X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mierzyłam teraz to 157/106 więc pojadę na ip.

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariposa26 wrote:

Koniecznie migusiem! Może być niebezpieczne takie ciśnienie, mi lekarz kazał pilnować i nawet powyżej 135/90 do niego dzwonić. Leć szybciutko.

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak leżałam przed poprzednim porodem w szpitalu do dużo lasek leżało własnie z problemem ciśnienia. Daj znać co Ci powidzieli.

A mnie od wieczoa napieprza chyba jakieś więzadło co idzie od pepka w bok, bowzorajmusiałam mlodego 12-13kg na rękach ze żłobka nieść bo histeri dostał

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariposa26 wrote:
    I jak tam sytuacja? Uspokoiło się?

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariposa26 wrote:
    Czekamy na wieści!

Dziewczyny mam pytanie. Któraś z Was może zaczęła się oczyszczać? Ja od jakiś 3 nocy wstaje z czymś na podobieństwo biegunki chociaż po razie max dwóch mija. Myślę że organizm zaczyna się oczyszczać. Tak samo w ciągu dnia cokolwiek zjem to od razu idę do WC. Zastanawiam się ile takie coś może trwać, bo chciałabym wytrzymać do 22 lutego do zdjęcia pessara

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie chociaż wczoraj byłam ze trzy razy z poprzedniej nie pamiętam wiem tylko ze dzień wcześniej było mi niedobrze i bolała mnie głowa

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dopegyt i mam się nie przemęczać. Jak nie będzie poprawy i ciśnienie nadal będzie wysokie to do szpitala i wcześniejszą cesarkę zrobią. Wolałabym wytrzymać do tego 2 marca, bo wtedy mam wyznaczony termin cc. Pessar lekarz mi zdejmuje 16 lutego. Jeszcze nie spakowałam torby do szpitala dla siebie, dla malutkiej już mam na szczęście.

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie oczyszczania organizmu to ja raczej w normie ale od kilku dni totalnie nie mam apetytu. Jakoś tak mnie mdli.

• gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariposa26 no to teraz odpoczywaj co by wytrwać jak najdłużej :-)
    Co do oczyszczania to w pierwszej ciąży nie miałam czegoś takiego, nawet czop mi nie odchodził tylko od razu wody. Teraz na razie też spokój choć brzuszek coraz więcej się stawia,a magnez i nospe mam już ograniczać. I też kiepsko u mnie z apetytem.

Mariposa26 lubi tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariposa, a zrobili Ci jakieś dodatkowe badania np. ktg czy przepływy?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę zazdroszczę "oczyszczania", bo ja na laktulozie od dobrych kilku tygodni, a rezultaty srednie...

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już się powoli oczyszczam. Ale nadal mam apetyt :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie dość że się oczyszczam to jeszcze apetytu nie mam a zgaga to mnie tak pali że jakiegoś nieżytu gardła się nabawie :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie absolutny brak apetytu. A już myślałam, że gorzej być nie może. Właściwie cały czas jest mi niedobrze. Staram się jeść małe porcje, ale to niczego nie zmienia. Jeszcze trzy razy dziennie pije suplement zlecony w szpitalu, żeby Mała lepiej rosła i po nim już w ogóle mam mdłości okropne. Gorzej niż w pierwszym trymestrze :P

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • erre Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wrote:
    U mnie absolutny brak apetytu. A już myślałam, że gorzej być nie może. Właściwie cały czas jest mi niedobrze. Staram się jeść małe porcje, ale to niczego nie zmienia. Jeszcze trzy razy dziennie pije suplement zlecony w szpitalu, żeby Mała lepiej rosła i po nim już w ogóle mam mdłości okropne. Gorzej niż w pierwszym trymestrze :P

Co to za suplement?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Co to za suplement?
    Medargin. Podobno kiedyś podawali ho w szpitalach, teraz nie mogą, bo jest suplementem, a nie lekiem. Ale kilku lekarzy stwierdziło, że warto spróbować, a nuż trochę pomoże, więc piję. Tylko w niewielu aptekach jest-najlepiej zamówić. A, i to ma być ten w saszetkach, nie tabletkach

erre lubi tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • abne82 Debiutantka

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariposa26 wrote:
    Dostałam dopegyt i mam się nie przemęczać. Jak nie będzie poprawy i ciśnienie nadal będzie wysokie to do szpitala i wcześniejszą cesarkę zrobią. Wolałabym wytrzymać do tego 2 marca, bo wtedy mam wyznaczony termin cc. Pessar lekarz mi zdejmuje 16 lutego. Jeszcze nie spakowałam torby do szpitala dla siebie, dla malutkiej już mam na szczęście.

A białko w moczu i wątrobę Ci sprawdzili? Oszczędzaj się bo z wysokim ciśnieniem to nie ma żartów.

• abne82 Debiutantka

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam ze się oczyszczam i nawet jedna nockę taka miałam ze skurczami ale.... 24h później mój syn rozpoczął identyczne oczyszczanie :)
    Wiec pobite gary, mamy jakiegoś wirusa i tyle :)

• erre Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wrote:
    Medargin. Podobno kiedyś podawali ho w szpitalach, teraz nie mogą, bo jest suplementem, a nie lekiem. Ale kilku lekarzy stwierdziło, że warto spróbować, a nuż trochę pomoże, więc piję. Tylko w niewielu aptekach jest-najlepiej zamówić. A, i to ma być ten w saszetkach, nie tabletkach
    Dzięki wielkie! Przeczytałam ulotkę i zasugeruję lekarzowi na następnej wizycie :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja juz leczę zapalenie oskrzeli antybiotykiem i dodatkowo zapalenie całego przelyku. .. gardło, krtan i migdałki ! !!!! no czegoś takiego to ja w życiu nie przeszłam. Po ostatnim wpisie z tym ze cudownie oddech złapać dostalam na drogi dzień cały ten zestaw ! Obecnie jest dobrze tyle ze wymiotuje flegmą 3 tydzień i jadę z wagi na potęgę bo przy okazji nie mam apetytu. .... i tu ostrzegam wszystkie które tu ponoć się już oczyszczają przed porodem! !! Troszkę na to za wcześnie! !! Chyba dorwalyscie wirusa! U mnie lekarz jak mnie zobaczyl to się za głowę chwycił ale odrazu powiedział ze do szpitala z pewnością nie mogę iść bobteraz jest epidemia grypy i wirusów. .. szpital zawalony, a mnie tylko tego jeszcze brakuje żebym biegunki dostała. .... także tego. Zdrowia życzę. A dodam że przy 1 ciąży od 3 miesiąca miałam ciśnienie 150 na 100 i nigdy mniejsze nawet po ogromnej ilości tabsow na ciśnienie. ... przeszło po porodzie ale u lekarza to ja prawie co tydzień siedziałam i w szpitalu większość przelezalam.

gannyx8dhnjo8bll.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ