X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Gratulice wszystkim rozpakowanym mamom. A ja nadal nie śpię... mimo że oczy same mi się zamykają. Rls. I tak co noc do około 4. Potem padam. Wstaje o 7 bo dzieci do szkoły. I tak się krzewami po domu. Wszysto już gotowe. 1 marca. Zaczęłam 38 tc. Młoda coraz mnie się rusza i to by było na tyle... mimo że leżę co godzinę z tyłkiem u góry żeby było jej nie wygodnie i żeby sama chciała się obrócić. Wygląda komicznie i kręgosłup boli ale próbuje. Dziewczyny doradźcie bo we wtorek mam gina i powiem mu ze jak się nie obróci to chce tą cesarkę. Ale niewiem jak to załatwiać. On ma mi dac jakieś skierowanie? I z tym do szpitala? Ale gdzie? Na patologie czy inny oddział? Bo boje się o dziecko . Komplikacji po porodzie posladkowym. Albo w trakcie.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, juz pol nocy nie spie z przejecia. NA 6.45 do szpitala. Trzymajcie kciuki <3 Dzisiaj zobacze sie z moją małą.

Mariposa26, gaga_32, Marietta, Cabank84, Kasia.ke1, Fortitudo, lostdestionation, pippi, Kropeczka89 lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Dziewczyny, juz pol nocy nie spie z przejecia. NA 6.45 do szpitala. Trzymajcie kciuki <3 Dzisiaj zobacze sie z moją małą.

Trzymany kciuki !!!

Ja mam teoretycznie tydzień do porodu i 4 s uskuteczniam tylko u mnie trudniej bo przez magnez szpitalny szyjks trzyma ale zobaczymy czy coś zadziała

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Trzymamy kciuki!!!

A u mnie dalej cisza. Cos tam zaboli, zakluje i to tyle. Dzis wizyta wiec zobaczymy. Jeszcze Synka cos dopadlo i cala noc walczymy z goraczka.

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nadszedł marzec!!! :)))

Gratulacje rozpakowanym, powodzenia tym, które się dzisiaj rozpakowywują ;)
    Pochwalcie się kto ma termin na jakiś dzień tego tygodnia jeszcze? :)

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 - musisz mieć skierowanie od lekarza prowadzącego na cc, na Twoje ,,słowo" szpital nie wykona Ci cięcia.

• erre Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karakorum, trzymam kciuki, pewnie już jesteś po :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    Cabank84 - musisz mieć skierowanie od lekarza prowadzącego na cc, na Twoje ,,słowo" szpital nie wykona Ci cięcia.

Na "słowo" to nie, ale lekarze nie chcą odbierać porodow posladkowych wiec raczej od razu na cc odesla...
    Dziewczyny gratuluję maluszków! Ja czekam jak na zbawienie aż coś ruszy...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Na "słowo" to nie, ale lekarze nie chcą odbierać porodow posladkowych wiec raczej od razu na cc odesla...
    Dziewczyny gratuluję maluszków! Ja czekam jak na zbawienie aż coś ruszy...

Witaj w klubie ja myślałam że drugi poród to szybciej ale tak mi zahamowali że bede teraz chodzić i chodzić hehe

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba będę miała zły dzień. A zaczęło się od wczoraj. Przedstawiłam mężowi plan wypedzenia małego z brzucha - sex. Nie ma problemu, ok, jasne. Co do czego czekał aż zasne, a potem mówi że to nie specjalnie albo że zmęczony był (zdarzyło się to już parę razy wczesniej). W nocy ból wszstkiego. Rano się obudzilam i poryczalam. Już nie mam siły z tym brzuchem. Nawet przy zakładaniu skarpetek się poryczalam bo nie miałam sily. Coś mi się z głową dzieje...
    Do tego wstałam a w zlewie tona naczyń do mycia. Chciałabym żeby chociaż teraz sam z siebie wziął się i pomógł mi bez pokazywania palcem. Wstawić zmywarkę to parę minut, a mi ciężko się schylic do niej.
    No to się wygadałam... któraś jeszcze ma jazdy czy tylko ja?

Skali89, Cabank84 lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała ruda mi poprzednio pomogło zjedzenie ostrej pizzy i mega dugi spacer z chdzeniem po schodach.

Cabank ja od lekarza prowadzącego dostałam skierowanie do szpitalana kwalifikację do droi porodu, komiczne że w szpitalu to ten sam lekarz mnie kalifikował - ale chodziło o ząłożenie karty itp. i jeślizacznie się coś wczęsniej mam z tym skierowaniem jechac i na jego podstawie robią mi cc.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Dzisiaj chyba będę miała zły dzień. A zaczęło się od wczoraj. Przedstawiłam mężowi plan wypedzenia małego z brzucha - sex. Nie ma problemu, ok, jasne. Co do czego czekał aż zasne, a potem mówi że to nie specjalnie albo że zmęczony był (zdarzyło się to już parę razy wczesniej). W nocy ból wszstkiego. Rano się obudzilam i poryczalam. Już nie mam siły z tym brzuchem. Nawet przy zakładaniu skarpetek się poryczalam bo nie miałam sily. Coś mi się z głową dzieje...
    Do tego wstałam a w zlewie tona naczyń do mycia. Chciałabym żeby chociaż teraz sam z siebie wziął się i pomógł mi bez pokazywania palcem. Wstawić zmywarkę to parę minut, a mi ciężko się schylic do niej.

Chciałam zacytować mój miał opory ale dlatego że poprzednio też to stpsowalusmy nie licząc na takie skutki i synek trochę się pospieszyl no ale nie ma wyjścia teraz
    Kurde u mnie jest minus 12 więc spacer odpada ale schody jakieś dorwalam wczoraj dziś noże też znajdę

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Ja też mam takie jazdy, już codziennie płaczę. U mnie to samo zero seksu, czuję się nie atrakcyjna. W tym tygodniu tylko zachrzaniam w domu a mój facet nawet nie zaproponuje że w czymś pomoże. Wczoraj przed 23 nawet miał do mnie pretensje że już chcę zgasić światło i się położyć. Ja wstaje codziennie 6.30 żeby syna do szkoły wyprawić. Jutro mam cc!

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Trzymany kciuki !!!

Ja mam teoretycznie tydzień do porodu i 4 s uskuteczniam tylko u mnie trudniej bo przez magnez szpitalny szyjks trzyma ale zobaczymy czy coś zadziała

Oświećcie mnie proszę - 4s - to schody, sex i co jeszcze?;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_ruda ja też już płaczę i popadam w bezsilność. Bardzo źle sypiam, co dzień mam wrażenie że kolejnego dnia już nie dam rady znieść. Wyszłabym na spacer, ale tak zimno, a mi kurtki na brzuch już nie starcza...

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć, że nie tylko mi tak końcówka daje popalić.
    Schody, sex, spacery, sprzątanie - ja znam taką wersję.

Tęskniąca lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schody Sex Sprzątanie Szyby Spacer Shopping nawet 6 x S :D za każdym razem słyszę inną wersję :D

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił jeszcze: stres i słodycze;)

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schody sex spacery sprzątanie tylko mróz to nie pospaceruhesz może dziś się uda bo trochę mniejszy jest to spacer zalicze właśnie poodkurzalam cały dom

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystając z pogody wzięłam się za rozmrażanie lodówki i zamrażarki, istny lodowiec i to był chyba błąd, bo mi krew z nosa pociekła :(
    Generalnie od jutra biorę się za robienie jakichś obiadów do słoików, bo coś czuję, że po porodzie mój mąż nie podoła i będziemy się żywić kupnymi gotowcami :/

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ