Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak samopoczucie? Ja też się przejmuje każdym bólem czy ukluciem,ale pewnie taki urok pierwszej ciąży
Dzisiaj powiedziałam Mamie i Siostrze o ciąży ,a Mąż rodzicom,wszyscy się cieszyli i gratulowali choć sama boję się w to uwierzyć i z niecierpliwością czekam a drugi trymestrLonaW lubi tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
dandelion wrote:czy wy też już nieśmiało zaczynacie zerkac na rzeczy dla maluszków, choć to jeszcze o wiele za wcześnie?
-
Madżka89 wrote:Jak samopoczucie? Ja też się przejmuje każdym bólem czy ukluciem,ale pewnie taki urok pierwszej ciąży
Dzisiaj powiedziałam Mamie i Siostrze o ciąży ,a Mąż rodzicom,wszyscy się cieszyli i gratulowali choć sama boję się w to uwierzyć i z niecierpliwością czekam a drugi trymestr
A ubranek nie przeglądam,bo mam roczną córkę i prawie wszystko będę mieć po niej,bo dużo rzezy mam uniwersalnych -
Zaczęłam używać balsamu z Babydream oraz oliwki z Hippa na brzuszek. Pamiętajcie, żeby sprawdzać czy w składach nie ma oleju sojowego. SrokaO ostrzega, że nie jest do końca przebadany i generalnie raczej warto go unikać. Również słyszałam o balsamie z Nacomi, planuję kupić ten na biust . Jutro robię jeszcze jedno podejście do bety... Jeśli będzie ok to już odpuszczam. Za bardzo się nakręcam... spokojnej nocki Marcowe Mamuśki!
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Dziś byłam na usg. 6t5d. Bije juz serce ale jeszcze wolno 120rpm. 5.3mm teraz dopiero jestem w ciąży termin na 12.03
KasiaMarysiaaa, wiecznie, Patu, LonaW, IskiereczkiTrzy, Dreamy_Girl, Marietta lubią tę wiadomość
Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Melisandra wrote:Zaczęłam używać balsamu z Babydream oraz oliwki z Hippa na brzuszek. Pamiętajcie, żeby sprawdzać czy w składach nie ma oleju sojowego. SrokaO ostrzega, że nie jest do końca przebadany i generalnie raczej warto go unikać. Również słyszałam o balsamie z Nacomi, planuję kupić ten na biust . Jutro robię jeszcze jedno podejście do bety... Jeśli będzie ok to już odpuszczam. Za bardzo się nakręcam... spokojnej nocki Marcowe Mamuśki!
Niestety Babydream właśnie zawiera chyba olej sojowy. -
Szczerze,to nie patrzyłam składu tych kosmetyków z bielendy. Po prost nie wywoływały u mnie mdłości co do tego, że powinno się uzywać niektóre kosmetyki od 4mca,chodzi chyba że wcześniej skóra jeszcze może tego nie wymagać,a nie że są szkodliwe. Tak mi się wydaje. Ja w pierwszej ciąży byłam mega spokojna,badania były ok,więc nie myślałam że coś może byc nie tak. Tyle,że córka urodziła się z wada serca. Teraz jak jestem w 2giej ciąży biore pod uwagę,że coś może wyjśc po porodzie. Stad ten stres. Ale po dzisiejszej wizycie jestem spokojniejsza.Czekam aż zobaczę bijące serce,b nawet mój mąż twierdzi,że póki nie ma bijącego serca to jest zarodek a nie juz dziecko. W sumie ma rację
PatSim lubi tę wiadomość
-
olasz wrote:Właśnie z tym zajęciem to jest ciężko bo co się za coś wezmę to niemoc mnie ogarnia i idę spać. A jak śpię to śnią się dziwne rzeczy.
No ale muszę coś sobie znaleźć co odciągnie mnie od czarnych myśli.KasiaMarysiaaa, Zgredek 12 lubią tę wiadomość
-
Zgredek jakos dzis po 5 sie obudzilam i juz nie noge spać mialam mega koszmary w nocy
-
nick nieaktualnyZgredek 12 wrote:Witam
OjMaryś co ty taki ranny ptaszek?
Ja lece po kawkę, będę wcianać owsianke i zabieram się do roboty... ;/
Kiedy idziecie na l4?
Dziewczyny mam tak samo odkąd jestem w ciąży usypiam po południu a wstaję o 5 jak nigdy
Na l4 pod koniec sierpnia ale to będzie 10 , 11 tydzień. Mam nadzieję, że ze strony lekarza nie będzie problemu -
Tylko w tym jednym balsamie z Babydream nie ma oleju sojowego . Kupiłam szybko, bo ma świetny skład i baaaardzo konkurencyjną cenę . U mnie sam począteczek, ale kiedy trochę zgłodnieję czuję delikatne mdłości. Ale ogólnie czuję się super! Ja mam teraz wakacje, jestem nauczycielem. Bardzo się cieszę, że pierwsze tygodnie spędzę bezstresowo w domu. A we wrześniu zobaczymy...
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Ja zasnelam wczoraj pozno ale w dzien spalam jakies 30minut ja na szczescie nie musze nikogo prosic o L4 bo sama sobie jestem szefem
Zgredek 12, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
-
U mnie narazie zero mdlosci a balsamow nie używam jeszcze na rozatepy.
-
Hej dziewczęta! Jak dzisiejsze samopoczucie?
Ja wstałam wcześnie na badania, musiałam zrobić kontrolę TSH, ale oczywiście nie powstrzymałam się żeby nie dorzucić do tego bety... i po drodze w aptece kupiłam metafolian i też oczywiście nie powstrzymałam się żeby sobie nie kupić sikacza- moje poprzenie, w dniu miesiączki były baaaaardzo blade. Zrobiłam sobie dziś i jest piękny, prawdziwy, jak z obrazka. To chyba znaczy ze beta rośnie
Co do kosmetyków też nabyłam serum Tołpa do biustu bo bardzo mnie boli, ciązy i już jest większy o conajmniej rozmiar a to dopiero 5t1d.
Rozstępów się bardzo nie boje bo u mnie w rodzinie nie ma tendencji, ale niestety mam skłonności do celulitu- i widać go dużo bardziej odkąd jestem w ciąży, hormony robią swoje. Ale nic to, ważna dzidzia:)Zgredek 12 lubi tę wiadomość
I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
Cześć dziewczyny, mam to szczęście, że mogę do was dołączyć, kalendarz wyznacza termin na 23 marca.
Dziś mam pierwszą wizytę u ginekologa, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. To moja pierwsza ciąża.
Moje piersi i sutki nigdy nie były tak wrażliwe na dotyk, nawet jak przekrecam się z boku na bok to bolą jak diabli... a poza tym kłucie w lewym jajniku. Czy są tu jakieś dziewczyny, które nie jedzą mięsa?Zgredek 12, IskiereczkiTrzy, Marietta lubią tę wiadomość
-
Melisandra wrote:Tylko w tym jednym balsamie z Babydream nie ma oleju sojowego . Kupiłam szybko, bo ma świetny skład i baaaardzo konkurencyjną cenę . U mnie sam począteczek, ale kiedy trochę zgłodnieję czuję delikatne mdłości. Ale ogólnie czuję się super! Ja mam teraz wakacje, jestem nauczycielem. Bardzo się cieszę, że pierwsze tygodnie spędzę bezstresowo w domu. A we wrześniu zobaczymy...
Też mam babydream, tylko ja mam rozstępy chyba wszędzie Jak się utyło 30 kg to się nie ma co dziwić. Teraz na razie jestem na -2kg
Ja też mam wakacje (pracuję w przedszkolu) i niestety w sierpniu będę musiała powiedzieć dyrekcji A w niedzielę jadę na urlop z mężem i synem - za to dzisiaj kontrola, powinnam zobaczyć serduchoMelisandra lubi tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
nick nieaktualny