X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ugotowałam obiad, kiedy Polcia była w chuście :-) Było nieco ciężej, ale dałam radę :-)

Ja się już boję przyszłego tygodnia :-( Mąż wraca do pracy i znowu zostaję sama :-( Tak to on wychodził na spacery, w razie czego brał Polcię na ręce itp. A teraz znowu w ciągu dnia nie skorzystam z toalety :-(

Zaraz 17 i pora karmienia. Czyli pora krzyku i bólu :-( Na razie jeszcze śpi, ale już zaczyna pojękiwać :-(

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez szarpie cyca jak maly piesek zabawkę. Masakra🙂
    Jak stosowac sol fizjologiczna do noska? Zakrapla sie ile kropel? I potem sie odciaga aspiratorem czy jak?

Przyznam ze nie czyscilam jeszcze noska ani solą ani woda bo nie wiem jak a ona ma taki maly nosek 🙈 nie ma kataru ale tak furczy czasem w nocy. Pewnie to mleko od ulewania gdzies jej zostaje nie wiem, ale pomyślałam ze wyczyszcze/nawilze nosek.

Moja tez czesto spi z otwarta buzia czemu z tym trzeba do neurologopedy?

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - niechcacy wyslalam niedokonczony post.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 19:00

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie mycie okien, jakie gotowanie obiadow 😂 Ja ledwo moge wziac prysznic i uprasowac pieluchy tetrowe! Nie mam pojecia jak wy to robicie.

bbeczka91 lubi tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

• Lenonki Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, robilyscie rozeznanie odnośnie cen szczepionek w aptekach? Możecie podpowiedzieć gdzie najtaniej?

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv, jakie prasowanie?! 😂 I tak zaraz uleje, bez sensu prasować 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 19:15

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza tutaj znalazlam informacje o tym mleku, o ile mozna zaufac tej stronie ;) https://polskaprzychodnia.co.uk/czytelnia/o-karmieniu-piersia-raz-jeszcze.html

Patuniek to prawda 😅 jeszcze sie staram poki jest noworodkiem 😁

Marza89 lubi tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv dziękuję za artykuł 😉 ja już tyle się tego naczytalam, że masakra...

Beatrix tego Ci nie wyjaśnię, wiem, że już w szpitalu w drugiej dobie zwracali nam uwagę żeby pilnować zamykania buzi, żeby brudkę podnosić 😉 gdy ms otwartą buzię to jezyczek leci w dół a powinien być przy podniebienia, Laura ma też bąbelek na górnej wardze więc tu ewidentnie chodzi o ssanie, dlatego odpuszcza szybko i due złości...
    Tyle wiem po wizycie w poradni, ja już wszystkiego próbowałam żeby małej ulżyć i szukam przyczyn, zobaczymy 😉 dziś też super 😉

Patuniek a masz piłkę do ćwiczeń? My też od 18 zawsze masakra ale teraz podskakuje delikatnie z nią na piłce, przytulam mocno żeby miała jak najbardziej zbliżoną pozycje do tej w brzuszku i jedt super! 😍

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się zdziwiłam jak przeczytałam o bąbelku od ssania bo Bruno ma takowy od bodajże 2 dnia życia i myślałam, że takie coś ma i tyle. Teraz przeczytałam, że to SSAWKA i jest czymś normalnym, nie musi świadczyć o złym ssaniu 😊

https://www.sosrodzice.pl/ssawka-czyli-pecherzyk-ustach-niemowlaka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 22:05

patuniek86, Marza89 lubią tę wiadomość

• enka90 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix nam pediatra powiedział, że ulewanie jest jak najbardziej normalne do pół roku :)

Kurczę ja małej nie pionizuję do odbicia (czasami lekko ale na pewno nie na na długo), czasem jej się uleje. Myślicie, że to prężenie się, stękanie, grymasy na twarzy podczas snu mogą być tym spowodowane? Położna powiedziała, że to normalne no ale ciężko patrzeć jak się tak czasami męczy.

My mieliśmy wczoraj paskudny dzień. Chyba odwiedził nas kryzys laktacyjny ... Mała praktycznie w ogóle nie spała i prawie CAŁY dzień wisiała na cyckach. Co gorsza mieliśmy wizytę u notariusza więc musiała zostać na 2h z babcią, ciężko mi było nawet odciągnąć odpowiednią porcję mleka chociaż dzień wcześniej nie miałam z tym żadnego problemu. Po powrocie do domu w ruch poszedł femaltiker i jakby w nocy było trochę lepiej ...

Kurczę, to chyba tylko w mojej przychodni są takie dziwne zwyczaje, że pierwsza wizyta u pediatry to ta szczepienna w 6 tygodniu życia? Położna była u nas w środę, 19.04 my idziemy do niej na ważenie i wtedy da nam załatwione skierowanie na bioderka.

Lwie super, że Julek jakoś znosi ten szpital. Kiepsko, że w sumie leżycie po nic skoro dostaje jedynie sól. Wyobrażam sobie Twój ciągły strach o to by nie złapał czegoś gorszego.

Teverde a może u Ciebie w przychodni jest tak jak u mnie? Płaci się na rejestracji, nic się samemu nie kupuje. Tak przynajmniej wynika z tego co powiedziała nam położna, nie wiem ile w tym prawdy.

U mojej Laurki też zaczął się pojawiać ten pęcherzyk i też uznałam go za coś normalnego :)

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba co przychodnia to inne procedury z wizytami i szczepieniami. U nas w przychodni są tylko szczepionki refundowane przez NFZ, więc jeżeli chce się skorzystać z innych, trzeba wcześniej wziąć receptę i kupić w aptece własne. Na szczęście po kupieniu można oddać na przechowanie w przychodno, więc można kupić z wyprzedzeniem i mam pewność, że są przechowywane w bezpiecznych warunkach. My mamy pierwszą wizytę u pediatry we wtorek, Sami będzie miał 2 tygodnie.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Mnie dziś boli głowa że zaraz"pokrywka" mi odskoczy. Zosia noc i ranek ładnie śpi, ale 17-23 nie nasze 😫 przed 14 godz mamy kontrolę. Ale pogoda jest do d.... temperatura bardziej zimowa niż wiosenna.
    Lwie daj znać po obchodzie co powiedzą i czy puszczą Was do domu.
    Ciekawe co u dziewczyn co sie nie odzywaja, np Reniferra? 🤔 mam nadzieje,ze wszystko ok, trzymają sie zdrowo i nie maja brzuszkowych problemów.
    Wam wszystkim,i nam, tez zycze zdrowka.❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 09:28

teverde lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • teverde Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę dodzwonić dopytać właśnie. Coś nam tłumaczyła piguła, ale młody tak ryczał, że nic nie zrozumiałam 😑

U nas najgorsza noc jak do tej pory.. Ja mam wrażenie, że on śpi coraz mniej.. Baby Manager pokazuje ok. 14h dziennie. A jak Wasze bąbelki?

enka nie wydaje mi się ale żaden ze mnie znawca.. Myślę, że ulewanie to taki automat, że nie męczy.. Z drugiej strony ja zaczęłam go podnosić jak mocno szarpie i wiem, że łyka powietrze i na chwilę się uspokaja.

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś cudowna noc. Dziecko się nade mną zlitowało. W tym tygodniu było ciężko. A w ciągu dnia mało śpi, później jest zmeczona I nie może zasnąć - błędne koło. Teraz po karmieniu zasnęła godzinę temu i śpi jak suseł. Myślałam, że dźwięk roomba Ją obudzi a działa na nią chyba jak suszarka :)

Marza89, Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

.
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kiepska pogoda tylko 14 i chmury nad głową :(

Jak ubieracie Dzieci na spacerki?
    Wasze Dzidzie maja trądzik noworodkowy?

.
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze masakra z tym logowaniem :(
    Więc tak :) u mnie wszystkie dzieci mają drugie imię, ja i mąż też. Oliwia na drugie ma Maria po mojej mamie :)
    Farciary jesteście z tymi zakupami, ja codziennie muszę ładować 4 do samochodu i codziennie robię zakupy :) młoda albo do kosza sklepowego albo biorę stelaż do wózka :) o tak to u mnie wygląda ;p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9da6b2691814.jpg
    Noc u mnie tragiczna, mała nie spała od 3.30 do 5.30. Potem Miki się obudził, potem znowu Oli więc od 3.30 nie śpię. Przez strajk mam w domu starszaki więc nie wiem czy w dzień się uda położyć. Wczoraj testowalysmy chustę i po 5 min młoda spała :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce114403c0a2.jpg

Marza89, patuniek86, Butterfly 83, Anet85, kehlana_miyu, teverde, Sana, Sana, iNso87 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde ja już nic nie rozumiem 😂 mi położna zwróciła uwagę na bąbelek, może za duży był 🤔 haha co lekarze to inne opinie 😂 a może na kasę chcą mnie naciągnąć 🤔 w każdym razie 23 mam wizytę nerologopedy, więc zobaczymy co stwierdzi 😂
    U mnie też nic nie kupuje sama, przychodnia ma swój zapas i płace na recepcji, 18 właśnie idziemy na 6w1 i pneumokoki 😉

Laura w dzień też coraz mniej śpi, w nocy na szczęście długo.

Makowe super że tak ładnie śpi 😀

teverde lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra Ty to jesteś heros z ogarnięciem czwórki! Podziwiam niesamowicie. Ja nie ogarniam dwójki więc 4 to dla mnie kosmos.

A my dziś kończymy 8 tygodni 😊 nie spodziewałam się, że po takim długim czasie wciąż będzie tyle problemów i ciagle pod górkę. Ale nic, damy radę 😉

Lwie wychodzicie?

Kleopatra, teverde lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też szczepionki są w przychodni. Ja szczepie 5 w 1. I moje dzieci też mają bąbelki na górnej wardze. Ale to ano schodzi, teraz już Oli nie ma.

Makowe moja nie ma trądziku. Ubieram w pajac taki oceplany i wkładam w kombinezon ale u nas dziś 2 stopnie :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Kleopatra u nas strajk w przedszkolu wiec teraz tez cala 4 w domu.
    Niestety okazało się że corka przyniosła gronkowca złocistego na szczęście wrażliwego na antybiotyki no ale nieiwen czy Lusia dlatego ciągle kaszle i ma katar. Może się zarazila? Dramat

‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ