X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie głowa boli... masakra. Od lewej skroni to tylu .

gannyx8dhnjo8bll.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajax, gratulacje! :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny !!!! :) zazdroszczę :)

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich mamusiek! :D jak Wam zazdroszczę, że macie już to za sobą :D

Dziewczyny czy miewacie bóle brzucha takie podobne do okresowych? Kurczę, mi cały wczorajszy wieczór twardnial brzuch i właśnie towarzyszył temu taki ból jak przy miesiączce, w nocy też się powtórzyło... Już się zastanawiałam czy na IP nie jechać :( rano wzięłam nospe, przed chwilą profilaktycznie jeszcze jedną i póki co ok. Tzn spina się dalej, ale nie boli...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje karakorum i kajax

Totoro ja miałam ostatnio take bóle to skurcze przepowiadajace najprawdopodobniej. ja mam planowane cc i mam brac nospe na to

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 dzięki za odpowiedź :) mi dopiero pierwszy raz dały tak popalić, dziś póki co jest ok, chociaż brzuch dalej bardzo często się spina :/ w ogóle niektórym twardnieniom towarzyszy trudniejsze oddychanie i taki ucisk w czaszce O.o nie wiem co ma jedno do drugiego, ale twardnie mi brzuch i równocześnie czuję się jakby mi ktoś obręcz na głowę założył O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Wszystkim świeżo upieczonym mamom gratulacje!!! :)))

Dziewczyny - macie obolałe krocza? Ja głównie jak wstanę z pozycji leżącej i siedziącej to mam wrażenie, że jajo zniosę... wczoraj byłam u lekarza, który badał szyjkę i chyba przez to ból się nasilił... Za każdym razem jak wstanę muszę odczekać jakieś 30-40 sekund bo nawet kroku nie umiem zrobić. Jak odczekam i się juź ,,rozkulam" to jest ok. Lekarz nie widzi w tym nic złego. Pocieszcie mnie, że nie jestem wyjątkiem... ;)

Niby druga moja ciąża ale o 180st. inna. Takie rzeczy są dla mnie nowością...

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka. Mam tak samo. Po badaniu w środek szyjki prawie się nie ruszałam do dziś . Strasznie byłam obolała .

nqtko7eswtot5kmm.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto dzisiaj rodzi? Gaga, Lilcia macie pierwszeństwo!

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistka obolałe krocze to norma, min. kości, chrząstki miednicy sie rozluźniają, a i ciężar całej macicy już spory i naciska na różne nerwy itp.

U mne równutki tydzień i cc, ale boję się że wpadnął nagłe przypadki i mi przesunął, a że mam zaplanowane na pt to wskoczy na pon. a mój 32 latek pierwszyraz zostanie bez mamy....

Cabank84 lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    optymistka obolałe krocze to norma, min. kości, chrząstki miednicy sie rozluźniają, a i ciężar całej macicy już spory i naciska na różne nerwy itp.

U mne równutki tydzień i cc, ale boję się że wpadnął nagłe przypadki i mi przesunął, a że mam zaplanowane na pt to wskoczy na pon. a mój 32 latek pierwszyraz zostanie bez mamy....

Mój synek ma 1,5 roku i był miesiąc bez mamy jak byłam w szpitalu także nie było za ciekawie jak wróciłam ale myślę że kilka dni będzie ok :)

Ja mam termin na 8 marca ale mam nadzieję że do tego czasu się zacznie

Czy któraś z dziewczyny co się jej szyjka skrocila już urodziła ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla naszych mamuś!!!

Co do bóli okresowych, to ja mam ostatnio takie, ale niezbyt mocne, bo przy okresie zawsze bardzo cierpiałam, a te są bardzo delikatne. Od wczorajszego wieczoru aż do rana miałam dość częste skurcze, już trochę mocniejsze niż wcześniej i obejmujące raczej górną część brzucha, ale nadal niebolesne. Może troszkę jakby takie zatykające parę. W nocy parę razy nawet mnie to obudziło, ale teraz cisza...

Co do krocza, to tak, ja też mam bardzo obolałe i z każdym dniem boli coraz bardziej. Mi też lekarz mówił, że to normalne i że dopiero jak już nie będę mogła chodzić, to znaczy, że coś jest nie tak.

TERMIN MAM NA DZIŚ A TU CIIIIISZA! :D :D Mały spokojnie sobie hasa w brzuszku. A ja już tak strasznie chciałabym urodzić! EEEEEEEh

aohx3e3.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jest za zimno na dworze i dzieciaczki nie chcą tak chętnie wychodzić :)

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Kto dzisiaj rodzi? Gaga, Lilcia macie pierwszeństwo!
    Oj mogłoby się coś ruszyć, ale na razie cisza...

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Kropeczka89 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore chodzą prywatnie do lekarza placicie za ktg?

Pytałam moja gin o ktg powiedziała że robi sie tylko przy zagrożonej ciazy... jak to jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 10:50

8599yx8da3geqsn5.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciąże prowadzę prywatnie, ale na ktg chodzę do szpitala,w którym zamierzam rodzić. Chodzę raz na tydzień od 35 tygodnia z racji cukrzycy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 10:54

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • kamailla Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie i u mnie za ktg się płaci 40zl :-)

f2w39n73cog2s2mn.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę prywatnie i mam w ramach wizyty, więc nie wiem ile kosztuje. Mam od 32tc ze względu na nadciśnienie, co 2 tyg.
    W szkole rodzenia, do której chodziłam było za 40zł.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam prywatnie i ani razu nie zrobił mi ktg. Mówił, że ciąża książkowa. 3 dni temu miałam ostatnia wizytę. Jak nie urodze do niedzieli to mam w poniedziałek do szpitala jechać to pewnie tam mi zrobią.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Amanda1 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka89 wrote:
    Dziewczyny ktore chodzą prywatnie do lekarza placicie za ktg?

Pytałam moja gin o ktg powiedziała że robi sie tylko przy zagrożonej ciazy... jak to jest?

ja mam robione od 34 tyg na każdej wizycie, wtedy płacę 20 zł więcej za wizytę, więc pewnie za ktg.

f2w3rjjg3ox6cpsk.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ