Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
olasz wrote:Hej Dziewczyny i ja nieśmiało dołączam do wątku. Termin to 22.03.2018. Beta z 18 lipca 2013,18, beta z dzisiaj 4769,33
Pierwsza wizyta już była pęcherzyk jest tam gdzie powinien być
Następna wizyta 16 sierpnia.
Powiedzcie jak wytrzymać do tego czasu i nie zwariować z zamartwiania się (to moja pierwsza ciąża)
Żyj i ciesz się każdym dniem Zamartwianie się nic nie da i w niczym nie pomoże. Musimy dbać o to aby tych stresujących momentów było teraz jak najmniej. Oczywiste jest że każda z nas się martwi (w mniejszym czy większym stopniu), każda z nas pragnie urodzić zdrowe maleństwo, ale nie możemy pozwolić aby nas to zdominowało.
BTW dziewczyny dajcie znać jak pielęgnujecie swoją skórę? Czego używacie, co odstawiłyście, co dodałyście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 15:07
-
olasz wrote:Hej Dziewczyny i ja nieśmiało dołączam do wątku. Termin to 22.03.2018
Beta z 18 lipca 2013,18, beta z dzisiaj 4769,33
Pierwsza wizyta już była pęcherzyk jest tam gdzie powinien być
Następna wizyta 16 sierpnia.
Powiedzcie jak wytrzymać do tego czasu i nie zwariować z zamartwiania się (to moja pierwsza ciąża) -
izza wrote:Hej!
Można dołączyć? Chociaż na razie bardzo nieśmiało
Dzisiaj ujrzałam dwie kreski na teście, na wtorek umówiłam już wizytę.
Początek ostatniego okresu 11.06. Datę porodu wylicza mi na 19.03.
Tak bardzo się boję. Swoją pierwszą ciążę poroniłam w styczniu tego roku. Boję się powtórki z 'rozrywki'. -
Ja póki co też niczego nie zmieniłam w pielęgnacji (tylko oliwka i mleczko HIPP). Myślę nad zakupem dodatkowego olejku i masła she tylko do brzuszka i biustu.
Klaudy widziałam że ta oliwka z Musteli ma dobry skład. A jak z zapachem, do czego mogłabyś porównać? Jest bardzo intensywny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 15:24
-
Ta oliwka ma bardzo słaby delikatny zapach, nie wiem do czego porównać ale dla mnie ok. szybko się wchłania jak na oliwkę. Jako że mam tendencje do rozstępów (pozostałości po okresie dojrzewania) używam na biust, brzuch i boczki bioder
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 15:52
-
Zgredek 12 wrote:A ja mam wyniki:
TSH- normy 0.3500-49400 mój wynik: 0.8232 to chyba dobrze co?
A betka wynosi 4519,29 więc akurat na 5-6 tydzień
Beta też ładna.Zgredek 12 lubi tę wiadomość
-
adelcia wrote:TSH dobre,mi lekarz mówił że w ciąży najlepszy poziom to w granicach 1.
Beta też ładna.
nie wiem czy w ciąży też, na pewno taki poziom optymalny do zajścia w ciążęZgredek 12 lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Gos77 wrote:nie wiem czy w ciąży też, na pewno taki poziom optymalny do zajścia w ciążę
Widze,że jest nas sporo w podobnym terminie. Ja ostattni okres 10.06 a termin 21.03. Tylko jak pisałam, urodzę wczesniej bo napewno będzie cc.
Za 2,5 godziny mam wizytę,ale mnie ściska w żoładku. zrobiłam mizerię,
młode ziemniaki i mielone ale nic nie przełknę z nerwów.
Ja w pierwszej ciąży i teraz używałam kremu na rozstępy bielendy SEXY MAMa. Nie miałam ani jednego rozstępu do końca ciąży. W szpitalu jak byłam nie smarowałam, po powrocie do domu też (miałam stresujące 2 tygodnie) i właśnie wtedy wyszły mi rozstępy na udach. Ale z czasem zbladły, więc nie ma tragedii. Używałam tez masła z hippa-dobre ale drogie i jakoś sporo mi go szło -
adelcia wrote:
Ja w pierwszej ciąży i teraz używałam kremu na rozstępy bielendy SEXY MAMa. Nie miałam ani jednego rozstępu do końca ciąży. W szpitalu jak byłam nie smarowałam, po powrocie do domu też (miałam stresujące 2 tygodnie) i właśnie wtedy wyszły mi rozstępy na udach. Ale z czasem zbladły, więc nie ma tragedii. Używałam tez masła z hippa-dobre ale drogie i jakoś sporo mi go szło
Ale ta Bielenda to chyba od 4 miesiąca dopiero, jak większość kosmetyków? A Mustela to chyba przez cały okres ciąży może być używana? Już sama nie wiem.... też bym zaczęła już coś stosować
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Hej ja jakos tu nie moge sie zaaklimatyzowac na tym fiolecie. Czy Wy tez tak macie ze non stop myślicie tylko o ciąży jak to bedzie czy sie uda itp? Bo ja już chyba przeginam o niczym innym myslec nie potrafię. Boje sie tez strasznie ze nie uda mi sie donosić ;(
Poniedziałek to dla mnie tak odległa data że szok... Najgorsze sa te ciagniecia w dole brzucha i takie krotkie bóleZgredek 12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Przenoszę się z lipcowego IVF tu do Was. Mam nadzieję, że wspólnie doczekamy szczęśliwie marca Mnie niestety termin jakoś pechowo na święta wypada Wszyscy na urlopie będą - już się boję...
Mam prośbę, potrzebę utrogestanu pilnie!!! Czy ktoś coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 17:19
-
LonaW wrote:Dzień dobry
Przenoszę się z lipcowego IVF tu do Was. Mam nadzieję, że wspólnie doczekamy szczęśliwie marca Mnie niestety termin jakoś pechowo na święta wypada Wszyscy na urlopie będą - już się boję...
Mam prośbę, potrzebę utrogestanu pilnie!!! Czy ktoś coś?
Błagam nie stresuj się świętami! one trwają tylko dwa dni, może Ci się poród przesunąć nieznacznie i wszyscy lekarze będą na posterunku!
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
adelcia wrote:Ja przed ciążą miałam coś 1,38 i lekarz powiedział że ok.
Widze,że jest nas sporo w podobnym terminie. Ja ostattni okres 10.06 a termin 21.03. Tylko jak pisałam, urodzę wczesniej bo napewno będzie cc.
Za 2,5 godziny mam wizytę,ale mnie ściska w żoładku. zrobiłam mizerię,
młode ziemniaki i mielone ale nic nie przełknę z nerwów.
Ja w pierwszej ciąży i teraz używałam kremu na rozstępy bielendy SEXY MAMa.
Trzymam kciuki za wizytę. Na pewno wszystko będzie dobrze
Ja nie mam zaufania do firmy bielenda, kosmetyki przystępne cenowo ale co z tego jak napakowane niepotrzebnymi składnikami. Stawiam na kosmetyki naturalne, z prostymi składami. -
nick nieaktualnyGos77 wrote:Błagam nie stresuj się świętami! one trwają tylko dwa dni, może Ci się poród przesunąć nieznacznie i wszyscy lekarze będą na posterunku!
No mam nadzieję, że mi się wszystko dobrze złoży
Będę mieć cc więc mam nadzieję , że doktorka sobie już tym wszystkim posteruje -
nick nieaktualnyCo do TSH w ciąży to nie prawda, że ma być w okolicach 1 (to jest TSH dla kobiety młodej przy staraniach). Przez całą ciąże przy chorobach tarczycy TSH będzie skakać, dlatego się je monitoruje i zmienia dawki jak gwałtownie rośnie czy spada. Dużo ważniejszy jest poziom ft3 i ft4, który przy odchyleniach od normy jest niebezpieczny. Jestem świeżo w temacie po wizycie u mojej profesor u której leczę tarczycę. Kontrole co dwa miesiące.