X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I koniecznie oliwka zwykła do natłuszczania w pachwinach. Inaczej duże prawdopodobieństwo że zrobią się otarcia :( nam aż zeszła skórka jednego razu :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sudocrem, cena też wysoka ale wydajny bardzo :)

ZAneczka lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy testować alantan plus, z polecenia.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bephanten po każdym siku i kupie do teraz, bo Zosia ma bardzo delikatną skórkę. A chusteczek używam tylko na wyjściach, w domu woda ciepła plus mydło biały jeleń hipoalergiczne i żadnych problemów z odparzeniami. Pierwszy raz miała odparzenia jak poszła do żłobka i tam ją chusteczkami wycierali.

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też postawiłam na alantan plus (maść). Jeśli chodzi o chusteczki nawilżane, to kupiłam Waterwipes.

ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam linomagu z różową nakrętką Ale tylko jak jest podraznienie na pewno nie do każdej zmiany pieluszki oliwki tylko na początku potem już nie i nie w lato bo zatyka pory a chusteczki babydream teraz zielone kiedyś różowe mają dobry skład waterwipesr super Ale mnie na nie nie stac wiec wolę wersję płatki plus woda

ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poważniejsze zmiany mam alantan plus i linomag z cynkiem i sudocrem ale to już na mega oskarżenia mi położona mówiła aby absolutnie nie smarować sudocremem jak ni. Nie ma bo później nie zadziała

Sylwia91, ZAneczka lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Amanda1 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam sudocrem (dostałam w spadku po innym dziecku w rodzinie) i bepanthen - kupiłam na promo w rossmannie, ale to podobnie jak Wy, na większe kłopoty. Do codziennej pielęgnacji raczej po prostu chusteczki, ewentualnie skrobia ziemniaczana, czyli najlepsza zasypka na świecie :)

f2w3rjjg3ox6cpsk.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Minęło trochę czasu od pozytywnego testu, ale dopiero teraz odważyłam się odezwać ;) trochę przeszliśmy, a tak naprawdę najgorszy strach dopiero przed nami... no ale.... nie ma co się wkręcać, mam nadzieję, że razem z Wami przejdę na tą drugą stronę marcówkową :)

Sylwia91, lostdestionation lubią tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Minęło trochę czasu od pozytywnego testu, ale dopiero teraz odważyłam się odezwać ;) trochę przeszliśmy, a tak naprawdę najgorszy strach dopiero przed nami... no ale.... nie ma co się wkręcać, mam nadzieję, że razem z Wami przejdę na tą drugą stronę marcówkową :)

Cześć Miltonia :-) widzę, że masz aniołka z 40 tc.. współczuję..na pewno przeżyłaś piekło.. Mam nadzieję, że koniec trosk i w marcu zostaniesz szczęśliwą mamą kochanego szkraba ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 19:32

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam awarie kompa i jakies zastepcze oprogramowanie Maz mi dal, wiec nie mam polskich znakow.

U nas w szkole rodzenia polozne bardzo polecaly do codziennej pielegnacji bephanten, linomag masc ewentualnie ten alanthan plus. My sie zdecydowalismy na alantan plus. Do tego na mocniejsze problemy sudocrem, z pracy w zlobku wiem, ze przy najwiekszych odparzeniach daje doskonale rade i rzeczywiscie jest mega wydajny.
    Dodatkowo tak jak piszecie, mokre chusteczki najlepiej stosowac tylko gdzies na wyjsca, a w domku platki kosmetyczne i przegotowana woda letnia - najzdrowsze nawet dla najdelikatniejszej skory Maluszka.
    Co do skrobii ziemniaczanej, to rzeczywiscie jedyny puder, ktorego niabalabym sie uzyc po tym ile sie naczytalam roznych artykolow o szkodlwiosci pudrow dla dzieci.

Nie bede Was meczyc brakiem polskich znakow, mam nadzieje, ze jutro juz mi naprawia kompa w serwisie... Czuje sie niepocieszonna, bo to zawsze dodatkowy, niespodziewany wydatek.

• M86 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszelkie wskazówki o kremach. A alantan to który dokładnie, bo patrzę w aptekach interentowych i jest kilka kolorów (żółty, zielony, niebieski) ?

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, maka ziemniaczana jest idealna.

Spakowałam torbę do szpitala :) W dniu wyjazdu dorzucę swoje leki, dokumenty i wodę. Na stronie szpitala jest lista z potrzebnymi dokumentami i jest m.in "dokument ubezpieczenia" - rozumiem, że sprawdzą sobie w systemie po moim peselu czy potrzebuję jakiegoś odrębnego oświadczenia od np. pracodawcy?

Sylwia91 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86 wrote:
    Dzięki za wszelkie wskazówki o kremach. A alantan to który dokładnie, bo patrzę w aptekach interentowych i jest kilka kolorów (żółty, zielony, niebieski) ?

Ja wzięłam zielony - Alantan Plus maść

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    O tak, maka ziemniaczana jest idealna.

Spakowałam torbę do szpitala :) W dniu wyjazdu dorzucę swoje leki, dokumenty i wodę. Na stronie szpitala jest lista z potrzebnymi dokumentami i jest m.in "dokument ubezpieczenia" - rozumiem, że sprawdzą sobie w systemie po moim peselu czy potrzebuję jakiegoś odrębnego oświadczenia od np. pracodawcy?
    Tak tutaj chodzi o to jakby nie było Cię w systemie :) zazdroszczę spakowanej torby ja nie mogę się zabrać...

• Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doradzam w razie silnych odparzen jeszcze napar z kory dębu. Zapartym i ciepłe wlać do termosa. Bardzo mi się przydała właśnie gdy okazało się ze odparzen ie pupy u syna było spowodowane uczuleniem na linomag. Pozniej mąka ziemniaczana i szybciutko zeszlo

Sylwia91, Agi83 lubią tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Byłam 2 dni w szpitalu, wczoraj mnie wypisali, zapisy ktg i przepływy były dobre.
    Dziecko dalej głową w górę, więc prawdopodobieństwo cc rośnie, możliwe, że jednak będę lutówką :/
    Ja kupiłam krem do pupy z Hippa, mam kilka rzeczy z tej firmy i chcę je najpierw sprawdzić. Macie jakieś doświadczenia z Hippem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 09:08

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    El*a wrote:
    Hej,
    Byłam 2 dni w szpitalu, wczoraj mnie wypisali, zapisy ktg i przepływy były dobre.
    Dziecko dalej głową w górę, więc prawdopodobieństwo cc rośnie, możliwe, że jednak będę lutówką :/
    Ja kupiłam krem do pupy z Hippa, mam kilka rzeczy z tej firmy i chcę je najpierw sprawdzić. Macie jakieś doświadczenia z Hippem?
    HiPP jest ok mają dobre składy :) tak samo preparaty do kąpieli z Rossmana babydream. Unikaj jak ognia johnsons, Nivea, mixa. Wszystko to syf z sls i innymi

El*a lubi tę wiadomość

• gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję wątek dziewczyn z terminem na luty i tak samo jak styczniówki mają problemy z karmieniem piersią... Jak tak z mamą rozmawiam na ten temat to mówi, że dawniej to jakoś inaczej było, dziecko się przystawiało i już, a teraz jakieś takie chyba wrażliwe jesteśmy. Bo faktycznie każda pisze o okropnym bólu, o poranionych sutkach już po pierwszym karmieniu.
    Ciekawe jak to będzie u mnie tym razem, bo z Synkiem jak byłam te 10 dni w szpitalu to pielęgniarki z neonatologii bardzo mi pomagały go przystawiać i było ok, a jak wróciłam do domu to zaczynały się problemy i krew. A u mnie najbliższy doradca laktacyjny, taki z prawdziwego zdarzenia, jest w szpitalu oddalonym o 70km.

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez polecam produkty do pielegnacji z hipp. Maja fajny sklad, delikatny zapach i sa lagodne dla skory.

A co do karmienia piersia. Teraz jest duzy nacisk na to. Mowi sie tylko jakie to zdrowe i konieczne dla dziecka. Ale nigdzie nie mowia o problemach. Niektore z Was beda karmic 2 lata, inne po miesiacu nie dadza rady bo dziecko bedzie glodne. Moim zdaniem grunt to zdrowe podejscie. Zadowolona mama to szczesliwe dziecko. Ja nie moglam karmic - trudno. Teraz tez sie nie nastawiam.

Marzec x 2 <3 <3
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ