Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej 2 dni mnie nie bylo a tu tak gwarno sie zrobilo Ale nas duzo super nie wiem jak wy znajdujecie czas na to by tak tu pisac ... u mnie praca obowiazki w domu plus czas spedzanyz corcia i przychodzi godziny by isc spac... jedynie weekend jest troszke luzniejszy...
U mnie od poniedzialku straszne mdlosci wzdecia brzucha bole zoladka masakra... do tego bol plecow kregoslupa po pierwszej cesarce Byle do przyszlego czwartku i urlopik w koncu po roku jade do Polskiemi87 lubi tę wiadomość
-
Moje mdłości utrzymywały się trzy tygodnie i od dwóch dni spokój -odpukać. Tyle moich koleżanek wymiotowało w ciąży i aż się dziwią że mnie to omija. Oprócz bólu piersi raz mocniejszego raz słabszego to jestem okropnie zmęczona, w pracy nie mogę się skupić i zasypiam na stojąco. Dziś drzemka od 15 do 19 a jak wstałam to jakby mnie walec kilka razy przejechał. W pracy powiedziałam o moim stanie-reakcja bardzo pozytywna bo wszyscy wiedzieli że jakiś czas się staramy. Na razie L4 nie biorę bo czuję się w miarę dobrze jak coś to nie ma problemu bym wyszła wcześniej do domu. W końcu praca urzędnika ma jakieś plusy. Dziewczyny nie ma się co stresować niepotrzebnie. Ja też schizowałam że może ciąża pozamaciczna, puste jajo czy jeszcze co innego a okazało się wszystko w porządku. Trzeba wyluzować i myśleć pozytywnie bo w końcu już nie żyjemy tylko dla siebie ale odpowiadamy za te maleńkie istoty w Nas:)
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
No wiec...
Lekarz potwierdził ciążę,mowi,ze wszystko w jak najlepszym porządku:) wg usg 4tydz 6dzien więc widać było tylko pęcherzyk 0,91cm
Kolejna wizyta dopiero 10.08 nie wiem jak wytrzymam tak długo
Myślałam,ze serducho mi wyskoczyZgredek 12, Planeheart, KasiaMarysiaaa, IskiereczkiTrzy, Patu, Natka94, OjMaryś, LadyDi, wiecznie, mitonia, madziallena, Marietta lubią tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
OjMaryś wrote:Witam. Czy moge się dopisać? Według kalendarzyka Belly termin na 30marca oficjalnie termin przez lekarza bedzie uatalony w poniedzialek bo wlasnie wtedy pierwsza wizyta
Och jak miło widzieć kolejną znajomą osóbkę z różowej strony! Fajnie że nas tak dużo
A u mnie jeszcze doszła wrażliwość na zapachy. Nie jakaś straszna ale już mnie wszystkie perfumy odrzucają w autobusie. I zapach kawy mi przeszkadza... Czy tylko ja w sobotę wizytuję?OjMaryś lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Zgredek przykro mi że masz tyle aniołków w niebie...teraz musi być dobrze! My kobiety mamy niebywałe pokłady siły w sobie...trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie
Madżka89, Zgredek 12, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyŻyczę wam wszystkim miłego dnia
Ja zbieram się właśnie do pracy i czeka mnie cały dzień w aucie a ma być podobno upał
W sobotę czekają mnie podstawowe badania grupa krwi morfologia mocz tak żeby na 27 na wizytę było gotowe.
Mam taką fajną ginekolog a muszę ją zmienić jak pójdę na l4 bo nie dam rady do niej dojeżdżać, jest w miejscu mojej pracy a ja mieszkam daleko.
Jest ktoś ze śląska ?
-
Powiedzcie mi dziewczyny jakie badania zlecił Wam lekarz na początku ciąży?
Mi moja lekarka kazała zrobić morfologię, badania ogólne moczu, glukozę na czczo, TSH oraz badania w kierunku toksoplazmozy. Wydaje mi się , że jakoś mało tych badań.. Nawet tutaj w kalendarzyku wspominają o wielu innych badaniach, które należałoby wykonać.
Pozdrawiam -
nick nieaktualnyKasiaMarysiaaa wrote:Życzę wam wszystkim miłego dnia
Ja zbieram się właśnie do pracy i czeka mnie cały dzień w aucie a ma być podobno upał
W sobotę czekają mnie podstawowe badania grupa krwi morfologia mocz tak żeby na 27 na wizytę było gotowe.
Mam taką fajną ginekolog a muszę ją zmienić jak pójdę na l4 bo nie dam rady do niej dojeżdżać, jest w miejscu mojej pracy a ja mieszkam daleko.
Jest ktoś ze śląska ?
Cześć, JastrzębieKasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
Witajcie! Spałam dziś jak zabita
Śniadanie dziś na słodko A jutro o 13:40 USG, żyję jutrzejszym dniem, a moi rodzice czekają na dobre wieści. Chciałabym usłyszeć, że bąbel ma się dobrze, nic mu nie grozi, a ja będę mogła zacząć funkcjonować normalnie (do tej pory ograniczałam się do maksimum). Skoro do tej pory czułam się dobrze, bez objawów i nie poroniłam to powinno być dobrze. A przynajmniej tak sobie tłumaczę
Miłego i spokojnego dnia Wam życzę :*Arga, Lilcia, IskiereczkiTrzy lubią tę wiadomość
-
Dariaa^ wrote:Powiedzcie mi dziewczyny jakie badania zlecił Wam lekarz na początku ciąży?
Mi moja lekarka kazała zrobić morfologię, badania ogólne moczu, glukozę na czczo, TSH oraz badania w kierunku toksoplazmozy. Wydaje mi się , że jakoś mało tych badań.. Nawet tutaj w kalendarzyku wspominają o wielu innych badaniach, które należałoby wykonać.
Pozdrawiam -
Natka94 wrote:Witajcie! Spałam dziś jak zabita
Śniadanie dziś na słodko A jutro o 13:40 USG, żyję jutrzejszym dniem, a moi rodzice czekają na dobre wieści. Chciałabym usłyszeć, że bąbel ma się dobrze, nic mu nie grozi, a ja będę mogła zacząć funkcjonować normalnie (do tej pory ograniczałam się do maksimum). Skoro do tej pory czułam się dobrze, bez objawów i nie poroniłam to powinno być dobrze. A przynajmniej tak sobie tłumaczę
Miłego i spokojnego dnia Wam życzę :* -
Arga wrote:To może będzie Ci systematycznie coś zlecał. Mi na NFZ dała tylko tyle co pisałaś. W poprzedniej ciąży byłam prywatnie i robiłam wszystko na raz w pakiecie w luxmedzie dla ciężarnych.
Też wolałabym zrobić wszystko naraz . Pamiętasz może jakie badania, oprócz wymienionych, zawierał ten pakiet? -
honda92 wrote:Ja również mam pierwszą wizytę 24.07, coś czuję że to będzie gorący dzień na forum
Jeśli chodzi o mdłości to na szczęście mnie ominęły i mam nadzieję,że tak pozostanie
ja również jestem zapisana na 24.07 ale staram się przesunąć na jutro, bo mi ten poniedziałek pracowo zupełnie nie pasuje.... zonbaczymy
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Dariaa^ wrote:Powiedzcie mi dziewczyny jakie badania zlecił Wam lekarz na początku ciąży?
Pozdrawiam
ja mam dokładnie ten zestaw plus cytomegalia. Na razie nic innego nie zlecałaDariaa^ lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Cześć dziewczyny! Z dumą dołączam do marcowych mam . Jestem po jednym poronieniu, straciłam synka w styczniu, byłam w 10 tygodniu ciąży. Dwie kreseczki zobaczyłam w poniedziałek. Trochę martwię się wynikami bety, mam wrażenie, że wszystkie z Was miały je wyższe.
Poniedziałek, 12 dzień po owulacji - 42,02
Środa - 80,6
Czy jest się czym martwić? Wybieram się na badanie jeszcze w piątek.
Jestem w: 4 tygodniu, 5 dniuPatu, IskiereczkiTrzy, Marietta lubią tę wiadomość
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022