Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dla wszystkich mamusiek! jak Wam zazdroszczę, że macie już to za sobą
Dziewczyny czy miewacie bóle brzucha takie podobne do okresowych? Kurczę, mi cały wczorajszy wieczór twardnial brzuch i właśnie towarzyszył temu taki ból jak przy miesiączce, w nocy też się powtórzyło... Już się zastanawiałam czy na IP nie jechać rano wzięłam nospe, przed chwilą profilaktycznie jeszcze jedną i póki co ok. Tzn spina się dalej, ale nie boli...
-
D84 dzięki za odpowiedź mi dopiero pierwszy raz dały tak popalić, dziś póki co jest ok, chociaż brzuch dalej bardzo często się spina w ogóle niektórym twardnieniom towarzyszy trudniejsze oddychanie i taki ucisk w czaszce nie wiem co ma jedno do drugiego, ale twardnie mi brzuch i równocześnie czuję się jakby mi ktoś obręcz na głowę założył
-
Dzień dobry!
Wszystkim świeżo upieczonym mamom gratulacje!!! ))
Dziewczyny - macie obolałe krocza? Ja głównie jak wstanę z pozycji leżącej i siedziącej to mam wrażenie, że jajo zniosę... wczoraj byłam u lekarza, który badał szyjkę i chyba przez to ból się nasilił... Za każdym razem jak wstanę muszę odczekać jakieś 30-40 sekund bo nawet kroku nie umiem zrobić. Jak odczekam i się juź ,,rozkulam" to jest ok. Lekarz nie widzi w tym nic złego. Pocieszcie mnie, że nie jestem wyjątkiem...
Niby druga moja ciąża ale o 180st. inna. Takie rzeczy są dla mnie nowością... -
optymistka obolałe krocze to norma, min. kości, chrząstki miednicy sie rozluźniają, a i ciężar całej macicy już spory i naciska na różne nerwy itp.
U mne równutki tydzień i cc, ale boję się że wpadnął nagłe przypadki i mi przesunął, a że mam zaplanowane na pt to wskoczy na pon. a mój 32 latek pierwszyraz zostanie bez mamy....Cabank84 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
d84 wrote:optymistka obolałe krocze to norma, min. kości, chrząstki miednicy sie rozluźniają, a i ciężar całej macicy już spory i naciska na różne nerwy itp.
U mne równutki tydzień i cc, ale boję się że wpadnął nagłe przypadki i mi przesunął, a że mam zaplanowane na pt to wskoczy na pon. a mój 32 latek pierwszyraz zostanie bez mamy....
Mój synek ma 1,5 roku i był miesiąc bez mamy jak byłam w szpitalu także nie było za ciekawie jak wróciłam ale myślę że kilka dni będzie ok
Ja mam termin na 8 marca ale mam nadzieję że do tego czasu się zacznie
Czy któraś z dziewczyny co się jej szyjka skrocila już urodziła ?
-
Gratulacje dla naszych mamuś!!!
Co do bóli okresowych, to ja mam ostatnio takie, ale niezbyt mocne, bo przy okresie zawsze bardzo cierpiałam, a te są bardzo delikatne. Od wczorajszego wieczoru aż do rana miałam dość częste skurcze, już trochę mocniejsze niż wcześniej i obejmujące raczej górną część brzucha, ale nadal niebolesne. Może troszkę jakby takie zatykające parę. W nocy parę razy nawet mnie to obudziło, ale teraz cisza...
Co do krocza, to tak, ja też mam bardzo obolałe i z każdym dniem boli coraz bardziej. Mi też lekarz mówił, że to normalne i że dopiero jak już nie będę mogła chodzić, to znaczy, że coś jest nie tak.
TERMIN MAM NA DZIŚ A TU CIIIIISZA! Mały spokojnie sobie hasa w brzuszku. A ja już tak strasznie chciałabym urodzić! EEEEEEEh
-
chyba jest za zimno na dworze i dzieciaczki nie chcą tak chętnie wychodzić
-
Kropeczka89 wrote:Dziewczyny ktore chodzą prywatnie do lekarza placicie za ktg?
Pytałam moja gin o ktg powiedziała że robi sie tylko przy zagrożonej ciazy... jak to jest?
ja mam robione od 34 tyg na każdej wizycie, wtedy płacę 20 zł więcej za wizytę, więc pewnie za ktg.