X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olasz wrote:
    Hej Dziewczyny i ja nieśmiało dołączam do wątku. Termin to 22.03.2018. Beta z 18 lipca 2013,18, beta z dzisiaj 4769,33
    Pierwsza wizyta już była pęcherzyk jest tam gdzie powinien być :)
    Następna wizyta 16 sierpnia.

Powiedzcie jak wytrzymać do tego czasu i nie zwariować z zamartwiania się (to moja pierwsza ciąża)

Żyj i ciesz się każdym dniem :) Zamartwianie się nic nie da i w niczym nie pomoże. Musimy dbać o to aby tych stresujących momentów było teraz jak najmniej. Oczywiste jest że każda z nas się martwi (w mniejszym czy większym stopniu), każda z nas pragnie urodzić zdrowe maleństwo, ale nie możemy pozwolić aby nas to zdominowało.

BTW dziewczyny dajcie znać jak pielęgnujecie swoją skórę? Czego używacie, co odstawiłyście, co dodałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 15:07

p19ucsqvqkhw2128.png
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam oliwkę z Musteli na rozstępy i póki co tylko taka zmiana.

p19udqk3nchjnfls.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olasz wrote:
    Hej Dziewczyny i ja nieśmiało dołączam do wątku. Termin to 22.03.2018

Beta z 18 lipca 2013,18, beta z dzisiaj 4769,33

Pierwsza wizyta już była pęcherzyk jest tam gdzie powinien być :)

Następna wizyta 16 sierpnia.

Powiedzcie jak wytrzymać do tego czasu i nie zwariować z zamartwiania się (to moja pierwsza ciąża)
    Zajmij się czymś - tak będzie chyba najprościej. Im więcej wolnego czasu tym więcej myślenia ;) . Teraz przez te kilka miesięcy ciągle będziemy żyć od wizyty do wizyty ;) .

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze niczego nie używam. Na samą myśl o balsamowaniu mi słabo :P . Niedługo pewnie zacznę i tak jak w poprzedniej ciąży będę używać mleczka z Babydream z Rossmanna

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Patu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izza wrote:
    Hej!
    Można dołączyć? Chociaż na razie bardzo nieśmiało :(
    Dzisiaj ujrzałam dwie kreski na teście, na wtorek umówiłam już wizytę.
    Początek ostatniego okresu 11.06. Datę porodu wylicza mi na 19.03.
    Tak bardzo się boję. Swoją pierwszą ciążę poroniłam w styczniu tego roku. Boję się powtórki z 'rozrywki'.
    Witam i trzymam kciuki! Tez mam wizyte we wtorek :) i wspolczuje z powodu straty :( ale teraz już musi być dobrze!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co też niczego nie zmieniłam w pielęgnacji (tylko oliwka i mleczko HIPP). Myślę nad zakupem dodatkowego olejku i masła she tylko do brzuszka i biustu.

Klaudy widziałam że ta oliwka z Musteli ma dobry skład. A jak z zapachem, do czego mogłabyś porównać? Jest bardzo intensywny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 15:24

p19ucsqvqkhw2128.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra jak mnie coś kuje jakby w lewym jajniku. A zaczęło się że szarplam się przy dziecku. Mam nadzieję że to nic takiego

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta oliwka ma bardzo słaby delikatny zapach, nie wiem do czego porównać ale dla mnie ok. szybko się wchłania jak na oliwkę. Jako że mam tendencje do rozstępów (pozostałości po okresie dojrzewania) używam na biust, brzuch i boczki bioder :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 15:52

p19udqk3nchjnfls.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie telefon z banku z propozycją pożyczki to jeszcze bym sobie spała

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    A ja mam wyniki:

TSH- normy 0.3500-49400 mój wynik: 0.8232 to chyba dobrze co? :P

A betka wynosi 4519,29 więc akurat na 5-6 tydzień :)
    TSH dobre,mi lekarz mówił że w ciąży najlepszy poziom to w granicach 1.
    Beta też ładna.

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelcia wrote:
    TSH dobre,mi lekarz mówił że w ciąży najlepszy poziom to w granicach 1.
    Beta też ładna.

nie wiem czy w ciąży też, na pewno taki poziom optymalny do zajścia w ciążę:)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    nie wiem czy w ciąży też, na pewno taki poziom optymalny do zajścia w ciążę:)
    Ja przed ciążą miałam coś 1,38 i lekarz powiedział że ok.
    Widze,że jest nas sporo w podobnym terminie. Ja ostattni okres 10.06 a termin 21.03. Tylko jak pisałam, urodzę wczesniej bo napewno będzie cc.

Za 2,5 godziny mam wizytę,ale mnie ściska w żoładku. zrobiłam mizerię,
    młode ziemniaki i mielone ale nic nie przełknę z nerwów.

Ja w pierwszej ciąży i teraz używałam kremu na rozstępy bielendy SEXY MAMa. Nie miałam ani jednego rozstępu do końca ciąży. W szpitalu jak byłam nie smarowałam, po powrocie do domu też (miałam stresujące 2 tygodnie) i właśnie wtedy wyszły mi rozstępy na udach. Ale z czasem zbladły, więc nie ma tragedii. Używałam tez masła z hippa-dobre ale drogie i jakoś sporo mi go szło

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelcia wrote:

Ja w pierwszej ciąży i teraz używałam kremu na rozstępy bielendy SEXY MAMa. Nie miałam ani jednego rozstępu do końca ciąży. W szpitalu jak byłam nie smarowałam, po powrocie do domu też (miałam stresujące 2 tygodnie) i właśnie wtedy wyszły mi rozstępy na udach. Ale z czasem zbladły, więc nie ma tragedii. Używałam tez masła z hippa-dobre ale drogie i jakoś sporo mi go szło

Ale ta Bielenda to chyba od 4 miesiąca dopiero, jak większość kosmetyków? A Mustela to chyba przez cały okres ciąży może być używana? Już sama nie wiem.... też bym zaczęła już coś stosować

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jakos tu nie moge sie zaaklimatyzowac na tym fiolecie. Czy Wy tez tak macie ze non stop myślicie tylko o ciąży jak to bedzie czy sie uda itp? Bo ja już chyba przeginam o niczym innym myslec nie potrafię. Boje sie tez strasznie ze nie uda mi sie donosić ;(
    Poniedziałek to dla mnie tak odległa data że szok... Najgorsze sa te ciagniecia w dole brzucha i takie krotkie bóle

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Przenoszę się z lipcowego IVF tu do Was. Mam nadzieję, że wspólnie doczekamy szczęśliwie marca :) Mnie niestety termin jakoś pechowo na święta wypada :( Wszyscy na urlopie będą - już się boję...

Mam prośbę, potrzebę utrogestanu pilnie!!! Czy ktoś coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 17:19

• Gos77 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LonaW wrote:
    Dzień dobry :)
    Przenoszę się z lipcowego IVF tu do Was. Mam nadzieję, że wspólnie doczekamy szczęśliwie marca :) Mnie niestety termin jakoś pechowo na święta wypada :( Wszyscy na urlopie będą - już się boję...

Mam prośbę, potrzebę utrogestanu pilnie!!! Czy ktoś coś?

Błagam nie stresuj się świętami! one trwają tylko dwa dni, może Ci się poród przesunąć nieznacznie i wszyscy lekarze będą na posterunku! :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • Melisssa0 Nowa

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!

Wyglada na to, ze dolacze do waszego grona. Termin wg. mojego kalendarza mam na 10.03.2018 :)

Jutro ide na pierwsze USG, to bedzie 6t6d- myslicie, ze bedzie juz slychac serduszko?

IskiereczkiTrzy lubi tę wiadomość

• Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelcia wrote:
    Ja przed ciążą miałam coś 1,38 i lekarz powiedział że ok.
    Widze,że jest nas sporo w podobnym terminie. Ja ostattni okres 10.06 a termin 21.03. Tylko jak pisałam, urodzę wczesniej bo napewno będzie cc.

Za 2,5 godziny mam wizytę,ale mnie ściska w żoładku. zrobiłam mizerię,
    młode ziemniaki i mielone ale nic nie przełknę z nerwów.

Ja w pierwszej ciąży i teraz używałam kremu na rozstępy bielendy SEXY MAMa.

Trzymam kciuki za wizytę. Na pewno wszystko będzie dobrze :)
    Ja nie mam zaufania do firmy bielenda, kosmetyki przystępne cenowo ale co z tego jak napakowane niepotrzebnymi składnikami. Stawiam na kosmetyki naturalne, z prostymi składami.

p19ucsqvqkhw2128.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    Błagam nie stresuj się świętami! one trwają tylko dwa dni, może Ci się poród przesunąć nieznacznie i wszyscy lekarze będą na posterunku! :)

No mam nadzieję, że mi się wszystko dobrze złoży :)
    Będę mieć cc więc mam nadzieję , że doktorka sobie już tym wszystkim posteruje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do TSH w ciąży to nie prawda, że ma być w okolicach 1 (to jest TSH dla kobiety młodej przy staraniach). Przez całą ciąże przy chorobach tarczycy TSH będzie skakać, dlatego się je monitoruje i zmienia dawki jak gwałtownie rośnie czy spada. Dużo ważniejszy jest poziom ft3 i ft4, który przy odchyleniach od normy jest niebezpieczny. Jestem świeżo w temacie po wizycie u mojej profesor u której leczę tarczycę. Kontrole co dwa miesiące.

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ