Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka trzymam kciuki! Fajnie, że mąż z Tobą będzie. Razem na pewno łatwiej.
Ja idę na usg i wizytę już jutro! Usg niestety sama bo mąż musi zostać z córką. Na prenatalne u siebie pójdziemy pewnie razem bo w Wawie niestety nie wpuszczają nikogoTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
nick nieaktualnyNatka94 wrote:WG moich obliczeń mam dziś bity 10tc
Coś chyba źle policzyłaś. Ja mam termin 3.03 i dzisiaj jest 8+0, czyli jutro będzie dopiero początek 9. Trzymam kciuki, będzie dobrze. Całkiem możliwe, że owulacje miałaś trochę później i dlatego serduszko wtedy wolniej biło.
-
PatSim wrote:Coś chyba źle policzyłaś. Ja mam termin 3.03 i dzisiaj jest 8+0, czyli jutro będzie dopiero początek 9. Trzymam kciuki, będzie dobrze. Całkiem możliwe, że owulacje miałaś trochę później i dlatego serduszko wtedy wolniej biło.
Bardzo możliwe, na ostatnim usg miałam wiek ciążowy 7t4d, ale bąbel wyglądał na 6t0d. Także dziś się wszytko wyjaśni.
Daty porodu lekarz nie chciał jeszcze podawaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 10:39
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
czy Wy potraficie mi wytłumaczyć, dlaczego belly mówi mi, że jestem w 5t3d ciąży, a na suwaczku mam dokładnie o jeden tydzień mniej, choć wpisałam tę samą datę ostatniej miesiączki (20.06)? W tych suwaczkach chyba jest jakiś błąd, bo one pokazują ile ciąży minęło, a nie w którym tygodniu jesteśmy, a to różnica, bo teraz pokazuje mi informację o zagnieżdżeniu, a to przecież miało miejsce już dawno. Chodzi mi głównie o to, że te informacje uważam za ciekawe i chciałabym, żeby były aktualne. -
szatanka wrote:Cześć dziewczyny,
czy Wy potraficie mi wytłumaczyć, dlaczego belly mówi mi, że jestem w 5t3d ciąży, a na suwaczku mam dokładnie o jeden tydzień mniej, choć wpisałam tę samą datę ostatniej miesiączki (20.06)? W tych suwaczkach chyba jest jakiś błąd, bo one pokazują ile ciąży minęło, a nie w którym tygodniu jesteśmy, a to różnica, bo teraz pokazuje mi informację o zagnieżdżeniu, a to przecież miało miejsce już dawno. Chodzi mi głównie o to, że te informacje uważam za ciekawe i chciałabym, żeby były aktualne.
Osobiście zauważyłam, że co stronka to inaczej podaje wiek Ciąży
Z osobistego doświadczenia wiem, ze najważniejsze jest USG -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Cześć dziewczyny,
czy Wy potraficie mi wytłumaczyć, dlaczego belly mówi mi, że jestem w 5t3d ciąży, a na suwaczku mam dokładnie o jeden tydzień mniej, choć wpisałam tę samą datę ostatniej miesiączki (20.06)? W tych suwaczkach chyba jest jakiś błąd, bo one pokazują ile ciąży minęło, a nie w którym tygodniu jesteśmy, a to różnica, bo teraz pokazuje mi informację o zagnieżdżeniu, a to przecież miało miejsce już dawno. Chodzi mi głównie o to, że te informacje uważam za ciekawe i chciałabym, żeby były aktualne.
Tylko, że wtedy byłoby 3+3. Hmmm dziwne, aż to policzyłam i faktycznie od ostatniej miesiączki masz 4+3, czyli belly pokazuje źle. Spróbuj tu edytować datę może na belly coś się przestawiło
Edit: teraz patrze, że miałaś IUI i w belly wpisywałaś datę ostatniej miesiączki, czy owulacji? Bo klasycznie się liczy chyba owulacje w 14 dniu, a IUI miałaś w 11. Tylko, że to dalej 3 dni a nie tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 11:37
-
nick nieaktualnyKasia i Melisandra! Witajcie dziewczyny. Ja też należę do "Ciała pedagogicznego" jak to mój doktorek mówi .
Właśnie dziś załatwiłam sobie L4 od dnia wczorajszego - bez problemów
Moja koleżanka zaszła w lutym. Termin ma jakoś na początku października.
Do konca sierpnia miała mieć umowę i dyr powiedziała wcześniej ze jej nie przedłuży. Ale jak ta jej powiedziała o ciąży to nie dość że nie może jej zwolnić to jeszcze musi jej zagwarantować etat po powrocie z macierzyńskiegoMarietta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka94 wrote:Osobiście zauważyłam, że co stronka to inaczej podaje wiek Ciąży
Z osobistego doświadczenia wiem, ze najważniejsze jest USG
a mi tak samo przeinacza Datę owulacji ustawiłam więc taką by wiek ciąży się zgadzałszatanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelisandra wrote:Ja też jestem nauczycielką w przedszkolu . Właśnie mam zagwostkę, bo mam umowę do końca sierpnia, bankowo dyrekcja miała mi ją przedłużać, ale nie będę jeszcze w 12 tygodniu... Braknie mi kilku dni... Nie wiem czy się przyznawać czy nie... Teoretycznie nic mnie nie chroni jeszcze jako kobiety w ciąży...
Możesz już mieć ciążowe L4 płatne 100% i nie musisz być w 12 tygodniu...
Takie L4 możesz mieć już do terminu porodu. W trakcie L4 nie może Ci nikt zwolnić. Dyrektorce będzie na rękę gdy będzie wiedzieć teraz bo to ułatwi jej organizacje pracy. Jak jej powiesz w ost chwili to może mieć pretensję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 12:26
-
PatSim wrote:Tylko, że wtedy byłoby 3+3. Hmmm dziwne, aż to policzyłam i faktycznie od ostatniej miesiączki masz 4+3, czyli belly pokazuje źle. Spróbuj tu edytować datę może na belly coś się przestawiło
Edit: teraz patrze, że miałaś IUI i w belly wpisywałaś datę ostatniej miesiączki, czy owulacji? Bo klasycznie się liczy chyba owulacje w 14 dniu, a IUI miałaś w 11. Tylko, że to dalej 3 dni a nie tydzień.
Faktycznie z tą owulacją muszę rozkminić, bo wiem dokładnie, że miałam ją 1 lipca. Ale jeżeli minęły już 4 tygodnie od ostatniej miesiączki (załóżmy, że ovu była 14dc), a minęły w zeszły wtorek, to teraz leci piąty tydzień, czyli belly pokazuje prawidłowo. To suwaczek pokazuje mi, że jestem w czwartym i mówi, że mogę mieć plamienie implantacyjne, a to było już tydzień temu.
-
LonaW wrote:Kasia i Melisandra! Witajcie dziewczyny. Ja też należę do "Ciała pedagogicznego" jak to mój doktorek mówi .
Właśnie dziś załatwiłam sobie L4 od dnia wczorajszego - bez problemów
Moja koleżanka zaszła w lutym. Termin ma jakoś na początku października.
Do konca sierpnia miała mieć umowę i dyr powiedziała wcześniej ze jej nie przedłuży. Ale jak ta jej powiedziała o ciąży to nie dość że nie może jej zwolnić to jeszcze musi jej zagwarantować etat po powrocie z macierzyńskiego
Też jestem "ciałem pedagogicznym" (akademickim) i cieszę się, że ciąża trafiła mi się w wakacjeLonaW lubi tę wiadomość
-
PatSim wrote:Edit: teraz patrze, że miałaś IUI i w belly wpisywałaś datę ostatniej miesiączki, czy owulacji? Bo klasycznie się liczy chyba owulacje w 14 dniu, a IUI miałaś w 11. Tylko, że to dalej 3 dni a nie tydzień.
Zmieniłam wiek ciąży na począwszy od dnia owulacji 1 lipca i teraz w ogóle pokazuje mi, że jestem w 5t6dc, czyli jutro zaczynałabym 6. tydzień. -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Zmieniłam wiek ciąży na począwszy od dnia owulacji 1 lipca i teraz w ogóle pokazuje mi, że jestem w 5t6dc, czyli jutro zaczynałabym 6. tydzień.
Więc tak najprawdopodobniej zaczynasz a co mówi gin ? Najlepiej po dacie z USG. Nie wiem jak ty liczysz, ale skoro OM miałaś 20.06 to:
20.06-26.06- 1 tydzień
27.06-03.07- 2 tydzień
4.07-10.07- 3 tydzień
11.07-17.07- 4 tydzień
i jak dzisiaj mamy 21.07- to jest 4tydzień + 4 dni (a to się podaje jako 5 tydzień, tyle, że skończonych jest 4)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 13:10
-
Widzę, że dużo tu nauczycielek. Ja również się przyznaję uczę w szkole podstawowej w klasach 1-3. Obecnie jestem na L4 ciążowym-płatne 100%. Umowa przedłużyła mi się automatycznie do dnia porodu, ale macierzyńskiego ze szkoły już nie dostanę. Jeśli chodzi o pracę później to mała szansa, ale na tą chwilę o tym nie myślę i nie przejmuje się na zapas
LonaW lubi tę wiadomość