MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie - miałam się tylko zgłosić po skierowanie na badania i receptę,ale że względu na ból jajnika dr. Wykonał USG. Bąbelek ma się dobrze na 20,5 mm serduszko ładnie bije.
Jajniki czyste mogą boleć bo macica się rozciąga. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be16207c1ba8.jpgpatuniek86, teverde, monniqu, Reniferra, BitterSweetSymphony, kehlana_miyu, Kleopatra, Macy, NatiS, Bribrami, kasiuleek, ksiazka, Panna_Justyna, iNso87, Sana, patkaaxx90, jenny88, lkc lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85 wrote:Ja już po wizycie - miałam się tylko zgłosić po skierowanie na badania i receptę,ale że względu na ból jajnika dr. Wykonał USG. Bąbelek ma się dobrze na 20,5 mm serduszko ładnie bije.
Jajniki czyste mogą boleć bo macica się rozciąga. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be16207c1ba8.jpg
Gratuluję mamy taki sam wiek ciąży wiec moja ludek pewnie jest podobnej wielkościWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 11:43
-
Anet85 wrote:Ja już po wizycie - miałam się tylko zgłosić po skierowanie na badania i receptę,ale że względu na ból jajnika dr. Wykonał USG. Bąbelek ma się dobrze na 20,5 mm serduszko ładnie bije.
Jajniki czyste mogą boleć bo macica się rozciąga.
Anet85 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Dawno nie pisalam, ale w sumie nic nowego. Trochę sobie wkręcam, bo ostatnio na tym etapie stracilosmy dziecko i mysli same przychodzą. Poza tym - mam dosc upałów! Mogloby byc trochę chłodniej, a tu jakies afrykańskie temperatury:/
Cieszę się, że ostatnie wizyty wszystkie udane. Ja idę w ppniedzialek na NFZ podejrzeć, czy wszystko ok.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Suwaczek na dole mam ustawiony po katem ostatniej owulacji czyli ok 11 czerwca ze względu na długie cykle i to pokrywa się z obrazem usg - choć dzisiaj jest więcej bo 8 tyg. 6 dni. Pewnie zrobię tak, że ustawie suwaczek zostanie według owulacji, ale w kalendarzu ciązy zmienię, liczenie od dni ostatniej miesiączki, wiadomo, że zawsze jest jakaś różnica. A Wy jak macie ustawione?
Lwie serce, każda z nas po stracie dziecka, gdy zbliża się to tygodnia straty, bardzo się nakręca- to normalne. Myśl pozytwnie, że tym razem będzie dobrze;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 12:30
Córcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Jak Wy znajdujecie czas by tyle pisać?
Ja po pierwszej wizycie. Wygląda na to, że wszystko okej. Maleństwo jest. Serduszko jest.
Walczę z córką - mam od trzech lekarzy nakaz zakończenia laktacji jest mi z tym bardzo źle! Nie wiem, która z nas bardziej cierpi... Zasypianie to kilkadziesiąt minut płaczu i rozpaczy. Przejmuje ją mąż, bo ja nie daję rady tak nam z tym źlekehlana_miyu, Sana lubią tę wiadomość
-
Ja mam ustawiony kalendarz według owulacji, bo miałam dopiero w 21dc i gdybym miała ustawioną według miesiączki data porodu wychodziłaby mi o tydzień za wcześnie. Do tego o tydzień za wcześnie pokazywałby mi, że już powinno być widoczne serduszko, zrobione badania, itd.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kasialudek wrote:Jak Wy znajdujecie czas by tyle pisać?
Ja po pierwszej wizycie. Wygląda na to, że wszystko okej. Maleństwo jest. Serduszko jest.
Walczę z córką - mam od trzech lekarzy nakaz zakończenia laktacji jest mi z tym bardzo źle! Nie wiem, która z nas bardziej cierpi... Zasypianie to kilkadziesiąt minut płaczu i rozpaczy. Przejmuje ją mąż, bo ja nie daję rady tak nam z tym źle
Polubiłam za serduszko, nie lubię kłopotów z odstawieniem A dlaczego lekarze każą Ci odstawić? Ja też jeszcze karmię synka i póki nie mam problemów z ciążą nie chcę szybko odstawiać, synek nie jest jeszcze gotowy i u mnie też byłby dramat
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
U mnie identycznie owulacja była w 21 d. c. - więc zostawie tak jak jestCórcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Kasiadulek a dlaczego każą odstawić? Współczuję tej walki Ja też nadal karmię synka i nie wyobrażam sobie póki co odstawiania, zwłaszcza że od kilku dni ilość karmień nam się bardzo zwiększyła, nie wiem czy to przez upały, jakiś skok, czy hormony ciążowe już działają i jest tego mleka mniej...?
Co do poduszki do spania ja też bardzo polecam tą z motherhood, mega wygodna, mąż może potwierdzić bo aktualnie ją przejął i nie chce oddać
No i gratuluję wszystkim serduszek
-
O ja te mam taka poduszkę i jest super do spania!! Do karmienia jej nie używałam była dla mnie za długa, kupiłam taka poduszkę słonia ale do spania strzał w 10. Patuniek ona podpiera wszystko co trzeba brzuch tez:)
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Dziewczyny, mam pytanie do Was. Czy któraś z Was podczas ciąży miała plamienia / krew w moczu? Ja właśnie u siebie zauważyłam mocz zabarwiony krwią na różowo, wiem, że nie oznacza to nic dobrego i oczywiście jak najprędzej skonsultuję to z lekarzem
-
nick nieaktualny
-
Mi rowniez lekarz zalecil odstawienie tak okolo 12tc. Tyle ze ja mam problem z szyjka macicy i mialam w poprzedniej ciazy szew.
Karmienie dzienne juz ograniczylam do jednego, ale w nocy, mloda spi non stop na cycku. Nie mam sil jej odstawic Jak jej odmawiam to az sie zanosi25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty