MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Chasia wrote:A ja jak byłam na 1szej wizycie to lekarka powiedziała że badania i jakiekolwiek witaminy i leki to dopiero jak zobaczymy serduszko... hmmm zaczynam sie stresowac
Nie martw się, często lekarze twierdza, że w początkowym etapie ciąży nie trzeba dodatkowych witamin, bo dziecko tam malutko ich potrzebuje że spokojne korzysta z zasobów mamy. A co do badań to ja miałam serduszko a też mam je mieć zlecone fopeiro po 8 tygodniu. U innego lekarza w poprzedniej ciąży (gdy jeszcze nic nie zapowiadało,że ją poronienie) lekarz też fopeiro po 8 tygodniu chciał zlecać. Staraj się spokojnie czekać na jutrzejszą wizytę i serduszko ;*
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Panna_Justyna wrote:Nie martw się, często lekarze twierdza, że w początkowym etapie ciąży nie trzeba dodatkowych witamin, bo dziecko tam malutko ich potrzebuje że spokojne korzysta z zasobów mamy. A co do badań to ja miałam serduszko a też mam je mieć zlecone fopeiro po 8 tygodniu. U innego lekarza w poprzedniej ciąży (gdy jeszcze nic nie zapowiadało,że ją poronienie) lekarz też fopeiro po 8 tygodniu chciał zlecać. Staraj się spokojnie czekać na jutrzejszą wizytę i serduszko ;*
-
Nadzieja, nie, nie ma bliźniaków, a i u mnie jakby nic ich na razie nie zapowiadało, bo przyrosty bety nie były jakieś kosmiczne, sama beta też nie była mega wysoka. No cóż, oby tylko wszystko było dobrze i żebyśmy dotrwali w trojpaku do 36 tc
-
Cześć dziewczyny, wracam po dłuższej przerwie bo miałam urlop, a od 3-4 dni walcze z przeziębieniem więc już w ogóle sił nie miałam. Dziś już jest trochę lepiej i całe szczęście bo wieczorem mam wizytę. Trochę się już stersuję, ale to chyba jak każda z nas
Bbeczka gratulacje!
Chasia ja w 6t4d widziałam serduszko więc na pewno jutro i Ty zobaczyszWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 13:02
Laura
-
Ja mam tylko usg jutro. I też mam potwornego stracha. Po pierwsze, że faktycznie w jajniku jest druga ciąża. A po drugie - że ta prawidłowa w macicy nie jest jednak prawidłowa Wizyta u gina pojutrze. Aaaaaaaaaaa!!!!
Babeczka - podwójna radość Gratuluję Mam siostrzenice bliźniaczki- tylko jednojajowe, jednoowodniowe, jednokosmówkowePola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualnybbeczka91 gratulacje!
Też nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty, mam nadzieję, że będzie już widać serduszko
Ja biorę Pregna plus odkąd zobaczyłam 2 kreseczki, wcześniej przez kilka miesiący kwas foliowy i wit.d3 najważniejsze, że tą pregnę plus łatwo się połyka. U lekarza dostałam blister Duphavit pregna i sklad wg pana tabletki też ma ok, ale tabletki są większe, ciężej połknąć, a przy mdłościach już na pewno -
Bribrami, świetne wieści! Teraz na pewno już wszystko będzie dobrze
bbeczka91, o jaaaa! cudownie, gratulacje i trzymam kciuki za maluszki!
Panna_Justyna, powiem Ci że ja w pierwszej ciąży nie wymiotowałam, a mdłości miewałam baaardzo rzadko, a mam zdrową córkę nawet jak nie ma żadnych ciążowych objawów to nie oznacza to nic złego głowa do góry, ciesz się że mdłości odpuściły.
Chasia spokojnie, wielu lekarzy tak robi będzie dobrze!
Nadzieja2019, powodzenia na wizycie trzymam kciuki!
Izziee zdrówka! Mnie też dopadło przeziębienie, jak na złość przy takiej pogodzie.Nadzieja2019 lubi tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Bbeczka kurcze vblizniaki. Podwojne gratulacje!
Pisalyscie cos o wadze wczesniej to ja wbrew pozorom przed pierwsza ciaza wazylam wiecej niz przed ta obecna kiedys 64(wzrost 167)i przytylam do 86 a teraz 54 i chce przytyc ok. 10 kg. Bo strasznie zle sie czulam z taka waGa w pierwszej ciazy.Nadzieja2019 lubi tę wiadomość
-
Witajcie, gratuluję dobrych wiadomości z wizyt, Bbabeczka tobie podwójnie
Ja też melduję się po wizycie, poszłam wcześniej bo potem moja gin wyjeżdża a po jej powrocie z kolei my no i jest pęcherzyk ciążowy w macicy, wielkością dokładnie na 4 tygodnie + 5 dni uffksiazka, iNso87, Sana, Reniferra, Anet85, Izziee, teverde, jenny88, Bribrami, Nadzieja2019, bbeczka91, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Ja też melduję się po wizycie.
Fasolka ma się dobrze, to już całe 1,5 cm człowieka! Serduszko bije, wiek ciąży z USG starszy o dwa dni-7t6d.
Dostałam duphaston ze względu na plamienia i pozostaje czekać do następnej wizyty 17 sierpnia.
Musiałam trochę odpocząć od forum, czytając ciągle wkręcałam sobie najgorsze do głowy. Ale już jestem spokojniejsza, choć trochę.Reniferra, Izziee, teverde, jenny88, kasiuleek, Bribrami, Sana, Nadzieja2019, Macy, bbeczka91, Kleopatra, patkaaxx90, Ulv15, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, zadna z Was nie pisze nic na temat infekcji grzybiczych. i tak sie zastanawiam czy tylko ja mam ten probem, chociaz czytalam ze to dosc czeste. W aptece nic mi nie dali, powiedzieli ze musze isc do doktora. Wizyte mam dopiero za tydzien, a dzisiaj ide do GP (pierwszego kontaktu w UK), zobaczmy co mi da. Dajcie znac czy macie taki problem i jak sobie z nim radzicie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 17:52
-
Macy wrote:Hej dziewczyny, zadna z Was nie pisze nic na temat infekcji grzybiczych. i tak sie zastanawiam czy tylko ja mam ten probem, chociaz czytalam ze to dosc czeste. W aptece nic mi nie dali, powiedzieli ze musze isc do doktora. Wizyte mam dopiero za tydzien, a dzisiaj ide do GP (pierwszego kontaktu w UK), zobaczmy co mi da. Dajcie znac czy macie taki problem i jak sobie z nim radzicie.
W poprzedniej ciazy mialam zaraz na poczatku. GP przepisal mi Clotrimazol (Canesten). Zapytaj do o globulke (pessary). Ona jest super. Mi krem nie pomogl, a globulka od razu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 18:51
Macy lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Nie wytrzymałam i pojechałam do szpitala na kontrole - jest serduszko, 130 uderzeń na minutę (6+5dni) myślałam że wszystko jest ok, a lekarz na wypisie i dodatkowo ustnie zalecił jutro kontrolę u lekarza prowadzącego. I zwątpiłam , czy oni tak zawsze muszą zalecić dodatkową kontrolę czy jednak coś jest nie tak?
Sana lubi tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Macy wrote:Hej dziewczyny, zadna z Was nie pisze nic na temat infekcji grzybiczych. i tak sie zastanawiam czy tylko ja mam ten probem, chociaz czytalam ze to dosc czeste. W aptece nic mi nie dali, powiedzieli ze musze isc do doktora. Wizyte mam dopiero za tydzien, a dzisiaj ide do GP (pierwszego kontaktu w UK), zobaczmy co mi da. Dajcie znac czy macie taki problem i jak sobie z nim radzicie.
Jeżeli chcesz w miarę naturalnie to możesz kupić sobie srebro koloidalne - namoczyć w tamponie i włożyć. Podobno w ciąży nie szkodzi.
Albo poszukać dębu (najlepiej jakiegoś niemiastowego ), zebrać korę. Gotujesz, dodajesz do kąpieli.
Nie wiem jak z szybkością działania takich specyfików. Może być jednak potrzeba aptecznych środków, ale jeżeli ma się problemy z nawracającymi infekcjami to warto stosować profilaktycznie.Macy lubi tę wiadomość
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
bbeczka91 wrote:Hej, ja od wczoraj jestem w szoku i nadal chyba nie dociera do mnie to co wczoraj widziałam/słyszałam na wizycie. Mianowicie czekamy na bliźniaki. Na szczęście 2 kosmówkowe, 2 owodniowego, więc to ta łagodniejsza odmiana. Na razie na nic się nie nastawiam, bo z moją przeszłością położniczą, to niczego nie można być pewnym, tym bardziej że kazda ciąża bliźniacza to ciąża wyższego ryzyka.
Ogólnie na razie jest ok, serduszka biły, w poniedziałek następna wizyta.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfea2675287d.jpg
To masz najbezpieczniejszą ciążę z bliźniaczych.
U mnie była 1k2ow i poród w 32t+1 ale na szczęście wszystko ok.
---
Dzień dobry!
Ja nie biorę żadnych witamin, kwas foliowy muszę dopiero kupić i tylko to będę brać w 1 trym. Jeśli wyniki są dobre to po co się faszerowaćbbeczka91 lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d