X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Ja tam korzystam z Medicover i za każdym razem kłaniam się w myślach swojej firmie, że wykupili nam abonament. Ja za kartę małą rodzinną płacę 25 zł...

Dzisiaj czuję się fatalnie. Boli mnie głowa i mi się w niej kręci, ale to nic. Najgorzej z żołądkiem i jelitami.
    Jak tylko coś przełknę natychmiast tak potwornie zaczyna mnie boleć żołądek, że nie mogę się ruszyć ani odetchnąć. Mija po kilku minutach niejedzenia. A po godzinie zaczyna boleć brzuch, bo jelita wariują :( I biegunka :(
    Mam wizytę o 17, zapytam lekarza, co mogę brać :(

Poproszę też o informację, czy powinnam się zgłosić do kardiologa - kiedy siedzę zaczyna mi czasami walić serce. Ciśnienie ok, tylko tętno wysokie. Czasami w trakcie zwykłego spaceru nagle tętno skacze nawet do 160-180 uderzeń zupełnie bez powodu. Kiedy miałam 17 lat zdiagnozowano u mnie wypadanie płatka zastawki mitralnej - może to to...
    Jak najbardziej powinnaś iść do kardiologa i to jak najszybciej. U mnie jest niedomykalność zastawki dwudzielnej, ale nie ma wypadania płatka. Po poronieniu długo utrzymywała się u mnie reakcja stresowa, co skutkowało znowu częstszymi tchyarytmiami - przyspieszenie akcji serca, przez kilka minut- bardzo wyczerpujące. Zgłosiłam się do kardiologa, wykonałam echo i holter ( holter bedac juz w ciazy) okazuje się, że mam przyspieszoną akcję serca, poważniejszych arytmii nie zdiagnozowano. Kardiolog dodatkowo zleciła mi branie Magnezu 2x dziennie, gdyby coś się działo to mam się do niej szybko zgłosić. Serducho to nie żarty

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• teverde Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila wrote:
    Ratujcie mnie dzisiaj dobrą energią, bo wysiadam...
    Nie potrzebuję jeszcze takich stresów na początku ciąży.

Czeka mnie przesłuchanie na policji. Podobno na początku maja wywołałam jakieś zdarzenie na drodze swoim samochodem i uciekłam. To było ponad 2 miesiące temu! Nie potrafię sobie niczego przypomnieć. Nie kojarzę żadnych niebezpiecznych sytuacji w najbliższej przeszłości. Ba, nawet nie jestem pewna czy w tym dniu byłam gdziekolwiek samochodem poza pracą...
    Oj bidulo! Długo do tego przesłuchania? Poszukaj SMS-ów z tego dnia. Może coś sobie przypomnisz..

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka witaj!
    Wpisalam Ciebie u nas na tego 29go;)

Ja wróciłam z Imienin od Mamy i Urodzin od Teściowej. Trochę tu trochę tam i teraz w domu tak mnie żołądek boli:/ czuje się taka zagazowana normalnie, że szok. Do tego już mi dochodzą właśnie mdłości :/ eh.

Oj Dziewczyny z częstotliwością wizyt to nie przesadzajmy. Jak się nic nie dzieje to 1,5-2tygodnie do kolejnej to i tak jest wcześnie. A jeśli się coś dzieje to gin daje tabsy po to i więcej nic nie wyczaruje. Rozumiem, że przed wizytą parę dni plami się albo coś to tak idzie się wczesniej. Takie moje zdanie. W pierwszej ciąży chodziłam raz na msc na wizytę bez usg i to na pierwszą poszłam dopiero w8tc. Nie przyszło mi do głowy iść wcześniej i chodzić co tydzień.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jestem ciekawa czy mamy ktore czekaja na 4 dziecko w ogole maja czas wchodzic na to forum. Ja mam jednego poltorarpcznego synka i rzadko kiedy mam czas tu wejsc.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś dajemy radę ;] ja mam czas poczytać jak dzieci śpią i w pracy :)
    Byłam dziś na wizycie u wszystko ok. Fasolka ma 12 mm i termin z usg na 11.03.

Reniferra, iNso87, patuniek86, kasiuleek, Sana, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Chciałam Was zapytać, czy może macie z poprzednich ciąż albo może już kupiłyście w tej poduszkę ciążową typu "c". Chodzi mi o coś takiego https://omedika.pl/super-mami-c-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-wzor-grochy-p1261.html?gclid=CjwKCAjw4uXaBRAcEiwAuAUz8EBW08oXjzRti3pDuzNmtRNEWLXjRP7vGOMp2D5jlHcrGyRtSOzmThoCp8UQAvD_BwE

Jeśli któraś z Was ma, to czy to rzeczywiście takie super do spania i później karmienia? Zastanawiam się właśnie nad kupnem.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam oryginalna motherhood. Mam ją już przy 3 dziecku. Uwielbiam na niej spać, nie odksztalca się i w nocy na niej karmilam.

Reniferra lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra ja nie podpowiem bo zwyczajnie Jej nie mialam. Kupilam tylko mała taka C do karmienia. Przydała się na początku. W szpitalu i pare tygodni w domu podczas karmienia.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • NatiS Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta poduszka uratowała noce w ciąży. Nie bolał mnie tak kręgosłup i dużo wygodniej mi się z nią spało. Polecam! Tylko ja gdzieś w połowie ciąży zaczęłam z niej korzystać.

Dziewczyny czytam Was codziennie, ale małe dziecko plus mdłości dają trochę popalić,wiwc wieczorem padam jak zabita. Właśnie zaraz idę spać :)

Gratuluję serduszek mamusiom i trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

2nn3dqk3fiwgkrlm.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam nadrobić wątek od dechy do dechy i poddałam się na 14 stronie :D Widziałam, że jest nas trochę z '87 rocznika :) Ale dla większości dziewczyn jest to kolejna ciąża. Są tu dziewczyny czekające na pierwszego bąbelka jak ja?
    Nigdy nie brałam udziału w takim wątku i tak sobie myślę jakie to będzie ekscytujące być tu w marcu 2019 :D Codziennie nowiny :D
    Nie wiem czy teraz tak dużo udanych cyklów (cykli? ponoć obie formy poprawne) czy w każdym tego typu wątku jest tyle dziewczyn :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :). Chyba sobie kupię.
    teverde Lato sprzyja seksom :P. Moja pierwsza ciąża, ale ja rocznik `91 ;)

teverde lubi tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez pierwsza, ja jestem z rocznika 93 :)

Gratuluje kolejnych pozytywnych wizyt i trzymam kciuki za następne!

oar83e3krueg9a4a.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde ja na Grudniowych prawie do samego końca relacjonowałam na forum co się dzieje haha jak rodziłam, zaczynając od skurczy od 18 do 2 nad ranem. Potem już ruszyłam z Malzem na porodowke i tam jeszcze pisałam do rana. Dopoki nie zabrali mnie jednak na cc;d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 21:19

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też pierwsze i jestem 92' :) i też na pierwsze badanie ide dopiero za tydzień i myślę tak jak iNso87 że jak nic niepokojącego się nie dzieje to trzeba zwyczajnie uzbroić się w cierpliwość i "wysiadywać" maluchy <3

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki, powiem wam że jak wybieracie się na jakiś wyjazd to uważajcie na swoją diete, bo np ja wróciłam z tego Lwowa i jestem na codzień mocno warzywno-owocowa + owsianki i pełnoziarniste pieczywo. Jednym słowem duuużo błonnika. A tam ciężko z tym restauracyjnym jedzeniem :( Jak od 5 lat zapomniałam co to zaparcia, tak teraz... sobie przypomniałam :(

mhsvqps6gsnsidfx.png

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaparcie niestety może być też z samą ciążą związane i również już doświadczam choć diety nie zmieniłam. Fakt faktem, że błonnik może zdziałać cuda!

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczęstowałam się laktulozą i 1.5l wody dzisiaj wieczorem. Reniferra tak okropnie bym wolała żeby to był skutek diety bo jeśli nie to cóż z tym zrobić? Idzie się wykończyć!

mhsvqps6gsnsidfx.png

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem :(. Od razu też waga skacze do góry. Idzie się podłamać.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką mała poduszkę w kształcie litery C do karmienia. Przydawała mi się na początku, bo córcia była drobna i wazyła 2300, było mi wygodniej karmić.
    Zaparcia niestety już mi towarzyszą, staram się pić dużo wody, piłam przez jakiś czas wodę ze śliwkami , jem dużo owoców, ale skutek średni..trochę pomaga maślanka, ale słabo mi smakuje ten napój ... Zaparcia pewnie spowodowane są też tym, że biorę duphaston i luteinę, muszę znaleźć jakiś sposób.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój lekarz założył dzisiaj kartę ciąży i kazał zrobić usg za tydzień-góra dwa. Będę wtedy na wyjeździe. Ogólnie odradził, bo najprawdopodobniej zaczną się wymioty. Ale nie widzę powodu, żeby dziecko nie mogło ze mną spędzić wakacji. Więc jedziemy, tylko na miejscu pójdę już prywatnie do jakiegoś gina, żeby sprawdzić kropka :-)
    A jeśli chodzi o serce-kazał iść do kardiologa, bo on się na serce nie porywa ;-) Udało mi się nawet złapać jutro wizytę u jakiego super polecanego :-) 14.40, trzymajcie kciuki :-)
    Gin powiedział tylko, że czasami tak ie objawy daje euthyrox i czasami trzeba obniżyć dawkę. Zobaczymy, kontrola u endo 21 sierpnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 22:12

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ