X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki,Zosia niebardzo chciała jeść. I nadal miewa jakieś "załamania ",ale budzę ja do jedzenia. Je mniej ,ale je. My na kpi więc jak nie chce ssać piersi-z jakichkolwiek względów-dostaje butlę. Dziś rano już się obudziła na jedzonko , w ciągu dnia też sama się upominala o mleczko.

Nosek próbuje czyścić, ale mam ba prawdę mega problem, bo nawet po zapuszczeniu kropelek nic nie wychodzi.
    Widzę lekka poprawę, ale czy będzie na tyle duża by nas nie wzięli na oddział to nie wiem. ☹ szczególnie że mam problem z czyszczeniem noska i Zosia średnio chętnie się inhaluje 😫
    Na kontrolę idziemy jutro na 20:00 do Pani doktor na IP. A u swojej rodzinnej mamy umówiona wizytę w czwartek na 11:00. Jutro z doradcą laktacyjnym musiałam odmówić i mamy umówić się na następny tydzień.
    Dzięki kochane za troskę i życzenia zdrówka, oby nam ono wróciło!
    Też życzymy moc zdrowia wszystkim bez wyjątku! Okropny okres!☹

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przesadziłam z tą poprawą. Ona jest taka słabiutka 😥😥😥
    Strasznie się boję konsultacji jutrzejszej, bo chyba mi serce pęknie, jak będzie trzeba ją leczyć szpitalnie, a co gorsza jak jej stan się pogorszy.
    Proszę Was trzymajcie za nas kciuki, za moje małe wielkie ❤.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Twoją córeczkę i za wszystkie chore dzieciaczki

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, kciuki za Zosię ✊✊✊

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za Zosia ✊🏻
    Wszystkim dzieciom jeszcze raz życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

• india Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wyrabiam z nadrabianiem forum.

Mamay juz wszystkie wyczekiwane maluchy na świecie?? Gratukacje!

Nas rez katarek jeszcze meczy, leci 3 tydz. Ale juz sie robi bialy wiec to c1htba koncowka??
    Zdrowka Dla wszystkich malenstw

Patuniek moja Polcia tez polubila chuste :) od razu zasypia.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się dowiedziałam od męża, że Adaś w nocy kaszlał na całego, więc już się boję co będzie jak wrócimy z Samim do domu :( Prawdopodobnie nie minie dużo czasu zanim dołączymy do chorujacych :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, trzymam kciuki za zdrówko maluszka! Daj znać co tam lekarz powie na wizycie ✊

age.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to się dzieje, tyle chorób :( zdrówka wszystkim maluszkom! Obawiam się, że i my możemy dołączyć do chorujących, mąż przyniósł jakieś przeziębienie, synek zdążył już złapać katar a i u mnie widzę że coś się zaczyna :/ byle tylko malutka nie złapała...

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, trzymam kciuki za Zosię 🤞😘

India, czekamy jeszcze na Laurę enki 🙂

Zdrówka dla wszystkich chorujących 😘

india lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie kupujecie ciuchy do karmienia piersią? Muszę kupić jakieś bluzeczki i t-shirty, sukienki, a nie chcę na to wydać milionów monet 😉

Butterfly 83, Marza89 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Dziewczyny, gdzie kupujecie ciuchy do karmienia piersią? Muszę kupić jakieś bluzeczki i t-shirty, sukienki, a nie chcę na to wydać milionów monet 😉

Mam ten sam problem ;-) Więc dołączam do pytania :-)

Marza89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Czekamy na obchód po kolejnej strasznej nocy, oby dziś do domu! Niestety patologii wczoraj jednak nie wypisali wiec ta biedna mała wyła znów non stop. Ta matka ma w dupie wszystkich 😞 jestem pewna, że w domu potrafi uderzyć to dziecko bo wczoraj się na nią zamachnęła i wrzasnęła „przestań ryczeć”. Pielęgniarki przychodzą i krzyczą, żeby wzięła to dziecko na ręce a ona na to „jej zęby idą” i siedzi dalej w telefonie. Mi pęka serca, dziewczynka jest już przegrana na starcie w życie ☹️ Aktualnie wyje od 6 rano, a mamusia leży obok jakby nigdy nic.

Butterfly jaki dali Wam antybiotyk? Trzeba poczekać pare dni aż zacznie działać. My mamy Augmentin ale dożylnie, w szpitalu nie dają doustnie bo dziecko może ulać i nie wiadomo ile rzeczywiście przyjmie leku. Ostatecznie nam nie zmienili na mocniejszy, choć bardzo wolno zmiany osłuchowo się wycofywały. Jak Zosia po nocy? Myślę o was i trzymam mocno kciuki, żeby Was szpital ominął!

Madziakk, Patuniek jak Wasze maluszki? Zdrówka! 😘

Lenonki wiesz kiedy wychodzicie? U mnie warunki spoko, tylko te przeszklenie... jak w Big Brother się czuję. Mam wygodny rozkładany fotel do spania, jedzenie trzeba mieć we własnym zakresie ale plus jest taki, że można jeść na sali, nie trzeba wychodzić do socjalnego. Nawet pozwolili mi wstawić swój nawilżacz powietrza, żeby małemu się lepiej oddychało. Na szpital i pielęgniarki nie mogę narzekać, wszyscy bardzo życzliwi. Aż po raz pierwszy zaniosę słodycze i kawę pielęgniarkom. Zawsze byłam przeciwnikiem takiego obdarowywania ale były dla nas tak miłe i pomocne, złote kobiety tu pracują.

Butterfly 83, patuniek86, Lenonki lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza noc to jakiś koszmar :-(
    Małej ciężko ssać, więc co chwila się odrywa. Szybko się męczy i karmienie trwa 9 minut, a nie 15. Więc też szybciej robi się głodna. Do tego znowu je więcej mleka I fazy i znowu bardziej ją boli brzuch... Błędne koło :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana ja kupiłam na razie dwie bluzki firmy Fun2bemum na mamaville.pl i są bardzo fajne, dobra jakość a cena nie zabija. Mam też 3 bluzki Happy Mum z czasów pierwszej ciąży ale te są kiepskie do karmienia- mają poziomu suwak na wysokości piersi. Ciężko wyciągnąć pierś, ciągle zsuwa się materiał. Za to są tak genialnej jakości, że przechodziłam w nich dwie ciąże i dalej wyglądają super.

Sana lubi tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen, obyście jak najszybciej wyszli-szpital z dzieckiem to niezły koszmar. Jak to dobrze, że masz na czym spać (pamiętam 2 moje pobyty z Młodą-rotawirus, kiedy miała 2 lata. Miałam tylko stołek bez oparcia, a Młoda słaba, pod kroplówką i na moich rękach-całą noc. No i kiedy miała 6 lat zapalenie płuc z płynem. Antybiotyk dozylnie. Spałam pod jej łóżkiem, na podłodze, bo sala jedynka została przerobione na 2). Więc możesz mi wierzyć, że obecne warunki są znacznie lepsze... Chociaż nic nie zastąpi domu...

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen,my mamy Amotaks 500,2x po 1.25ml ,malutka ilość chyba w sumie. Zosia niestety cycka średnio chętnie teraz pije, woli butlę. Ale cieszę się, że je cokolwiek. Nosek nadal ciężko się czyści bo po prostu nic nie wychodzi, nawet po rozrzedzeniu. Ale dość ładnie daje się teraz inhalowac. Tylko problem bo ta flegma, jakby stała jej w samym gardełku i często się budzi, bo to jakby lekko ją poddusza/przytyka. Czasami myślę że jakby zwymiotowala to może i tej flegmy trochę byśmy się pozbyli, no ale... AYLEEN, daj znać po obchodzie. Kciuki zaciśnięte żeby Was puścili do domku.
    Patuniek86, Madziak zdrówka dla dzieciatek.
    Dla całej reszty -OBY WAS OMINĘŁY TE CHOROBSKA!

teverde lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapomniałabym o jednym sposobie na katar.

Dziewczyna, która mnie wczoraj uczyła motać jest też doulą i ogólnie doradca itp., itd ;-)

Po odciąganiu kataru, jak się zapuści znowu kropelki albo po inhalacji warto położyć dziecko na brzuchu. Grawitacja też zadziała i dziecku łatwiej się będzie (podobno) oddychać, a i nos (podobno) sam się oczyszcza ;-)
    Pola na razie śpi I faktycznie na razie nic jej nie furczy...

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Dzisiejsza noc to jakiś koszmar :-(
    Małej ciężko ssać, więc co chwila się odrywa. Szybko się męczy i karmienie trwa 9 minut, a nie 15. Więc też szybciej robi się głodna. Do tego znowu je więcej mleka I fazy i znowu bardziej ją boli brzuch... Błędne koło :-(
    Patuniek o co chodzi z ta I faza. Ja od kilku dni tez walcze i sil mi juz brak placz albo bol brzucha albo kupa. Czytalam jhz o dychezji ale nie wiem czy mozna to jakos leczyc bo pisza ze trzeba przeczekac ale jak jak dziecko nie moze kupy zrobic. Espumisan nic nie pomaga, moze cos z mlekiem dlatego ciekawi mnie ta faza.

Pelna nadziei
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna Nadziei :-)

Mleko I fazy to mleko bogate w laktozę, ma za zadanie nasycić pierwszy głód, fax energię itp-laktoza to cukier mleczny :-)
    Mleko II fazy wypływa później, jest bogate w tłuszcze. Więc syci i dziecko dłużej np. śpi. Bo ma.co trawić :-)

U dziecka z reguły 3-4 tygodniowego (u Poli zaczęło się w 2 tygodniu) żołądek jest znacznie bardziej pojemny i może jeść więcej. Ale organizm nie wyrabia z produkcją enzymu trawiacego laktozę-laktazą. Bakterii odpowiedzialnych za ten proces jest po prostu jeszcze za mało w jelicie cienkim. I taki niestrawiony cukier trafia do jelita grubego i powoduje właśnie silne wzdęcia, gazy, kolki...

Pola zaczęła mieć zielone kupy, bardzo bolał ją brzuch i krzyczała z bólu. Miała straszny problem z gazami, a te zielone kupy też tak łatwo nie wychodziły.

Zaczęłam podawać jej delicol-czyli właśnie laktazę. Przed każdym karmieniem 7 kropli (zgodnie z ulotką i jej wiekiem), do tego biogaia-czyli właśnie szczep bakterii odpowiedzialny za produkcję laktazy, jeden raz dziennie 5 kropli; ale dopiero to wszystko w połączeniu z espumisanem 100, co drugie karmienie 7 kropli-pomogło :-)
    Enzym trawi laktozę, bakterie się namnażają, a espumisan przeciwdziała wzdęciom. Kupy są nareszcie ładne, Pola gazuje tak, że czasami zagłusza radio :-D

Ale ponieważ znowu je jeszcze więcej mleka I fazy powoli problem zaczyna narastać. Jak je 15 minut co 3 godziny jest dobrze, ale 9 minut co 2 godziny i cos tam znowu jej bulgocze :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ