Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Też miewam dni, że kostki znikają
Wczoraj miałam kontrolne ktg i usg z przeplywami i jest ok, ale coś to moje dziecko nie rośnie, dalej wychodzi 2200 (ale na innym aparacie i inny lekarz niż poprzednio). Jeszcze przez położenie posladkowe pewnie będę mieć cc przed terminem, więc chyba maleńką kruszynkę urodzę. Ciekawe, czy w ubrankach 56 będzie ok, bo mniejszych nie mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 13:04
erre lubi tę wiadomość
-
Ela mój się urodził 3kg, 52cm i 56się topiłna początku. Wyglądał jak mini dziecko przy reszczie bo wszystkie wetdy na oddziale były 4 i 4,5kg i mój wydawał mi się taki maciupki, a wagę miał normalną.
El*a, erre lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
U mnie dziś wg pomiarów waga Małej 1800g,więc rzeczywiście, Ela, nasze Maluchy podobnie rosną. Ja spakowalam do torby trzy komplety na 56 cm i trzy na 50-te ostatnio dokupilam, jak stało się jasne, że do terminu raczej nie wytrwamy i giganta raczej nie będziemy mieć
El*a, erre lubią tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Dziołchy zapalenie tam na dole jest straszne. Ale wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę gyno femidazolu i już w nocy była ulga. Przestało szczypać podczas siusiu, a teraz w dzień już tak często nie muszę iść. Szczerze to ja chciałabym już chyba urodzić. W nocy na boku i na plecach brakuje mi tchu, trudno się przekręcić, a w dzień co raz trudniej tylek z kanapy podnieść. Denerwuje mnie to bo co chce wstać to stęknąć muszę i mąż się tylko pyta co chwile co się dzieje bo stękam. Głupio mi ale nie mam na to wpływu jakoś tak nie świadomie to robię. Nie dość, że wielka się zrobiłam, rozstępy na boczkach to stękam. Zaraz będzie miał mnie dosyc...
-
Ja sie dotychczas czuję świetnie, tzn. nic konkretnego mi nie dolega, ale jednoczesnie czuje, ze moje ciało juz powoli jest zmeczone i odmawia wspolpracy.
Dzisiaj postanowilam odkurzyc auto (pielegnowanie autka mnie relaksuje), i to byl fatalny pomysl Brzuch mi nie pozwala.
Modle sie, by dzieć wytrzymal do 01.03 i akcja nie zaczela sie szybciej...A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Mam pytanie czy ktoras z Was trapi dolegliwosc zylakowa w okolicy intymnej plus napiecie w okolicy pupy?
To chyba najbardziej meczaca dolegliwosc oprocz ciaglego zmeczenia. Mam 20miesieczna coreczke pelna energii i w ciagu dnia jest bardzo aktywna, ledwo nadazam za nia. Czy jakies sposoby zmniejszaja te zylakowe dolegliwosci? Mam specjalne uciskajace spodenki do kolan ktore ciagle nosze i pomagaja ale moze jakies kapiele w danym olejku zmniejszaja ta dolegliwosc. W pierwszej ciazy nic takiego mi sie nie przytrafilo.
Pozdrawiam wszystkie mamusie:) -
Basia_australia wrote:Mam pytanie czy ktoras z Was trapi dolegliwosc zylakowa w okolicy intymnej plus napiecie w okolicy pupy?
To chyba najbardziej meczaca dolegliwosc oprocz ciaglego zmeczenia. Mam 20miesieczna coreczke pelna energii i w ciagu dnia jest bardzo aktywna, ledwo nadazam za nia. Czy jakies sposoby zmniejszaja te zylakowe dolegliwosci? Mam specjalne uciskajace spodenki do kolan ktore ciagle nosze i pomagaja ale moze jakies kapiele w danym olejku zmniejszaja ta dolegliwosc. W pierwszej ciazy nic takiego mi sie nie przytrafilo.
Pozdrawiam wszystkie mamusie:)
Ja też,mam z pierwszej ciąży w wyniku dużego nacisku. Niestety teraz pojawił się nowy bardzo bolacy okłady albo nasiadowka z kory dębu a tak to mi pomógł ptoctpgivenol ale tylko obiadowo bo nie zmniejszyły się można czopki no w szpitalu dali hemorol ale wg mnie nie jest on skutecznyBasia_australia lubi tę wiadomość
-
mi na hemoroidy co prawda lekaż zalcił tabletki https://www.doz.pl/apteka/p4597-Cyclo_3_Fort_150_mg_kapsulki_twarde_30_szt 3-4 dziennie ale biore 2 bo misię poprawiło już. One zwiększają napięcie żył i naczyń kwionośnych. Może zapytaj lekarza czy a twój problem są ok. A ta maść którą polecał tutaj ktoś neofitoroid jest fajna i można w ciąży i kp bez problem stosować.
Basia_australia lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Ehh, a mnie wzięło choróbsko... Nie dość, że od tego leżenia mnie wszystko boli, pachwiny dają o sobie znać, a jedynym celem było doczekać z rozwarciem do 37tc (teraz 36+3) to jeszcze ta choroba... Męczy mnie kaszel i katar, ktoś z odwiedzających musiał mnie zarazić mama leży z prawie 40 st gorączką normalnie boję się, że tym kaszlem wywołam skurcze... do lekarza nie idę bo już raz w ciąży byłam to przepisał mi antybiotyk na katar chociaż nie chciałam, ale to stary dziad, oczywiście nie wzięłam i po 2 dniach byłam zdrowa. Teraz by nie było takiego stresu gdyby nie to, że boję się że te skurcze wywołam, a jeszcze dziś ostatni dzień biorę luteinę, a nospę i magnez mam odstawić do końca tyg.
Macie dziewczyny jakieś pomysły na skuteczne sposoby walczenia z chorobą? Gorączki na szczęście jeszcze nie mam.Cabank84 lubi tę wiadomość
-
Mnie mąż napajał herbatą z dużą ilością cytryny i miodem do tego 3-4 paracetamole. I leżenie pod kołdrą. Ledwo żyłam, a po 2 dniach kuracji nic mi nie było. Sama byłam w szoku. Już dawno nic mi nie było (odpukac) ale biorę zapobiegawczo rutinoscorbin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 11:23
-
Skali wyszły mi zewn więc pewnie miałam i wewnętzne. Lekarz tez ówił żeby nie używać papieru toaletowego. Kupiłam w biedzrze na dziale dziecięcym nawilżający papier taletowy chyba rumiankowy, potem przy okazji zamawiania wyprawki zamowiłam jakieś specjalisyczne
https://www.aptekagemini.pl/product/image/219051/1510550639apteka_internetowa_gemini_luba_proctolan_specjalistyczny_nawil-any_papier_toaletowy_dla_os-b_z_hemoroidami_48_sztuk.jpg
robiłam jeszcze coś takiego - opsze łopatologcznie heheh, kupiłam herbatke z kory dębu (nie mogłam kupić nigdzie takiej do robienia naparu). W bardzo małej ilosci wody to zaparzałam, potem wrzucałam w to płatek kosmetyczny i takiego mokrego między pośladki na ok 10 min z 3 razy dziennie heheh
i widzę dużą poprawę, bardzo się zmniejszyły. Ogólnielekarz mówił eby jak najszybciej z tym działać,bo w trakcie porodu sn lubią wyjść ogromne nawet jak orzechy włoskie!!! i połóg jest przejebany wówczas.erre lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
AniaSL jak masz kaszel mokry, katar i masz inhalator w domu to rób inhalacje z soli fizjologicznej. Ja ostatnio miałam ostre zapalenie zatok i dostałam steryd do nosa i antybiotyk w tabletkach. KAszle dalej ale już chyba nawykowo i sucho bardziej, ale dorobiłam się mega bólu nerwów żebrowych przez co od 2tyg się ledwo ruszam. Sa jeszcze tabletki sinupret j można brać w ciąży one sa na takie zatokowe sprawy - kaszel+katar, sa roślinne.
erre lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
A mnie złapał jakiś świąd skory cholerstwo jedne nie odpuszcza, swędzą plecy, barki, ramiona i boki, nie ważne czy nawilżam czy nie, wysypki brak, zaczerwienienia tez, na dermatoze mi to nie wyglada na potowki rowniez... Mam nadzieje ze to nie cholestaza, dłonie i stopy nie swędzą. Jutro robię biochemię to dorzucę ekstra ten panel wątrobowy... Ale juz mam niepokój w głowie... Wizyta we wtorek za tydzienW życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Mariposa26 wrote:Dziewczyny, mam już termin cc na 2 marca! Mam się zgłosić do szpitala 2 dni wcześniej. Wolałabym w dniu cc ale takie szpital ma zasady.
Dlatego ze musisz dostać wewnętrzna kwalifikacje do cc, jesli nie miałaś to pewnie steryd na płuca no i to całe kosmetyczne przygotowanieW życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.