Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje Kolorowybalonik i szybkiego powrotu do kondycji po cesarce ja dziś po ktg, termin porodu dzisiaj a tam ani pół skurczu ani pół milimetra rozwarcia. Mówiłam, że będzie marcowa jak tatuś nie zmienia to faktu, że już nie mogę się doczekać i lekko boję się, że to w ogóle skończy się wywoływaniem na siłę a potem cesarka i nie dlatego, że uważam, że to gorszy poród tylko się cykam operacji po prostu. Ehhh spaceruje, kręce.się na piłce, sprzątam, biorę kąpiele ciepłe a młoda ani widzi wychodzić
-
A ja w sumie ciesze sie na odwiedziny w szpitalu. Wole odbebnic w szpitalu, niz szykowac chalupe na odwiedziny. Jutro mam cesarke, tesciow i brata mojego M zaprosilam w sobote. Mam nadzieje, ze moje przyjaciolki tez zdaza mnie odwiedzic, zanim wyjde ze szpitala.
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
a my mamy już 3400-3500g, niby coś tam się dzieje, skurcze itp. ale bez szału. Będę w piątek na wizycie to maluch pewnie już bliżej 3800 będzie chciałabym już urodzić. Moja i męża rodzina wie, że nie chcę wizyt w szpitalu a dalszej nawet nie powiadomię jak się zacznie tylko po powrocie do domku
Mariposa26 lubi tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
mnie dziś brzuch pobolewa na dole i plecy, no i mam taki brązowawy śluź, ale myślę, że to pozostałości po wczorajszym badaniu.
co do odwiedzin, u nasz w szpitalu może być tylko 1 os odwiedzająca i to w określonych godzinach, a teraz w ogóle wdrożyli zaostrzenia w związku z szalejącą grypą (nie mogą odwiedzać dzieci, krótkie wizyty, tylko 1 os i personel może wyprosić nawet ją). Ja też nie chcę odwiedzin w szpitalu, oprócz męża i mamy, no może też być teściowa, bo jest lajtowa i w sumie może pomóc, coś podrzucić itp.
Jednak całą resztę mam nadzieję zostawić na później w domu. i tak nikt nie przychodzi wcześniej niż po ok. 3-4 tygodniach od wyjścia ze szpitala, więc zdążę się ogarnąć. Dla mnie w ogóle to miłe, że ludzie odwiedzają, jakieś koleżanki, ludzie z pracy itp. -
ladypower wrote:Zapytam was o odwiedziny po porodzie, Czy zapraszacie bliskich do szpitala na owiedziny , czy po wyjściu do domu??? Mam problem bo nie wiem jak ugryść temat. NIe chcę żeby mi się pojawili ani w szpitalu ( to akurat zagwarantowałam sobie wybierając szpital bez odwiedzin), ani zaraz po powrocie do domu.... Z moją rodziną nie ma problemu, uszanują moje zadanie... ale inni. Jak wy to zaplanowałyście???
U nas wszyscy wiedzą, że chcemy trochę czasu dla siebie, żeby przyzwyczaić się do sytuacji, więc tak z tydzień czasu powinniśmy mieć spokój zobaczymy też jak to wyjdzie w praniu, jak nie będziemy gotowi na odwiedziny to jak ktoś zadzwoni to po prostu powiemy, żeby wybrali inny termin, ale jeśli będziemy gotowi to jak najbardziej niech wpadają
-
Amanda1 wrote:mnie dziś brzuch pobolewa na dole i plecy, no i mam taki brązowawy śluź, ale myślę, że to pozostałości po wczorajszym badaniu.
co do odwiedzin, u nasz w szpitalu może być tylko 1 os odwiedzająca i to w określonych godzinach, a teraz w ogóle wdrożyli zaostrzenia w związku z szalejącą grypą (nie mogą odwiedzać dzieci, krótkie wizyty, tylko 1 os i personel może wyprosić nawet ją). Ja też nie chcę odwiedzin w szpitalu, oprócz męża i mamy, no może też być teściowa, bo jest lajtowa i w sumie może pomóc, coś podrzucić itp.
Jednak całą resztę mam nadzieję zostawić na później w domu. i tak nikt nie przychodzi wcześniej niż po ok. 3-4 tygodniach od wyjścia ze szpitala, więc zdążę się ogarnąć. Dla mnie w ogóle to miłe, że ludzie odwiedzają, jakieś koleżanki, ludzie z pracy itp.06.02.2017 Mój Aniołeczek 10 tyg
-
A dziewczyny, myślicie, że seks rzeczywiście cokolwiek przyspieszy jeżeli chodzi o skurcze? Nie chcę zmuszać męża, bo on ma opory odkąd mam duży brzuch,.mówi, że myśli o dziecku, że ono jest i to czuje. Tłumaczenia nic nie dają, więc ja nie naciskam ale gdyby to miało rzeczywiście przyspieszyć akcję... boję się jednak, że będzie działać tak jak reszta sposobów czyli wcale
-
Lilcia wrote:A dziewczyny, myślicie, że seks rzeczywiście cokolwiek przyspieszy jeżeli chodzi o skurcze? Nie chcę zmuszać męża, bo on ma opory odkąd mam duży brzuch,.mówi, że myśli o dziecku, że ono jest i to czuje. Tłumaczenia nic nie dają, więc ja nie naciskam ale gdyby to miało rzeczywiście przyspieszyć akcję... boję się jednak, że będzie działać tak jak reszta sposobów czyli wcale
Moim zdaniem tak, ja poprzednio stosowalam ale jednak jest to indywidualne bardzo
-
Dziś urodziłam Karolinke waga 2970 i 54 cm
Jestem bardzo szczęśliwa i obolala.
Jestem po planowanym ccMariposa26, patkaaxx90, erre, Skali89, Lilcia, mała_ruda, d84, gaga_32, El*a, Kropeczka89, kamailla, Cabank84, Oxalis, Marietta, ladypower, Kasia.ke1, Fortitudo, lostdestionation, pippi, Agi83 lubią tę wiadomość
t
Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017 -
Balonik, Miła mama gratulacje
Lilcia - sex działa bo sperma coś tam w sobie zawiera, co działa - już nie pamiętam co, ale pprzy poprzedniej ciąży lekarz mi mówił nawet o tym.
dziś bylam u gina i mały waży 2950 i na usg drapał się po jajkach hahaah.
Ile godzin przedpanowanym cc nie wolno jeść???
Co do odwiedzin w szpitalu tylko mąż, ewentualnie w jeden dzień jak 0n pójdzie do pracy teściowa, jesli ja będę się źle czuć. I na czas porodu teściowa będzie u nas siedziec z 2latkiem, potem moja matka przyjedzie i nikogo więcej nie prosimy bo i tak mieszkamy daleko od rodziny. Do szpitala uwazam że powinna jak najmnij ludzi przychodzić,ż eby jakiegoś syfanie przynieść. Mnie poprzednio wszyscy wkurwiali jak mi hormony zaczeły spadać nawet telefony
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Dziewczyny, przypomniało mi się, że u nas położna mówiła bardzo fajną rzecz odnośnie spadku hormonów w szpitalu. Nie pamiętam, w której to dobie, wydaje mi się, że po 2 dobie od porodu spadają hormony i wtedy fatalnie się czujemy, tym bardziej, że nakłada się to ponoć z problemami z karmieniem. I jest deprecha. Wtedy dała taki przepis w 3 krokach:
1. najpierw się wypłakać, mężowi, mamie, koleżance z sali ("kto będzie pod ręką, ale nie za długo, max do godziny" )
2. następnie pójść do łazienki przed lustro, patrzeć na siebie tylko do szyi, czyli na twarz, umyć ją, nałożyć puder i umalować oczy! Tak, ja też byłam w szoku, myślałam, ze wręcz do szpitala nie należy brać rzeczy do makijażu, bo po co. Ale wg niej kobiety od razu lepiej się czują
3. jak wrócicie z łazienki to wg niej "zeżreć całą czekoladę, batoniki, frytki z McDonalda czy na co będziecie mieć najszczerszą ochotę"
Powiedziała, że one na oddziale zawsze tak radzą i się sprawdza, przynajmniej położnice "nie marudzą im do ucha"
Ja zamierzam wypróbować, jak mi się zbierze na płaczegaga_32, El*a, ladypower lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla świeżo upieczonych mam )
Fajny przepis na doła, mi z tego najbardziej podeszloby to żarcie, a tu po cesarce dwa dni prawie bez jedzenia wzięłam do szpitala takie podstawowe rzeczy do makijażu, ale miałam to totalnie gdzieś jak wyglądam, i tak pewnie wywalony bez przerwy cyc się bardziej rzucał w oczy -
d84 wrote:sex działa bo sperma coś tam w sobie zawiera, co działa - już nie pamiętam co, ale pprzy poprzedniej ciąży lekarz mi mówił nawet o tym.
Chodzi o prostaglandyny aby było ich dużo i dobrej jakości zaleca się sex co 2-3 dzień
Pozdrawiam - kwietniówka, podczytuje Was czasem, szczególnie teraz kiedy macie juz porody na tapecie