X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy śpicie bez stanika? Czy zawsze z?

.
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv, ja bylam na tym sprawdzeniu u GP w zeszlym tygodniu, polegalo to na tym ze spytala czy wszystko ok I wyklad o antykoncepcji. A sama miala katar i kaszel I nas przyjela, mala zbadala wszystko ok. Moze faktycznie lepiej zebys zrobila te szczepienia w Polsce zeby nie mieszac.

Ksiazka, nasze karmienie sie troche unormowalo pod wzgledem odstepow czasowych ale jak ja dostawiam to jest placz i widze po ostatnich wpisach ze nie tylko u mnie tak jest. Podobnie jak u was slini sie I wklada piastki do buzi.
    W zeszlym tyg byla u mnie pielegniarka i pytala czy Laura tak robi i zwrocila uwage ze to powoli zabki sie szykuja do wyjscia. Polecila mi nawet zel na dziasla ale w aptece mi powiedzieli ze te zele to od 3 mies, po czym wczoraj znalazlam zel ktory mozna stosowac od urodzenia ale jeszcze nie stosowlam.

Marza, ja na ciemieniuche stosowalam bepanthen (ten do pupy) na czolo i brwi, jeszcze na brwi jednej troche zostalo, troche sie to trzyma. A na glowie taki lekki lupiez jest jakby na razie, to kupilam krem z Musteli na ciemieniuche i potem to trzeba splukac i umyc szamponem.

Co do chusty to ja sie ucze, ciezko mi to idzie, prbowalam 2 razy z Laura ale wyrywala sie i nie dokonczylam. Mam nadzieje ze w koncu mi sie uda, ale trudne to dla mnie. Zwlaszcza nie wiem jak mam operowac chusta gdy musze jednoczesnie podtrzymywac pupe i glowe. pewnie kwestia wprawy.

Makowe, ja zawsze w staniku, mam taki miekki i wygodnie mi. Tak to by mi cieklo pewnie no i jak karmie to musze miec wkladke przy drugiej piersi.

A mnie jeszcze niepokoi ze Laura preferuje trzymac glowke w jedna strone w lewa, jak spi czy lezy i to nie jest ta strona od ktorej podchodzimy do lozeczka. A jak ja przewracam na bok na prawo to ona glowe w lewo. Jak jej poazuje zabawke czy ja sie nad nia nachylam to rusza swobodnie ale jakos tak dziwne mi sie troche to wydaje.

Ulv15, Marza89 lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też woli lewą ale ja mam tosamo więc myślę że to nic złego ale zapytam się w czwartek na wizycie.

Macy lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, ja śpię w staniku, bo nadal mam obolałe sutki od karmienia, wiec luźny materiał by mnie drażnił.

Odnośnie preferowania jednej strony przez dziecko, to nam fizjoterapeuta powiedział, że lekko jest dozwolone, ale jeśli bardziej, to trzeba motywować dziecko, żeby ta druga stronę zaktywizować. Trzeba uważać, żeby główka z jednej strony sie nie spłaszczyla.

Macy lubi tę wiadomość

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • india Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy do 3 m-ca nie powinnas sie martwic preferowana jedna strona. Malutka pewnie byla tak ulozona w brzuszku. Po prostu panietajcie aby aktuwizowac ja na dwie strony. Wyrowna sie. U Polci tez tak było. Lubiła bardziej prawa strone, ale teraz jest ok :)

Ja tez spoe w staniku, bo mi nadal mleko wycieka ;)

Zainteresowałas mnie tymi ząbkami? To naprawdę juz ten czas?
    Pola tez wklada raczki, z sliny robi nawet babelki i czasem "wariuje " przy piersi.

Macy lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Pola w ostatnich dniach uwielbia byc noszona pionowo. Wiem, ze to nie jest dla niej zdrowe ale jak kek zminiam pozycje to wrzeszczy, a pionowo od razu zadowolona sie rozglada. Macie ten problem?
    Nadal się nie zdwcydowalam czy w ogole kupowac lezaczek. Chcialam babybjorn ale mam watpliwosci czy malej przypadnie dp gustu, bo ona najlepiej na raczkach

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso super, że Lidzia była taka grzeczna. Mam nadzieję, że i moja Laura da radę 😃 ale nas to czeka dopiero za miesiąc...

Beatrix to jak teraz odbijasz malutką? Laura niestety też często ulewa... Raczej nie jakoś bardzo, no ale jednak.

Makowe ja śpię bez stanika. Nigdy nie umiałam spać w nim. Czuję się cudownie jak go ściągam po całym dniu 🤣🤣

My wczoraj mieliśmy szczepienie. Laura waży 4350g 🙂 płakała przy wkłuwaniu, ale potem totalnie cały dzień spała, wstawała tylko na karmienie i dalej w kimę. Nie wiem czy to efekt szczepienia, czy chciała mi taki prezent urodzinowy zrobić 🤣😂😉 Dzisiaj dla odmiany śpi mało i krótko. Też by najchętniej cały czas była na rękach. Eh...

iNso87 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny Pola w ostatnich dniach uwielbia byc noszona pionowo. Wiem, ze to nie jest dla niej zdrowe ale jak kek zminiam pozycje to wrzeszczy, a pionowo od razu zadowolona sie rozglada. Macie ten problem?

Ojjj :( :( ja od samego poczatku nosze pionowo na ramieniu :/ nikt mi nie powiedzial ze to nie jest zdrowe :( Czemu nie jest zdrowe?
    Moj nie toleruje zadnej innej pozycji bo momentalnie jest wrzask i placz. To jest jedyna w ktorej umiem go uspokoic. Nie wyobrazam sobie go teraz nagle przestac go tak nosic bo to normalnie bedzie jeden wielki placz od rana do nocy ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 20:18

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • teverde Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Sana! 🥂

My też po szczepieniu, moje biedactwo dopiero teraz zasnęło. Bardzo marudny był. Ciekawe jak nocka..
    Do tego lekarz tak mocno ściągnął mu napletka, że aż mnie boli jak o tym myślę 😖 Położna kazała leciutko, a on do końca ściągnął! Faktycznie było tam dość dużo wydzielinki. Do tego wciąż mu pępowina nie odpadła! Mam robić fioletem, ale już sama nie wiem czy na wodzie czy spirytusie..

Jutro mam ginekologa. Po raz pierwszy się sobie przyjrzałam i wydaje mi się, że nie tak powinnam TAM wyglądać. Wydaje mi się, że wszystko się obniżyło. Masakra.

Ja śpię w staniku. Wkurza mnie ale luźny materiał drażni.

Sana lubi tę wiadomość

• teverde Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruno też najchętniej pionowo i lekarz zabronił. Ponoć to źle dla kręgosłupa. Dalej tak noszę ale dużo mniej i staram się, żeby plecki nie były zbyt wyprostowane.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe ja w staniku spie,bo wkladam na noc wkladki. Rano wstaje to mam mokre jeszcze takze nie mam wyjscia.

Ja tez trzymam Dusie w pionie. Do odbicia na ramie zawsze,musi odbeknac w dzien jak i w nocy. Na szzescie nie mamy problemu z ulewaniem od poczatku. Co najwyzej po odbiciu ma czkawke albo troche mleka w kaciku. Jak za bardzo cos Jej tam brzuszek scisnie to bardziej zwymiotuje niz uleje troche,bo juz takim mlekiem "przerobionym" tj. Takim serkiem.
    Mala u nas tez lubi byc w pionie przodem. Jest bardzo komunikatywna i duzo guga :)

Jutro u nas tez wazenie i jak 6kg bedzie miala to przybiera jak ekspres,ponad norme. A musze powiedziec,ze mam co nosic..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Inso super, że Lidzia była taka grzeczna. Mam nadzieję, że i moja Laura da radę 😃 ale nas to czeka dopiero za miesiąc...

Beatrix to jak teraz odbijasz malutką? Laura niestety też często ulewa... Raczej nie jakoś bardzo, no ale jednak.

Makowe ja śpię bez stanika. Nigdy nie umiałam spać w nim. Czuję się cudownie jak go ściągam po całym dniu 🤣🤣

My wczoraj mieliśmy szczepienie. Laura waży 4350g 🙂 płakała przy wkłuwaniu, ale potem totalnie cały dzień spała, wstawała tylko na karmienie i dalej w kimę. Nie wiem czy to efekt szczepienia, czy chciała mi taki prezent urodzinowy zrobić 🤣😂😉 Dzisiaj dla odmiany śpi mało i krótko. Też by najchętniej cały czas była na rękach. Eh...
    U nas bylo ulewanie i odbijalismy na ramieniu standardowo. Nasililo sie ulewanie i dodatkowo zaczelo chlustanie. Przestalismy tak odbekiwac i teraz nie zawsze odbekujemy a jak juz to bierzemy mala w pion plecami do siebie. Nie umiem wstawić foty. Jest o niebo lepiej. Taka sama pozycje polecila mi neurolog jak bylam na konsultacji z asymetria itp. U nas bardzo pomoglo. Ulewa nadal ale mniej i zazwyczaj wtedy jak macha rękami i nogami lub sie napina do baka czy kupy. Nie ma juz chlustania.
    Co do noszenia w pionie to pytalam neurolog i mowila ze nie wolno a jesli juz to na chwile.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 21:20

Sana, Sana lubią tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Byłam dzisiaj z małą na szczepieniu, na szczęście szybko poszło bo z pielęgniarka umówiła się z nami na 9 więc od nas zaczynała:) za tydzień mamy jeszcze pneumokoki, Mloda waży 5800, nie wiem jak jest długa ( ale jest dluga), może położna jutro ja zmierzy bo przychodzi na ostatnią wizytę. Jutro wraca z pracy mój mąż.. co za szczęście... Bo 2.5 tygodnia z moimi pannami dało mi w kość. Chociaż sytuacja zaczyna się powoli normować. Od dwóch dni obie śpią już o 19.45 , mała jak się nie zsika budzi się na jedzenie dopiero o 1.30 - 2.30 później to już po 5, 6 jest gotowa do życia.. ja trochę mniej ale powoli się przyzwyczajam.
    Sana spóźnione sto lat!

iNso87, Sana lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I odnośnie noszenia mogę napisać co powiedział nam fizjoterapeuta. Akurat wczoraj mieliśmy konsultacje wiec dlatego tak sie madruje 😉 Podobno nie powinno sie nosić w pozycji siedzącej/stojącej przodem, ani w pionie tyłem wzdłuż swojego ciała, bo dziecko napina sie i odgina do tylu. Do odbicia idealnie by bylo położyć je brzuchem na piłce (aha juz to widze) albo przerzucić dziecko przez ramie, tak żeby rączki i głowa zwisały (pozycja odzwierciedla ta z piłka). Poza tym dobra jest pozycja przez kolano. Natomiast jeśli chodzi o zwykle noszenie, to "na gałązkę".

Sana, podobno po szczepieniu skojarzonym dziecko często jest ospale. Moj z kolei wlasnie mało wtedy spał, choc ogólnie super zniósł szczepienie.

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • india Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas swieto! Pola pierszy raz przespała prawie cała noc :) obecne karmienie po 5.5h, czemu tsk nie jest codziennie?

iNso87, Butterfly 83, Lenonki, Makowe Szczęście, Sana lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India gratuluje ;D hehehe
    My juz od pol h nie spimy. Moje Dziecie pogadalo,posmialo sie, pobawilo sie cycorkiem i obecnie na lezaku sie buja a ja sciele lozku,bo juz i tak potem nie dane mi bedzie pospac eh.. ;)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom, tym dużym i tym małym i małym dżentelmenom również, rzecz jasna.
    My dziś podejście do szczepienia. 🙈
    Jak to wygląda dziewczyny, bo mamy chyba tę szczepionke 6w1 i od rota. To jak to dziś się odbędzie? 2 wklucia i do wypicia? Czy jak? Mąż przyleciał wczoraj, ale nawet nie zamierza iść z nami bo nie będzie mógł znieść jak Zosia płacze. On mało nie płacze jak Zosia ma czkawke bo się męczy pewnie 😂
    No Ale ja muszę znieść widok jej bólu i płacz! ehh Ci faceci...🙄

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • teverde Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 wklucie i 1 do wypicia. My wczoraj to przezywalismy 😭

Powodzenia Butterfly! Malutki oprócz niefajnego popołudnia noc przespał bardzo ładnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 07:57

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    1 wklucie i 1 do wypicia. My wczoraj to przezywalismy 😭

Powodzenia Butterfly! Malutki oprócz niefajnego popołudnia noc przespał bardzo ładnie.

A to nie będzie 2 wkłuć? Bo gdzies czytałam ze ba NFZ sa 4 wklucia a 6w1 2. Hmmm 🤔

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    A to nie będzie 2 wkłuć? Bo gdzies czytałam ze ba NFZ sa 4 wklucia a 6w1 2. Hmmm 🤔
    Ja mialam 5w1 i byly 2 wklucia,jedno to 5w1 a drugie to z nfz szczepionka :) 6w1 nie wiem jak to jest. A rota tez odrazu do wypicia.

Ja tez juz w stresie siedze w zwiazku z dzisiejszym wkluciem ;) a aktualnie Malz wraca z Lena od pediatry. Od tygodnia sam suchy kaszel miala,niby dzis malo go bo raz na jakis czas ale osluchala i wydaje Jej sie,ze cos tam swiszczy. Wypisala dalej nebbud (mialam w domu to od tygodnia podawalam na wlasna reke) i berodual. Ja inhaluje swoja krtan narazie zwyklym nebu dose. Mamy maj! Kurde a tu choroby w domu szok! Ciekawe czy nie odesla nas z kwitkiem na szczepieniu,bo ja chora jakby nie bylo..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ