X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I koniecznie oliwka zwykła do natłuszczania w pachwinach. Inaczej duże prawdopodobieństwo że zrobią się otarcia :( nam aż zeszła skórka jednego razu :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sudocrem, cena też wysoka ale wydajny bardzo :)

ZAneczka lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy testować alantan plus, z polecenia.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bephanten po każdym siku i kupie do teraz, bo Zosia ma bardzo delikatną skórkę. A chusteczek używam tylko na wyjściach, w domu woda ciepła plus mydło biały jeleń hipoalergiczne i żadnych problemów z odparzeniami. Pierwszy raz miała odparzenia jak poszła do żłobka i tam ją chusteczkami wycierali.

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też postawiłam na alantan plus (maść). Jeśli chodzi o chusteczki nawilżane, to kupiłam Waterwipes.

ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam linomagu z różową nakrętką Ale tylko jak jest podraznienie na pewno nie do każdej zmiany pieluszki oliwki tylko na początku potem już nie i nie w lato bo zatyka pory a chusteczki babydream teraz zielone kiedyś różowe mają dobry skład waterwipesr super Ale mnie na nie nie stac wiec wolę wersję płatki plus woda

ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poważniejsze zmiany mam alantan plus i linomag z cynkiem i sudocrem ale to już na mega oskarżenia mi położona mówiła aby absolutnie nie smarować sudocremem jak ni. Nie ma bo później nie zadziała

Sylwia91, ZAneczka lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Amanda1 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam sudocrem (dostałam w spadku po innym dziecku w rodzinie) i bepanthen - kupiłam na promo w rossmannie, ale to podobnie jak Wy, na większe kłopoty. Do codziennej pielęgnacji raczej po prostu chusteczki, ewentualnie skrobia ziemniaczana, czyli najlepsza zasypka na świecie :)

f2w3rjjg3ox6cpsk.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Minęło trochę czasu od pozytywnego testu, ale dopiero teraz odważyłam się odezwać ;) trochę przeszliśmy, a tak naprawdę najgorszy strach dopiero przed nami... no ale.... nie ma co się wkręcać, mam nadzieję, że razem z Wami przejdę na tą drugą stronę marcówkową :)

Sylwia91, lostdestionation lubią tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Minęło trochę czasu od pozytywnego testu, ale dopiero teraz odważyłam się odezwać ;) trochę przeszliśmy, a tak naprawdę najgorszy strach dopiero przed nami... no ale.... nie ma co się wkręcać, mam nadzieję, że razem z Wami przejdę na tą drugą stronę marcówkową :)

Cześć Miltonia :-) widzę, że masz aniołka z 40 tc.. współczuję..na pewno przeżyłaś piekło.. Mam nadzieję, że koniec trosk i w marcu zostaniesz szczęśliwą mamą kochanego szkraba ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 19:32

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam awarie kompa i jakies zastepcze oprogramowanie Maz mi dal, wiec nie mam polskich znakow.

U nas w szkole rodzenia polozne bardzo polecaly do codziennej pielegnacji bephanten, linomag masc ewentualnie ten alanthan plus. My sie zdecydowalismy na alantan plus. Do tego na mocniejsze problemy sudocrem, z pracy w zlobku wiem, ze przy najwiekszych odparzeniach daje doskonale rade i rzeczywiscie jest mega wydajny.
    Dodatkowo tak jak piszecie, mokre chusteczki najlepiej stosowac tylko gdzies na wyjsca, a w domku platki kosmetyczne i przegotowana woda letnia - najzdrowsze nawet dla najdelikatniejszej skory Maluszka.
    Co do skrobii ziemniaczanej, to rzeczywiscie jedyny puder, ktorego niabalabym sie uzyc po tym ile sie naczytalam roznych artykolow o szkodlwiosci pudrow dla dzieci.

Nie bede Was meczyc brakiem polskich znakow, mam nadzieje, ze jutro juz mi naprawia kompa w serwisie... Czuje sie niepocieszonna, bo to zawsze dodatkowy, niespodziewany wydatek.

• M86 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszelkie wskazówki o kremach. A alantan to który dokładnie, bo patrzę w aptekach interentowych i jest kilka kolorów (żółty, zielony, niebieski) ?

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, maka ziemniaczana jest idealna.

Spakowałam torbę do szpitala :) W dniu wyjazdu dorzucę swoje leki, dokumenty i wodę. Na stronie szpitala jest lista z potrzebnymi dokumentami i jest m.in "dokument ubezpieczenia" - rozumiem, że sprawdzą sobie w systemie po moim peselu czy potrzebuję jakiegoś odrębnego oświadczenia od np. pracodawcy?

Sylwia91 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86 wrote:
    Dzięki za wszelkie wskazówki o kremach. A alantan to który dokładnie, bo patrzę w aptekach interentowych i jest kilka kolorów (żółty, zielony, niebieski) ?

Ja wzięłam zielony - Alantan Plus maść

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    O tak, maka ziemniaczana jest idealna.

Spakowałam torbę do szpitala :) W dniu wyjazdu dorzucę swoje leki, dokumenty i wodę. Na stronie szpitala jest lista z potrzebnymi dokumentami i jest m.in "dokument ubezpieczenia" - rozumiem, że sprawdzą sobie w systemie po moim peselu czy potrzebuję jakiegoś odrębnego oświadczenia od np. pracodawcy?
    Tak tutaj chodzi o to jakby nie było Cię w systemie :) zazdroszczę spakowanej torby ja nie mogę się zabrać...

• Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doradzam w razie silnych odparzen jeszcze napar z kory dębu. Zapartym i ciepłe wlać do termosa. Bardzo mi się przydała właśnie gdy okazało się ze odparzen ie pupy u syna było spowodowane uczuleniem na linomag. Pozniej mąka ziemniaczana i szybciutko zeszlo

Sylwia91, Agi83 lubią tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Byłam 2 dni w szpitalu, wczoraj mnie wypisali, zapisy ktg i przepływy były dobre.
    Dziecko dalej głową w górę, więc prawdopodobieństwo cc rośnie, możliwe, że jednak będę lutówką :/
    Ja kupiłam krem do pupy z Hippa, mam kilka rzeczy z tej firmy i chcę je najpierw sprawdzić. Macie jakieś doświadczenia z Hippem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 09:08

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    El*a wrote:
    Hej,
    Byłam 2 dni w szpitalu, wczoraj mnie wypisali, zapisy ktg i przepływy były dobre.
    Dziecko dalej głową w górę, więc prawdopodobieństwo cc rośnie, możliwe, że jednak będę lutówką :/
    Ja kupiłam krem do pupy z Hippa, mam kilka rzeczy z tej firmy i chcę je najpierw sprawdzić. Macie jakieś doświadczenia z Hippem?
    HiPP jest ok mają dobre składy :) tak samo preparaty do kąpieli z Rossmana babydream. Unikaj jak ognia johnsons, Nivea, mixa. Wszystko to syf z sls i innymi

El*a lubi tę wiadomość

• gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję wątek dziewczyn z terminem na luty i tak samo jak styczniówki mają problemy z karmieniem piersią... Jak tak z mamą rozmawiam na ten temat to mówi, że dawniej to jakoś inaczej było, dziecko się przystawiało i już, a teraz jakieś takie chyba wrażliwe jesteśmy. Bo faktycznie każda pisze o okropnym bólu, o poranionych sutkach już po pierwszym karmieniu.
    Ciekawe jak to będzie u mnie tym razem, bo z Synkiem jak byłam te 10 dni w szpitalu to pielęgniarki z neonatologii bardzo mi pomagały go przystawiać i było ok, a jak wróciłam do domu to zaczynały się problemy i krew. A u mnie najbliższy doradca laktacyjny, taki z prawdziwego zdarzenia, jest w szpitalu oddalonym o 70km.

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez polecam produkty do pielegnacji z hipp. Maja fajny sklad, delikatny zapach i sa lagodne dla skory.

A co do karmienia piersia. Teraz jest duzy nacisk na to. Mowi sie tylko jakie to zdrowe i konieczne dla dziecka. Ale nigdzie nie mowia o problemach. Niektore z Was beda karmic 2 lata, inne po miesiacu nie dadza rady bo dziecko bedzie glodne. Moim zdaniem grunt to zdrowe podejscie. Zadowolona mama to szczesliwe dziecko. Ja nie moglam karmic - trudno. Teraz tez sie nie nastawiam.

Marzec x 2 <3 <3
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ