X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Amanda1 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a ja mam takie pytanie nowicjuszki, może głupie, ale ciągle mam wątpliwości. Ile trzeba kupić na początek ciuszków i jakiego rozmiaru?

Ja mam z 56 marę rzeczy i 62, ale też niewiele. Zupełnie nie wiem, czy potrzebuję 3 pajacyki czy 13, ile półśpiochów, body itp...

f2w3rjjg3ox6cpsk.png
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj też byliśmy u lekarza. Staś waży 2800, mamy połowę 36tc. Główka jest ułożona w dół. Na następną wizytę jesteśmy umówieni za dwa tygodnie, ale Pani gin stwierdziła, że nie wie czy dotrzymam, bo ona widzi, że wcześniej urodzę. A zapytana czemu... powiedziała, że tak czuje. Więc przyspieszyłam przygotowania. Ciuszki już uprane, uprasowane... Mały do szpitala spakowany, mąż spakowany, torba na wyjście spakowana, tylko ja jeszcze niekompletna, bo czekam na paczkę :D
    Co do ubrania małego na wyjście, to my mamy body z dł. rękawem, ciepłe spodnie, skarpetki grubsze, grubszą bluzę oraz kombinezonik i do tego ciepły kocyk :D I oczywiście cieplutka czapucha.

gaga_32, Sylwia91, ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość

aohx3e3.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanda1 wrote:
    dziewczyny, a ja mam takie pytanie nowicjuszki, może głupie, ale ciągle mam wątpliwości. Ile trzeba kupić na początek ciuszków i jakiego rozmiaru?

Ja mam z 56 marę rzeczy i 62, ale też niewiele. Zupełnie nie wiem, czy potrzebuję 3 pajacyki czy 13, ile półśpiochów, body itp...

Ja mam tego wszystkiego od groma... Nie ma.co kupować dużo na 56 bo maluch bardzo szybko rośnie. Ogólnie u nas najwięcej chodziła w bodach na długi rekaw. Najlepsze są kopertowe dla takiego malca. Do tego polspiochy najczęściej. Myślę że po 10szt. Spokojnie wystarczy. Pajacyki rzadko zakładałam.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas często chodził w pajacach bo polspiochy były za szerokie wiec najczęściej body na długi rękaw i na to pajac ja ciuchów miałam sporo Ale dzięki temu rzadziej pralalam :) i np ze smyka 56 jest wg mnie większe wiec wcale mi tak krótko nie sluzylo

Moja Pola dziś cały dzień kopie nie wiem co jej jest Ale albo się wypina albo napietdziela tak że myślę że mi skóra koło pępka zaraz pęknie

Ja jutro będę się pakować bo jeszcze dobrze nie rozpakowalam toreb ze szpitala część rzeczy musi wyschnac

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanda- my z Mężem doszliśmy do wniosku, że na start kupujemy podstawowy zestaw, a później będziemy dopełniać szafę dziecka. Do tego nasze mamy i ciocie zapowiedziały, że jak dzidzia się urodzi to ciuszki kupią ( teściowa już bunkruje u siebie ciuszki dla małej od rozmiaru 56 po 80!).
    My na start mamy 13 ubranek w rozmiarze 56 (body, pajacyki, śpioszki, półspioszki, kaftaniki), plus z rozmiaru 62 każde ubranko po 5 sztuk. Kolejne zakupy przewiduję dopiero po porodzie:)
    Planuję zrobić małej spódniczki tiulowe:D

gaga_32 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, rozmiarowki są różne. Polecam ubranka z Auchan! Na początek są super bodziaki i welurowe pajace wymiatają. Też kopertowe body mają fajne. Są tanie, nie szkoda często prac. U nas było sporo wpadek z siusiu albo kupą i prania było dużo. Szkoda by mi było tak niszczyć body za 25zl za sztukę np. gdy można kupić po 7. Jakościowo też są fajne. Rozmiarowka jest mała, smyk ma chyba największą ze wszystkich sklepów chociaż też nie zawsze np. moja córcia ma dwie piżamki że smyka które teraz kupiliśmy i jedna to 92 a druga 80 a są praktycznie identyczne rozmiarem. Pepco też ma małe rozmiary. H&m i inne sieciowki raczej normalne. U nas pajace się nie sprawdzały za bardzo bo Basia miała zawsze dłuższe nóżki jak na swój wiek i gdy całość była dobra to w nóżkach za krótkie.

gaga_32, Marietta lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompletowanie szafy dziecka to jakby nie patrzeć kosztowny proces. Cieszę się że mam drugą córeczkę w drodze bo ubranka wykorzystam praktycznie wszystkie no chyba że pora roku nie będzie na to pozwalała bo jednak inaczej będą dorastać pod tym względem. Mimo że praktycznie wszystko mam z ubrań to i tak ostatnio coś kupiliśmy małej ;) jedyne co musimy kupić koniecznie to pieluszki tetrowe bo te mamy bardzo poplamione i nie do sprania głównie po herbatce...

Cabank84, gaga_32, ZAneczka lubią tę wiadomość

• M86 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w rozm. 56 po 5 ubranek z każdego rodzaju (pajacyk, spodenki, kaftanik). Tylko body więcej. Ubranka 62 tez po.kilka sztuk, pewnie bedzoe czas jeszcze je kupić.
    Na wyjście ze szpitala planuje body, spodenki, kaftanik i kupiłam polarkowy kombinezon (takiego misia z uszkami). Dodatkowo owinę kocykiem i powinno starczyć na przejscie szpital-samochód-dom. Chyba że będzie wyjątkowo zimno tego 9 marca, to wtedy pożyczę od.znajomych zimowy kombinezon.

gaga_32, El*a, Sylwia91, ZAneczka lubią tę wiadomość

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracając do hemoroidów, byłamdziśu gina i zalecił mi
    Cyclo 3 Fort 3-4 tab dziennie -bez recepty
    i do każdego, że tak ujmę wypróżniania czopek glicerynowy żeby się nic tam w środku nie poraniłoinie było stanów zapalnych.

Sylwia91, Skali89 lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez podglądaliśmy wczoraj mała. Siedzi posladkowo, ma mało miejsca, pierwszy raz postanowiła nie współpracowac. Waga 2233g. Wstępny termin do szpitala to 1.3 a cc 5.3 (znieczulenie najprawdopodobniej w kręgosłup).

Sylwia91 lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wstępnie cc mam mieć 9/3 czyli 38tc+6d. Pytałam ile w szpitalu się siedzi to jak w pt będzie cc to wychodzi się we wtorek jesli wszystko ok.

Mi przy poprzednim porodzie w kręgoslup wkłóli się za 3 razem, a kumpeli za 13!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak ja mam stwierdzoną dyskopatię to jak oni zrobią zastrzyk w kręgosłup? :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, melduję się po wizycie. Z Małą wszystko ok :) waży 2800g, wody w normie, serduszko ok. Po badaniu na fotelu lekarz stwierdził, że jeszcze nie rodzimy, szyjka trzyma, wszystko pozamykane :)
    Ale... GBS dodatni :( przy porodzie mam dostać antybiotyk, ale kurcze stres jest że nie zdążą, albo nie zadziała :( Poza tym moja hemoglobina znowu spadła i dostałam żelazo na receptę.
    Najważniejsze, że z Małą wszystko dobrze :) Kolejna wizyta za dwa tygodnie

Kasia.ke1, El*a, Sylwia91, ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    ja wstępnie cc mam mieć 9/3 czyli 38tc+6d. Pytałam ile w szpitalu się siedzi to jak w pt będzie cc to wychodzi się we wtorek jesli wszystko ok.

Mi przy poprzednim porodzie w kręgoslup wkłóli się za 3 razem, a kumpeli za 13!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ale jak to 3 razy?! O 13 nawet nie chce myślec!!!

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja już dawno temu powiedziałam że choćby nie wiem co nie dam sobie wbić igły w kręgosłup choćby nie wiem jak bolało ja dziękuję za znieczulenie.. 13 razy to już zakrawa o sadyzm... Jprdl. Sorry ale.w głowie mi się to nie miesci. Mi na patologii ciąży nie mogły się wkłuć w żyle i chyba dopiero za 5 razem się udało. Myślałam że oszaleję, z OIOMu wzywały pielęgniarkę żeby założyła....

• d84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo chyba nie tak łatwo znaleźć dobre miejsce w kręgosłupie,mi jak wbijał to cąły czas jojczał pod nosem, że mam beznadziejne plecy do takich rzeczy - a problemów nigdy nie miałam. Mi wbijali do znieczulenia do porodu sn, jak było konieczne już cc to w to samo miejsce mi dali,a najlepsze że robili to na skurczach partych a powinni robić pomiędy,ale się nie wyrabiali,a przy tym nie można się ruszac i mnie trzymali

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja właśnie wróciłam od z dziećmi od pediatry... zapalenie oskrzeli. A najlepsze ze po badaniu dzieci mówi do mnie ze mnie to nawet badać nie musi bo po kaszlu poznaje. .. i co teraz?.. ręce opadają zwłaszcza ze mówiłam mojemu szanownego ginowi ze goraczka i kaszel... to mnie zlał. Czuje się jak by po mnie tir przejechał . Nic. Jutro musze do lekarza rodzinnego się wcisnąć.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo wyprawek, to jaki krem będziecie stosować do pupy ? w szkole rodzenia mówili, że bepathanten, ale jego cena jest porażająca jak na stosowanie przy każdej zmianie pieluszki. może linomag ? ale składy zupełnie różne... macie jakieś polecone ?

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę używać linomag, a przy jakiś problemach maść z cynkiem.

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pupy u nas bepanthen w ogóle się nie sprawdził. polecam zielony linomag albo sudocrem. Teraz używamy ale tylko po kupie i na noc bo wtedy dupcia bardziej czerwona. W ogóle to na pierwszy miesiąc bym zrezygnowała z chusteczek nawilżanych. My mieliśmy podrażnienia na początku. Nie ważne jakie chusteczki bym wzięła. Myłam pupę ciepłą przegotowaną wodą i płatkami kosmetycznymi. Można nawet kupić taki dozownik do wody kosmetyczny gdzie kładzie się płatek i naciska a to działa jak pompka i podaje trochę wody.

ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ