MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było, mam straszne zamieszanie... Ale nie będę smęcic. Chciałam Wam pokazać moja księżniczkę bo jeszcze nie było okazji, Laura daje mi siłę każdego dnia i jest jedynym powodem dla którego chce mi się rano wstać ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 12:28
india, Sana, 83xxx, patuniek86, Ksiazka1, Lenonki, Kleopatra, Beatrix_, Makowe Szczęście, klamka, Pikcia, teverde, patkaaxx90, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny doradzcie. Moja Laura dzis obudzila sie o 5:30, zjadla 15 min, plakala marudzila, kolo 7 jeszcze troszke pociagnela ale to z placzem nie duzo, probowalam ja uspic w koncu pociagnela jeszcze cyca tak z 2 min i usnela o 8, spala do 11:30! Zjadla 3 min i zaczela bardzo plakac i odwracac glowe (zanim ja dostawilam to odciagnelam troszke bo piers juz byla bardzo pelna). Odciagnelam wiec troche mleka, maz jej probowal podac z butelki, od razu odwraca glowe i placze, nawet nie wziela do buzi. Martwie sie ze nie chce jesc po tylu godzinach ale z drugiej strony nie placze, lezy w lozeczku zadowolona. Co myslicie?
Edit jakis czas po napisaniu tego postu zjadla 45 min niepotrzebnie panikowalam:) ale mimo wszystko to bylo dziwneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 16:37
-
Macy moj maly tez zaczal jesc po 5-10 min. 45min? Wow moj to ostatni raz tak zjadl moze miesiac temu. Tez nie potrafie z ta pozycja pod gorke i tez czasem ma takie zachowania ze po 3min wrzask, nie chce jesc i koniec! Ale jest taki grubcio juz ze za bardzo sie nie przejmuje. Mam wrazenie ze robi tak wtedy gdy jest batdzo zmeczony juz i marudny i wtedy sam nie wie czego chce i wszystko jest zle lub opcja nr 2- mleko mu tryska z piersi bo dlugo nie jadl. Np po takich dniach gdzie przez 12 godz jest istny horror bo musze go sama nosic caly dzien i wieczorem juz placze razem z nim z wykonczenia i jak zasnie to ostatnio spal po czyms takim 16-18 godz!!!! Oczywiscie z drobnymi przerwami na karmienie, przewijanie i takie tam. I wtedy tex bardzo malutko je a moje piersi malo nie eksploduja po poprzednim dniu kiedy dostawiam go normalnie co chwile bo wtedy moge chociaz na chwile sie z nim polozyc i dac wytchnienis mojemu kregoslupowi.... Ale widze ze mamt bardzo podobne zachowania naszych malenstw
-
Ulv, moja Laura tez miala jakis taki okres okolo 5 tyg ze zaczela jesc po 5-10 min max 15 to trwalo z tydzien i znow zaczela dluzsze sesje po 30 min zwlaszcza ostatnie karmienie przed nocnym snem o 19-20.
A ty bylas juz z Maciusiem na szczepieniu, my idziemy w piatek i sie zastanawiallam czy tu rutynowo badaja jeszcze przed samym szczepieniem. -
Katia śliczna Laurka 😍
Macy 45 min? Wow! Moja Laura nigdy tyle nie jadła 😞 max 30 min parę razy się zdarzyło w ciągu tych 2 miesięcy....
teraz 5-10 min 😕 nie wiem od czego to zależy, ale tak jak u Ulv, nie martwię się o wagę bo Laura przed świętami 5,4 kg więc jest co nosić 😂 mnie już nadgarstki bolą od podtrzymywania jej za każdym razem 😂 ja też muszę mate kupić, ta ostatnia fajna bo kontrastowa ale pierwsza super dla dziewczynki 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 07:03
-
Marza ja tez mam permanentny bol i strzykanie w nadgarstkach- nareszcie po tym dziecku nie bede mogla narzekac ze nie umoem stanac na rekach bo mam za slabe 😝
Macy, nie bylam jeszcze na szczepieniu ale mam miec wizyte u GP ta po 6 tyg zeby sprawdzil czy ze mna jest wszystko dobrze po pologu i malego czy tez z nim wszystko ok. U nas generalnie jest problem z tymi szczepieniami bo wracamy do Polski na wakacje i juz wypowiedzielismy prace i mieszkanie takze nie ma odwrotu, tylko ze ppierwsze szczepienie wypada za tydzien a my wyjezdzamy za jakies 3-4 tyg no i co teraz? Jedno szczepienie tu a reszta w Polsce? Czy lepiej poczekac i zrobic wszystko w Polsce? 🤷
U nas dzisiaj byla noc stekania, prezenia i kopania mnie w nocy, masakra ☹️ Chyba tylko przysypialam po 15-20 min bo taki byl glosny i mnie kopal, nie wiem czt to ta kolka czy jak.... Niech juz sie nareszcie skonczy bo zombie zombie zombie, w sumie to hulk zombie napedzany mala czarna i batonami ☕ 🤦
Aktualnie spi mo na ramieniu i jest ok, prawie zadnych dzwiekow/ kopania, usnal momentalnie jak go wzielam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 07:44
-
nick nieaktualnyMacy a może to jeden ze skoków rozwojowych? Jak teraz Laura je? Uformować się?
Moja Kaja chyba tylko dwa razy jadła po jakieś 30minut a a tak to Max 10, przeważnie to 7-8 minut. A teraz już mam 6-7 godzin przerwy w nocy 😮 ciekawe czy to jeszcze się zmieni, bo jednak wolałam wstać w nocy i nakarmic bo po tylu godzinach mam pełne piersi i wstaje mokra mimo stanika i wkładek.
Co do zabawiania to moja lubi karuzele nad lozeczkiem, leżeć pod mata, jeszcze lubi zabawki nad bujaczkiem a i książeczki kontrastowe. Ale najbardziej lubi słuchać jak się do niej mówi i nieważne kto mówi, a wtedy tak ładnie się uśmiecha i wydaje różne dźwięki -
nick nieaktualny
-
Właśnie drugi raz w życiu wzywalam straż pożarną...
W całym bloku śmierdzi acetonem. Smród przedostał się do mieszkania, aż mnie w gardle drapie. Jestem sama z Polą, z nią nie wyjdę, samej jej nie zostawię. Drapie mnie w gardle od tego, a co dopiero ma powiedzieć Pola. Młoda z astmą wraca za 3 godziny do domu...
Straż przyjechała w 3 minuty na bombach, wpadli do mnie w maskach itp. Faktycznie, śmierdzi.
Przeszli się po bloku i co? 2 piętra niżej sąsiad polakierował sobie podłogę, otworzył drzwi i okna i u niego nic nie czuć... Wszystko poszło w górę. Ale czy sąsiad otworzył chociaż jedno okno na korytarzu? Nieeee, przecież nic już nie śmierdzi...
Kończę karmić Polę i wychodzimy na spacerWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 11:48
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja karmię jak wypadnie. Madzia czasami ciumka jedną pierś nawet 40 min. A czasami już po 15 minutach się szarpie i muszę przystawiać do drugiej albo wcale. Co do przerw między karmieniami to też różnie bywa. Czasami 2,5 godz w dzien, a wczoraj już po 40 minutach chciała znowu ale potem w nocy 6 godz. bez pobudki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 15:23
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
nick nieaktualnyMakowe u mnie zazwyczaj 8minut jedna pierś i jak jest płacz to jeszcze napije się z drugiej. Kolejne karmienie zaczynam od tej drugiej piersi. Ale ja się nie zaglebiam w fazy mleka itd, bo mała już ładnie przybiera i widać że najedzona i szczęśliwa a no i przerwy 2,5godzinne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 15:34
-
U mnie jedna pierś=jedno karmienie. Z reguły trwa 15 minut. Za 2-2,5 godziny druga pierś. Jeśli jednak possie np 5-8 minut i za godzinę chce znowu jeść, daję jej tego samego cycka.
Marza89 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm