X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta, ja własnie najbardziej się boję tego, że będę miała nieprzyjemnosci związane z podaniem antybiotyku na czas i konsekwencjami tego. U mniebylo tak, ze jakos poczatkiem grudnia zaczęłam mieć infekcje bakteryjne, raz, drugi, trzeci i w jednym własnie z tych badań miałam już pokazane gbs +. Lekarz wtedy stwierdził, ze to nie ma co sie przejmowac, tym bardziej, że już nafaszerowana byłam spora ilościa antybiotyków- może nie chciał dowalać kolejnym lekiem, jak przy gbs i tak w szpitalu mają podać... Ale własnie najbardziej obawiam się tych opóźnień... różych rzeczy w necie się naczytalam jeszcze początkiem ciąży jak zapoznawałam się z różnymi obowiązkowymi badaniami... Jak najbardziej chciałabym uniknąć zarażenia dzidziusia... Jeszcze kilka dni i zobaczę co mi powie lekarz na ten temat, może teraz zdecyduje się chociaż troche mnie podleczyć.

Tak czytam nas i widzę, ze przed nami porody coraz szybciej! Ale Dziewczynki, damy radę! :D

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie zmierzył mi szyjke jest 22 mm czyli tak jak było kazał odstawić luteine zostawił magnez i nospe Pola waży 2600 i termin nadal na 8 marca. Na usg szpitalnym był na 26.02 Pola była do przodu o ponad tydzień wiec różny sprzęt różne wartości teraz tylko jak najdłużej donosic

Ovugrazyna miesiąc lezalam w tym ponad tydzień z nogami do góry, ale tylko na początku się skracala a po2 tygodniach stanęła i dziś też mierzył usg

Ja chcę jak najdłużej być w dwupaku

Z tego co wiem to rozejscie spojenia jest wskazaniem do cc

Ja po wizycie w szpitalu nie wyobrażam sobie cc naprawdę dochodzenie do siebie 100 razy gorzej niż po sn

AniaSL, Cabank84, pippi, ZAneczka, erre, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wychodzę do domu! Równo miesiąc po przyjściu do szpitala. Dziecię nadal malutkie, bo waży dziś 1600g,ale rosnie, a to najważniejsze. Ktg na razie wychodzą w miarę ok jak na ten tydzień. Wód tyle samo, co było, ale nie spadają, więc można to monitorować ambulatoryjnie. Troszkę się stresuję, bo wiadomo, że w domu mniejsza kontrola nad tym wszystkim, ale liczę, że będzie ok. Strasznie się za domem i mężem stęskniłam:)

El*a, pippi, ZAneczka, erre, gaga_32, Skali89, Sylwia91, mała_ruda, Kasia.ke1, Agi83, d84 lubią tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzę 01.03! Mam ustalony termin na cesarkę. Ustaliłam, że nawet gdy się obróci, to bede miała cesarkę - tak zachciałam. Odliczam dni <3

gaga_32, Cabank84, El*a, pippi, ZAneczka, erre, Sylwia91, mała_ruda, Skali89, Agi83, lostdestionation lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zmobilizowałam i robie pranie. Mam nadzieję, że do końca tygodnia też spakuje torbę.

gaga_32, ZAneczka, erre, Sylwia91 lubią tę wiadomość

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe, super, w domu na pewno się poprawi samopoczucie :)

Karakorum, wiesz już jakie będziesz mieć znieczulenie do cc?

W ogóle zadzwoniłam do kadr, wszystko się wyjaśniło, wypłatę już mam na koncie. Po prostu u mnie jest tak, że pracodawca nam wypłaca ok 25. dnia miesiąca za bieżący miesiąc, a nie za poprzedni, dlatego jak ktoś jest na L4, to później go rozliczają.

Mam tonę prasowania, strasznie mi się nie chce. Pakowanie zacznę jutro, chociaż patrząc na Wasze terminy to ja mam jeszcze duużo czasu ;) I takie pytanie: w co ubieracie się na wyjście ze szpitala po porodzie? Bo tak sobie dumam, że nie wiem czy dam radę wcisnąć się w spodnie po ewentualnej cesarce...

Sylwia91, ZAneczka lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre ja po sn wracałam w ciuchach, w których przyjechałam rodzić :) wygodnie, nie za ciasno.
    A macie dziewczyny już plan w co ubierzecie Maluszki na wyjście? Chodzi mi co pod kombinezon, ile warstw?

erre, ZAneczka lubią tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Amanda1 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mnie przerażają te zbliżające się terminy porodów! to w sumie już, za niedługo. Ja mam wprawdzie termin na 12-14 marca, ale dzidzia w 33 tyg ważyła 2600 g, więc może być szybciej. a tu pranie nie zrobione, pokój w rozsypce, w pracy nic nie przygotowane do dłuższej nieobecności... masakra ;/

dopadło mnie przeziębienie ;/ póki co mam bóle kości i katar, mam nadzieję, że nie rozwinie się to w nic gorszego.

f2w3rjjg3ox6cpsk.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, mam spotkanie przedoperacyjne 27.02, wtedy bedzie wszystko ustalane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 17:02

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaczęłam prasowanie ale mała krótko mi spala więc dużo tego nie zrobiłam :( może dzisiaj się uda.

Po porodzie sn wracałam w tym co do porodu plus buty inne bo puchły mi nogi więc miejcie to na uwadze że może tak być. Małą ubrałam w body dl. Rękaw, polspiochy, na to welurowy pajac i kombinezon taki grubszy ale jak kurtka tylko taki misio jesienny. To bylo 15 października. Myślę że na początku marca czy też koniec lutego może być podobnie

gaga_32, erre, ZAneczka lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.buggygym.pl/wp-content/uploads/2015/10/Jak-ubra%C4%87-dziecko-na-zimowy-spacer1.png
    Tu nawet fajnie ktos rozrysował to ubieranie malucha, będę się chyba tym wspomagać.
    Dziewczyny, zdaje się, że szacowana waga dziecka na tym etapie ciąży nie wpływa na termin porodu, tylko wielkość na usg w 1 trymestrze może być podstawą do wyznaczenia daty. Zresztą dzieci rodzą sie różnej wielkości, może być duże dziecko z cechami niedonoszenia, a może być małe donoszone.
    Mnie coś natchnęło z tym, żeby w 35 tyg mieć spakowaną torbę, bo wczoraj miałam wszystko pod ręką do szpitala. Tu KTG i przepływy wychodzą ok, jak tak będzie nadal, to jutro wracam do domu.
    Hafte, nasze dzieci z wagą idą bardzo podobnie. Liczę, że dobiją do tych 2,5 kg :)

erre, gaga_32 lubią tę wiadomość

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się! Wczoraj wieczorem znowu zaczął bardzo mi się spinać brzuch. O 22 zadzwoniłam do położnej, która mnie wystraszyla tekstem "Chce pani wczesniaka z 35 tc?" Szybka decyzja - sor. Spakowalam się i pojechaliśmy. Na sorze nikogo nie było więc szybko do lekarza trafiłam. Ginekolog mnie zbadał od podwozia, 45 min ktg, 25 min usg. Wszystko z dzieckiem ok. Ból był mój ni4 ciążowy. Podejrzewał zapalenie pęcherza, które może zwiększyć spinanie brzucha. Do tego mały dupskiem wepchnął się pod żebra. Lekarz super, młody chłopak od razu powiedziałam, że nie mam zamiaru zostać na oddziale i tak też się stało. Na wyjście zastrzyk rozkurczowy w tyłek. Dzisiaj byłam zrobić badania krwi, badanie ogólne moczu, posiew i zalecane przez mojego lekarza powtórne HIV i hbs ag. W piątek wyniki. Na razie wcinam żurawit bo sikam co 10 min...
    Gbs wyszedl ujemny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 14:59

El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i spojenie łonowe i dyskopatia to wskazania do cesarki, choć nie ukrywam wolałabym sn :) ale biorę co dają, bo jak mnie ma po porodzie na siłę sn chirurg potem składać to podziękuję :)

ZAneczka lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U nas jelitowka wszyscy umierają.... gorączka, tylko u mnie ciągłe wymioty... nawet jak wody się napije. Juz mnie cały brzuch boli a raczej mięśnie. MASAKRA przez całą ciążę tyle nie wymiotowalam. Jestem cholernie osłabiona, nie mam nawet siły jechać ten posiew robić.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 może warto się do szpitala przejechać skoro nawet po wodzie wymiotujesz. Żebyś się nie odwodniła...

ZAneczka lubi tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie czekam. Jak będzie gorzej to wtedy do szpitala. Jeszcze się nie odwodnilam.... zobaczymy do wieczora.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale elektrolity chociaż dadzą Ci w kroplówce. Lepiej pojedź.

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank czym dłużej zwlekasz tym dłużej będą Cię tam trzymać.

Zapalenie pęcherza- zurawit - jak długo będę się z tym męczyć? Po ilu będzie poprawa?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie... jest troszkę lepiej. Zjadłam a raczej wypiłam zupę z lanym ciastem i na razie się trzyma. .. jest poprawa.

ZAneczka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank, kontroluj swój stan, bo odwodnienie w ciąży jest bardzo niepożądane. Podziwiam Twój spokój i cierpliwość w tym momencie.

Teraz musimy uważać na siebie szczególnie, bo wszędzie pełno wirusów krązy, każdy kicha i prycha, właśnie sezon na jelitówkę się rozpoczyna... A ludzie nie myślą, że obieta w ciąży, jeszcza taka która tuż tuż ma rodzić! powinna zachować zdrowie i siłę na poród a nie cierpieć przez choróbsko.

Ja na wyjście ze szpitala planuję te sam ciuchy co do szpitala, ewentualnie Mężowi naszykuję jakieś na zapas w domu, zeby mi wziął.
    Dzidzi naszykowałam już body z długim rękawem, rajtuzy, na to pajacyk. Do tego kombinezon, czapcia no i tak pewnie kocykiem przykryjemy. :) Też zalezy jak będzie na dworze.

Czeka mnie wielkie prasowanie! Do tej pory wyprasowałam tylko ciuszki do szpitala, reszta wyprana czeka. Jeszcze musze pieluchy tetrowe i koce wyprać i wyprasować. No i zamówiłam jakies jeszcze ciuszki z większego rozmiaru (62) to czekam aż przyjdzie paka i wypiorę i wyprasuję... A lenistwo coraz bardziej ogarnia. Ja juz tylo mogłabym siedzieć i czekac na poród i dzidziunie. Ale na szczęście w domu zawsze jest cos do roboty:D

‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ