Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dariaa^ wrote:Też wolałabym zrobić wszystko naraz . Pamiętasz może jakie badania, oprócz wymienionych, zawierał ten pakiet?
Analiza moczu
Glukoza
HBs antygen
HCV przeciwciała
HIV
WR
Toxoplazmoza IgG i IgM
Rubella IgG i IgM
Cytomegalia IgG i IgM
Grupa krwi
TSH
Ja jeszcze robiłam anty tpo, ft3 i ft4Dariaa^ lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
zupelnie nie rozumiem martwienia o brak objawów ciążowych-powinnyście się cieszyć. Ja w pierwszej ciąży leżałam przez 4 tygodnie plackiem- wymioty, mdłośći (2 tygodnie przemęczyłam się nawet w pracy,ale to było okropne). Płakałam z bezsilności, czułam się jakbym miała zaraz umrzeć. Nikomu nie życzę! Cieszcie się,że nic Wam nie dolega, mdłości wymioty nie są wyznacznikiem ciąży- wszystko zalezy od organizmu. Jeśli lekarz mówi,że jest ok,to znaczy że tak jest.
Co do bety,pododbno na poziomie 1200-6000 przestaje wzrastać tak intensywnie,dlatego jeśli lekarz nie zaleca nie powinno się jej powtarzać-po co stres. A pieniądze można przeznaczyć na coś innego-odkładajcie na pieluchy
Co do badańto wczoraj patrzyłam z ciekawości-na 1szej wizycie kazal mi zrobić mocz, krem, toksoplazmowę, tsh, ft4 i glukozę. Zdziwiłam się,bo przez całą ciąże nie miałam robionego progesteronu. Dobrze,że obyło się bez niego.
Mnie praktycznie cały czas boli brzuch-nawet jak sie budze w nocy,gdzie powinnam być wypoczęta. I mam lekkie skurcze. Czytałam że to podobno przy niskim poziomie progesteronu. Za kilka godz wizyta.Zobaczymy co powie.
Pytanie osobiste-jak u Was z seksem? u mnie posucha od tygodnia. Maż wiecznie zmęczony (kto tu jest w ciąży?) .Ciągle sie kłócimy bo mnie wszystko denerwuje. Dla rozładowania emocji by się cos przydało. Może dziś coś się uda. Wiadomo,jak sa mdłości to się nie chce... Ja najlepiej wspominam 2 trymest- nie było wielkiego brzucha a i ochota była W sumie ja dzień przed pójsciem na cc chciałam,to mój mąz stwierdził,że jestem chora i powinnam iść do psychiatryDariaa^, emi87 lubią tę wiadomość
-
Melisandra wrote:Cześć dziewczyny! Z dumą dołączam do marcowych mam . Jestem po jednym poronieniu, straciłam synka w styczniu, byłam w 10 tygodniu ciąży. Dwie kreseczki zobaczyłam w poniedziałek. Trochę martwię się wynikami bety, mam wrażenie, że wszystkie z Was miały je wyższe.
Poniedziałek, 12 dzień po owulacji - 42,02
Środa - 80,6
Czy jest się czym martwić? Wybieram się na badanie jeszcze w piątek.
Jestem w: 4 tygodniu, 5 dniuMelisandra lubi tę wiadomość
-
I się witam z Wami!
Jestem obecnie w 5tOd. Termin porodu na 22.03
Wstrzymuję się jeszcze z cieszeniem, bo póki co na USG widać tylko mikrusi pęcherzyk. Na początku również miałam problemy z przyrostem bety:
13dpo- 11,06 mUl/ml, prog 13.3 ng/ml
15dpo- 15,60 mUl/ml prog 15,7 ng/ml
18dpo- 82,34 mUl/ml prog 18,8 ng/ml
Jak widać dopiero ostatni przyrost bardzo ładny, mam nadzieje że beta ruszyła i już tak zostanie Progesteron też nie za wysoki, ale rośnie + biorę Duphaston.
Jestem jednym wielkim kłębkiem strachu, tym bardziej, że moja siostra i kuzynka poroniły kilkakrotnie. Boje sie, że mamy jakiś defekt w rodzinie
Pozdrawiam Was dziewczyny i liczę, że będziemy się wspierać.Marietta lubi tę wiadomość
I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
LenaAnna, nie martw się! Niestety poronienia to jeden największych problemów naszych czasów... Ale mam wiele koleżanek, które przechodziły ciążę bez problemów! Głowa do góry i szukaj tych pozytywnych przykładów! A najważniejsze to wrzucić na luz! Chociaż doskonale rozumiem, jakie to ciężkie!
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Dariaa^ wrote:Powiedzcie mi dziewczyny jakie badania zlecił Wam lekarz na początku ciąży?
Mi moja lekarka kazała zrobić morfologię, badania ogólne moczu, glukozę na czczo, TSH oraz badania w kierunku toksoplazmozy. Wydaje mi się , że jakoś mało tych badań.. Nawet tutaj w kalendarzyku wspominają o wielu innych badaniach, które należałoby wykonać.
Pozdrawiam
-anty TPO
-ft4
-glukoza
-hBs
-hcv
-hiv
-morfologia
-toxo igg i igm
-tsh
-vdrl
-moczDariaa^ lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja właśnie odebrałam wyniki krwi i moczu.
Mocz poza licznymi bakteriami OK, ale martwie się krwią.
Mam obniżone RBC (3.98 gdzie norma 4.00-5.00) oraz HCT (35,6 gdzie norma 37.0-47.0). Czy wiecie co to może oznaczać? Początkowo myślałam, że to anemia ale HGB w normie. Wizyta u gin dopiero w poniedziałek -
U nas w tych sprawach tragedia... Ja wieczorem nie mam absolutnie żadnej ochoty a rano mąż do pracy... Ostatnio jakoś rano mnie ochota nachodzi więc może idzie ku lepszemu bo już mi szkoda tego mojego mężczyzny...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
honda92 wrote:Hej dziewczyny, ja właśnie odebrałam wyniki krwi i moczu.
Mocz poza licznymi bakteriami OK, ale martwie się krwią.
Mam obniżone RBC (3.98 gdzie norma 4.00-5.00) oraz HCT (35,6 gdzie norma 37.0-47.0). Czy wiecie co to może oznaczać? Początkowo myślałam, że to anemia ale HGB w normie. Wizyta u gin dopiero w poniedziałek
też mam obniżony Hematokryt (35,1), ale czytałam już w necie, że lekkie obniżenie w ciąży jest normalne "Hematokryt w ciąży jest o kilka procent niższy od obowiązującej normy dla dorosłej kobiety. Jeśli wynosi poniżej 34%, konieczna jest wizyta u lekarza".
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
nick nieaktualnyJa dostałam od gina rozpiskę do końca ciąży, kiedy jakie badania. Fakt teraz listę mam ogromną na następną wizytę, ale jeśli Wasz gin ma inny plan to nie robiłabym ponad program, bo pewnie idzie innym schematem i robi te badania później. Ewentualnie zapytajcie się go czy nie trzeba zrobić reszty.
-
Witam, jestem nowa na tym portalu.
Obecnie jestem w 6 tygodniu i 2 dniu ciąży.
Czuję się okropnie, mdłości, zmienność nastroju i wzdęcia.
Tydzień temu (12.07) robiłam badania na beta hcg i wynosiło 561, a wczoraj 7643, mam pytanie jest to dobry wzrost?Marietta lubi tę wiadomość
-
KasiaMarysiaaa wrote:Życzę wam wszystkim miłego dnia
Ja zbieram się właśnie do pracy i czeka mnie cały dzień w aucie a ma być podobno upał
W sobotę czekają mnie podstawowe badania grupa krwi morfologia mocz tak żeby na 27 na wizytę było gotowe.
Mam taką fajną ginekolog a muszę ją zmienić jak pójdę na l4 bo nie dam rady do niej dojeżdżać, jest w miejscu mojej pracy a ja mieszkam daleko.
Jest ktoś ze śląska ? -
ashanoell wrote:Witam, jestem nowa na tym portalu.
Tydzień temu (12.07) robiłam badania na beta hcg i wynosiło 561, a wczoraj 7643, mam pytanie jest to dobry wzrost?
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Hej, hej, my z krewetką po wizycie przed chwilą Mierzy 15,7mm i serduszko przyspieszyło do 158 więc wszystko dobrze. Następne usg to już genetyczne za 4 tyg!
Ale powiem Wam, że jestem pełna obaw.. tyle aniołków z 10 -11 tygodnia widzę....Natka94, Patu, wiecznie, IskiereczkiTrzy, Marietta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyashanoell wrote:Witam, jestem nowa na tym portalu.
Tydzień temu (12.07) robiłam badania na beta hcg i wynosiło 561, a wczoraj 7643, mam pytanie jest to dobry wzrost? -
Zgredek 12 wrote:A ja mam wyniki:
TSH- normy 0.3500-49400 mój wynik: 0.8232 to chyba dobrze co?
A betka wynosi 4519,29 więc akurat na 5-6 tydzień
A tsh w ciszy może rosnąć więc lepiej sprawdzać co jakiś czas.