X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly jestem w szoku, jak tak można.... Dobrze, że pojechaliscie do specjalisty.

Zosia śpi jak aniołek 😍

A kiedy wracacie do domu?

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy kochane za ciepłe słowa pod adresem Zosi.
    Lenonki 😘😘😘
    Kleopatra, dziękujemy😘
    Inso, szkoda, że nie mamy czuprynki jak Dusia 🥰 no i jak widać zabobon ze zgaga się nie potwierdza 😜
    Makowe, hej 😘 co do powrotu do domu to jeszcze dokładnie nie wiem. Po pierwsze paszport będzie gotowy do odbioru na koniec maja, więc cały miesiąc jesteśmy na pewno w Polsce. 9go czerwca mój chrześniak ma 18ste urodziny, więc wypadało by jednak być. Planujemy też jakies wakacje w EU, ale to pewnie też w czerwcu bo mój młody jeszcze ma szkołę. Także jest dużo planów a co wyjdzie to sie okaże. Aaaa no i dom się nadal buduje. Już bliżej niż dalej do końca ale....!
    No i powiem Wam szczerze, że jednak obawiam się lecieć z Zosia bez żadnych szczepień, to jednak Afryka. Będę na pewno spokojniejsza lecąc chociażby po szczepieniu na WZWB, to najczęstsza choroba w Egipcie na jaką zapadają ludzie.

A ja dziś na poprawę humoru i może trochę wyjścia z dołka robię sobie włosy. Koleżanka, fryzjerka przyjeżdża z Wawy i ma mnie ogarnąć. Nota bene jest dobrą i "sławną " fryzjerka- stylizowała gwiazdy i uczestników wszystkich edycji The Voice of Poland. Także jest szansa, że nie skończę jak czupiradlo😂
    Jeszcze gdyby się udało zrzucić kilogramy...🥺

No i tak wgl to moja Zosia widać że się rozwija i zmienia, juz coraz częściej zasypia bez płaczu, leżąc z mamą, szczególnie wieczorami. W dzień nadal się otulamy, bo ciężko jest bez,szczególnie jak w grę wchodzi spacerek. Nie otulajac już 3/4 osiedla poznalo Zosie, nawet te bardziej odległe budynki mieszkalne twierdząc ze glosisko to ona ma 😂
    Teraz na kolki stosujemy sab simplex. Wczoraj Zosia sie darła w nieboglosy,z podwórka lecialam z nią w podskokach. Mimo, że zrobiła kupę, to nadal krzyk. Dałam jej 15kropli i spala z 4h 😱 gdzie zdarza sie to tylko nocą. Wiec moze i jakoś dzialaja na nią te kropelki. No nic, obserwuję ich działanie przez kolejne dni,zeby móc coś konkretnie powiedzieć.

Ale sie "rozgadalam" 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 06:31

iNso87 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest jeszcze wyczerpujaco napisane o kp, o tym czy podczas karmienia ppdawac jedna czy obydwie piersi, o ssaniu dla komfortu itp. Bardzo fajnie napisane https://breastfeeding.support/flutter-sucking-and-comfort-nursing/

U nas wraz z rozpoczeciem 5 tyg zaczal jesc o wiele krocej, nie wiem czemu tak nagle... No i od tamtej pory tak je. Max 30 min na karmienie ale to moze zdarzy sie jedno takie dlugie na dzien i on zasypia na tej piersi. A tak to karmienia trwaja miedzy 5-20 min normalnie i jest ich okolo 10 tak jakby robil sobie przekaski w ciagu dnia, przed snem nanadal sie na zapas a w nocy juz je bardzo krotko bo zwyczajnie zasypia po 3 min.... Pamietam jeszcze jak kiedys w nocy tez jadl po 30-40 min ale tego juz od dawna nie robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 09:05

teverde, patuniek86, Butterfly 83, klamka lubią tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • teverde Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, no co za pizdeusz z tego lekarza! Nóż się w kapsie otwiera na takich palantów! Dobrze, że wszystko ok! Zosia słodka!

Dzięki Ulv! Wiedzy nigdy za wiele 😊

Mój Bruno też mówi siema!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 20:13

Butterfly 83, Kleopatra, patuniek86, Pikcia, Beatrix_, Makowe Szczęście, Lenonki, lkc, Ksiazka1, iNso87, Marza89, kehlana_miyu, 83xxx lubią tę wiadomość

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, piąteczka dla słodziaka! 😍
    A ten lekarz, pożal się Boże, to porażka.
    Unieruchomic chciał dziecko orteza, a nie ma nawet zaleceń na szerokie pieluchowanie.

Właśnie Zosie lulam, w wozeczku!!! Ale scisnieta otulaczem bo był wrzask. 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 13:16

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • teverde Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się wierzyć nie chce, że są tacy lekarze. Takie dzieciątko męczyć. Gdzie on ma sumienie? Chyba, że to taka niekompetencja 🤬

Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

• Izziee Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly śliczna Zosieńka, a z Bruna jaki słodziak!

Ja dziś w końcu się wybrałam na spacer bo przestało padać i mała jak zasnęła tak spała ponad 2 h. Po spacerze zdążyłam zjeść w spokoju obiad :D

teverde, Butterfly 83, kehlana_miyu, Lenonki lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas zmieniła się chyba pora płaczu, Zosia krzyczy w dzień a wieczory i noce są spokojniejsze. Jak tak pięknie śpi, to mogę patrzeć na nią godzinami 😍😍😍
    Dziewczyny, czy nadal przed szczepieniem dziecko jest dokładnie badane przez pediatre?

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja zaczęłam karmić tym sposobem.. na plecach. Mała wcześniej krztusila się..Widzę zdecydowaną poprawę. Odstawiłam kropelki. Dzięki dziewczyny, że dzielicie się tu na forum doświadczeniami, wiedzą po wizytach u lekarzach/specjalistach i tym co u Was się sprawdza 🙂
    Śliczne macie dzieci 😍

Butterfly 83, teverde, patuniek86, india lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2019, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Staram się czytać was na bieżąco ale nie zawsze mi to wychodzi. Z dwójką dzieci jednak czas mega szybko leci zawsze jest coś. We wtorek byłam na szczepieniu z Filipkiem, szczepilismy się skojarzonymi szepionkami plus na rota wirusa. Szczepienie na rota super sprawdziło się u strszaka, ani raz nie miał problemów takich jak grypa żołądkowa czy jelitowka. Jak było coś w przedszkolu to najwyżej robił rządzą kupkę i tyle, żadnej biegunki ani nic.

WWczoraj strzeliło nam 10 tygodni... ale ten czas szybko leci. Juz jest bardzo kontaktowy, pięknie się śmieje, wodzi wzrokiem za zabawką, wydaje rozkoszne dźwięki, przebiera nóżkami. W dzień ma raczej krótkie drzemki jedynie na spacerze pospi dłużej. W nocy potrafi spać nawet 6 godzin bez pobudki więc jak pójdzie spać o 20 tak budzi się dopiero koło 2. Potem juz ma krótszą przerwę i je tak 5-6 rano. A w dzień karmimy się co 3-4 godziny. Więc narzekać nie mogę.

W przyszła sobotę czeka nas długa podróż jakieś 8 godzin, jedziemy do mojego kochanego rodzinnego Krakowa. Na szczęście mały lubi jeździć autem więc mam nadzieję że jakoś to zniesie dobrze. Pierwsza nasza taka wyprawa z dwójką dzieci więc trochę juz się stresuje.

teverde, iNso87, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakk, dziecko anioł 😇 Super!

Butterfly, my dziś idziemy. Też 6w1 plus rota. Najpierw mamy wizytę u lekarza właśnie. Obowiązkowo.

Madziakk lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Dziewczyny, u nas zmieniła się chyba pora płaczu, Zosia krzyczy w dzień a wieczory i noce są spokojniejsze. Jak tak pięknie śpi, to mogę patrzeć na nią godzinami 😍😍😍
    Dziewczyny, czy nadal przed szczepieniem dziecko jest dokładnie badane przez pediatre?
    Tak,u nas najpierw pediatra bada a potem jak jest ok, przechodzimy do szczepienia.
    My juz zapisane na 8.05 na pneumo.

Bruno Maly Slodziak! 💕😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 03:53

teverde lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K***a Zosia chyba przeziębiona, bo aż jej gra tam i nie mogę odciągnąć. ☹
    Na razie bez temp, ale to sam początek, więc coś trzeba robić. No i szczepienie nam się przesunie jak sie potwierdzi 😫

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja maka też coś katar ma id wczoraj. Ech, zawsze coś. Nie dpimybdzis od 5.30 i czuję się fatalnie. Teraz młoda zasypia ale Miki nie śpi :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • teverde Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie zastanawiam czy to tak na prawdę jest katar. Mojemu ciągle coś gra, zmieni pozycję i przestaje. Jakby było zatkane, to byłoby cały czas. Lekarz osłuchiwał i było ok. Mama też mnie pociesza, że nic nie leci z nosa. Jak odciagamy, to coś wypływa ale my przecież też mamy kozy w nosie, które po soli by się rozmiękczyły.. Nie wiem właśnie co o tym myśleć, ale on tak furga w sumie od kilku tygodni, głównie w nocy.
    Czy któraś ma jakąś większą, tajemną wiedzę na temat niemowlęcych, furgających nosków? 👃😶🤔

My na szczepienie jednak w przyszłym tygodniu idziemy bo dziś piguła jest tylko w godzinach jak dzieci chore 😖

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, współczuję kolejnego kataru u Zosi, mam nadzieję, że szybciutko przejdzie! U Samiego niestety katar uparcie się trzyma już 2 tygodnie :(

Patuniek, jeżeli jeszcze szybciej sukienki do karmienia na wesele, to jeżeli jeszcze nie patrzyłaś polecam Milook! Właśnie przyszły 3 sukienki, które od nich zamówiłam i 2 z nich w odpowiedniej stylizacji spokojnie nadadzą się na wesele :) A jednocześnie nie są zbyt eleganckie, żeby z innymi butami nie możnaby ich nosić na co dzień :) Udało mi się upolować mój ulubiony krój, mają krótki rękaw na lato, a ceny jak typowa sieciówka.

83xxx lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly współczuję kataru 😞
    U nas Laura teraz w nocy też płaczę a pięknie spała sobie 😞 już sama nie wiem, kolki moga być w ciągu dnia i nocy? Krople gó*wno dają 😒
    od wczoraj podaję Sab simplex, niemieckie krople zobaczymy czy coś pomoże.
    Najlepsze, że mała cierpi tylko jak robi kupke lub puszcza baczki... To już 1,5 miesiąca jak biedna się męczy, masakra jakaś...
    Też muszę spróbować karmienia pod górkę ❤️
    Śliczne bobaski dziewczyny 😍
    kto poleci gdzie znajdę sukienki na chrzest? 😉

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    A ja się właśnie zastanawiam czy to tak na prawdę jest katar. Mojemu ciągle coś gra, zmieni pozycję i przestaje. Jakby było zatkane, to byłoby cały czas. Lekarz osłuchiwał i było ok. Mama też mnie pociesza, że nic nie leci z nosa. Jak odciagamy, to coś wypływa ale my przecież też mamy kozy w nosie, które po soli by się rozmiękczyły.. Nie wiem właśnie co o tym myśleć, ale on tak furga w sumie od kilku tygodni, głównie w nocy.
    Czy któraś ma jakąś większą, tajemną wiedzę na temat niemowlęcych, furgających nosków? 👃😶🤔

My na szczepienie jednak w przyszłym tygodniu idziemy bo dziś piguła jest tylko w godzinach jak dzieci chore 😖

U nas tez furczy w nocy. Moim zdaniem to po ulewaniu, mleczko gdzies zalefa i furczy pozniej. Czasem widze w nosie jakas pojedyncza koze.

teverde lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego Bruna identyczna przypadłość z furczacym noskiem w nocy. Po podaniu wody morskiej i odciągnięciu, wychodzi niewiele. Do tego jeszcze charczy. Jeden lekarz powiedział, że to od ulewania. Drugi stwierdził sucha śluzówkę i to niby od tego. A trzeci dał skierowanie do laryngologa, żeby sprawdzić czy to nie jest wiotkość krtani lub inne problemy w budowie. Także zobaczymy. Oby nie to ostatnie, bo może trwać aż do 6 r.z. 😅 Także pomimo tego nocnego charczenie w końcu poszliśmy na szczepienie, bo tez juz je odkładałam. Wlasnie minęła druga doba i wszystko jest ok ufff 😊

Marza, Sab simplex trzeba dawać przed każdym karmieniem i dopiero po kilku dniach może nastapic poprawa. Trzymam kciuki, bo płacz w nocy jednak jest duzo bardziej dokuczliwy, niż ten w dzień.

Teverde, słodki skejcik z Bruna 😉 Ma piękne, smukłe dłonie pianisty 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 14:06

teverde, Marza89 lubią tę wiadomość

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • teverde Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, tak jest nowy gangster na dzielni z paluszkami po mamie 😅

No i jak zwykle mnie pocieszyłyście z tym noskiem. Dobrze, że jesteście! 😘

‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ