MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie staram się czytać na bieżąco, ale pisanie z moją dwójką ciężko wychodzi
Butterfly z tymi dwoma wkłuciami może chodzi o to, że poza 6w1 i rota będą jeszcze pneumokoki? Wtedy to 2 wkłucia plus rota doustnie. Nas to jutro czeka.
Ktoś pytał jeszcze o meningokoki, ja z synkiem robiłam tak, że do roku zaszczepiłam na te typu B (teraz jeszcze czeka go ostatnia dawka), one ponoć są najczęstsze u takich maluszków w Polsce, a po 12 mc dostał szczepionkę na pozostałe typy meningokoków. Tak nam było najłatwiej ułożyć to wszystko w kalendarzu szczepień. I tak samo zrobimy z córeczką.
Wczoraj mała miała jakiś okropnie marudny dzień, nie dało się jej odłożyć i co chwilę chciała cyca...dziś póki co na szczęście wróciła do normy i aktualnie śpi sama w kołysce tylko noc nam się popsuła, budziła się dziś co 2 godz na jedzonko, ehh oby to było tylko chwilowe ze względu na skok rozwojowy synek za to miał tylko jedną pobudkę chociaż tyle, że mają na zmianę marudne okresy a nie obydwoje na raz
-
Ja pytałam, to ma sens. Bo jak zapytałam lekarza na który typ szczepić, to oczywiście zalecił każdy.
Ja po wizycie u ginki. Tylna ściana pochwy obniżona. Muszę się doszkolić jakie ćwiczenia nie angażują tłoczni brzusznej bo coś ćwiczyć muszę - dalej mam 5 kg na plusie.. I jedna rzecz mnie zmartwiła. Pomimo braku owulacji rezerwa jajnikowa spada.. Chcę dalej karmić ale i chcę rodzeństwa dla Brunka. Nie wiem jak to ogarnąć.. Ta ciąża udała się po roku starań, miesiąc po laparoskopii i stymulacji CLO. U nas albo opcja drugi maluch szybko, albo wcale. Tylko jak Wy ogarniacie te 2 maluchy?! Nie mówiąc o większej gromadce 🙈 -
Teverde właśnie, skąd takie wnioski o tej rezerwie? Na pocieszenie powiem Ci, że ja o pierwsza ciążę starałam się równo rok, co prawda bez leków, ale już zaczynałam się stresować że coś jest nie tak...a druga bez problemu, bach w trakcie kp nawet zanim dostałam miesiączke A co do ogarniania dwójki maluchów...coz nie zawsze ogarniam jeżeli nie masz nikogo do pomocy to przemyśl dobrze decyzje o małej różnicy wieku
teverde lubi tę wiadomość
-
Teverde my staraliśmy się 2 lata. Robiłaś badania krwi?
Mam mętlik w głowie z jednej strony chciałbym drugie dziecko miałam super poród ale jak sobie przypominam 9 miesięczny stres o to czy Cornelka rośnie to aż mi serce wali.
Nie mam problemu z tym żeby była jedynaczka. Zobaczymy w tylu watpliwosciach nie chce podejmować decyzji.
. -
Teverde, ja będę szczepić Nimenrixem na meningokoki A,C,W,Y i Bexsero na meningokoki B. Tylko muszę jeszcze ustalić z pediatrą schemat szczepień, żeby to było szystko jakoś sensownie ustawić w czasie.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Przed tą ciążą sprawdzałam AMH z krwi właśnie i miałam wynik grubo poniżej 1. Laparoskopia wówczas potwierdziła, że mam mniejsze jajniki co oznacza, że pomału kończą pracę. Co prawda laparo miałam 06.06 a 24.06 zaszłam w ciążę no ale niezbadane są wyroki.. 😉 A to, że spada teraz, to bardziej taka ogólna informacja bo ja myślałam, że wszystko jest wstrzymane skoro nie mam okresu, ale ponoć rezerwa stałe spada z biegiem czasu, pomimo, że pęcherzyki nie dojrzewają i nie zachodzi owulacja, to jakimś tam przemianom ulegają..
Dziękuję mamakropka, takie historie na prawdę mnie pocieszają!
Makowe, niby stresy miałam głównie na końcówce ale też mi to daje do myślenia, bo każda choć u wizyta w szpitalu oznacza rozłąkę z maluszkiem.. Z ząbkami nie pomogę, zielona jestem.
Dzięki Kehlana!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 01:22
-
Dziewczyny, czy Wasze dzieciaki miały zmieniona kupę po szczepieniu? Bruno od jakiś 4 dni ma płynna, zielona, śmierdząca kupkę, której wychodzeniu towarzysza konkretne bąki. Czyżby tak było po Rotarixie? Szczepionki przyjął ponad tydzień temu.PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki wrote:Dziewczyny, czy Wasze dzieciaki miały zmieniona kupę po szczepieniu? Bruno od jakiś 4 dni ma płynna, zielona, śmierdząca kupkę, której wychodzeniu towarzysza konkretne bąki. Czyżby tak było po Rotarixie? Szczepionki przyjął ponad tydzień temu.
U nas dokladnie bylo to samo. Na dodatek kupy bardzo toksyczne Pola dostala strasznych odparzen.
Po 2 tyg kupy po szczepionce na pneumo poprawiły efekt -
No właśnie tak się zastanawiam Makowe. Chwilę jeszcze sobie dam na dojście do formy wewnętrznie i będziemy działać.
U nas kupa po rota bardziej wodnista i pupka cały czas ładna. A była średnia dzień przed szczepionką, więc różnie to bywa..Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Jeszcze Wam powiem, że nie wytrzymałam bo młody już tak chrumka, że ani jeść ani spać spokojnie nie może i poleciałam do laryngologa. Okazało się, że to zwykła sapka. Ma mało wydzielinki, za to obrzęknietą i czerwoną śluzówkę. Prawdopodobnie przez suche powietrze, no chyba, że alergia. Mamy mniej nos odciągać, żeby dodatkowo go nie nadwyrężać.. No a w końcu wyrośnie z tego.
kehlana_miyu, Lenonki lubią tę wiadomość