X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    iNso Reniferra i wszyscy co się jeszcze nie poskarżyli łączę się z Wami w bólach, nudności mnie dobijają napadami, spać mi się chce non-stop, nie ważne czy spałam 7h czy 10h. Czuję się jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł. Na nic nie mam ochoty więc jedzenie straciło już dla mnie radość :( a jem z rozsądku i nawet nie wiem kiedy bo nie czuję głodu tylko w zamian mdłości. Jeszcze z zaparć w biegunkę w tę i nazad aż mnie brzuch rozbolał. ;( Narzekam tutaj bo już nie chcę truć mojemu bo już pewnie też ma mnie dość.
    Jakbym o sobie czytała. Mój nie może słuchac, twierdzi że przesadzam, a drze mnie dziś od 6 rano..

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od kiedy miałyście mdłości? Ja cały czas nic i ciekawa jestem czy jak się na wakacje nie zdecyduję 15.08.to czy mnie nie łapnie. Wiem, że nie ma gwarancji, bo każdy ma inaczej ale i tak: od kiedy czułyście nudności?

• Wichura Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 6tc

teverde lubi tę wiadomość

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura :( :(
    teverde mi tak intensywnie zaczęło się na przełomie 5-6tyg ale wcześniej na 4-5tydz miałam takie lekkie że wiedziałam że coś jest nie halo już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 14:13

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv też jakbym czytała o sobie.. Też mam wrażenie, że Malz ma mnie już dość. Muszę Wam powiedzieć, że cierpią też na tym nasze sprawy lozkowe, bo mi poprostu niedobrze i nie dam rady.. Wole iść z kurami spać tym bardziej jak mam napady popołudniowe-wieczorne najgorsze..
    Dopiero dziś Malz poczuł się Malzem i jak Mala zasnela w dzień to wyszło jakoś spontanicznie;) Starsza dalej wakacjuje z moimi rodzicami to było jak <3

Teraz Malz zabrał Mala na zakupy i do swojej Mamy. Ja leżę i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Tak mi niedobrze.

Teverde ja miała jakoś od 6+2 i pierwszy tydzień to była masakra. Ani ręką ani noga. Teraz jest ciut lepiej, bo organizm chyba się przyzwyczaił.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Mnie mdli tylko w czasie głodu. A zmieniłam się w chodzący układ pokarmowy ;-) Co chwila jestem głodna. Więc jem coś co godzinę. I praktycznie na nic słodkiego nie mam ochoty. To akurat pewnie przez ten upał.

Jakby co, to jutro z samego rana wyjeżdżamy. Nie będzie mnie przez co najmniej 2 tygodnie, może czasami zajrzę-ale bez przesady ;-)
    Wszystkiego dobrego i do zobaczenia :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek udanego wyjazdu!
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)

• NatiS Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które urlopuja lub wyjeżdżają gdzies: będziecie się opalać? Ja przeczytałam u mamy ginekolog, że można i się opalać i kąpać w morzu/jeziorze itp. , ale jakoś tak sama nie wiem...

2nn3dqk3fiwgkrlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natis ja się opalam, ale smaruję się kremem spf 50, jedynie na nogach i rękach 30, bo boję się przebarwień :) myślę, że opalanie z umiarem, żeby się nie przegrzać nie zaszkodzi :) no i najlepiej unikać słońca między 11-15 i to się tyczy wszystkich ludzi odnośnie opalania tak naprawdę, ciężarnych też ;) co do kąpania wybiorę raczej basen jeśli będzie taka możliwość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 15:53

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się kapalam normalnie w ciążach w morzu i jeziorze. Opalać się nie lubię więc raczej nie ;]
    My wyjeżdżamy za tydzień :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • teverde Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytałam, że łatwiej o przebarwienia, że trzeba uważać, żeby się nie przegrać i że promienie UV utrudniają wchłanianie kwasu foliowego ale nie wiem ile w tym prawdy. Ja jeżdżę nad wodę ale chowam się w cieniu.

• Sana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży mdłości miałam sporadycznie, teraz też praktycznie ich nie mam. Tak naprawdę to w ogóle się nie czuję jakbym była w ciąży. Jedynie co, to w nocy i nad ranem tak mnie piersi bolą... są twarde jak kamienie i mam wrażenie, że zaraz eksplodują :/

Co do opalania, ja nie przepadam za leżeniem plackiem, także no raczej się nie opalam. My wyjeżdżamy 10-16 w góry <3

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie na początku właśnie bardzo bolały piersi, ale z czasem przestały i teraz po prostu widzę ze są większe

My ruszamy we wtorek nad morze :)

oar83e3krueg9a4a.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra też za tydzień wyjeżdżam z rodzinką. Gdzie się wybieracie? My w tym roku ciut bliżej swojego domu i wybraliśmy wies koło Stegny.

Nie można podnosic temp ciała w ciazy także tak naprawdę moim zdaniem opalanie odpada. A juz napewno leżenie plackiem w pełnym słońcu. Ja pewnie na plaży schowam się pod parasolem. Mam tankini także brzuch wolę chować. Ze względu też, że to moja 3ciaza też i dlatego nie chce go pokazywac;) nie jest "wyjściowy" :p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam opis ekg od kardiologa. Po badaniu oglądała inna lekarka zapis i stwierdziła, że wszystko jest ok. Ale dzisiaj zobaczył to mój kardiolog i dojrzał ujemne załamki T w V3 i V4. I zaczęłam się mocno niepokoić. Mam zleconego holtera, chciałam to zrobić za 3 tygodnie - ale chyba muszę przyspieszyć badanie :-(

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek nie stresuj się. Napewno będzie wszystko w porządku. Nie znam się na tym ktg to nic nie powiem na ten temat. Trzymam kciuki zeby było wszystko dobrze.

Reniferra jak wizyta??

Jutro ogarnę te wizyty z pierwszej strony bo dziś już nie dam rady i ide spać.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo ja się szykuje na jutrzejszy wyjazd w góry.
    Spakować 5 na deszcz słońce i upały oraz gadżety i zabawki to graniczy z cudem. Teraz zrobiłam pazurki u marzę o zimnej coli u chipsach.
    Pozdrawiam

• Delvila Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie nie mam żadnych objawów. Piersi są lekko powiększone, ale prawie wcale nie bolą. Mdłości też w ogóle od dłuższego czasu - zwalam to na to, że jestem przedawkowana B6, ale i tak gdzieś w głowie ciągle niepokój o ten brak objawów. W poprzedniej ciąży też w pewnym momencie ustały i niestety skończyło się jak się skończyło.

My wyjeżdżamy w Bieszczady 3 sierpnia na trochę ponad tydzień, a potem zaraz idę do lekarza. Mam nadzieję, że serduszko nadal będzie bić, bo z Martą o tym czasie to był już koniec...

Przed wyjazdem muszę porobić jeszcze badania i zastanawiam się czy nie zrobić sobie jeszcze bety. Wiem, że już nie będzie rosnąć tak bardzo, ale przynajmniej zobaczę czy nie spadła.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Piszę tak rzadko,bo nie mam siły nawet komputera otworzyć (a z telefonu podczytuje).Albo nie pamiętam swojej pierwszej ciąży (12 lat temu) albo przechodzilam ją świetnie.Ta niestety bardzo mnie męczy.Nic mi.się nie chce, mdłości na okrągło, za to (o dziwo!) Libido mam jak jakaś nimfomanka!eMek niedługo zacznie ode mnie uciekać :-)
    Następną wizytę mam 30.08 i wtedy prenatalne,robię prywatnie mimo kosztów (jednak to sprawniej i szybciej)
    Reniferra, jak tam Twoje maleństwo?
    Czekam na najnowsze zdjęcie :-)
    Co do wyjazdów, ja się do tego nie nadaję.Pojechaliśmy ostatnio z gośćmi,ktorych mamy u siebie nad wodę.Wytrzymałam godzinę i M musiał mnie wiezc do domu.Dobrze,że jest baaaaardzo wyrozumiały :-)
    Patuniek,trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego (a na pewno będzie wszystko dobrze).

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :*
    A ja tak sobie dzis myślę hmmm czy Wam gin przpisał jakies witaminy?
    Ja w sumie to tylko kwas foliowy i dostałam ten duphaston i nic wiecej od endokrynolog dostałam letrox75 jod i wit D w kroplach(tylko z tą wit. jest tak że powiedziała że mam zrobic badania).
    Tak dziś mnie naszło czy ja powinnam cos jeszcze brać?

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ