MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
patuniek86 wrote:Ja tam korzystam z Medicover i za każdym razem kłaniam się w myślach swojej firmie, że wykupili nam abonament. Ja za kartę małą rodzinną płacę 25 zł...
Dzisiaj czuję się fatalnie. Boli mnie głowa i mi się w niej kręci, ale to nic. Najgorzej z żołądkiem i jelitami.
Jak tylko coś przełknę natychmiast tak potwornie zaczyna mnie boleć żołądek, że nie mogę się ruszyć ani odetchnąć. Mija po kilku minutach niejedzenia. A po godzinie zaczyna boleć brzuch, bo jelita wariują I biegunka
Mam wizytę o 17, zapytam lekarza, co mogę brać
Poproszę też o informację, czy powinnam się zgłosić do kardiologa - kiedy siedzę zaczyna mi czasami walić serce. Ciśnienie ok, tylko tętno wysokie. Czasami w trakcie zwykłego spaceru nagle tętno skacze nawet do 160-180 uderzeń zupełnie bez powodu. Kiedy miałam 17 lat zdiagnozowano u mnie wypadanie płatka zastawki mitralnej - może to to...Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Delvila wrote:Ratujcie mnie dzisiaj dobrą energią, bo wysiadam...
Nie potrzebuję jeszcze takich stresów na początku ciąży.
Czeka mnie przesłuchanie na policji. Podobno na początku maja wywołałam jakieś zdarzenie na drodze swoim samochodem i uciekłam. To było ponad 2 miesiące temu! Nie potrafię sobie niczego przypomnieć. Nie kojarzę żadnych niebezpiecznych sytuacji w najbliższej przeszłości. Ba, nawet nie jestem pewna czy w tym dniu byłam gdziekolwiek samochodem poza pracą... -
Szonka witaj!
Wpisalam Ciebie u nas na tego 29go;)
Ja wróciłam z Imienin od Mamy i Urodzin od Teściowej. Trochę tu trochę tam i teraz w domu tak mnie żołądek boli:/ czuje się taka zagazowana normalnie, że szok. Do tego już mi dochodzą właśnie mdłości eh.
Oj Dziewczyny z częstotliwością wizyt to nie przesadzajmy. Jak się nic nie dzieje to 1,5-2tygodnie do kolejnej to i tak jest wcześnie. A jeśli się coś dzieje to gin daje tabsy po to i więcej nic nie wyczaruje. Rozumiem, że przed wizytą parę dni plami się albo coś to tak idzie się wczesniej. Takie moje zdanie. W pierwszej ciąży chodziłam raz na msc na wizytę bez usg i to na pierwszą poszłam dopiero w8tc. Nie przyszło mi do głowy iść wcześniej i chodzić co tydzień. -
Jakoś dajemy radę ;] ja mam czas poczytać jak dzieci śpią i w pracy
Byłam dziś na wizycie u wszystko ok. Fasolka ma 12 mm i termin z usg na 11.03.
Reniferra, iNso87, patuniek86, kasiuleek, Sana, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Hejka. Chciałam Was zapytać, czy może macie z poprzednich ciąż albo może już kupiłyście w tej poduszkę ciążową typu "c". Chodzi mi o coś takiego https://omedika.pl/super-mami-c-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-wzor-grochy-p1261.html?gclid=CjwKCAjw4uXaBRAcEiwAuAUz8EBW08oXjzRti3pDuzNmtRNEWLXjRP7vGOMp2D5jlHcrGyRtSOzmThoCp8UQAvD_BwE
Jeśli któraś z Was ma, to czy to rzeczywiście takie super do spania i później karmienia? Zastanawiam się właśnie nad kupnem. -
Mi ta poduszka uratowała noce w ciąży. Nie bolał mnie tak kręgosłup i dużo wygodniej mi się z nią spało. Polecam! Tylko ja gdzieś w połowie ciąży zaczęłam z niej korzystać.
Dziewczyny czytam Was codziennie, ale małe dziecko plus mdłości dają trochę popalić,wiwc wieczorem padam jak zabita. Właśnie zaraz idę spać
Gratuluję serduszek mamusiom i trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Próbowałam nadrobić wątek od dechy do dechy i poddałam się na 14 stronie Widziałam, że jest nas trochę z '87 rocznika Ale dla większości dziewczyn jest to kolejna ciąża. Są tu dziewczyny czekające na pierwszego bąbelka jak ja?
Nigdy nie brałam udziału w takim wątku i tak sobie myślę jakie to będzie ekscytujące być tu w marcu 2019 Codziennie nowiny
Nie wiem czy teraz tak dużo udanych cyklów (cykli? ponoć obie formy poprawne) czy w każdym tego typu wątku jest tyle dziewczyniNso87 lubi tę wiadomość
-
Teverde ja na Grudniowych prawie do samego końca relacjonowałam na forum co się dzieje haha jak rodziłam, zaczynając od skurczy od 18 do 2 nad ranem. Potem już ruszyłam z Malzem na porodowke i tam jeszcze pisałam do rana. Dopoki nie zabrali mnie jednak na cc;d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 21:19
teverde lubi tę wiadomość
-
Moje też pierwsze i jestem 92' i też na pierwsze badanie ide dopiero za tydzień i myślę tak jak iNso87 że jak nic niepokojącego się nie dzieje to trzeba zwyczajnie uzbroić się w cierpliwość i "wysiadywać" maluchy
teverde lubi tę wiadomość
-
Tak z innej beczki, powiem wam że jak wybieracie się na jakiś wyjazd to uważajcie na swoją diete, bo np ja wróciłam z tego Lwowa i jestem na codzień mocno warzywno-owocowa + owsianki i pełnoziarniste pieczywo. Jednym słowem duuużo błonnika. A tam ciężko z tym restauracyjnym jedzeniem Jak od 5 lat zapomniałam co to zaparcia, tak teraz... sobie przypomniałam
-
Poczęstowałam się laktulozą i 1.5l wody dzisiaj wieczorem. Reniferra tak okropnie bym wolała żeby to był skutek diety bo jeśli nie to cóż z tym zrobić? Idzie się wykończyć!
-
Ja mam taką mała poduszkę w kształcie litery C do karmienia. Przydawała mi się na początku, bo córcia była drobna i wazyła 2300, było mi wygodniej karmić.
Zaparcia niestety już mi towarzyszą, staram się pić dużo wody, piłam przez jakiś czas wodę ze śliwkami , jem dużo owoców, ale skutek średni..trochę pomaga maślanka, ale słabo mi smakuje ten napój ... Zaparcia pewnie spowodowane są też tym, że biorę duphaston i luteinę, muszę znaleźć jakiś sposób.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Mi mój lekarz założył dzisiaj kartę ciąży i kazał zrobić usg za tydzień-góra dwa. Będę wtedy na wyjeździe. Ogólnie odradził, bo najprawdopodobniej zaczną się wymioty. Ale nie widzę powodu, żeby dziecko nie mogło ze mną spędzić wakacji. Więc jedziemy, tylko na miejscu pójdę już prywatnie do jakiegoś gina, żeby sprawdzić kropka
A jeśli chodzi o serce-kazał iść do kardiologa, bo on się na serce nie porywa Udało mi się nawet złapać jutro wizytę u jakiego super polecanego 14.40, trzymajcie kciuki
Gin powiedział tylko, że czasami tak ie objawy daje euthyrox i czasami trzeba obniżyć dawkę. Zobaczymy, kontrola u endo 21 sierpniaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 22:12
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm