X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ostatnio się zastanawiam co tam u dziewczyn na facebooku... ciekawe czy któraś marcówka może już urodziła...

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • in_co_gni_to Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że kwestia wyprawki była już poruszana, ale nie mogę znaleźć tego wątku, bo to było dawno.
    Proszę o radę - jestem w trakcie kompletowania torby do szpitala i mam problem z tymi wszystkimi higienicznymi produktami - podkłady, majtki poprodowe itd.

Wiem, że muszę mieć duże podkłady poporodowe na łóżko, podkłady takie które wkłada się do majtek - duże podpaski i majtki poporodowe? Czy wtedy do tych majtek poporodowych wkłada się te duże podpaski? Czy lepiej kupić kilka sztuk majtek jednorazowych żeby były do szpitala, a potem na do domu majtki wielorazowe? Czy mamy które już rodziły wcześniej mogą się wypowiedzieć jakie mają doświadczenia z tym i jaki system się najlepiej sprawdza?:) Dziękuję!

1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam siatkowe ż Canpolu. I to taki jakby ż nogawkami. Ja pomimo że mam wąskie biodra kupiłam rozmiar l/xl. Nic wtedy nie ciśnie i gniecie. 1szt na 1 dzień i do śmieci

in_co_gni_to lubi tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również polecam z Canpolu. Ja miałam wielorazowe już w szpitalu. Rodziłam początkiem kwietnia więc jeszcze grzejniki były ciepłe więc sobie na bieżąca zapierałam. A jeśli chodzi o podkłady poporodowe te do majtek to polecam z Bella.

in_co_gni_to, Sylwia91 lubią tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Belli:)

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaga- mamy juz nowego lutowo -marcowego malucha, ale pozwolę mamie osobiście się pochwalić jak znajdzie chwile czasu :)
    Co do szumisia - mamy bez cry sensor, do dzisiaj synek lubi przy nim spać :p jest dużo spokojniejszy w nocy.
    A kp do 16 tygodnia ciąży teraz, wiec dziś synek miał ok półtorej roku :) na szczęście sam się odstawił.

gaga_32 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    gaga- mamy juz nowego lutowo -marcowego malucha, ale pozwolę mamie osobiście się pochwalić jak znajdzie chwile czasu :)
    Co do szumisia - mamy bez cry sensor, do dzisiaj synek lubi przy nim spać :p jest dużo spokojniejszy w nocy.
    A kp do 16 tygodnia ciąży teraz, wiec dziś synek miał ok półtorej roku :) na szczęście sam się odstawił.
    Oooo czyli jakąś intuicje miałam co do facebookowych mam :-)
    A po Waszych opiniach zamówiliśmy misia szumisia u dziadków!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 17:31

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie występują głównie ból bioder i kręgosłupa. Spojenie daje o sobie znać,ale nie boli mnie tak mega często. W sumie z kręgosłupem walczę od x lat, więc nie zdziwiły mnie problemy w czasie ciąży (praktycznie od początku). Biodra najbardziej odczuwam od początku III trymestru... Najgorzej bolą w nocy, czasem nie mogę spać, bo ciągle się kręcę z jednego na drugi bok, a ból dokucza.
    Jutro u mnie 36 tc się zacznie... Myślę, że im bliżej rozwiązania tym bardziej wszystko boli i dokucza. O dziwo! szczególnie w nocy. W domu wykonuje wszelkie prace (no chyba,że źle się czuję,to odpuszczam i tu Mężu jest niezastąpiony ze swą gotowością, chęcią i faktyczną pomocą). Ale mimo tego,że ciągle coś w domu robię, staram się wszystko robić,by jednak utrzymać jakoś organizm w ryzach, to odczuwam ból. Biodra mam od zawsze szersze- taki już mój typ figury, a mimo to bolą, bo się wszystko tam rozpycha i szykuje na poród- lekarz mi to już powtarzał czasem jak mantrę, bo mu każdy ból zgłaszałam;)

Dziewczyny, czy Wy też czujecie się takie zmęczone? Ja mam jakieś wahania straszne! Było kilka dni,kiedy miałam taki zastrzyk energii, że mnie cieszyło każde najdrobniejsze zajęcie do wykonania. A od 2-3 dni znowu mnie dopadło takie uczucie ciągłego zmęczenia,źle sypiam w nocy, wszystko mnie denerwuje, boli i dokucza,nic mi się nie chce robić- lenia przeganiam siłą, zmuszam się do robienia czegokolwiek,heh.

Jutro mam wizytę u lekarza, ciekawi mnie co tam u Malutkiej,czy już się szykuje do wyjścia, czy jeszcze jej za dobrze w bebolu:D

Pozdrowionka :D

A u nas w szkole rodzenia tez bardzo położne polecały Bella.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja,polecam majtki wielorazowe że względu na rodzaj materiału z którego są wykonane do tego podkłady poporodiwe bella mama podkłady na łóżko 60*90 i 60*60 np do przewijania a i jeden sobie już pomóżcie na swojej polowce łóżka co byście łóżka nie zalaly jak wam wody odejda jeden do auta żeby nie zamoczyc fotela a jeden bela mały do torebki bo nie wiadomo gdzie się zacznie :)

in_co_gni_to, erre, ZAneczka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was brała kiedyś gyno femidazol? Za ile będzie ulga?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ja,polecam majtki wielorazowe że względu na rodzaj materiału z którego są wykonane do tego podkłady poporodiwe bella mama podkłady na łóżko 60*90 i 60*60 np do przewijania a i jeden sobie już pomóżcie na swojej polowce łóżka co byście łóżka nie zalaly jak wam wody odejda jeden do auta żeby nie zamoczyc fotela a jeden bela mały do torebki bo nie wiadomo gdzie się zacznie :)

Dokładnie tak zrobiłam, że jeden podkład położyłam na swój materac i mężowi spakowałam do samochodu :)

Jestem zmęczona popołudniami. Rano po śniadaniu i kawie mam dość dużo entuzjazmu, więc zwykle robię spacer, załatwiam drobne sprawunki, poprasuję, zrobię obiad, robi się popołudnie i padam jak mucha.

Dzisiaj sobie obiecałam po wieczornym myciu rozpoczęcie masażu szyjki, zobaczymy czy sięgnę ;)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Amanda1 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,
    jak Was czytam, to jakbym o sobie pisała :)

bóle bioder budzą mnie parę razy w nocy, śpię na poduszce typu c, z tyłu pod tyłek podkładam jaśka, jest trochę ulga, ale mimo to chodzę niewyspana. Popołudniami muszę mieć drzemkę godzinną, żeby funkcjonować.

A funkcjonuję całkiem ok, czyli cały czas na szczęście na chodzie, ogarniam działalność gosp póki jeszcze mam siłę, robię zakupy i drobne prace w domu. Mąż myje podłogi, robi pranie i większe zakupy :)

Co do wyprawki, mam podpaski bella mama, majtki jednorazowe z canpolu te siateczkowe, i duże podkłady na łóżko. Niby szpital to daje, ale mam na wszelki wypadek, poza tym ponoć te podkłady na łóżka można potem dla dzieci wykorzystać, np żeby zabrać i móc przewinąć w jakimś miejscu publicznym.

Dziś Mała ważyła ponad 3300 g, masakra jak ona rośnie! nawet lekarz się zastanawiał, czy to nie błąd pomiaru :P

ZAneczka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3ox6cpsk.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanda1 wrote:
    hej Dziewczyny,
    jak Was czytam, to jakbym o sobie pisała :)

bóle bioder budzą mnie parę razy w nocy, śpię na poduszce typu c, z tyłu pod tyłek podkładam jaśka, jest trochę ulga, ale mimo to chodzę niewyspana. Popołudniami muszę mieć drzemkę godzinną, żeby funkcjonować.

A funkcjonuję całkiem ok, czyli cały czas na szczęście na chodzie, ogarniam działalność gosp póki jeszcze mam siłę, robię zakupy i drobne prace w domu. Mąż myje podłogi, robi pranie i większe zakupy :)

Co do wyprawki, mam podpaski bella mama, majtki jednorazowe z canpolu te siateczkowe, i duże podkłady na łóżko. Niby szpital to daje, ale mam na wszelki wypadek, poza tym ponoć te podkłady na łóżka można potem dla dzieci wykorzystać, np żeby zabrać i móc przewinąć w jakimś miejscu publicznym.

Dziś Mała ważyła ponad 3300 g, masakra jak ona rośnie! nawet lekarz się zastanawiał, czy to nie błąd pomiaru :P

No to baaaardzo duża do porodu to ja nie wiem będzie koło 5 kg Ale pewnie to błąd pomiaru przeważnie pół kilo się zdarza mojej koleżance 800 gr ona mąla mąż też drobny a 3800 miał mieć synek i lekarz się zastanawiał skąd takie duże dziecko ? A 3 kg się urodził : )

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Amanda1 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 - my jesteśmy z mężem bardzo wysocy, ja - 180 cm, mąż- 195 cm. Dwa tyg temu Mała miała 2644 g, teraz 3300 g. Też myślę, że błąd pomiaru, ale chyba poniżej 4 kg nie ma się co łudzić :D Dobrze, że 80% ubranek mam na 62 cm :D

f2w3rjjg3ox6cpsk.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wyszły w moczu leukocyty 10-20, liczbę bakterie, fosforany bezpostaciowe i 1-3 erytrocyty..
    Myślicie, że to jakaś infekcja? Wizytę u gina mam dopiero w środę, a ciągle o tym myślę teraz..

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez miałam leukocyty i bakterie. Na drugi dzien zrobiłam posiew i wyszedł czysty. Możliwe ze próbka zanieczyszczona.

Fortitudo lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi wyszły leukocyty to kazał brać urofyraginym 3*2 przez 10 dni

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam leukocyty co chwile, na poczatku dostalam antybiotyk, mialam spokij chyba z 2 miesiace, pozniej znowu wyszly to dostalam urofuraginum, po tym posiew ok a po 3 tyg znowu leukocyty, takze teraz zniqu antybiotyk dostalam. Taki moj urok Chyba w ciazy

• gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Dziewczyny, jak mnie dzis biodra w nocy bolaly to tragedia!!! Wieczorem mialam tak spuchniete stopy, ze kostek nie bylo widac. Teraz troche lepiej jest, ale biodra czuje, jakbym zakwasy miala. Ta koncowka ciazy to ciezka jednak jest...ale jeszcze by tak z 2 tyg wytrzymac :-)

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś miałam usg, młody waży 2600gr

gaga_32, Skali89, erre, Fortitudo lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ