MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
india wrote:U Poli piastki to tez wazna czesc ciala
Kurde, mi dziś Bruno też jadł tylko po 6-8 min, wypluwał i zaczynał te swoje ocieranie twarzy. Jakoś tak jak nie mój synek się zachowuje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 05:07
-
Kurcze a Zosi tam gra po nocy zawsze , jakby na tylnej ścianie noska.
W dzień mam wrażenie, że tego nie ma. Aż się boję tego szczepienia i nie wiem czy wgl iść.
Ale z drugiej strony ja się boję tego szczepienia już miesiąc czasu. Więc może się doszukuje czegoś czego nie ma. Nie wiem już sama...
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Ja sie nabawilam bolu gardlo,nie wiem czy to od klimy w aucie czy w knajpie.. Lena tez od paru dni chodzi z suchym kaszlem. W sobote Malz byl z Nia u lekarza i nawet zaczerwienionego gardla nie miala..a jutro tez mamy szczepienie i sama sie zastanawialam czy nie przezlozyc.
U nas po nocy tez Dusia sucho ma w nosku i slychac fureczenie itp. Psikne Jej wode do noska,wyczyszcze gruszka,jak widze,ze malo jest i juz problem znika. Czasem katarkiem odciagne jak slysze,ze jeszcze furczy. Oczywiscie wyjmuje swoje mleko.. ;p zaschniete,biale cos ;d
U mnie tez UU jak flaczki czesto. W nocy juz nie sa tak nabrzmiale, mimo,ze Mala nawet mniej je w nocy. Czasem tylko mam taka dziwna dalej akcje,ze zaszczypia mnie sutki,stana deba i czuje,ze leci do wkladki. No i jak z jednej je to z drugiej tez leci z tej drugiej przy jednym karmieniu cala muszle potrafie nazbierac. -
Butterfly rozumiem Cię w 100%..
My po aspiratorze ustnym, gruszce i elektrycznym siegnelismy w końcu po katarek do odkurzacza. Faktycznie jest najlepszy. Ale i tak zaraz po odciagnieciu dalej furczało... Kto wie o co to chodzi. Kupiłam nawet higrometr, wilgotność 35%. Optimum ponoć od 40, no ale przecież psikam do noska.. Nie wiem już 😖 -
Moje mądre głowy, powiedzcie mi na którą grupę meningokoków szczepicie? Na szkole rodzenia nie powiedziano za wiele. Co do pneumoków to wiem, że jest szczepionka 10-walentna darmowa i 10-walentna płatna ale warto ją wybrać bo właśnie te 3 dodatkowe szczepy w Polsce są najpopularniejsze. Za to o menigokokach nie wiem nic, tyle, że jest kilka grup. Ktoś wie coś więcej? 🤔
-
U nas też gorszy okres w karmieniu. Tak jakby brzuch albo gardło bolało. Strasznie płacze i nie chce ssać. A u mnie mleka aż za dużo. Mam ciągle nawaly, mokre bluzki, muszę spać w staniku bo budzę się zalana itp. Mała też ciągle jakby zakatarzona, jutro mam mieć szczepienie ale coś czuję że nic z tego.
Teraz miałam test obciążenia glukozy i czekam te 2 godz na ośrodku -
Teverde, ja szczepię na pneumokoki 13, a na meningokoki z grupy B-te podobno występują najczęściej w Polsce.
Pola też w nocy i nad ranem furczy-właśnie moim mlekiem. Zrobiłam mały test i w nocy daję ją do odbicia. I furczenie minęło. Kiedy jej nie odbijam, furczenie jest.
A szczepienie u nas już w piątek. W niedzielę usg bioderek i przezciemiączkowe.Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Kleopatra wrote:U nas też gorszy okres w karmieniu. Tak jakby brzuch albo gardło bolało. Strasznie płacze i nie chce ssać. A u mnie mleka aż za dużo. Mam ciągle nawaly, mokre bluzki, muszę spać w staniku bo budzę się zalana itp. Mała też ciągle jakby zakatarzona, jutro mam mieć szczepienie ale coś czuję że nic z tego.
Teraz miałam test obciążenia glukozy i czekam te 2 godz na ośrodku
Kleopatra,ale sama przekładasz,czy najpierw pójdziesz i zobaczysz co powie pediatra?
Zosia też wczoraj malutko jadła, ani cyca ani mm nie chciała. Pomyślałam że może boli ja właśnie gardełko, dlatego nie chce ssać
Nie wiem czy już sama szukam dziury w całym czy mam słuchać swojej intuicji i nie szczepic teraz. 🤔
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Teverde ja też chyba na B, planuję iść w czwartek. Boję się, że Laura źle zniesie tą szczepionkę, a w piątek mam już umówioną wizytę u fizjoterapeuty.
Ja też odbijam, u mnie zawsze się źle kończy jak mała sobie nie beknie.
Butterfly idź do pediatry, jak wszystko będzie ok to zaszczepisz, a jak faktycznie coś będzie z gardełkiem to dostaniesz zalecenia jak postępować.teverde, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Laura
-
Zazdroszczę, że możecie nie odbijać dzieci. Moj Bruno tak ulewa, że pediatra zalecił pionizowanie przez 30 min po kaźdym posiłku. Czyli jak sobie przyśnie przy piersi, to od razu sie budzi. No i wyobraźcie sobie jaki to jest dla mnie koszmar, żeby go tak nosić w nocy...
Teverde, faktycznie trochę niska masz ta wilgotność. U mnie jest 50.
Butterfly, ja juz dwa razy myślałam, ze mały ma katar, a u pediatry okazywało sie, że jednak nie ma. Lekarz wytłumaczył mi, że mleko, rozchodzi sie rowniez w stronę noska i uszu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 11:58
teverde, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki, ja muszę odbijać Polę. Nie.moge jej położyć nawet po odbiciu przez właśnie jakieś pół godziny. Ulewa. A i odbicie nie gwarantuje braku ulania.
Nie muszę jednak odbijać w nocy. Jakoś tak mała się nie wierci i chyba dlatego tylko nie ulewa. Ale za to ma mleko w nosie...Lenonki lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Dziewczyny u mnie sezon bąkow zmienilam espumisan 40 na 100 zeby mala sie mniej meczyla przy baczkach bo widze ze sie napina. Jakie dawki dajecie?
Za to zakonczylismy chlustajace wymioty. Zmieniliśmy sposob odbijania i jest o niebi lepiej. Ulewanie zostalo ale to juz mnie tak nie rusza. Dzis biegne po dwoch tyg od na zwazenie. Dwa tygodnie temu mala po tygodniu rzygania/ulewania masakrycznego przybrala tylko 90 g😢 Licze ze dzis bedzie jakas zacna waga😁 i tak mam wrazenie ze moja to jakas kruszyna i ze mam malo mleka. Ile Wasze dziewuszki wazyly majac dwa miesiace? -
Coś więcej będzie wiadomo dopiero po USG ale nie sądzę żeby to było bardzo poważne skoro kontrolę zalecono za 4 miesiące i nic lekarka nie wspominała o ewentualnych innych metodach leczenia poza ćwiczeniami w domu albo żeby się spieszyć z usg.
Jeszcze nie zdołała się na usg zapisać ale podobno terminy na czerwiec są więc nie tak długo.klamka lubi tę wiadomość
-
Wróbel wrote:Coś więcej będzie wiadomo dopiero po USG ale nie sądzę żeby to było bardzo poważne skoro kontrolę zalecono za 4 miesiące i nic lekarka nie wspominała o ewentualnych innych metodach leczenia poza ćwiczeniami w domu albo żeby się spieszyć z usg.
Jeszcze nie zdołała się na usg zapisać ale podobno terminy na czerwiec są więc nie tak długo.
Dobrze ze nie dalekie terminy usg. No i najważniejsze ze nic powaznego.