X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po wizycie. Wszystko dobrze. Serduszko mocno przyspieszyło - 150 ud/min i maluch urósł podwójnie - ma 1,3 cm :) Wszystko wygląda dobrze. Trochę kamień spadł mi z serca. :) Dalej oczywiście masa leków i trochę badań do zrobienia. Wzięłam zwolnienie, bo dziś już normalnie myślałam, że zejdę. Trudno, są rzeczy ważne i ważniejsze...

patkaaxx90, jenny88, Izziee, Malutka_27, teverde, patuniek86, iNso87, kasiuleek, Sana, Anet85, Panna_Justyna, Sabela, BitterSweetSymphony, lkc, Kleopatra, Reniferra, Bribrami, sunshine03 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Melduję biel vizira. Mówi się trudno, żyje się dalej ;)
    Wam kochane życzę fajnych nuuudnych ciąż ♡

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda...oby kolejny cykl był szczęśliwy
    Malutka, Serena - cudowne wiadomości!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 08:06

Milka1991 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Sabela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Witam wszystkie nowe mamusie i cieszę się z każdej pozytywnej wizyty.

Ja wczoraj miałam wolne, mój mąż ma teraz urlop więc spędziliśmy dzień bardzo intensywnie i poza domem. Błażej po raz pierwszy kąpał się w rzece i przeżywał cały dzień :D

W ogóle co do kawy, piłam w poprzedniej i ww tej również. Taka kawa rozpuszczalna to jak nie kawa ;)

Pierwszą ciąże miałam totalnie bezobjawową, nawet nie wiedziałam co to mdłości czy zgaga. Jedynie sutki miałam mega wrażliwie. Zobaczymy jak będzie tym razem.

Betę zrobiłam tylko raz, w piątek. Było 47,3. Chyba nie będę powtarzać.

W ogóle to lipa bo muszę szukać nowego lekarza. Moja poprzednia lekarka zaczęła przyjmować tylko prywatnie, poza tym przestała przyjmować w szpitalu jakimkolwiek.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) ja też się zastanawiam czy nie prowadzić ciąży równolegle na NFZ, żeby nie bulic tyle za badania..

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam jeśli macie możliwość w pracy lub indywidualnie wykupić sobie pakiet w LuxMedzie albo Medicoverze. Ja do gina akurat chodzę prywatnie (bo zależało mi na kimś, komu zaufam), ale poszłam na pierwszą wizytę w Lux, lekarka założyła mi kartę ciąży i dała taką kartkę z badaniami jakie mi przysługują przez całą ciążę już bez skierowań. Jest naprawdę obszerna. Właśnie w sobotę idę zrobić ten pierwszy "pakiet". LuxMed mamy z pracy męża i to też fajna alternatywa jakby się coś działo, żeby podjechać na usg (duży wybór lekarzy i kilka placówek) i teraz sobie wzięłam jeszcze dodatkowo Medicover (akurat że względu na okulistę) za 19 zł miesięcznie i tam też mam rozszerzony pakiet i całą listę badań, które przysługują w ramach prowadzenia ciąży - bez skierowania, tylko z kartą ciąży. Także moim zdaniem super rozwiązanie :)

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążę po raz czwarty będę prowadzić prywatnie (mam nadzieję, że mój gin nie będzie robić problemów). U mnie na nfz beznadziejni lekarze.

W poprzedniej ciąży chciałam prowadzić na nfz i prywatnie i po 2 wizytach na nfz zrezygnowałam. Zresztą gdybym tylko chodziła do tego na nfz to nie miałabym synka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 11:20

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • teverde Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Ja polecam jeśli macie możliwość w pracy lub indywidualnie wykupić sobie pakiet w LuxMedzie albo Medicoverze.
    Dobrze,że mówisz. Nie wiedziałam o takiej opcji. Też mi szkoda za wszystko płacić a jak słyszę, że dziewczyna w ciąży idzie na NFZ na pierwszą ciążową wizytę, a termin kolejnej ma na połowę września to mnie szlag trafia.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze od poczatku na nfz. I bylam w 5tc na wizycie,potem w 7tc a teraz ide w 9tc. Na kazdej usg i foto.
    W poprzednich ciazach tez na nfz. Dodam,ze w kazdej ciazy inna placowka i inny lekarz.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, przepraszam, że się tak wtrącę w rozmowę ale skoro już są pogaduchy dotyczące pakietów z luxmedu to czy wiecie jaka jest cena takiego pakietu jeśli wykupuje się go indywidualnie?? i gdzie można taki pakiet wykupić?? Bo jak dzwoniłam do nich zapytać to Pani powiedziała mi tylko że u nich osobiście nie można wykupić, tylko w jakichś ubezpieczeniach, ale nie pamiętam konkretnie w jakich.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dołączę do Was i może już zostanę. Termin wypada mi na przełomie marca i kwietnia, zależy na jakiej stronie liczę między 29 marca a 3 kwietnia :D ( znając życie to pewnie będzie kwiecień ;), wszystkie 3 ciąże miałam przenoszone i porody wywoływane :P ). Jestem mamą trójki, czekam na 4 malucha. Pierwsza wizyta dopiero przede mną (1.08). Na razie robiłam test i wyszły 2 kreseczki. Nie będziecie miały nic przeciwko, jak będę jedna nogą z wami, a jedną z kwietniówkami? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 11:49

teverde, Reniferra, Panna_Justyna, Sabela, iNso87, jenny88 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć szonka.
    Dużo tu nas co czekamy na 4 dziecko :)
    Ja za godzinę mam wizytę :)

jenny88 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ja nie będę miała nic przeciwko :) i gratulacje z powodu dwóch kreseczek <3

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratujcie mnie dzisiaj dobrą energią, bo wysiadam...
    Nie potrzebuję jeszcze takich stresów na początku ciąży.

Czeka mnie przesłuchanie na policji. Podobno na początku maja wywołałam jakieś zdarzenie na drodze swoim samochodem i uciekłam. To było ponad 2 miesiące temu! Nie potrafię sobie niczego przypomnieć. Nie kojarzę żadnych niebezpiecznych sytuacji w najbliższej przeszłości. Ba, nawet nie jestem pewna czy w tym dniu byłam gdziekolwiek samochodem poza pracą...

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja już po obiadku hoduje brzuszek :)
    W poniedziałek jedziemy w góry odpocząć wizyta dopiero 9.08 to już będzie polowkowa chyba. U nas w województwie sa darmowe prenatalne z testem pappa, na pewno skorzystam.

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Dobrze,że mówisz. Nie wiedziałam o takiej opcji. Też mi szkoda za wszystko płacić a jak słyszę, że dziewczyna w ciąży idzie na NFZ na pierwszą ciążową wizytę, a termin kolejnej ma na połowę września to mnie szlag trafia.

To jest to.. Moja znajoma była na pierwszej wizycie na NFZ. To był 5tc.
    Nie było widać jeszcze serduszka. Kolejną wizytę ma po 7 tyg.. W życiu bym tyle nie wytrzymała. Ledwo wytrzymałam 1,5tyg.

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam korzystam z Medicover i za każdym razem kłaniam się w myślach swojej firmie, że wykupili nam abonament. Ja za kartę małą rodzinną płacę 25 zł...

Dzisiaj czuję się fatalnie. Boli mnie głowa i mi się w niej kręci, ale to nic. Najgorzej z żołądkiem i jelitami.
    Jak tylko coś przełknę natychmiast tak potwornie zaczyna mnie boleć żołądek, że nie mogę się ruszyć ani odetchnąć. Mija po kilku minutach niejedzenia. A po godzinie zaczyna boleć brzuch, bo jelita wariują :( I biegunka :(
    Mam wizytę o 17, zapytam lekarza, co mogę brać :(

Poproszę też o informację, czy powinnam się zgłosić do kardiologa - kiedy siedzę zaczyna mi czasami walić serce. Ciśnienie ok, tylko tętno wysokie. Czasami w trakcie zwykłego spaceru nagle tętno skacze nawet do 160-180 uderzeń zupełnie bez powodu. Kiedy miałam 17 lat zdiagnozowano u mnie wypadanie płatka zastawki mitralnej - może to to...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś jak najszybciej pójść do kardiologa ale rowniez powinnaś powiedzieć o tym będąc u ginekologa...z tętnem i sercem nie ma żartów. Sama dobrze o tym wiem...;-(

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możecie polecić jakiegoś ginekologa z Medicover w Warszawie?
    od sierpnia będę mieć abonament z pracy, żeby zaoszczędzić trochę na wizytach i badaniach, ale nie wiem do kogo się zapisać :( przejrzałam wstępnie lekarzy, ale żadnego nie kojarzę i prawie nikt, co sprawdzam nie ma certyfikatu FMF do usg genetycznego

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, ginekolog w medicover nie robi usg genetycznego, tylko daje skierowania :-)
    Ja chodzę do Pietraszka- jest Bardzo specyficzny i wiem, że nie każdej pasuje ;-) Ja mu ufam :-) Tylko on rozpoznał u mnie zaśniad, gdzie obraz wskazywał na puste jajo. Inni uwierzyli dopiero po hist pat ;-)

sunshine03 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ