X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w sobotę ☺
    Zosia w nocy śpi pięknie (tfu tfu!!!)
    Obudzić ją na jedzenie to wyzwanie,dzis rano wstalam cala zalana, wiec wzielam ja do karmienia. Skończyło się na użyciu laktatora bo Pani moja nie chciala nawet dzióbka otworzyć. Ale że na wadze przybiera ok, to jej ogólnie nie budze.
    Chrypka i u nas bywa od kilku dni,ale wczoraj po kontroli wszystko w koncu jest ok, więc nie wiem czy to nie od tych jej krzyków, które praktykuje codziennie ostatnimi czasy.

Co do wagi to zazdroszczę, u mnie spadlo 9kg i tak dalej nic! Nawet nie drgnie! 😡

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, a może ostatnio częściej płakał, albo miał okazję "zedrzeć gardło"? Moje bliźniaki chrypią od dobrych 3 tygodnie, byliśmy u lekarza i osłuchowo czyści, gardła ok. U nas to od płaczu :(

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, Sami tak furczał w szpitalu, strasznie to brzmiało, ale lekarze stwierdzili, że to tylko sapka. Dostał po kropli soli fizjologicznej do noska i dodatkowo położna powiesiła mu nad łóżeczkiem mokrą pieluchę flanelową. Pomogło błyskawicznie. Może spróbuj czy u Bruna też zadziała? Z nocną pomocą też bym się wahała...

Ayleen, masakra co opisujesz :( Mam nadzieję, że antybiotyk jednak zadziała i te komplikacje szybko miną. Straszne, że nawet po tak długim czasie od porodu coś takiego może się dziać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 09:09

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcz jedno pytanko. Jak ukladacie swoje maleństwa. Wszyscy mówią układaj prosto główkę bo będzie miał płaska. Mój lubi spać na plecach i staram się żeby raz główka byla w lewo raz w prawo. Czy faktycznie układać prosto? Na boczku średnio lubi bo od razu się przewraca.

Ps. Podziwiam mamy, które mają czas na gotowanie sprzątanie. Ja się cieszę jak zjem i wezmę dłuższą kąpiel.

Pelna nadziei
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja różnie kładę. Czasem na boku i zawijam w rożek, czasem na plecach. Ważne żeby nie zawsze tak samo. Ale z ta płaska główka to jest zazwyczaj jak dziecko ma asymetria i ciągle układa główkę na jedna stronę, trzeba patrzeć czy dziecko nie preferuje za bardzo jednej strony.
    Moja mała też charczy trochę i ciągle ten katarek ma :( noc średnią. Pobudka o 5.30. Liczę że to jakiś skok rozwojowy i niedługo minie ;) a jeszcze Miki goraczkuje, nie wiem czy na zęby czy co ale dwoje jeczacych maluchów potrafi wykończyć :)

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • teverde Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Uspokoiłyście mnie, wytrzymam do poniedziałku jak coś.. Z resztą dziwi mnie, że czasami oddycha pięknie, delikatnie zmieni pozycję i jest problem. Może macie rację 🤞

Anet, ciasto pierwsza klasa! Też bym musiała coś upiec tylko jak Wy to robicie z tymi ssakami? 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 10:16

• teverde Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam o tej wiotkości krtani i wiele rzeczy się zgadza. Dziękuję! Jestem dobrej myśli!

• teverde Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do układania i kształtu główki, to moja mama kupiła nam też poduszkę ortopedyczną dla niemowląt. Ona ma taki dołek, na którym się układa łepetynkę i ponoć to zapobiega spłaszczaniu główki. Nie wiem czy jest to polecane czy nie, my jej używamy zamiennie z klinem.

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, ciasto wygląda pysznie, w sam raz do sobotniej kawki 😍

Pełna nadziei, moja Laura uwielbia spać na boczku, więc kładę ją raz na prawym, raz na lewym boku.

Pelna nadziei, Anet85 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie super, że już jesteście w domu

U nas Laura ma na drugie Florentyna, tata się uparł :) Laura na początku miała być Florą (nie Florentyną) ale jakoś nie miałam odwagi dlatego taki kompromis z drugim ;)

Beatrix ja czytałam, że dziecko potrzebuje na strawienie mleka 3-4h więc te 4h to spokojnie :)

Anet, wygląda pysznie - to coś a'la leśny mech?

Ja kładę Laurę w rożku na boku i na plecach z główką w lewo lub prawo. Wydaje mi się, że gdzieś czytałam o tych poduszkach z dziurą i raczej nie były polecane. Pytałam się też chyba położnej na szkole rodzenia.

Dziewczyny, macie jakiś pomysł na to nasze stękanie, prężenie się, grymasy na twarzy aż do czerwoności? Już sama nie wiem jak jej mogę pomóc :( Brzuszek nie wydaje się być wzdęty. Jak u Was przejawiała się ta reakcja na olej w witaminie D3? Położna powiedziała, że to naturalne ale nie chce mi się wierzyć, że nie można jakoś dziecku ulżyć. Wszystkie rady sprowadzają się do przeczekania ... Myślałam też o niedoborze laktazy.

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • teverde Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to dobrze, że mówisz enka. Muszę poczytać w takim razie.

• teverde Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruno często robi kupę W TRAKCIE przewijania jak podnosimy mu nogi do brzuszka, żeby wytrzeć dupkę. Może by to jej jakoś ułatwiło sprawę?

• enka90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślę, że to nie jest kwestia samego robienia kupy bo wypróżnia się normalnie, przy przewijaniu też robi. Zaczęłam bardziej zwracać uwagę na to, z której piersi karmię żeby było jak najmniej tej laktozy ale już sama nie wiem.

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka ta ciasto podobne do leśnego mchu😉
    Czytałam trochę o wiotkość krtani bo Janek czasami tak sapie, ale poogladalam też film na YouTube i u małej dziewczynki bardzo słychać ta wiotkość. Janek pewnie tego nie ma, może to swoją😊

Ile śpią Wasze dzieci w ciągu dnia a ile w ciągu nocy?
    Goście pojechali a ja padam z nóg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 21:21

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja w koncu mam czym jezdzic. Auto dzis kupione, popoludniu oblewane u moich rodzicow na obiedzie. Kupilismy Qashqaia 2 z trzecim rzedem siedzen,zobaczymy jak sie sprawdzi przy naszej 5.

Teverde ja mam ta poduszeczke. Klade Mala w domu w wozku jak spi na nia wlasnie.

teverde, Lenonki, Izziee lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 Florentyna bardzo ladnie:), ja sie przyzwyczajam do mojej Rity:)

Moja Mala dzis 3 razy obsiusiala wszystko podczas zmiany pieluchy, tylko zdejmuje jej pieluszke a ona zaczyna siusiac. Jeszcze lubi tak po kapieli zanim zdaze zalozyc pieluszke. Zastanawiam sie czy to nie jest jakas nerwowa reakcja czy po prostu woli siusiac bez pieluszki.

s9cmnt1.png
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lidka w miesiąc przytyla 1 kg. Ale teraz w tydzień tylko 140g mam się martwić? Kurczę co robię inaczej ze tak mało w tym tyg? Może mam kryzys i trzeba laktatorem napompowac trochę więcej?

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam aktualnie koncert, trudno mi ją czymkolwiek uspokoić. A od aaaa to ja już zachrypłam 😫

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka Patuniek pisala chyba wczesniej,ze dzieci rosna skokowo ;) nie masz sie czym martwic.

Ja w pn mam polozna,prosilam zeby wziela wage. Jak nie wezmie to w sr szczepienie i zobacze od 2.04 ile Dusia przybrala. :) Sadze,ze cos tam napewno ;) bo klocek sie z Niej robi :D

Butterfly mam nadzieje,ze koncert szybko sie skonczyl i zasnela Mala raz,dwa. U nas noce sa ok od poczatku. Najpozniej zasypia kolo 21 i teraz wierci sie na jedzenie 2 razy. Teraz byl 3 raz niedawno. Zjadla na lezaco, puscila 3 salwy w pampka i spi. Nawet nie przewijam Jej teraz. Ide jeszcze spac. Za godzine pewnie i tak bedzie pobudka ;)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Inso , koncert był od 19 do 23, ale to i tak 2 godz krócej niż zawsze. Za to w nocy śpi ładnie.
    Dziś mamy zamiar iść do kościoła, zobaczymy jak będzie dopisywal humor mojej córci.

💕DZIŚ MAMY MIESIĄC💕

iNso87, Kleopatra, Sana, Sana, teverde, Izziee, enka90, Marza89, Katia89, india lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ