X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was laski :)
    Wykupujecie konto premium na tym portalu? Czy któraś z Was korzysta z darmowej wersji? Polecacie wykupić?

PS: Może teraz znajdzie się jakaś koleżanka z Bydgoszczy?

60wzjk3.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam w poniedziałek i cały czas rozważam co ze zwolnieniem... chyba wybralismy z mężem najlepszą opcję, ale to przegadamy jeszcze i zobaczymy co powie lekarz...

Ja jestem z okolic Poznania :)

😇😁😇😇😁
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek, A mogę spytać czy robiłaś jakieś badania żeby znaleźć prZyczynę Twoich strat? Bo rozumiem że trzy razy przez to przechodziłaś?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Mam pytanie do Was laski :)
    Wykupujecie konto premium na tym portalu? Czy któraś z Was korzysta z darmowej wersji? Polecacie wykupić?

PS: Może teraz znajdzie się jakaś koleżanka z Bydgoszczy?
    Zdecydowanie nie ma po co tego wykupywac..lrpiej ściągnij sobie jakaś aplikację na tel.

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zniose jajko do jutrzejsze wizyty. Tylko dzień został,może jakoś wytrzymam. Powstrzymałam się by ie iść na bete (jestem ciekawa przyrostu). Zamiast tego poszłam z córką na obiad. Teraz mnie spanie bierze,mam kupę sprzątaia i prasowania,ale chyba dopuszczę i się zdrzemnę

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi- tak, trzy razy stracilismy ciąże do 10 tyg, mamy synka więc to moja 5 ciąża...

Przy ostatniej stracie w kwietniu zdecydowalismy się na badania genetyczne. Wyniki były takie, że oboje jesteśmy zdrowi a dzieciątko (byłby synek) miał przypadkową wadę genetyczną- tripolidię. Obecnie jestem na duphastonie, wiekszej dawce kwasu foliowego i clexane... ciąza z założenia ma status zagrożonej... Póki co, każdy tydzień jest mega obciążający i ryzykowny... mam nadzieję, że juz tym razem będzie dobrze!

😇😁😇😇😁
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że tylko ja dziś wpadłam w panikę. Postanowiłam że zrobię drugi test. Kreska najpierw nie wyszła a po chwili zrobiła się słaba. Z nerwów kupiłam test innej firmy, pobiegłam z córką na ręku do labo zrobić beta hcg i progesteron. Test innej firmy wyszedł lepiej. Jest jeszcze wcześnie, w poprzedniej ciąży byłam na duphastonie. A myślałam że druga ciąża będzie bez paniki. I objawy też mi ustały :(

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ta niepewność jest straszna!! Zamiast się cieszyć i korzystać to my się wszystkie zamartwiamy... ehhh.
    Widzę, że dużo z nas ma wizytę 27 lipca tak jak ja

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja druga wizyta 5 sierpnia i też już odliczam dni :)

p19udqk3nchjnfls.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za sobą już 3 wizyty i żadnych konkretów :(

60wzjk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam kilka aplikacji pościąganych, ale dwie najlepsze jak dla mnie to Glow Nurture i Ovia Pregnancy. Tylko, że nie są polskie. Tu na best belly są w sumie fajnie pozaznaczane różne przełomowe momenty, od kiedy jakie badania itd. Ale szkoda kasy chyba na to.

• Klaudy Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast na portal wolałam wydać pieniądze na dzienniczek ciąży z brioko. Jestem w pracy ale wiem że paczka mi już przyszła, więc wieczorem podzielę się uwagami na jego temat

p19udqk3nchjnfls.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja dziś zrobiłam drugą betę - idealnie 100% przyrostu - ze 152 na 308 w 48h. Choć liczyłam na troszkę więcej, ale jest w normie, więc to jakiś plus. Objawów na razie nie mam (nawet piersi nie bolą), ale staram się nie martwić. Dzielnie codziennie robię sobie zastrzyki z heparyna i niecierpliwie czekam na przyszłą środę na wizytę ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 15:38

wiecznie, IskiereczkiTrzy lubią tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za sobą dwie wizyty: na pierwszej zupełnie pusto, na drugiej pęcherzyk ciążowy. Teraz najmocniej czekam na trzecią wizytę w poniedziałek, musi już być zarodek z serduszkiem. Niech tylko wszystko będzie dobrze. <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko widziałam na pierwszej wizycie 8 lipca <3

Natka94, PatSim lubią tę wiadomość

p19udqk3nchjnfls.png
  • Asia91 Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj powtórzyłam Beta z ciekawości czy rośnie 19dpt i wyszło 6040.0 i progesteron 20.72 i dziś powtórzyłam (po 48 godz) i wynik mnie martwi :/ wyszło 9370.0 nie zrosło dwukrotnie tak jak powinno :( Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyszło bo beta tylko na początku tak bardzo rośnie, później wręcz spada. Nie ma sensu już jej robić przy takim wyniku.

Marietta lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia91 wrote:
    Dziewczyny wczoraj powtórzyłam Beta z ciekawości czy rośnie 19dpt i wyszło 6040.0 i progesteron 20.72 i dziś powtórzyłam (po 48 godz) i wynik mnie martwi :/ wyszło 9370.0 nie zrosło dwukrotnie tak jak powinno :( Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje :/
    Ale tą pierwszą w koncu robilas wczoraj czy przedwczoraj? Bo skoro wczoraj i dzis jak piszesz, to nie wychodzi 48 godzin. A poza tym przy wyzszych wartosciach rosnie coraz wolniej

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Asia91 Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Ale tą pierwszą w koncu robilas wczoraj czy przedwczoraj? Bo skoro wczoraj i dzis jak piszesz, to nie wychodzi 48 godzin. A poza tym przy wyzszych wartosciach rosnie coraz wolniej

Tą pierwszą robiłam w poniedziałek czyli przedwczoraj, czyli będzie rosłą wolniej teraz? Nie mam się czym martwic? :)

• Asia91 Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Nie wyszło bo beta tylko na początku tak bardzo rośnie, później wręcz spada. Nie ma sensu już jej robić przy takim wyniku.

Zrobiłam z ciekawości czy rośnie, we wtorek mam wizytę, zobaczymy co lekarz powie :)

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ