MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie jest to latwe, ale po prostu nie potrafie inaczej. Iza spi z nami i na razie jej nie bede wyprowadzac;)
Inaczej jest kiedy ma sie wiecej dzieci. Wtedy jakies zasady musza byc.Kasialudek lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Anet85 super wieści! I maluszek jaki wspaniały gratulacje!
Co do suwaczka, to ja mam ustawiony termin według owulacji
LwieSerce, u mnie dziś z kolei była megaaa ulewa! Mam nadzieję że jutro będzie ładniejsza pogoda.
Pelna nadziei w ciąży brzuch boli bo "domek" bobasa się rozrasta nie musi to oznaczać niczego złego. Ale jeśli się bardzo martwisz to podejdź do swojego lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 16:35
Anet85 lubi tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Kasialudek, no to mozemy sobie podac reke :p
Mam bliska kolezanke, ktora jest w podobnej sytuacji, tylko nie musi jeszcze odstawiac.
Gdyby nie ciaza, to nawet bym o tym jeszcze nie myslala.
Teraz czytam o sposobach odstawienia, ale jakos tego nie widzeKasialudek lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Dzień dobry!
Miałam dziś wizytę. Ciąża potwierdzona i mam założoną kartę ciąży. TP tak ja wyliczyło belly na 24.03. Jest pęcherzyk ponad 1cm i ciałko żółte. Kolejna wizyta za +/- 2 tyg, żeby sprawdzić serduszko. Mam też na 3 tyg przepisany duphaston. No i najważniejsze, patrząc na poprzednie porody, dobrze gdybym wytrwała do początku marcaAnet85, iNso87, Reniferra, kasiuleek, teverde, Kleopatra, bbeczka91, Sana, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Monniqu Ja tez miałam takie plamienia po kilka dni przerwa i znowu. Na początku jak byłam w okolicy 5 tyg. lekarz mówił , że może być to plamienie implantacyjne, że w trakcie zagnieżdżania czasami jest tak, że trafi sie jakieś naczynko. Drugim razem miałam plamienie z podbarwieniem różowo - czerwonym. Bardzo się wtedy wystraszyłam, ale dołożyli mi Luteinę , przeleżałam cały dzień i było lepiej. Źródła plamienia nikt nie znalazł. Spokojnie skontrolujesz za 5 dni, teraz połóż się i odpoczywajCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Dokładnie. Źródła takich plamień często nie można zlokalizować. U mnie też tak było. Byłam dokładnie na tym etapie co Ty teraz. Po zagnieżdżeniu trofoblast dalej się rozrasta. Podczas tego może dojść do naruszenia małego naczynia albo po prostu oderwania małego fragmentu endometrium. Gdy zaczęłam brać duphaston, plamienie ustało całkowicie po 3 dniach. Może to sugerować lekką niewydolność ciałka żółtego, ale może to też być po prostu przypadek.
Chciałam jeszcze Wam napisać, żebyście zwróciły w razie czego uwagę na odstawianie duphastonu. Trzeba to robić stopniowo i najlepiej około 14-16 t.c. kiedy łożysko jest już wykształcone. Nagłe odstawienie grozi poronieniem. To tak po rozmowie z moją teściową . Na konferencji gdzieś o tym było. -
Nie miałam dzisiaj czasu napisać
Byłam u kardiologa. Magnez, picie, odpoczynek i rozmowa z endo. Euthyrox może dawać takie objawy.
Dodatkowo ekg ok, mam mieć jeszcze holtera. Więc spokoReniferra lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Cześć dziewczyny ❤️
My wczoraj wróciliśmy znad morza, dziś lekki nieogar haha a jutro wesele! Chyba nigdy nie odpocznę haha
Miłego weekendu Wam życzę :* -
I co twoje dziecko nak wlaczasz bialko mleka krowiego dostaje wysypki??? Czesto lekarze kaza przejsc na ta diete bmk bo nie widza innej przyczyny problemow. Moj dostal wysypki jak mial 2 miesiace i kazala polozna przejsc na diete taka wlasnie bo to na pewno od tego. Bylam na diecie 6 tyg i z powrotrm zaczelam jesc normalnie i moje dziecko juz nie mialo zadnej wysypki. Jalbym miala sie katowac taka dieta to uwazam ze juz lepiej nie karmic. Ale takich nietrafionych diagnoz ze to alergia na bmk jest mnostwo i te biedne matki sie katuja i męczą na tych dietach a przyczyna problemow czesto lezy gdzies indziej. A w jaki sposob zastepujesz wapn? Czesto lekarze ktorzy są anty karmienie piersia wydaja takie diagnozy typu alergia na bmk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 22:48
-
Dzień dobry dziewczyny
U nas dziś piękna pogoda, upał. Dla nas to wyjątkowy dzień, bo nasza córeczka kończy dziś 3 latka popołudniu imprezka, a zaraz idziemy szykować ogródek na przyjęcie
Miłego dnia!Kasialudek, teverde, Reniferra lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Elcia jesteśmy pod opieką dobrego alergologa. Jako niemowlę miała problemy jelitowe, kiedy zjadłam coś z białkiem krowim. Po kilku miesiącach, przy próbie podania, dostała okropną wysypkę. W kolejnej prowokacji podobnie. Od kilku tygodni jemy jogurt o dobrym składzie i twaróg po obróbce termicznej i nie ma reakcji - wyglada na to, że jesteśmy na dobrej drodze Uwierz, nie pozwoliłabym na stosowanie takiej diety bez powodu! Wapń suplementowałam i starałam się wprowadzać inne jego źródła niż nabiał - weganie dają radę, więc to nie jest takie straszne. A kwestia czy karmić przy takiej diecie? W mojej ocenie, nie ma się nad czym zastanawiać. Oczywiście! Bez dwóch zdań.
-
Dziewczyny Witam!
Czy ja moge sie jeszcze do was wpisać tak trochę nieśmiało bo niedawno testowałam liczy mnie na 31.03 lub na 1.04 ale termin moze byc nawet wcześniejszy bo miałam owu ok 10dc. W sierpniu bede u lekarza zrobię usg to będę znała dokładny termin.Panna_Justyna, Reniferra, Kleopatra, teverde, iNso87 lubią tę wiadomość