X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonqa30 wrote:
    Jestem po wizycie. Wg usg jest 7 tydzień 1 dzień (wg miesiączki 7 tydzień 4 dzień) i maluch ma 0,99cm. Serducho pięknie bije 145 razy/min więc w normie. Cudowne uczucie jest to usłyszeć. Wzruszyłam się. W sumie wszystko jest ok. Następna wizyta 14.08. Do tego czasu zestaw badań do porobienia. Bo z ostatnich mam tsh za duże ale biorę euthyrox no i glukoza troszkę podwyższona więc powtórne badanko. Termin porodu lekarz ustalił na 03.03.2018. Najgorsze jest czekanie i wmawianie sobie różnych rzeczy. Trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze czego Wam dziewczyny życzę:) Spokojnej nocy bo ja na razie z tych emocji nie mogę spać.

Gratulacje :))) teraz niech tylko rośnie zdrowo ;)

ilonqa30, Lilcia lubią tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy_Girl wrote:
    Ale nas dużo! Super! :) Ciężko nadążyć, ale miło czyta się wszystkie posty - dobrze wiedzieć, że nie jestem sama ze wszystkimi objawami, obawami itd.
    Lari_mom gratuluję takiego dużego Skarba! Wow! Ja czekam na 25go żeby usłyszeć serduszko - mam nadzieję, że już będzie to wykonalne :)

Ja też wizyta 25 i liczę na serduszko

Dreamy_Girl lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Planeheart Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam nadzieje ze wasz dzień zaczął się lepiej od mojego. Trochę się wystraszyłam bo mam chyba dość nietypowe objawy dzisiaj. Cała noc się drapałam, swedzialy mnie łydki a teraz przedramiona...nie mam żadnej wysypki ani plam. Czy może któraś z Was miała coś takiego albo wie od czego to może być?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam wizytę 25 :D to będzie 8tydzień+3, więc już musi być serduszko, jak wszystko jest okej. Dalej to do mnie nie dociera, że się udało. Tylko ciągłe mdłości przypominają mi, że coś się zmieniło.

Ania_1986, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Ja również mam wizytę 25 :D to będzie 8tydzień+3, więc już musi być serduszko, jak wszystko jest okej. Dalej to do mnie nie dociera, że się udało. Tylko ciągłe mdłości przypominają mi, że coś się zmieniło.

Więc czekamy na 25 i mojego 27 ♡ :)

PatSim, Ania_1986, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planeheart wrote:
    Cześć dziewczyny! Mam nadzieje ze wasz dzień zaczął się lepiej od mojego. Trochę się wystraszyłam bo mam chyba dość nietypowe objawy dzisiaj. Cała noc się drapałam, swedzialy mnie łydki a teraz przedramiona...nie mam żadnej wysypki ani plam. Czy może któraś z Was miała coś takiego albo wie od czego to może być?

Jak w poprzedniej ciąży podczytywałam forum to jedna z dziewczyn pisała o swędzeniu ale nie wiem na którym etapie ciąży i to była osutka ciążowa czy jakoś tak. Ale nie pamiętam dokładnie a przyczyn swędzenia to chyba może być dużo więc jak się utrzyma to lepiej zapytać lekarza :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Madżka89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim!:)
    Ja już tupie nóżkami ,budzilam się w nocy więc emocje już są,zaraz zabieram się za śniadanko:)
    Później trzeba się ogarnąć i doprowadzic do ładu,pewnie będzie mi się dłużyc.
    Miłego dzionka,pewnie przed wizytą coś tu jeszcze naskrobie:)

Gos77, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

202301121765.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ale miałam koszmar... że poroniłam. źle w nocy spałam, dziwnie się czułam. Wstałam rano, męża uszykowałam do wyjazdu (wraca w piątek) i powiedziałam mu że mam dziwne przeczucie... negatywne. Jakoś dziwnie się czuję psychicznie. Przeczucie, że coś nie tak. A nie miałam tak... oby do piątku do USG.
    Pozdrawiam Was :)

60wzjk3.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ale miałam koszmar... że poroniłam. źle w nocy spałam, dziwnie się czułam. Wstałam rano, męża uszykowałam do wyjazdu (wraca w piątek) i powiedziałam mu że mam dziwne przeczucie... negatywne. Jakoś dziwnie się czuję psychicznie. Przeczucie, że coś nie tak. A nie miałam tak... oby do piątku do USG.
    Ja tak czuję się cały czas. Nie chcę tak się czuć ale z każdą betą hcg tracę nadzieję. Usg mam we wtorek, dziś wizyta na NFZ i nie wiem czego się spodziewać. Nic już nie czuję z objawów ciążowych. A stresu mam aż za dużo.

age.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej dziewczyny!

Bidulka pewnie za dużo o tym myślisz i stąd ten sen. Nie myśl w ten sposób myśl pozytywnie niech dzidzia czuje twoja radość z jej obecności a nie smutek. Tule mocno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 10:06

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja tak czuję się cały czas. Nie chcę tak się czuć ale z każdą betą hcg tracę nadzieję. Usg mam we wtorek, dziś wizyta na NFZ i nie wiem czego się spodziewać. Nic już nie czuję z objawów ciążowych. A stresu mam aż za dużo.

Ja też objawów już nie mam. nawet senna w dzień nie jestem. W sumie, to dziś się zaniepokoiłam. Ponadto do piątku zostałam sama, gdzie nie znoszę samotności. Nawet do rodziny jechać nie mogę, ponieważ mam zakazany wysiłek i podróże. Mąż narobił mi zakupów i kiszę się sama. Tragicznie to znoszę. Mam cichą nadzieję, ze w piatek po USG los się do nas w końcu uśmiechnie, bo od lutego (odkąd jesteśmy małżeństwem) ciągle mamy pod górkę i ciągle jakieś przykre wiadomości do nas docierają. Byłoby miło przekazać w końcu rodzinie jakąś dobrą informację.

60wzjk3.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zdycham ciagle jem bo ciagle jestem glodna i wciaz mam mdlosci. Masakra. A juz sue cieszylam ze w tej ciazy mdłości mnie omina. I jeszcze zawroty głowy a nawet nie ma kiedy odpocząć bo szogun szaleje.

Gadałam wczoraj ż mężem i powiedziałam mu że przy poprzedniej ciąży był bardziej troskliwy. Powiedział że się poprawi bo do niego jeszcze nie dociera ta informacja. Ja się pytam bo czy czeka aż brzuch zacznie rosnąć ;)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Ja też objawów już nie mam. nawet senna w dzień nie jestem. W sumie, to dziś się zaniepokoiłam. Ponadto do piątku zostałam sama, gdzie nie znoszę samotności. Nawet do rodziny jechać nie mogę, ponieważ mam zakazany wysiłek i podróże. Mąż narobił mi zakupów i kiszę się sama. Tragicznie to znoszę. Mam cichą nadzieję, ze w piatek po USG los się do nas w końcu uśmiechnie, bo od lutego (odkąd jesteśmy małżeństwem) ciągle mamy pod górkę i ciągle jakieś przykre wiadomości do nas docierają. Byłoby miło przekazać w końcu rodzinie jakąś dobrą informację.

Nie martw sie na zapas. Jak bylam tydzien temu w szpitalu bo plamilam i tez objawy ustapily to babel mial 3mm. Balam sie ze za maly. A po tygodniu na wizycie mial juz 1.3cm. Twoja fasolka na pewno rosnie i serduszko pieknie bije

Natka94 lubi tę wiadomość

88c53e3k19nfhznr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 29.07, będę wtedy na początku 8 tygodnia, więc mam nadzieję, że zobaczę serduszko na usg :)

Z objawów, które uprzykrzają mi życie, to ciągłe poczucie "wilczego głodu". Jeśli czegoś nie zjem to mnie mdli, więc tak naprawdę jem/podjadam cały czas. Najgorzej jest rano :\

• Rubi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przełożyłam pierwszą wizytę z 24 na ten piątek czyli 21.07 już nie mogę wytrzymać w tej niepewności...boje sie jak cholera usłyszeć najgorsze, tym bardziej że Jak niektóre z Was nie mam żadnych objawów...no moze czasem jestem śpiąca, ale moze to tylko sugestia...takze trzymajcie proszę kciuki za piątek to będzie i mnie 5t5d..
    A jeszcze była mowa o teściach..ja mam super teściowa :) spokojna, pomocna i przede wszystkim nienachalna, jedynym słowem bezproblemowa kobieta..
    Miłego dnia mamusie :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • blo Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej dziewczyny!

Natka, ja w zeszłym tygodniu miałam sen, że budzę się w nocy i wszędzie na prześcieradle krew. A żeczywiacie miałam też plemienia. Jako że i mdłości ustały zeschizowałam i umówiłam się na pierwsze lepsze usg, mimo że normalnie mam zaplanowane jutro. Na usg było serduszko, tak więc i Tobie tego życzę

thgflhb8v7q13hwj.png
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muffynn wrote:
    Może głupio to zabrzmi, ale jakoś tak człowiekowi lżej jak wie, że tyle marcowych koleżanek męczy się tak samo na tym wczesnym etapie ciąży. Ja głównie jem pieczywo z jakimiś dodatkami, biszkopty, czasem jakiś jogurt, a jak już przez moment się lepiej czuję i zjem coś typowo obiadowego to od razu żałuję. A lodówkę staram się otwierać jak najrzadziej bo same zapachy są czasem nie do przejścia. Wkrótce minie parę tygodni, będziemy już miały lepsze samopoczucie i się zaczną inne, milsze wspólne tematy jak poznanie płci czy wybór imienia dla dziecka :) Jakoś damy radę, ściskam wszystkie cierpiące i te mocniej i te mniej :) !

Mi też jest lżej, bo mam trochę wyrzutów sumienia, że tak siedzę i nic nie robię... czuję się fatalnie. Są momenty, ze jest mi lepiej, ale na ogół zmęczenie, senność i te okropne mdłości... wymioty. Nic mi nie smakuje. Mam ochotę coś zjeść, a jak biorę coś do ust to mnie naciąga. I do tego mam jakieś dziwne duszności. Ciężko mi się oddycha. W nocy mam dreszcze, zimne poty, za chwilę uderzenia gorąca. Nie spodziewałam się, że tak to będzie wyglądało :) Ostatnio znów miałam atak migreny i znowu skończyłam pod kroplówką, bo nie byłam w stanie funkcjonować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 11:17

aohx3e3.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planeheart wrote:
    zgłoś się do lekarza, to może być pierwszy objaw cholestazy ciążowej, im szybciej cię zjadają tym lepiej i nie denerwuj się :)

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Więc czekamy na 25 i mojego 27 ♡ :)
    ja też mam wizytę 27 :)

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi objawy trochę odpuściły, zostały mi bolące piersi i wzdęcia oraz bóle krzyża, które ponoć dobre nie są (mam leciutkie mdłości ale to rzadko).
    I zaczęłam się martwić oczywiście :)
    Co innego jak ktoś nie przeżył straty ciąży, moje dwa bąble przestały rosnąć w 8 i 9 tyg., czyli mniej więcej tak jak teraz...
    A ja mam wizytę 21.07 i musze jakoś wyczekać...

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ