jej ruchy na pecherz tak dzialaja? Czy moze cos innego? Jestem w 35 tyg. Do tego malenka jest ulozona juz glowka.
Ja też czyje takie klucia czasem nawet jak np się przekreci to takie mocne krótkie uklucie chociaż ostatnio jest ok
-
A macie problemy zoladkowe? Mnie czasem boli zoladek - myslalam ze to ucisk dzidziula ale dziwne bo maly niby juz jets nisko i glowka przyparty do wyjscia. No i mam problemy z wyproznianiem... sorry za szczerosc moze to nie biegunki ale cos pomiedzy do tego gazy i to takie ze oczy łzawia haha.. macie tez tak? Martwię sie tym trochę bo jakis czas to trwa
-
Zapomnialam dodac ze wyszlam juz ze szpitala:) mam dalej male rozwarcie i terwz w domku leze i czekam az skoncze 37. No chyba ze wczesniej cos mnie wezmie. Mi w szpitalu mowiwili ze po 34 tyg to juz mam sie niczyn nie martwic. Ze takie dzieci glownie tylko potrzebuja dogrzania w inkubatorach. A po Dexavenie to juz w ogole jest super.
Sylwia91, Skali89 lubią tę wiadomość
-
Jak ja bym chciała, żeby Mała była głową w dół... a ten uparciuch mnie cały czas bodzie w żebra.Nastawiam się już na cc, choć do końca nie tracę nadziei
Też częściej i bardziej biegunkowo chodzę do toalety, tak już ponad tydzień. A tu właśnie mężowi się lekko zwymiotowało, coś te wirusy się rozpanoszyły
Odebrałam dziś wózek. Jeszcze dorzucę jakieś sztućce do torby i właściwie jestem gotowa na 100 procent. Tylko zaczynam się trochę stresować.