MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jestem po wizycie. Wszystko dobrze. Serduszko mocno przyspieszyło - 150 ud/min i maluch urósł podwójnie - ma 1,3 cm Wszystko wygląda dobrze. Trochę kamień spadł mi z serca. Dalej oczywiście masa leków i trochę badań do zrobienia. Wzięłam zwolnienie, bo dziś już normalnie myślałam, że zejdę. Trudno, są rzeczy ważne i ważniejsze...
patkaaxx90, jenny88, Izziee, Malutka_27, teverde, patuniek86, iNso87, kasiuleek, Sana, Anet85, Panna_Justyna, Sabela, BitterSweetSymphony, lkc, Kleopatra, Reniferra, Bribrami, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
Szkoda...oby kolejny cykl był szczęśliwy
Malutka, Serena - cudowne wiadomości!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 08:06
Milka1991 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Cześć Dziewczyny!
Witam wszystkie nowe mamusie i cieszę się z każdej pozytywnej wizyty.
Ja wczoraj miałam wolne, mój mąż ma teraz urlop więc spędziliśmy dzień bardzo intensywnie i poza domem. Błażej po raz pierwszy kąpał się w rzece i przeżywał cały dzień
W ogóle co do kawy, piłam w poprzedniej i ww tej również. Taka kawa rozpuszczalna to jak nie kawa
Pierwszą ciąże miałam totalnie bezobjawową, nawet nie wiedziałam co to mdłości czy zgaga. Jedynie sutki miałam mega wrażliwie. Zobaczymy jak będzie tym razem.
Betę zrobiłam tylko raz, w piątek. Było 47,3. Chyba nie będę powtarzać.
W ogóle to lipa bo muszę szukać nowego lekarza. Moja poprzednia lekarka zaczęła przyjmować tylko prywatnie, poza tym przestała przyjmować w szpitalu jakimkolwiek. -
Ja polecam jeśli macie możliwość w pracy lub indywidualnie wykupić sobie pakiet w LuxMedzie albo Medicoverze. Ja do gina akurat chodzę prywatnie (bo zależało mi na kimś, komu zaufam), ale poszłam na pierwszą wizytę w Lux, lekarka założyła mi kartę ciąży i dała taką kartkę z badaniami jakie mi przysługują przez całą ciążę już bez skierowań. Jest naprawdę obszerna. Właśnie w sobotę idę zrobić ten pierwszy "pakiet". LuxMed mamy z pracy męża i to też fajna alternatywa jakby się coś działo, żeby podjechać na usg (duży wybór lekarzy i kilka placówek) i teraz sobie wzięłam jeszcze dodatkowo Medicover (akurat że względu na okulistę) za 19 zł miesięcznie i tam też mam rozszerzony pakiet i całą listę badań, które przysługują w ramach prowadzenia ciąży - bez skierowania, tylko z kartą ciąży. Także moim zdaniem super rozwiązanie
-
Ciążę po raz czwarty będę prowadzić prywatnie (mam nadzieję, że mój gin nie będzie robić problemów). U mnie na nfz beznadziejni lekarze.
W poprzedniej ciąży chciałam prowadzić na nfz i prywatnie i po 2 wizytach na nfz zrezygnowałam. Zresztą gdybym tylko chodziła do tego na nfz to nie miałabym synka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 11:20
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
serena1989 wrote:Ja polecam jeśli macie możliwość w pracy lub indywidualnie wykupić sobie pakiet w LuxMedzie albo Medicoverze.
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny, przepraszam, że się tak wtrącę w rozmowę ale skoro już są pogaduchy dotyczące pakietów z luxmedu to czy wiecie jaka jest cena takiego pakietu jeśli wykupuje się go indywidualnie?? i gdzie można taki pakiet wykupić?? Bo jak dzwoniłam do nich zapytać to Pani powiedziała mi tylko że u nich osobiście nie można wykupić, tylko w jakichś ubezpieczeniach, ale nie pamiętam konkretnie w jakich.
-
Cześć dziewczyny Dołączę do Was i może już zostanę. Termin wypada mi na przełomie marca i kwietnia, zależy na jakiej stronie liczę między 29 marca a 3 kwietnia ( znając życie to pewnie będzie kwiecień , wszystkie 3 ciąże miałam przenoszone i porody wywoływane ). Jestem mamą trójki, czekam na 4 malucha. Pierwsza wizyta dopiero przede mną (1.08). Na razie robiłam test i wyszły 2 kreseczki. Nie będziecie miały nic przeciwko, jak będę jedna nogą z wami, a jedną z kwietniówkami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 11:49
teverde, Reniferra, Panna_Justyna, Sabela, iNso87, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Ratujcie mnie dzisiaj dobrą energią, bo wysiadam...
Nie potrzebuję jeszcze takich stresów na początku ciąży.
Czeka mnie przesłuchanie na policji. Podobno na początku maja wywołałam jakieś zdarzenie na drodze swoim samochodem i uciekłam. To było ponad 2 miesiące temu! Nie potrafię sobie niczego przypomnieć. Nie kojarzę żadnych niebezpiecznych sytuacji w najbliższej przeszłości. Ba, nawet nie jestem pewna czy w tym dniu byłam gdziekolwiek samochodem poza pracą...Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
teverde wrote:Dobrze,że mówisz. Nie wiedziałam o takiej opcji. Też mi szkoda za wszystko płacić a jak słyszę, że dziewczyna w ciąży idzie na NFZ na pierwszą ciążową wizytę, a termin kolejnej ma na połowę września to mnie szlag trafia.
To jest to.. Moja znajoma była na pierwszej wizycie na NFZ. To był 5tc.
Nie było widać jeszcze serduszka. Kolejną wizytę ma po 7 tyg.. W życiu bym tyle nie wytrzymała. Ledwo wytrzymałam 1,5tyg.
-
Ja tam korzystam z Medicover i za każdym razem kłaniam się w myślach swojej firmie, że wykupili nam abonament. Ja za kartę małą rodzinną płacę 25 zł...
Dzisiaj czuję się fatalnie. Boli mnie głowa i mi się w niej kręci, ale to nic. Najgorzej z żołądkiem i jelitami.
Jak tylko coś przełknę natychmiast tak potwornie zaczyna mnie boleć żołądek, że nie mogę się ruszyć ani odetchnąć. Mija po kilku minutach niejedzenia. A po godzinie zaczyna boleć brzuch, bo jelita wariują I biegunka
Mam wizytę o 17, zapytam lekarza, co mogę brać
Poproszę też o informację, czy powinnam się zgłosić do kardiologa - kiedy siedzę zaczyna mi czasami walić serce. Ciśnienie ok, tylko tętno wysokie. Czasami w trakcie zwykłego spaceru nagle tętno skacze nawet do 160-180 uderzeń zupełnie bez powodu. Kiedy miałam 17 lat zdiagnozowano u mnie wypadanie płatka zastawki mitralnej - może to to...Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualnymożecie polecić jakiegoś ginekologa z Medicover w Warszawie?
od sierpnia będę mieć abonament z pracy, żeby zaoszczędzić trochę na wizytach i badaniach, ale nie wiem do kogo się zapisać przejrzałam wstępnie lekarzy, ale żadnego nie kojarzę i prawie nikt, co sprawdzam nie ma certyfikatu FMF do usg genetycznego -
Sunshine, ginekolog w medicover nie robi usg genetycznego, tylko daje skierowania
Ja chodzę do Pietraszka- jest Bardzo specyficzny i wiem, że nie każdej pasuje Ja mu ufam Tylko on rozpoznał u mnie zaśniad, gdzie obraz wskazywał na puste jajo. Inni uwierzyli dopiero po hist patsunshine03 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm