Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, chciałam do was dołączyć. Od poniedziałku wiem, ze bede mama❤️Tylko sie stresuje czy wszystko nedzie okay. Jeden aniołek juz odszedł...
KasiaMarysiaaa, Melisssa0, IskiereczkiTrzy, LonaW lubią tę wiadomość
17/09/2015 Aniołek ❤️ 5Tc; 2016 diagnoza PCOS; 27/03/2017 laparoskopia https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxsek20ymn49fw.png -
OjMaryś najlepszą receptą na rozmyślanie jest się czymś zając. W pierwszej ciąży układałam puzzle po 3000 kawałków i rozwiązywałam sudoku. Teraz to mam prawie trzyletnie zajęcie i tylko czasami się zastanawiam czy wszystko ok. Ale wierzę, że jest dobrze. Jedyna zaleta rozwijającej się cukrzycy. Jak jest to znaczy że ciąża się rozwija. Mam nadzieję przynajmniej, że bez powodu mnie nie dopadłaTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Dziewczyny dziękuję za pocieszenie, macie rację, że normy wyników krwi są inne dla kobiet w ciąży. Trochę o tym poczytałam i już się nie denerwuje
Co do smarowania brzucha i piersi to czytałam,że najlepiej zacząć od 4 miesiąca. Wcześniej nie ma sensu bo w I trymestrze za dużo brzuch nie urośnie.
Ja po przewertowaniu całego internetu wybrałam serię NACOMI dla kobiet w ciąży. Świetna firma, naturalne składy i ciekawe produkty. Dodatkowo kupię również oliwkę babydream dla kobiet w ciąży z Rossmana. Czytałam dużo o niej i ma świetne opinie, podobno jako jedną z nielicznych można ją używać już od samego początku ciąży.Melisssa0 lubi tę wiadomość
-
Melisandra wrote:Cześć dziewczyny! Z dumą dołączam do marcowych mam . Jestem po jednym poronieniu, straciłam synka w styczniu, byłam w 10 tygodniu ciąży. Dwie kreseczki zobaczyłam w poniedziałek. Trochę martwię się wynikami bety, mam wrażenie, że wszystkie z Was miały je wyższe.
Poniedziałek, 12 dzień po owulacji - 42,02
Środa - 80,6
Czy jest się czym martwić? Wybieram się na badanie jeszcze w piątek.
Nie martw sie, ja mialam podobna bete startowa a pozniej od Ciebie w 14 dpo, tez 43. Po czterech dniach mialam bete 200, a po kolejnych juz 500. Dzis podobnie robilam. W dwa dni beta prawie podwoila Ci sie wiec to dobry wynik bo liczy sie przyrost a nie jaka wartosc wyjsciowa.
Melisandra lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nick nieaktualny
-
KasiaMarysiaaa wrote:Życzę wam wszystkim miłego dnia
Ja zbieram się właśnie do pracy i czeka mnie cały dzień w aucie a ma być podobno upał
W sobotę czekają mnie podstawowe badania grupa krwi morfologia mocz tak żeby na 27 na wizytę było gotowe.
Mam taką fajną ginekolog a muszę ją zmienić jak pójdę na l4 bo nie dam rady do niej dojeżdżać, jest w miejscu mojej pracy a ja mieszkam daleko.
Jest ktoś ze śląska ?
U mnie mdlosci ciag dalszy...troche mi lepiej jak napije sie coli...byle do 12tc bo wtedy z corka mi wzystko przeszlo oby teraz tez tak bylo -
Melisssa0 wrote:Czesc dziewczyny!
Wyglada na to, ze dolacze do waszego grona. Termin wg. mojego kalendarza mam na 10.03.2018
Jutro ide na pierwsze USG, to bedzie 6t6d- myslicie, ze bedzie juz slychac serduszko?
Ja nie slyszalam, ale widzialam, ze bije juz 6t 0d
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
dziewczyny w 1 trym najlepsze na smarowanie są naturalne olejki, - np migdalowy. kremy po skonczonym 3 miesiacu, rowniez Mustela. dobrze ze mi przypomnialyscie, muszę wrócić do smarowania. po 12 tyg to brzuszek może szybko wyskoczyć i będzie za późno na pielęgnację, trzeba od poczatku zadbać o skórę. powiem Wam tylko jedno, te rozstępy po porodzie to mimo wszystko jest najmniejsze zmartwienie
ja dziś zaczęłam stresować się porodem moj pierwszy poród to był koszmar i zakończył się na szczęście cc, liczę, że teraz tu w Niemczech mam prawo do cesarki z marszu, bo drugi raz takiej traumy nie chcę.
czy wy też już nieśmiało zaczynacie zerkac na rzeczy dla maluszków, choć to jeszcze o wiele za wcześnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 20:28
-
KasiaMarysiaaa wrote:Nie martw się mnie też kłują jajniki i macica czasami
Mnie też, bardziej kłuje prawy, ale ciąża z prawego jajnika, to może mieć znaczenie. Swoją drogą wszystkie ciąże miałam z prawego jajnika, lewy chyba robi strajk
Jak kłucie to ponoć ok, niebezpieczne są skurcze, ale z nimi też dziewczyny szczęśliwie donaszały, więc każda jest inna, nie ma co się martwić na zapas06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Dariaa^ wrote:Dziewczyny wiecie może czy w ciąży można stosować jakieś maści przeciwbólowe? Jeśli tak to jakie?
Strasznie boli mnie bark. przeglądam internet i już sama nie wiem..
Jedni piszą, że są nie wskazane, inni że można je stosować.
Co do przeciwbólowych to mnie lekarz pozwala tylko na APAP (paracetamol) w małych dawkach. Warto zapytać przy okazji swojego ginekologa.06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Dandelion mam to samo... tez sie nameczylam oni chcieli bym urodzila dziecko ktore wazylo 4655 dobrze ze sama uparlam sie na cc i wkoncu je zrobili (Holandia) a teraz wiem ze bede juz bardzo sprawdzana pod wzgledem wagi dzidziusia i na 99% w 38tc cesarka
-
nick nieaktualnydandelion wrote:dziewczyny w 1 trym najlepsze na smarowanie są naturalne olejki, - np migdalowy. kremy po skonczonym 3 miesiacu, rowniez Mustela. dobrze ze mi przypomnialyscie, muszę wrócić do smarowania. po 12 tyg to brzuszek może szybko wyskoczyć i będzie za późno na pielęgnację, trzeba od poczatku zadbać o skórę. powiem Wam tylko jedno, te rozstępy po porodzie to mimo wszystko jest najmniejsze zmartwienie
ja dziś zaczęłam stresować się porodem moj pierwszy poród to był koszmar i zakończył się na szczęście cc, liczę, że teraz tu w Niemczech mam prawo do cesarki z marszu, bo drugi raz takiej traumy nie chcę.
czy wy też już nieśmiało zaczynacie zerkac na rzeczy dla maluszków, choć to jeszcze o wiele za wcześnie?
Hej ja już mam wszystko zaplanowane i wybrane, teraz przy 3 dziecku już wiem co się przydaje a co nie. Wózek wybraliśmy joie myrtax 3 w 1 czy jakoś tak. Łóżeczko IKEA itd. Kupowałabym, ale chyba po prostu zaczniemy odkładać forsę do skarbonki a zakupy zrobimy w 33-35 tc. Trochę ciuchów siostra mi da po synku, do tego hustawke i leżaczek. Zastanawiam się jeszcze nad kokonem, nie było tego za czasów moich dzieci ach...
Jutro perwsza wizyta o 16:20. Będę zaraz po pracy, Zastanawiam się, jak się odświeżyć. Ręcznik i płyn chyba, ale tak w pracy głupio bo w naszej łazience wszystko słychać. -
Nataliens wrote:
Jutro perwsza wizyta o 16:20. Będę zaraz po pracy, Zastanawiam się, jak się odświeżyć. Ręcznik i płyn chyba, ale tak w pracy głupio bo w naszej łazience wszystko słychać.
ja w takich sytuacjach używam chusteczek do okolic intymnych i po umyciu się zakladam świeżą bieliznę, podmywanie się w takich miejscachq jak praca też mnie krępuje.
my sporo rzeczy też mamy po synku, będę miała do kupienia wózek i tym razem kosz mojzesza. nie mamy tez ubranek 0-3 miesiące bo to byla w wiekszosci czesc bielizniana body spioszki itp i je oddalam potrzebujacym, wolę sobie świeże kupić, ale tych większych uchowalam mnóstwo. tylko co jak teraz będzie dziewczynka haha! moj synek dwulatek (prawie 2,5) cały czas mowi że chcę siostrzyczke nie braciszka, skąd on w ogóle to rozumie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 20:57
Nataliens lubi tę wiadomość
-
dandelion wrote:dziewczyny w 1 trym najlepsze na smarowanie są naturalne olejki, - np migdalowy. kremy po skonczonym 3 miesiacu, rowniez Mustela. dobrze ze mi przypomnialyscie, muszę wrócić do smarowania. po 12 tyg to brzuszek może szybko wyskoczyć i będzie za późno na pielęgnację, trzeba od poczatku zadbać o skórę. powiem Wam tylko jedno, te rozstępy po porodzie to mimo wszystko jest najmniejsze zmartwienie
Ja byłam dziś na wizycie. Lekarz stwierdził,że wysoka beta jak na 14dpo (1495). Na usg widac było tylko pęcherzyk ciązowy 17,7 i zółtkowy 2,6 Poiedział,że na chwilę obecną przyjmujemy,że bedzie jedno dziecko, na kolejnym USG się zobaczy (ale powiedział,że moga byc też i bliźniaki). Kolejną wizytę mam 5.08. Dziś wedłg OM było 5+5. Dodam,że z córką byłam akurat tego samego dnia na USG i pęcherzyk był mniejszy-9,9 i nie było żołtkowego. Ni wiem,czy to ma jakieś znaczenie.
Ja już się smaruuję kremem na rozstępy, bo skóra musi się uelastycznić wcześniej. I powiem Wam,że byłam narawdę zmartwiona jak mi wyskoczyły rozstępy po pierwszej ciąży. Generalnie, pierwszy miesiąc nie mogłam spojrzeć w lustro i na to jak wyglądam. Całe szczęście, 2mce po porodzie byłam -16kg. Teraz niestety wagę startową mam o 4,5 kg wyższą,także muszę się pilnowac.
Pozdrawiam.