MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mnie niepokoi jedna rzecz u mojej Zosi☹
Jak leży to kręci główką na lewo i prawo. Tak jest od niedawna, chyba jak zaczęła się robić taka bardziej kontaktowa. Wydaje mi się że głównie jak chce spać to tak robi. Oczywiście Google przetrząśnięte na ten temat, no i są różne opinie.
W poniedziałek zajde do jej pediatry porozmawiać o tym. 🥺
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly 83 wrote:Dziewczyny, mnie niepokoi jedna rzecz u mojej Zosi☹
Jak leży to kręci główką na lewo i prawo. Tak jest od niedawna, chyba jak zaczęła się robić taka bardziej kontaktowa. Wydaje mi się że głównie jak chce spać to tak robi. Oczywiście Google przetrząśnięte na ten temat, no i są różne opinie.
W poniedziałek zajde do jej pediatry porozmawiać o tym. 🥺Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Sana ja teraz tak karmię:
https://polozna.org/wp-content/uploads/2018/01/pozycja_naturalna_cdl_szczecin_monika_doradca_laktacyjny_600_400_blog_wpis_1.jpgMarza89, Sana lubią tę wiadomość
-
Dla mnie ta pozycja pod gorke jest nie do zrobienia, nie wiem jak wy to robicie.
Ja ostatnio pochwalilam ze jest lepiej a wczoraj mialam dzien masakre. Laura od 6 do 21 spala mi tylko 4 razy po 15-20 min i raz 40 na spacerze. A tak to placz i ciezko bylo ja uspokoic. Dziwne bylo to ze jak juz usnela i wydawalo sie ze mocno to nagle budzila sie z placzem. W koncu tak ja z mezem usypialismy ze padlismy oboje w ubraniach, w sumie nie wiem kto pierwszy usnal. Jak na razie chyba odsypia za wczoraj. Od tej 21 dwie pobudki na karmienie i spi dalej.
Jeszcze chcialam zapytac jak sobie radzicie z podawaniem tych wszystkich kropli espumisan biogaia, w sensie w jaki sposob je podajecie? Ja mialam takie strzykawki male do ktorych odliczalam krople zeby szybko podac ale sie psuja i mysle co dalej. -
Chwila spokoju
Kehlana, dziękuję za informację Zobaczę, jakie są tam sukienki Wesele 22 czerwca, mam jeszcze chwilę
Butterfly, Pola robi dokładnie tak samo-kiedy jest zmęczona I nawet kiedy jest główką opartą o moje ramię-wtedy ociera tak sobie twarz
Pozycje mam identycznie, jak Teverde Pod ramieniem mam poduszkę do karmienia (jest twarda i dobrze podtrzymuje)
Macy, ja zawsze podawałam krople na łyżeczce do herbaty. Tylko na takich płaskich-Polcia bez problemu wszystko przyjmowałaMacy, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Macy ja kupiłam malutkie łyżeczki dla niemowląt, one są takie fajne malutkie i Laura świetnie jezyczkiem z nich ściąga 😂
Nam BioGaia nie pomógł, sab simplex 4 dzień stosuje i sama nie wiem ale dawałam też tylko 10 kropli 🤔 teraz będę 15 dawać 😉 nam się wszystko pochrzanilo, wczoraj Laura poszła spać o 21 wstała o 12 a później po 4 i po 7... I to z płaczem... A tak pięknie spała.
Mi pod górkę karmienie też nie idzie a co gorsze, mała zaczęła mi jeść po 5 min! Nie mam pojęcia jak wydłużyć te karmienia, macie jakiś sposób? w dodatku idzie spać od razu albo strasznie się złości 😞
Jak nie znajdę sukienki do karmienia na chrzest (19 maja) to ubiore koszule i marynarkę, najwyżej przykryje cyca pieluchą😂 zresztą u nas będzie 25 osób i to samo rodzeństwo z połówkami i rodzice więc jakoś wstyd mi nie będzie😉
Teverde spróbuję tak pokarmić 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 12:58
teverde lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Powiedzcie czy z takim małżeństwem niespełna dwumiesięcznym należy jakoś się bawić? Mam wrażenie że Nastusia się czasem nudzi i nie wiem - tulić i usypiać czy próbować ją jakoś zabawić? Ona na razie nie bardzo interesuje się pluszakami i grzechotkami - na chwilę tylko. Trochę można z nią pogadać ale nie długo. Mam złe zabawki czy to normalne w tym wieku i na zabawęttrzeba poczekać3
-
Butterfly, moj Bruno tez tak robi jak jest zmęczony. Ja ostatnio jak byłam u pediatry po recepte, to zapytałam czy pulsujące ciemiączko jest normalne, bo zauważyłam to niedawno, po szczepieniu. Lekarka tylko spojrzała na mnie z politowaniem 😉 Ale oczywiście jeśli masz sie martwić, to lepiej zapytać 😊
Macy, moj mały tez ma takie dni, ze śpi tylko po kilkanaście minut, a innym razem przesypia pół dnia (ta wersja zdarza sie duzo rzadziej 😉). Nie mam pojęcia od czego to zależy. A kropelki podaje na małej, plastikowej łyżeczce, która wygrzebałam z szuflady. Bez problemu z niej spija.
Marza, u nas nie ma problemu z ciemieniucha, ale podobno dobry jest zwykły olejek migdałowy. Nasaczasz wacik i przekładasz do skory.Macy, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Wróbel ja pokazuję małej książeczkę kontrastową materiałową ( jest fajna bo ma różne metki i szeleści), zabawkę kontrastową, ale najbardziej się cieszy jak jej pokazuję grzechotkę takiego miękkiego pingwinka. Chętnie się dowiem jak jeszcze mogę Laurę pozabawiać także dziewczyny podzielcie się swoimi zabawkami/ metodami.
Lenonki ja tez nie wiedziałam o tym ciemiączku
Podrzucam linka do strony z sukienkami do karmienia, niestety trochę drogo.
https://www.happymum.pl/sklep3/0,do_karmienia_sukienki.html
My się dzisiaj z mężem i Laurką wybraliśmy na zakupy do galerii, ja kupiłam kieckę w tym sklepie stacjonarnym, a mąż koszulę na chrzcinyLenonki lubi tę wiadomość
Laura
-
Mój Miki miał wczoraj gości na urodzinach. Dostał fajne prezenty i ogólnie był przeszxzeskiwy.Oli ładnie spała. Ogólnie zaczyna mieć ok 13 taki długi sen, ok 3 godz. Dzisiaj też tak spała. Gdyby nie bóle brzuszka od czasu do czasu to byłoby super.
Ja się z nią jakoś specjalnie nie bawię. Próbowałam trochę ale jeszcze nie jest zainteresowana. Jak 3 bracia ja trochę pozagaduja to już ma chyba dosyć, haha.Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Co do zabaw to u nas króluje karuzela nad łóżeczkiem, książeczki kontrastowe uwielbia, oglądać firanki, i nasza ścianę w salonie jest w takie duże folkowe kwiaty. Grzechotka podłużną najbardziej lubi panią pingwin.
Jeśli chodzi o zabawy to my się bawimy w "jest mama, nie ma mamy" zakrywam się pieluszka I odkrywam.
Lubi też trochę poleżeć na macie edukacyjnejIzziee lubi tę wiadomość
. -
Dziewczyny,czy macie jakies sposoby, jak w miare możliwości chronić maleństwo od ewentualnej infekcji, którą może złapać od nas, bo mnie boli mocno gardło. Wstalysmy teraz na karmienie i gardło pali mnie ogniem. 😫
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly 83 wrote:Kochane jeszcze pytanie o maty edukacyjne, co macie bądź co polecacie? Chciałabym dziś coś zamówić. Będę Wam bardzo wdzięczna za pomoc. 🥰
Mamy Tiny Love
https://www.krainadziecka.com.pl/tiny-love-mata-gimnastyka-z-palakami-lesna-kraina.html
Mała bardzo ją lubi szczegolnie sarenka przypadla jej do gustuButterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Butterfly, ja się waham między trzema matami Tiny Love - jakoś te najbardziej przypadły mi do gustu 🙂
- Świat małej księżniczki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f417c616a52c.jpg
- Zabawa na łące
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ba8cd467615.jpg
- Magiczna kraina
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/085d0547b511.jpgButterfly 83, india lubią tę wiadomość
Julia 07.2015