X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • abne82 Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre - nie mam białka, do szpitala nie jadę bo mnie lekarze otaczają z każdej strony taka przypadłość rodzinna :) wszystkie badania miałam w tym tygodniu robione i jest książkowo poza ciśnieniem. Taka chyba moja natura i trzeba to zaakceptować na koniec ciąży :(

AniaSL widzę ze za moment masz 36 to już z górki :) mnie w leżeniu najbardziej denerwują ręce ciagle mi któraś drętwieje jak to mawia moja babcia „jak nie urok to sraczka” ...

Skali89 żadna z moich znajomych nie miała podobnych symptomów porodu, powinni wynaleźć lek na sen dla kobiet w 8-9 miesiącu bo nie dość ze mnie w pracy nie chcą, w domu nic nie mogę robić to jeszcze się dluuuuzzzzzyyyy :)

AniaSL lubi tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym z tej pigulki skorzystala ;) mogla by dzialac az do wyjecia dziecka ;)

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się zaczęło nocne wstawanie na siku :/ Najgorsze jest to, że mam wtedy tak przepełniony pęcherz, że wygramolenie się z łóżka sprawia kosmiczny ból :(

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o dziwo co którąś noc wstaje do wc. Jednak Junior 2 tyg temu miał już 2200g i nie wiem wytrwam do 15.03.- wtedy mam mieć cc że wzgl na historię. Od kilku dni przestawia mi panewke w biodrze i żebra jednocześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 20:54

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wtorku kiedy byłam na sorze sikam co chwila. Z każdym dniem co raz gorzej. Dzisiaj w nocy wstawalam co godzinę, a co gorsze zaczęło mnie coś piec/boleć w podwoziu. Wyniki robiłam w środę i wszystkie ok. Mocz, morfologia i posiew.. chociaż na sorze zalecili mi badanie crp i ono mi wyszło ponad 9 a norma wynosi 3-5. Z tego co czytałam to u ciężarnych norma wynosi do 10. Jutro mój lekarz wraca z urlopu. Któraś z was miała badania crp?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda ja mam Crp zlecane wraz z morfologia i moczem regularnie co 2 tyg od początku grudnia, ale wyniki raczej mieszczą sie w tej normie do 5.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam crp 4 tyg temu, wyszło ok. 13, mocz ok, bez objawów zapalenia skądkolwiek- nic z tym nie robiłyśmy.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie.. u mnie wyniki też ok. A tu taka upierdliwosc. Piecze mnie i chodzę do WC co 20 min. Przez tydzień biorę też zurawit i nic...

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • AniaSL Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pobolewa Was spojenie łonowe? Ja mam 35+6, pobolewa mnie spojenie i pachwiny, a nawet uda jak długo leżę w jednej pozycji, ale przy chodzeniu czy wstawaniu nie jest jakoś odczuwalne. Zgłosiłam to oczywiście mojej gin na ostatniej wizycie, to powiedziała, że mała jest bardzo nisko i przez brak szyjki tak uciska. Wizyta dopiero za tydzień, a naczytałam się w międzyczasie o rozejściu spojenia łonowego i tak się teraz zastanawiam jak to jest u Was...

• d84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi crp robili poprzednio na porodówce w szpitalu wyszło za duże i po porodzie dawali mi antybiotyk, ale nic mi nie było. Człam się ok, oni mówili że nawet od żebów może być a zeby tez miałam ok.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało się udzielam na Waszym wątku, głównie dlatego, że jestem troszkę za większością z Was i dużo tematów jeszcze mnie nie dotyczy :) mój termin porodu to 31. marca, natomiast z badań bardziej początek kwietnia. Cały czas Was jednak podczytuję :)

Co do bólu spojenia - skarżyłam się ostatnio mojemu lekarzowi na ból bioder podczas spania na bokach, na co on, że teraz to jeszcze jest spoko, a dopiero po 36 tyg. poczuję co to ból, że będzie mnie bolało spojenie właśnie, biodra itd., więc to chyba normalne na tym etapie :)

A bolą Was właśnie biodra nocami? Ja w ciągu dnia nie odczuwam żadnego bólu, ale w nocy kilkukrotnie muszę przewalac się z boku na bok, bo budzi mnie ból :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 15:43

ZAneczka lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach crp to moja zmora. Mam je ok, ale zaczynam się schizować powoli, bo właśnie infekcja wewnątrzmaciczna dopadła naszą córke rok temu. Tydzień przed porodem crp było idealne...

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • AniaSL Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie biodro boli ale właśnie tylko w nocy, spojenie też raczej boli po nocy, w ciągu dnia raczej wszystko jest ok ;) wydaje mi się, że jak długo się leży bez ruchu na jednym boku to boli, wtedy się przewracam na drugi i tak na zmianę...
    A od pobytu w szpitalu czyli juz ponad 3 tyg mam męczący katar... ehh dobrze, że to juz koncówka :D

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro lecę do lekarza po jakieś leki.
    Mnie też biodra bolą w nocy. Ale wystarczy się przekręcić na drugi bok. Mam poduche ciazowa do spania tą dużą, a i tak biodra bolą. Bardziej martwi mnie strzelanie w kregoslupie. Nie jest bolesne ale słychać z każdym obrotem.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też śpię z poduchą ciążową, ale też nie pomaga :/ Ja takie bóle miałam już przed ciążą, ale nie były na tyle dokuczliwe, bo zazwyczaj spałam na brzuchu, a na boku tylko jak zasnęłam na nierozlozonej kanapie...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie biodra, pachwiny, krocze bolą od kilku tygodni. W nocy, w dzień, po większym wysiłku fizycznym. Lekarz mówił, że norma, mam (miałam) wąskie biodra to sie wszystko rozłazi i boli

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych bóli ani innych dolegliwości.. No może oprócz tego, że ostatnio zauważyłam że stopy trochę puchną. Przytyłam dotychczas 11kg, teraz ważę 62kg i sporo osób nawet nie wie że jestem w ciąży :D

Co gorsza nie mam jeszcze przygotowanej wyprawki dla dziecka, muszę kupić wanienkę, becik, jakieś kosmetyki itp a strasznie mi się nie chce! Prseraża mnie ilość dostępnych artykułów i omijam sklepy dzieciece. Niech ktoś to kupi za mnie!
    Pokój dla dziecka zaczynamy remontować za tydzień dopiero.

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę że być może brak dolegliwości bólowych jest u mnie związany z tym że sie nie oszczedzam. Noramalnie sprzątam, codziennie odkurzam mieszkanie, myję podłogi, łażę na zakupy i spracery. Tydzień temu się przeprowadzaliśmy i musiałam przejść przez całe pakowanie i rozpakowywanie dorobku życia.. Ale ruch ciąży służy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 07:56

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odwrotnie, odkąd przestałam pracować i mam czas na odpoczynek w domu, to spojenie boli mniej, brzuch sie rzadziej stawia, stopy mniej puchną. Dom prowadzę, ale na spacery nie chodzę, bo po 15 minutach mam takie spięcie brzucha, że nie mogę dalej iść normalnie, tylko się zginam.
    Tak więc bardzo doceniam możliwość oszczędzania się pod koniec ciąży. Pewnie każda kobieta i każda ciąża inna, ale trzeba słuchać swojego ciała.
    To moje dziecko takie leniwe, że muszę ją z godzinę rano zaczepiać, żeby dała znak. Chyba niedługo zacznę schizować ;)

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agigagi wrote:
    Tak myślę że być może brak dolegliwości bólowych jest u mnie związany z tym że sie nie oszczedzam. Noramalnie sprzątam, codziennie odkurzam mieszkanie, myję podłogi, łażę na zakupy i spracery. Tydzień temu się przeprowadzaliśmy i musiałam przejść przez całe pakowanie i rozpakowywanie dorobku życia.. Ale ruch ciąży służy :)

To zazdroszczę, ha też funkcjonowalam normalnie bez jakiś większych dolegliwości i to z małym dzieckiem no ale niestety szyjka nie wytrzymała dobrze że miałam kontrolę bo mogło się skończyć zle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 09:16

OvuGrażyna lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ