Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wiem że kwestia wyprawki była już poruszana, ale nie mogę znaleźć tego wątku, bo to było dawno.
Proszę o radę - jestem w trakcie kompletowania torby do szpitala i mam problem z tymi wszystkimi higienicznymi produktami - podkłady, majtki poprodowe itd.
Wiem, że muszę mieć duże podkłady poporodowe na łóżko, podkłady takie które wkłada się do majtek - duże podpaski i majtki poporodowe? Czy wtedy do tych majtek poporodowych wkłada się te duże podpaski? Czy lepiej kupić kilka sztuk majtek jednorazowych żeby były do szpitala, a potem na do domu majtki wielorazowe? Czy mamy które już rodziły wcześniej mogą się wypowiedzieć jakie mają doświadczenia z tym i jaki system się najlepiej sprawdza? Dziękuję!1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018
4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
6. 02.2020 cb
7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
Polecam siatkowe ż Canpolu. I to taki jakby ż nogawkami. Ja pomimo że mam wąskie biodra kupiłam rozmiar l/xl. Nic wtedy nie ciśnie i gniecie. 1szt na 1 dzień i do śmieci
in_co_gni_to lubi tę wiadomość
-
Również polecam z Canpolu. Ja miałam wielorazowe już w szpitalu. Rodziłam początkiem kwietnia więc jeszcze grzejniki były ciepłe więc sobie na bieżąca zapierałam. A jeśli chodzi o podkłady poporodowe te do majtek to polecam z Bella.
in_co_gni_to, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
gaga- mamy juz nowego lutowo -marcowego malucha, ale pozwolę mamie osobiście się pochwalić jak znajdzie chwile czasu
Co do szumisia - mamy bez cry sensor, do dzisiaj synek lubi przy nim spać :p jest dużo spokojniejszy w nocy.
A kp do 16 tygodnia ciąży teraz, wiec dziś synek miał ok półtorej roku na szczęście sam się odstawił.gaga_32 lubi tę wiadomość
-
Marietta wrote:gaga- mamy juz nowego lutowo -marcowego malucha, ale pozwolę mamie osobiście się pochwalić jak znajdzie chwile czasu
Co do szumisia - mamy bez cry sensor, do dzisiaj synek lubi przy nim spać :p jest dużo spokojniejszy w nocy.
A kp do 16 tygodnia ciąży teraz, wiec dziś synek miał ok półtorej roku na szczęście sam się odstawił.
A po Waszych opiniach zamówiliśmy misia szumisia u dziadków!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 17:31
-
U mnie występują głównie ból bioder i kręgosłupa. Spojenie daje o sobie znać,ale nie boli mnie tak mega często. W sumie z kręgosłupem walczę od x lat, więc nie zdziwiły mnie problemy w czasie ciąży (praktycznie od początku). Biodra najbardziej odczuwam od początku III trymestru... Najgorzej bolą w nocy, czasem nie mogę spać, bo ciągle się kręcę z jednego na drugi bok, a ból dokucza.
Jutro u mnie 36 tc się zacznie... Myślę, że im bliżej rozwiązania tym bardziej wszystko boli i dokucza. O dziwo! szczególnie w nocy. W domu wykonuje wszelkie prace (no chyba,że źle się czuję,to odpuszczam i tu Mężu jest niezastąpiony ze swą gotowością, chęcią i faktyczną pomocą). Ale mimo tego,że ciągle coś w domu robię, staram się wszystko robić,by jednak utrzymać jakoś organizm w ryzach, to odczuwam ból. Biodra mam od zawsze szersze- taki już mój typ figury, a mimo to bolą, bo się wszystko tam rozpycha i szykuje na poród- lekarz mi to już powtarzał czasem jak mantrę, bo mu każdy ból zgłaszałam;)
Dziewczyny, czy Wy też czujecie się takie zmęczone? Ja mam jakieś wahania straszne! Było kilka dni,kiedy miałam taki zastrzyk energii, że mnie cieszyło każde najdrobniejsze zajęcie do wykonania. A od 2-3 dni znowu mnie dopadło takie uczucie ciągłego zmęczenia,źle sypiam w nocy, wszystko mnie denerwuje, boli i dokucza,nic mi się nie chce robić- lenia przeganiam siłą, zmuszam się do robienia czegokolwiek,heh.
Jutro mam wizytę u lekarza, ciekawi mnie co tam u Malutkiej,czy już się szykuje do wyjścia, czy jeszcze jej za dobrze w bebolu:D
Pozdrowionka
A u nas w szkole rodzenia tez bardzo położne polecały Bella. -
Ja,polecam majtki wielorazowe że względu na rodzaj materiału z którego są wykonane do tego podkłady poporodiwe bella mama podkłady na łóżko 60*90 i 60*60 np do przewijania a i jeden sobie już pomóżcie na swojej polowce łóżka co byście łóżka nie zalaly jak wam wody odejda jeden do auta żeby nie zamoczyc fotela a jeden bela mały do torebki bo nie wiadomo gdzie się zacznie
in_co_gni_to, erre, ZAneczka, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Skali89 wrote:Ja,polecam majtki wielorazowe że względu na rodzaj materiału z którego są wykonane do tego podkłady poporodiwe bella mama podkłady na łóżko 60*90 i 60*60 np do przewijania a i jeden sobie już pomóżcie na swojej polowce łóżka co byście łóżka nie zalaly jak wam wody odejda jeden do auta żeby nie zamoczyc fotela a jeden bela mały do torebki bo nie wiadomo gdzie się zacznie
Dokładnie tak zrobiłam, że jeden podkład położyłam na swój materac i mężowi spakowałam do samochodu
Jestem zmęczona popołudniami. Rano po śniadaniu i kawie mam dość dużo entuzjazmu, więc zwykle robię spacer, załatwiam drobne sprawunki, poprasuję, zrobię obiad, robi się popołudnie i padam jak mucha.
Dzisiaj sobie obiecałam po wieczornym myciu rozpoczęcie masażu szyjki, zobaczymy czy sięgnę
-
hej Dziewczyny,
jak Was czytam, to jakbym o sobie pisała
bóle bioder budzą mnie parę razy w nocy, śpię na poduszce typu c, z tyłu pod tyłek podkładam jaśka, jest trochę ulga, ale mimo to chodzę niewyspana. Popołudniami muszę mieć drzemkę godzinną, żeby funkcjonować.
A funkcjonuję całkiem ok, czyli cały czas na szczęście na chodzie, ogarniam działalność gosp póki jeszcze mam siłę, robię zakupy i drobne prace w domu. Mąż myje podłogi, robi pranie i większe zakupy
Co do wyprawki, mam podpaski bella mama, majtki jednorazowe z canpolu te siateczkowe, i duże podkłady na łóżko. Niby szpital to daje, ale mam na wszelki wypadek, poza tym ponoć te podkłady na łóżka można potem dla dzieci wykorzystać, np żeby zabrać i móc przewinąć w jakimś miejscu publicznym.
Dziś Mała ważyła ponad 3300 g, masakra jak ona rośnie! nawet lekarz się zastanawiał, czy to nie błąd pomiaruZAneczka lubi tę wiadomość
-
Amanda1 wrote:hej Dziewczyny,
jak Was czytam, to jakbym o sobie pisała
bóle bioder budzą mnie parę razy w nocy, śpię na poduszce typu c, z tyłu pod tyłek podkładam jaśka, jest trochę ulga, ale mimo to chodzę niewyspana. Popołudniami muszę mieć drzemkę godzinną, żeby funkcjonować.
A funkcjonuję całkiem ok, czyli cały czas na szczęście na chodzie, ogarniam działalność gosp póki jeszcze mam siłę, robię zakupy i drobne prace w domu. Mąż myje podłogi, robi pranie i większe zakupy
Co do wyprawki, mam podpaski bella mama, majtki jednorazowe z canpolu te siateczkowe, i duże podkłady na łóżko. Niby szpital to daje, ale mam na wszelki wypadek, poza tym ponoć te podkłady na łóżka można potem dla dzieci wykorzystać, np żeby zabrać i móc przewinąć w jakimś miejscu publicznym.
Dziś Mała ważyła ponad 3300 g, masakra jak ona rośnie! nawet lekarz się zastanawiał, czy to nie błąd pomiaru
No to baaaardzo duża do porodu to ja nie wiem będzie koło 5 kg Ale pewnie to błąd pomiaru przeważnie pół kilo się zdarza mojej koleżance 800 gr ona mąla mąż też drobny a 3800 miał mieć synek i lekarz się zastanawiał skąd takie duże dziecko ? A 3 kg się urodził : )
-
Ja mam leukocyty co chwile, na poczatku dostalam antybiotyk, mialam spokij chyba z 2 miesiace, pozniej znowu wyszly to dostalam urofuraginum, po tym posiew ok a po 3 tyg znowu leukocyty, takze teraz zniqu antybiotyk dostalam. Taki moj urok Chyba w ciazy
-
Jeju Dziewczyny, jak mnie dzis biodra w nocy bolaly to tragedia!!! Wieczorem mialam tak spuchniete stopy, ze kostek nie bylo widac. Teraz troche lepiej jest, ale biodra czuje, jakbym zakwasy miala. Ta koncowka ciazy to ciezka jednak jest...ale jeszcze by tak z 2 tyg wytrzymac