MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly u Nas tak zaczyna wyglądać przewijanie 😂 z plecaków na brzuch chce się przekręcić i jeszcze nogami się odpycha 😂
My 27 czerwca idziemy na drugie rota a 11 lipca na trzecie 6w1 bo dwa pneumokoki już mieliśmy 😉 też szczepilam dwa wkucia na jednej wizycie.
Zastanawialam się nad meningo ale jednak nie zdecydowaliśmy się 🤔Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Kurcze coś zle ogarnęłam z tymi szczepieniami wiec poratujcie. Na pneumokoki wybraliśmy prevenar 13 i czytam, ze mozna podać 2+1 lub 3+1. Obojętnie który schemat wybiorę? Jeśli chciałabym 2+1 to odstęp miedzy szczepieniami musi wynosić nie krócej niż 2 miesiące? Jeśli tak to za szybko umówiłam wizytę i w dodatku szczepionki juz czekają w aptece 🙈PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Wg rozpiski z mojej przychodni zawsze jest 2+1. Odstępy zmieniają się w zależności od wieku dziecka. Jeśli zaczynałaś od 7-8tż, to odstęp wynosi 8 tygodni + raz po roku.
Wcześniaczki i dzieci o masie urodzeniowej < 2500g chyba mają 3+1Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 20:01
Lenonki lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego Najlepszego dla Naszych forumowych Laurek ❤️ dziś ich pierwsze imieniny 😁
iNso87, Butterfly 83, Lenonki, Sana, Macy lubią tę wiadomość
-
Butterfly 83 wrote:My dziś na wysokich obrotach bo przylatuje tata/ mąż 😍
Jeszcze troszkę musimy tak wytrzymać, ale już bliżej niż dalej by wrócić do domu.
Zosia nauczyła się używać buzi i oprócz głużenia, robi brrrr...jakby jechała autem he he. Nie zawsze uda się jej wprowadzić usteczka w drżenie ale "jedzie " cały czas 🤩😁🤩😁🤩Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
iNso oczywiście dla wszystkich Laurek Najlepszego ❤️
Właśnie przyszedł breloczek dla męża, za 10 zł plus kw bomba 😍
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4095c161aff.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dff94ce92a4f.jpgMakowe Szczęście, Sana, iNso87, teverde, Katia89, Butterfly 83, Macy, india lubią tę wiadomość
-
Ooo, Marza, dobrze że napisałaś, kompletnie mi z głowy wyleciało 😃 Laurcie forumowe, wszystkiego dobrego ❣️
A ten brelok też zamówiłam i teraz nie mogę się go doczekać jeszcze bardziej 😂 jutro ma mi go wysłać ☺️Marza89, Katia89 lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Dziewczyny w czym kapiecie swoje malenstwa? Ja do tej pory kapalam tylko w wodzie codziennie i nie bylo zadnych problemow, ale tak zaczelam sie zastanawiac ze skoro ma juz 3 miechy to moze zaczac dodawac kapke plynu da kapieli dla niemowlat czy emolientu... Nie wiem. Ja wy robicie?
-
Cześć!
Patuniek, najnowsza płyta? Jeśli tak, to gdzie kupiłaś? Bo też o niej myślę dla męża;)
Ulv, ja kąpię w wodzie samej, a do mycia używam żelu do mycia z babydream. Emolient dodaję bardzo rzadko, może z 5 razy dałam, jak czułam, że skórka sucha. Jak Maciuś nie ma problemów skórnych to bym w ogóle nie szła w emolienty, nie ma sensu.
Ulv15 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
ostatnio oglądałam filmiki z czasu, jak córka była w wieku Julka. I wniosek jest jeden - jak to przez 4,5 roku wiele się zmienia. Nie wiem czemu, ale podawałam jej palce i pozwalałam się podciągać do siadu! I się cieszyłam, jak sobie świetnie radzi (OMG). No i jeszcze wtedy na 4,5 miesiąca podawałam kaszę manną na wodzie, bo się robiło tzw ekspozycję na gluten. Teraz już to obalono. No ale wtedy nie bylo jeszcze mamy fizoterapeuty, mamy ginekolog chyba też nie i innych mądrych "miejsc" do poczytania.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Dzieki Lwie, ja tez tak robilam jeszcze z miesiac temu i tez sie cieszylam ze taki silny. No ale czlowiek uczy sie przez cale zycie
Macy, tak juz w Polsce jeszcze w miedzyczasie mielismy lot do Edynburga na slub.... Generalnie tesknie za lotami podczas ktorych sie nudzilam teraz musialam mlodego ciagle czyms zabawiac. Trzy loty, na kazdym oczywiscie kupa musiala pojsc podczas startu albo ladowania 😳 ale raczej nie plakal bo byl wyspany przed. Tylko pod koniec kazdego z nich zaczynal marudzic. Nie bylo histerii w kazdym razie. Co innego w samochodzie... 😑
Na ciemieniuszke uzywam zwyklej oliwki dla niemowlat i dziala po tygodniu ani sladu! -
A ja się dzisiaj wściekłam
Z Polą byłam w szpitalu medicover na kwalifikacji do zabiegu. Przypominam, że laryngolog dała skierowanie na zabieg.
No i co? Dupa. "Dziecko przybiera na wadze, więc źle nie jest. Jakoś sobie wypracuje ten język, a Pani ból przy karmieniu to nie jest powód do zabiegu, tylko Pani wygoda". Zresztą i tak w sumie nie chciałabym robić zabiegu w medicover, bo-uwaga-tam dzieciakom podają narkozę. Serio, usypiają je do takiego zabiegu. Pytam po co, skoro wszędzie robią to w znieczuleniu miejscowym. "Tutaj podajemy narkozę".
To była moja jedyna szansa na zabieg bez opłat, ale chyba będę musiała się wykosztować Sutek po każdym ssaniu mam jak szminkę i do tego blada. Pola co chwila ciumka językiem, tak, jakby kląskała. No i zaczyna gryźć Znowu mam ranki na brodawkach
No ale zabieg to tylko moja wygodaPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm