X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • ladypower Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kascok bardzo mi przykro, że tak Cie krytykują i nie pozwalają się cieszyć ciążą w spokoju.

06.02.2017 Mój Aniołeczek 10 tyg
    010iyx8dv1zehv6b.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kolorowybalonik :) i szybkiego powrotu do kondycji po cesarce :) ja dziś po ktg, termin porodu dzisiaj a tam ani pół skurczu ani pół milimetra rozwarcia. Mówiłam, że będzie marcowa jak tatuś :) nie zmienia to faktu, że już nie mogę się doczekać i lekko boję się, że to w ogóle skończy się wywoływaniem na siłę a potem cesarka :( i nie dlatego, że uważam, że to gorszy poród tylko się cykam operacji po prostu. Ehhh spaceruje, kręce.się na piłce, sprzątam, biorę kąpiele ciepłe a młoda ani widzi wychodzić :)

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sumie ciesze sie na odwiedziny w szpitalu. Wole odbebnic w szpitalu, niz szykowac chalupe na odwiedziny. Jutro mam cesarke, tesciow i brata mojego M zaprosilam w sobote. Mam nadzieje, ze moje przyjaciolki tez zdaza mnie odwiedzic, zanim wyjde ze szpitala.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic się nie zapowiada lekarz mówi że ani Widu ani slychu mała waży 3300 co niby wg usg pokazuje termin na 20 marca Ale z om ja mam na 8 marca no nic trzeba bardziej intensywnie 4s wprowadzić bo ja też się boję indukcji

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my mamy już 3400-3500g, niby coś tam się dzieje, skurcze itp. ale bez szału. Będę w piątek na wizycie to maluch pewnie już bliżej 3800 będzie :) chciałabym już urodzić. Moja i męża rodzina wie, że nie chcę wizyt w szpitalu a dalszej nawet nie powiadomię jak się zacznie tylko po powrocie do domku ;)

Mariposa26 lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Amanda1 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś brzuch pobolewa na dole i plecy, no i mam taki brązowawy śluź, ale myślę, że to pozostałości po wczorajszym badaniu.

co do odwiedzin, u nasz w szpitalu może być tylko 1 os odwiedzająca i to w określonych godzinach, a teraz w ogóle wdrożyli zaostrzenia w związku z szalejącą grypą (nie mogą odwiedzać dzieci, krótkie wizyty, tylko 1 os i personel może wyprosić nawet ją). Ja też nie chcę odwiedzin w szpitalu, oprócz męża i mamy, no może też być teściowa, bo jest lajtowa i w sumie może pomóc, coś podrzucić itp.

Jednak całą resztę mam nadzieję zostawić na później w domu. i tak nikt nie przychodzi wcześniej niż po ok. 3-4 tygodniach od wyjścia ze szpitala, więc zdążę się ogarnąć. Dla mnie w ogóle to miłe, że ludzie odwiedzają, jakieś koleżanki, ludzie z pracy itp. :)

f2w3rjjg3ox6cpsk.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladypower wrote:
    Zapytam was o odwiedziny po porodzie, Czy zapraszacie bliskich do szpitala na owiedziny , czy po wyjściu do domu??? Mam problem bo nie wiem jak ugryść temat. NIe chcę żeby mi się pojawili ani w szpitalu ( to akurat zagwarantowałam sobie wybierając szpital bez odwiedzin), ani zaraz po powrocie do domu.... Z moją rodziną nie ma problemu, uszanują moje zadanie... ale inni. Jak wy to zaplanowałyście???

U nas wszyscy wiedzą, że chcemy trochę czasu dla siebie, żeby przyzwyczaić się do sytuacji, więc tak z tydzień czasu powinniśmy mieć spokój :-P zobaczymy też jak to wyjdzie w praniu, jak nie będziemy gotowi na odwiedziny to jak ktoś zadzwoni to po prostu powiemy, żeby wybrali inny termin, ale jeśli będziemy gotowi to jak najbardziej niech wpadają ;-)

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • ladypower Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanda1 wrote:
    mnie dziś brzuch pobolewa na dole i plecy, no i mam taki brązowawy śluź, ale myślę, że to pozostałości po wczorajszym badaniu.

co do odwiedzin, u nasz w szpitalu może być tylko 1 os odwiedzająca i to w określonych godzinach, a teraz w ogóle wdrożyli zaostrzenia w związku z szalejącą grypą (nie mogą odwiedzać dzieci, krótkie wizyty, tylko 1 os i personel może wyprosić nawet ją). Ja też nie chcę odwiedzin w szpitalu, oprócz męża i mamy, no może też być teściowa, bo jest lajtowa i w sumie może pomóc, coś podrzucić itp.

Jednak całą resztę mam nadzieję zostawić na później w domu. i tak nikt nie przychodzi wcześniej niż po ok. 3-4 tygodniach od wyjścia ze szpitala, więc zdążę się ogarnąć. Dla mnie w ogóle to miłe, że ludzie odwiedzają, jakieś koleżanki, ludzie z pracy itp. :)
    3, 4 tyg. normalnie aż zazdroszcze... Ja się musze ukrywać przed wścibska sąsiadką. Jak mnie nie widzi to przychodzi co 2 tyg żeby zobaczyc jaki to już mam brzuch....a jej gadanie....babsko nie rozumie że jej nie znoszę. Tyle to przed nią się nie ukryje

06.02.2017 Mój Aniołeczek 10 tyg
    010iyx8dv1zehv6b.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, myślicie, że seks rzeczywiście cokolwiek przyspieszy jeżeli chodzi o skurcze? Nie chcę zmuszać męża, bo on ma opory odkąd mam duży brzuch,.mówi, że myśli o dziecku, że ono jest i to czuje. Tłumaczenia nic nie dają, więc ja nie naciskam :) ale gdyby to miało rzeczywiście przyspieszyć akcję... boję się jednak, że będzie działać tak jak reszta sposobów czyli wcale :P

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    A dziewczyny, myślicie, że seks rzeczywiście cokolwiek przyspieszy jeżeli chodzi o skurcze? Nie chcę zmuszać męża, bo on ma opory odkąd mam duży brzuch,.mówi, że myśli o dziecku, że ono jest i to czuje. Tłumaczenia nic nie dają, więc ja nie naciskam :) ale gdyby to miało rzeczywiście przyspieszyć akcję... boję się jednak, że będzie działać tak jak reszta sposobów czyli wcale :P

Moim zdaniem tak, ja poprzednio stosowalam ale jednak jest to indywidualne bardzo

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia mąż nie musi wiedzieć, że może nie działać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 20:04

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wiem, ale szkoda mi go zmuszać na darmo. Biedny mi się zamknie w sobie :) ale chyba spróbuje... zobaczymy

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz po prostu dobrze zacząć... są czynności, po których facet nie będzie wstanie odmówić;)

Marietta lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś urodziłam Karolinke waga 2970 i 54 cm :-)
    Jestem bardzo szczęśliwa i obolala.
    Jestem po planowanym cc :-)

Mariposa26, patkaaxx90, erre, Skali89, Lilcia, mała_ruda, d84, gaga_32, El*a, Kropeczka89, kamailla, Cabank84, Oxalis, Marietta, ladypower, Kasia.ke1, Fortitudo, lostdestionation, pippi, Agi83 lubią tę wiadomość

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • erre Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła mama wrote:
    Gratulacje :D

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła mama wrote:

Gratulacje !!!!

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik, Miła mama gratulacje

Lilcia - sex działa bo sperma coś tam w sobie zawiera, co działa - już nie pamiętam co, ale pprzy poprzedniej ciąży lekarz mi mówił nawet o tym.

dziś bylam u gina i mały waży 2950 i na usg drapał się po jajkach hahaah.
    Ile godzin przedpanowanym cc nie wolno jeść???

Co do odwiedzin w szpitalu tylko mąż, ewentualnie w jeden dzień jak 0n pójdzie do pracy teściowa, jesli ja będę się źle czuć. I na czas porodu teściowa będzie u nas siedziec z 2latkiem, potem moja matka przyjedzie i nikogo więcej nie prosimy bo i tak mieszkamy daleko od rodziny. Do szpitala uwazam że powinna jak najmnij ludzi przychodzić,ż eby jakiegoś syfanie przynieść. Mnie poprzednio wszyscy wkurwiali :P jak mi hormony zaczeły spadać nawet telefony :P

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Amanda1 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przypomniało mi się, że u nas położna mówiła bardzo fajną rzecz odnośnie spadku hormonów w szpitalu. Nie pamiętam, w której to dobie, wydaje mi się, że po 2 dobie od porodu spadają hormony i wtedy fatalnie się czujemy, tym bardziej, że nakłada się to ponoć z problemami z karmieniem. I jest deprecha. Wtedy dała taki przepis w 3 krokach:
    1. najpierw się wypłakać, mężowi, mamie, koleżance z sali ("kto będzie pod ręką, ale nie za długo, max do godziny" :P)
    2. następnie pójść do łazienki przed lustro, patrzeć na siebie tylko do szyi, czyli na twarz, umyć ją, nałożyć puder i umalować oczy! Tak, ja też byłam w szoku, myślałam, ze wręcz do szpitala nie należy brać rzeczy do makijażu, bo po co. Ale wg niej kobiety od razu lepiej się czują :)
    3. jak wrócicie z łazienki to wg niej "zeżreć całą czekoladę, batoniki, frytki z McDonalda czy na co będziecie mieć najszczerszą ochotę" :P

Powiedziała, że one na oddziale zawsze tak radzą i się sprawdza, przynajmniej położnice "nie marudzą im do ucha" :D

Ja zamierzam wypróbować, jak mi się zbierze na płacze :D

gaga_32, El*a, ladypower lubią tę wiadomość

f2w3rjjg3ox6cpsk.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mam :))
    Fajny przepis na doła, mi z tego najbardziej podeszloby to żarcie, a tu po cesarce dwa dni prawie bez jedzenia :/ wzięłam do szpitala takie podstawowe rzeczy do makijażu, ale miałam to totalnie gdzieś jak wyglądam, i tak pewnie wywalony bez przerwy cyc się bardziej rzucał w oczy ;)

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    sex działa bo sperma coś tam w sobie zawiera, co działa - już nie pamiętam co, ale pprzy poprzedniej ciąży lekarz mi mówił nawet o tym.:P

Chodzi o prostaglandyny ;) aby było ich dużo i dobrej jakości zaleca się sex co 2-3 dzień ;)

Pozdrawiam - kwietniówka, podczytuje Was czasem, szczególnie teraz kiedy macie juz porody na tapecie ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ