MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka miło mi czytać ze jest parę mam które mają 4 ciążę nie jestem sama
Mnie też się wydaje że brzuch urósł jest taki jakby nabrzmialy, ale widzę tez ze mi boczki sie powiększyły.
Boshhh obym przytula tylko 10 kg jak ost razem.jenny88 lubi tę wiadomość
-
jenny88 wrote:Cześć Dziewczyny
Pora chyba, żebym i ja dołączyła. Okres spóźniał mi się 7 dni i dziś z rana zrobiłam sikańca (kreska wyskoczyła od razu) plus poszłam na betę. Odebrałam niedawno wynik 1476 mIU/ml 5-6 tc czyli wszystko pasuje. To moja czwarta ciąża, bardzo mocno nieplanowana ale cóż zobaczymy co będzie. Póki co jesteśmy z mężem w mega szoku... w środę lecę ponownie na betę, a w pt mam wizytę. Zapisałam się do gina z 2 tyg temu, żeby zrobić "kontrolny coroczny przegląd" a tu takie wiadomości
Dziś 5t+1, tp wg BF na 24.03 ale moje dzieci lubią się rodzić przed czasem więc oby do 36tc -
teverde to idziemy w 3, fajnie No u mnie już powinno być widać serduszko bo to będzie już 8t1d około. Oby wszystko było dobrze.
jenny88 Witaj! to musicie moeć wesoło w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 17:57
teverde lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Malutka ale nie wiem czy to dobrze,ze masz do maja tylko. Mi na macierzyńskim nikt nie przedluzyl..urodzilam 1.12 a umowa do 31.12 byla i do widzenia. Przejal mnie Zus i placil macierzyński rok i tyle.
Chyba,ze chodzi o to,ze wiesz ze mogą Tobie nie przedluzyc to i nie masz czym sie martwic i smialo możesz iść teraz na L4
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Dzień dobry!
Pozwolę sobie do Was dołączyć. Właśnie odebrałam wynik bety - 196,7.
To moja druga ciąża - mam już 3-letnią córkę termin porodu wg belly na 28.03Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 19:04
jenny88, valetta94, Reniferra, ksiazka, teverde, iNso87, kasiuleek lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Szatynka bardzo mi przykro, mimo, że przeszłam to samo – to nie wiem co napisać. Może faktycznie skorzystaj z rady Sereny i udaj się do wątku Poronienie i co dalej….
Malutka ja mam podobną sytuację z L4. O drugiej ciąży kierownik szybko wiedział i sam mnie wygonił na zwolnienie, ze względu na zajmowane przeze mnie stanowisko. W tej ciązy kierownika nie ma 4 tydzien, wiec poszłam na zwolnienie i tak jestem już z 2 tyg na wolnym. W pracy kto ma wiedzieć to wie, a reszcie nic do tego. Boję się tylko czy uda mi się utrzymać tą ciąże, ale z drugiej strony wiem, że nie mam wpływu na pewne rzeczy….Widzę również, że momentami słabo się czuję, mam mdłości, jestem bez sił, zmęczona senna – nie dałabym rady pracowac- chyba ciągnęłabym tam nosem po podłodze .
Witam nowe dziewczyny i gratuluje
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85 jeśli można w domu sobie na spokojnie cieszyć się ciąża to czemu z tego nie skorzystać? Ja wyszłam z założenia że nawet jeśli by się nie udało to będę miała czyste sumienie że zrobiłam wszystko co mogłam ja narazie nie narzekam, senność łapie mnie jeszcze czasami ale bardziej dokuczaja piersi i częste wizyty w toalecie, no i...zaparcia.. ;-( ;-(
Cześć dziewczyny moje gratulacjeAnet85 lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Dzięki dziewczyny na pewno zajrzę do wątku poronienie ale już dzisiaj wiem że coś było nie tak na moje wyliczenia cisza nie mogła mieć 8 tygodni a co najwyżej 5 !!!! Miesiączki jeszcze nie miałam odkąd urodzilamsynka więc wiek wyliczył mi na podstawie usg ale no właśnie ja w maju nie mogłam zajść w ciążę bo mojego męża nie było i mogłam zajść albo 24 czerwca albo 17/18 czerwca nie ma innej możliwości. Także jeśli miałyby być chore lepiej że stało się to tak jak się stało.Kiedyś jeszcze zostanę mamą....
-
Szatynka przykro mi bardzo To okropne
Moge zapytac skad wiesz ze to ciaza blizniacza skoro Twoim zdaniem to byl 5 tydzien?25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
kasiulek a probowalas moze zimnego arbuza wziac do pracy, takiego pokrojonego w kostke i jak jest zle to zjesc kilka kostek? Mi to pomagalo na poranne mdlosci jako sniadanie
Szatynka mam takie samo podejście do tych spraw. Jeśli ma być chore to lepiej jak tak się stanie ((Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 07:14
-
Mnie na szczęście póki co mdłości nie dotyczą, za to mam bardzo nabrzmiałe i wrażliwe piersi.
Pewnie już się tu przewinęło to pytanie, ale nie jestem w stanie nadrobić całego wątku. Bierzecie jakieś witaminy, suplementy? Ja póki co tylko kwas foliowy.
Julia 07.2015 -
Witam jeszcze z lozka. Malz przejął Młodsza a ja mogę jeszcze polezec.
Witam nowe Dziewczyny! Na bieżąco czytałam i dopisałam na pierwszą stronę. Jak kogoś brakuje proszę o info;) tak samo jak brakuje kogoś na naszym planie wizytowym.
No i właśnie jak wizyty wczorajsze?????
Sana ja w 2 poprzednich bralam Femibion, teraz też biorę 1 a za msc przeskakuje na 2.
Malutka praca jest ważna ale ciąża ważniejsza. Chyba każda z nas ma takie samo zdanie na ten temat. Życzę Ci jednak abyś wróciła po macierzyńskim na swoje miejsce pracy.
Dziewczyny to 3go przynosimy same dobre nowiny:)
Ja dzis znowu do endo. Dzis się dowiem jakie tsh mam i czy leczenie włączamy. Nie będąc w ciazy rok temu miałam ostatnie badanie i było 3,4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 07:33
Sana lubi tę wiadomość
-
Nie próbowałam, ale spróbuję. Dziekuje:*
Ja pije inofem i prental classic.
Szatynka- moje maleństwo też poroniłam w 8 tyg. Serduszko biło, ale słabo się rozwijał i miał tylko 0.17cm.
Przykro mi bardzo:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 07:39
-
Witam wszystkie nowe dziewczyny!
Anet85
Boję się tylko, czy uda mi się utrzymać tą ciążę, ale z drugiej strony wiem, że nie mam wpływu na pewne rzeczy... - dokładnie takie same myśli mam. I mam te same objawy co Ty, że czuję się potwornie. Codziennie toczę walkę ze sobą, czy jednak do tej pracy iść, bo mdłości mną targają, jest mi słabo, jestem mega zmęczona i nie mam siły tylu godzin siedzieć.
kasiuleek - mdłości w pracy... chętnie też się dowiem, jak sobie z nimi radzić. Staram się dużo pić i jeść, małe porcje, ale to raczej wmuszanie w siebie i uczucie, że za chwilę to zwrócę. Ale spróbuję z tym arbuzem jutro -
Ojoj ja się witam w 9 tyg bilans 1.5 kg na plusie czuje się jakby bylo to co najmniej 5 kg.
Wieczorami mam już drugi raz jakby chwilowy trzepotanie serca i uścisk w klatce piersiowej.
Poza tym czyje się raczej w porządku czasem jakieś niewielkie mdłości ale nie przeszkadzajace w normalnym życiu. -
Dziewczyny a ja codziennie miałam takie mdłości a dziś się obudziłam i od rana nic... Już wczoraj wieczorem czułam że mnie też mnie mdli ;(
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny