Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kamailla wrote:Cześć dziewczyny, mam to szczęście, że mogę do was dołączyć, kalendarz wyznacza termin na 23 marca.
Dziś mam pierwszą wizytę u ginekologa, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. To moja pierwsza ciąża.
Moje piersi i sutki nigdy nie były tak wrażliwe na dotyk, nawet jak przekrecam się z boku na bok to bolą jak diabli... a poza tym kłucie w lewym jajniku. Czy są tu jakieś dziewczyny, które nie jedzą mięsa?
Ja ogólnie mięso jem, chociaż jakąś wielką fanką nie jestem, za to w ciąży odrzuca mnie od każdej postaci mięsa, nawet kanapki ostatnio mężowi nie mogłam zrobić tak mnie mdliło na sam widok06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Kasia.ke1 wrote:Też mam babydream, tylko ja mam rozstępy chyba wszędzie Jak się utyło 30 kg to się nie ma co dziwić. Teraz na razie jestem na -2kg
Ja też mam wakacje (pracuję w przedszkolu) i niestety w sierpniu będę musiała powiedzieć dyrekcji A w niedzielę jadę na urlop z mężem i synem - za to dzisiaj kontrola, powinnam zobaczyć serducho
Ja też jestem nauczycielką w przedszkolu . Właśnie mam zagwostkę, bo mam umowę do końca sierpnia, bankowo dyrekcja miała mi ją przedłużać, ale nie będę jeszcze w 12 tygodniu... Braknie mi kilku dni... Nie wiem czy się przyznawać czy nie... Teoretycznie nic mnie nie chroni jeszcze jako kobiety w ciąży...
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Widzisz, ja już się żaliłam, że mam umowę do końca sierpnia, miałam mieć na czas nieokreślony od września i na bank nie dostane Przedłuży mi do dnia porodu i tyle.
A masz zamiar pracować?
Mnie lekarz wyśmiał i powiedział, że nie ma opcji, ale ja jestem po poronieniach i 5 letniej batalii o kolejne potomstwo.
Ja też nie chcę robić dyrekcji pod górkę, bo jest naprawdę fantastyczna a jak jej nie powiem, to będzie miała problem. Zwłaszcza , że pracuje z nią na grupie06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Cześć, wyjechaliśmy na wieś bez internetu-więc rzadko zaglądam. W domu ciągle leżało mi coś na żołądku i czułam się ciężko. Teraz czuje sie super. Byłam przed wyjazdem u lekarza na potwierdzenie ciąży i od razu przepisali mnie do ginekologa położnika, który będzie prowadzić moją ciążę. Usg bede miała dopiero 1 sierpnia i pewnie dopiero wtedy dowiem sie wszystkiego, czy jest dobrze. Podobno już załapałam grzyba... Dostałam tabletki dopochwowe na 10 dni. Co do kosmetyków to od zawsze używałam naturalnych z marki Biolove. Jedyne co zmieniłam to szampon na naturalny. Pozdrawiamy spod Terespola :*
-
Dzień dobry, chciałam dzisiaj zrobić galaretkę z pianką, ale albo było coś z nią nie tak albo ze mną coś nie tak. Tak mi śmierdziała że wylałam do zlewu.Po 12 chcę iść na drugą betę a za oknem leje. Dzisiaj rano było mi trochę słabo i miałam lekkie mdłości. Jak będzie tak jak z córką to mąż będzie mi w nocy do Maca latał po kanapki :p Ja pamiętam że do labo na pierwsze badania ledwo dotarłam , blada jak ściana. Nie dlatego że się boję kłucia bo kobitka mnie zna od lat ale samo z nóg mnie ścięło.
-
KasiaMarysia- nie musisz być na czczo do morfologii. Jeśli zjesz coś niewielkiego przed wyjściem na badanie (tj. małe płatki czy mała kanapke, co tam Ci podchodzi najbardziej) to absolutnie nie zafałszuje wyników badań. W laboratoriach piszą do większości rzeczy żeby być na czczo, a to musi być ściśle pilnowane tylko przy badaniach metabolicznych typu glukoza, insulina, triglicerydy itd.
Warto też, jeśli chcesz skontrolować np poziom TSH, a poprzednie badanie robiłaś na czczo, to na kontrole lepiej też pójść na czczo- ze względu na zmienne wydzielanie hormonów, w przypadku kontroli ważne jest żeby zachować podobnie warunki/godzinę/lab jak w przypadku poprzedniego badania.
Mam nadzieję, że pomogłam trochęKasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
Nie łapnę się na 12 tydzień... ale może pogadam z moją Panią Ginekolog... Wiem, że potrzebne jest tylko zaświadczenie od lekarza. Ja też jestem po poronieniu, mój mąż kiedy tylko zobaczył dwie kreseczki powiedział, że nie chce mnie widzieć w pracy... Trochę się boję, bo nasza dyrekcja jest bardzo wymagająca i raczej nie jest z tych empatycznych osób... Moja Pani Doktor pewnie też będzie mnie namawiała na L4. Wiadomo, w przedszkolu roi się od zarazków i tych najgorszych dla maluszków chorób.
Wiecie co, ja też pracuje w przedszkolu. Póki co, nic jeszcze nie mówiłam o ciąży. Pewnie powiem w połowie sierpnia. U mnie dyrektorka tez calkiem dobra kobieta, zaraz po ślubie poprosiła, że gdybyśmy się starali o dziecko to chciałaby możliwie wcześnie wiedzieć, żeby sobie zastępstwa za mnie zrobić. Pracuje tam 3 lata, mam umowę na czas nieokreślony. U mnie sytuacja jest odwrotna, dyrektorka sie boi że po porodzie nie wrócę. Zapewniłam ją, że jestem związana z miejscem i chciałabym kontynuować pracę po urodzeniu i dziecko oddać z czasem do naszego żłobka. U nas ciężko o pracownika, więc sie boją. Strasznie mi przykro gdy mówicie, że boicie się powiedzieć o ciąży dyrektorowi. Przecież gdyby przedłużył wam umowę to byście pewnie wróciły tam do pracy. Po drugie on na zwolnieniu płaci za was tylko pierwszy miesiąc pozniej już nie. Znajdzie za was zastępstwo i po sprawie... Dyrektorka pewnie dzieci ma, kiedyś każda kobieta musi urodzić.. Kiedy mamy to robić?
-
Hej Piękne!
Ależ się stresuje, dziś najważniejszy dzień w moim życiu, o 13:40 jadę na USG do kliniki. Mąż wrócił w nocy, pojechał do pracy z samego rana. Mówi, że dziś koniecznie idzie ze mną na USG. Nie mogę się doczekać, a za razem bardzo się boję. Do tej pory tylko złe wieści były.Zgredek 12, IskiereczkiTrzy, KasiaMarysiaaa, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
-
Ba, mojej dyrekcji córka rodzi we wrześniu i zostanie pierwszy raz babcią
Nigdzie nie pracowało mi się tak dobrze jak w tym miejscu a i Dyrektorka docenia moją pracę, dostałam od niej nawet nagrodę Dyrektora pomimo młodego dosyć wieku
Tylko ja pracuję w małej miejscowości i jest, że tak powiem, kolejka społecznie oczekujących na miejsce pracy w publicznym zakładzie.
Potrafię wczuć się w rolę dyrektora, który przede wszystkim musi dbać o placówkę06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
kasia S-R wrote:Cześć, wyjechaliśmy na wieś bez internetu-więc rzadko zaglądam. W domu ciągle leżało mi coś na żołądku i czułam się ciężko. Teraz czuje sie super. Byłam przed wyjazdem u lekarza na potwierdzenie ciąży i od razu przepisali mnie do ginekologa położnika, który będzie prowadzić moją ciążę. Usg bede miała dopiero 1 sierpnia i pewnie dopiero wtedy dowiem sie wszystkiego, czy jest dobrze. Podobno już załapałam grzyba... Dostałam tabletki dopochwowe na 10 dni. Co do kosmetyków to od zawsze używałam naturalnych z marki Biolove. Jedyne co zmieniłam to szampon na naturalny. Pozdrawiamy spod Terespola :*
Kasiu, ja też już jestem po infekcji intymnej... Kończę własnie globulki a na dodatek oczywiście mam jeszcze luteinę. Nie martw się infekcją, najważniejsze, że jest od samego początku leczona, szybko zareagowałaś. Jakie masz globulki? Ja nystatynę.
Natka94 wrote:Hej Piękne!
Ależ się stresuje, dziś najważniejszy dzień w moim życiu, o 13:40 jadę na USG do kliniki. Mąż wrócił w nocy, pojechał do pracy z samego rana. Mówi, że dziś koniecznie idzie ze mną na USG. Nie mogę się doczekać, a za razem bardzo się boję. Do tej pory tylko złe wieści były.
Nie jesteś sama Ja też dziś od rana przezywam wizytę w klinice o 15.40. Boje się co zobaczę albo czego nie zobaczę Daj znać po wizycie .Mam nadzieje że wrócimy z dobrymi nowinamiKasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Melisandra wrote:Nie łapnę się na 12 tydzień... ale może pogadam z moją Panią Ginekolog... Wiem, że potrzebne jest tylko zaświadczenie od lekarza. Ja też jestem po poronieniu, mój mąż kiedy tylko zobaczył dwie kreseczki powiedział, że nie chce mnie widzieć w pracy... Trochę się boję, bo nasza dyrekcja jest bardzo wymagająca i raczej nie jest z tych empatycznych osób... Moja Pani Doktor pewnie też będzie mnie namawiała na L4. Wiadomo, w przedszkolu roi się od zarazków i tych najgorszych dla maluszków chorób.
Myślę, że to sensowne rozwiązanie, zwłaszcza, że to kwestia kilku dni tylko.
Praca jak nie ta to inna. Ja uwielbiam to co robię, nie wiedze się kompletnie w innym zawodzie (wcześniej pracowałam w żłobku) ale moje dziecko przede wszystkim. Jeśli mam stracić pracę to trudno.
Całe szczęście mój mąż przyzwoicie zarabia, z głodu nie umrzemy
A od siostry będę miała mnóstwo rzeczy (ma 1,5 roczną córkę)06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Dzień dobry Wszystkim!!!!
Natka wszystkie mocno zaciskamy kciuki- musi być dobrze:)
Ja zauważyłam,ze szybko się budze,a w dzien chodzę senna,na mięso póki co nie mam ochoty,ale wczoraj Męża po kanapkę do Maca wysłałam bo ochota mnie naszła
Niczym się jeszcze nie smaruje,nieraz zwykła oliwka w żelu,poczekam do drugiego trymestru.
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Kasia.ke1 wrote:Natka musi być dobrze
Ja mam o 16.20 wizytę, jajo zniosę do tego czasu. Dziewczyny, jak nie my to kto Musi być dobrze i koniec
ja dziś 16.50 a potem moja doktor na urlop idzie! jak TO wytrzymać?
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane