MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Ja bardzo rzadko tu zaglądam chociaż nadrabiam wszystkie posty:) Ja czuje się potwornie zmęczona i nudności mam non stop...na nic nie mam apetytu i już schudłam 3 kg.
Jeśli chodzi o Wit to mi gin zalecił prenatal uno bo podobno zmniejsza nudności...Ale nie u mnie:) biorę jeszcze kwas foliowy i Wit d bo miałam niedobor. Dziewczyny jak macie sprawdzone sposoby na nudności to piszcze chętnie sprawdze. Migdały i imbir nie pomagaja:(Syn 2011r
Starania od 2015r
Poronienie 2016r
Choroba Hashimoto, AMH 0.4
ICSI 06.2018, 11dpt beta250, 13dpt beta590,
-
nick nieaktualnymaarta80 wrote:Hej dziewczyny. Ja bardzo rzadko tu zaglądam chociaż nadrabiam wszystkie posty:) Ja czuje się potwornie zmęczona i nudności mam non stop...na nic nie mam apetytu i już schudłam 3 kg.
Jeśli chodzi o Wit to mi gin zalecił prenatal uno bo podobno zmniejsza nudności...Ale nie u mnie:) biorę jeszcze kwas foliowy i Wit d bo miałam niedobor. Dziewczyny jak macie sprawdzone sposoby na nudności to piszcze chętnie sprawdze. Migdały i imbir nie pomagaja:(maarta80 lubi tę wiadomość
-
maarta80 wrote:Hej dziewczyny. Ja bardzo rzadko tu zaglądam chociaż nadrabiam wszystkie posty:) Ja czuje się potwornie zmęczona i nudności mam non stop...na nic nie mam apetytu i już schudłam 3 kg.
Jeśli chodzi o Wit to mi gin zalecił prenatal uno bo podobno zmniejsza nudności...Ale nie u mnie:) biorę jeszcze kwas foliowy i Wit d bo miałam niedobor. Dziewczyny jak macie sprawdzone sposoby na nudności to piszcze chętnie sprawdze. Migdały i imbir nie pomagaja:(
Sprawdź wit. B6. Podobno niedobory zwiększają mdłości.maarta80 lubi tę wiadomość
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Ja już po kolejnej wizycie, maluchy rosną, mają po 1cm, krwiak powoooooli się wchłania, ale nadal jest. Następna wizyta 14.08. Umawiałam też dziś prenatalne na 03.09. na razie ten termin wydaje mi się strasznie odległy. Założyli mi kartę ciąży i dostałam fajna teczkę na dokumenty, kartę ciąży i wyniki badań. Żałuję że kupiłam ten od mamaginekolog, bo ten wydaje mi się bardziej poręczny, ale skoro już wydałam ponad 70 zł to będę go nosić.
A to moje maluszki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/760cd0359f12.jpgpatuniek86, Delvila, mamakropka., Reniferra, monniqu, lkc, iNso87, teverde, Anet85, Kleopatra, Sana, Kasialudek, jenny88, She Wolf, Izziee, Bribrami, Sabela, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Zgodnie z obietnicą wklejam zdjęcie naszego bałwanka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/091608315b17.jpg
Delvila, fajnie że sprawa z policją wyjaśniona. Teraz się relaksuj.
Kciuki za dzisiejsze wizytymonniqu, iNso87, teverde, Anet85, Panna_Justyna, Kleopatra, patuniek86, Sana, Kasialudek, jenny88, She Wolf, Izziee, Macy, Sabela, bbeczka91, kasiuleek, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
maarta80 wrote:Hej dziewczyny. Ja bardzo rzadko tu zaglądam chociaż nadrabiam wszystkie posty:) Ja czuje się potwornie zmęczona i nudności mam non stop...na nic nie mam apetytu i już schudłam 3 kg.
Jeśli chodzi o Wit to mi gin zalecił prenatal uno bo podobno zmniejsza nudności...Ale nie u mnie:) biorę jeszcze kwas foliowy i Wit d bo miałam niedobor. Dziewczyny jak macie sprawdzone sposoby na nudności to piszcze chętnie sprawdze. Migdały i imbir nie pomagaja:(
Mi pomaga zimna woda do picia i arbuz.. wcześniej ciepła herbata. Teraz patrzeć na nią nie mogę...
Dzisiaj na razie czuje się świetnie, a w piątek nie byłam w stanie wstać z łóżka. Także u mnie też wszystko zależy od dnia -
nick nieaktualnyDziewczyny, czy któraś z Was leci samolotem na wakacje?
Mamaginekolog pisze, że można, przeczytałam mnóstwo innych stron, ale mimo wszystko trochę się waham. Mieliśmy już sporo wcześniej wykupione wczasy i lot wypadnie tak na 10 tydzień. Z drugiej strony tak bardzo potrzebuję już urlopu i odpoczynku... -
Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj o dziwo czuję się dużo lepiej, mdłości właściwie nie mam, a towarzyszyły mi chyba od miesiąca, więc trochę mi z tym... dziwnie. Już sobie wkręcam. Ale dzisiaj na 16.40 jadę na wizytę na NFZ, mam nadzieję, że mi zrobi USG. Nie wiem, czy będzie chciała mnie prowadzić babka, ale podobno fajna, więc mam nadzieję, że mnie zrozumie.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
bbeczka91, Reniferra - jakie cudowne maluszki!
sunshine03, moja kuzynka teraz leciała w ciąży do Grecji samolotem, mamaginekolog też niedawno leciała samolotem będąc już w ciąży, także moim zdaniem jeśli gin daje zielone światło to nie ma co się zastanawiać
Ale u nas dziś upał! Skorzystam że córka się grzecznie bawi i idę szykować obiadek. Dzisiaj na szybko spaghetti.Reniferra, bbeczka91 lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
sunshine03 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was leci samolotem na wakacje?
Mamaginekolog pisze, że można, przeczytałam mnóstwo innych stron, ale mimo wszystko trochę się waham. Mieliśmy już sporo wcześniej wykupione wczasy i lot wypadnie tak na 10 tydzień. Z drugiej strony tak bardzo potrzebuję już urlopu i odpoczynku...
Może zapytaj lekarza prowadzącego o zdanie? To chyba najpewniejsze źródło, zna Twój stan zdrowia, ma doświadczenie z innymi pacjentkami. Z drugiej strony mama ginekolog lubię i poważam, pewnie też ma rację Jeśli nie masz chorób żadnych z nadciśnieniem itp...Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
sunshine myślę, że gdyby były jakiekolwiek wątpliwości co do latania, to byłoby to niewskazane. Ja też chcę lecieć, jedyne co mnie martwi to to, jak się będę czuć na miejscu. Szkoda zabulić i się męczyć. Samolotem się nie przejmuj tylko leć się zrelaksować jak i tak już wczasy wykupiłaś
-
Ja w ciaży z córką brałam Pregnę plus, teraz - wiedząc o mutacjach - biorę metylowany kwas foliowy, B12 metylowaną, muszę kupić B6 - bo się skończyła. Do tego jodit. I chyba powinnam włączyć kwasy omega.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
sunshine03 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was leci samolotem na wakacje?
Mamaginekolog pisze, że można, przeczytałam mnóstwo innych stron, ale mimo wszystko trochę się waham. Mieliśmy już sporo wcześniej wykupione wczasy i lot wypadnie tak na 10 tydzień. Z drugiej strony tak bardzo potrzebuję już urlopu i odpoczynku...
Chasia wrote:Hej dziewczyny :*
A ja tak sobie dzis myślę hmmm czy Wam gin przpisał jakies witaminy?
---
Dzień dobry!
U nas upał okropny, mogłoby trochę popadać
Zaczynam dziś 7 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 15:25
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Dziewczyny, jesteście już na zwolnieniu? Ja się czuje fatalnie, ale ciągle liczę, że to przejdzie i chodzę dalej wiernie do pracy ;/
kasiuleek lubi tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Marysia90 ja póki co mam wolne ale coś czuję że będę pracować do późnych tygodni, bo w uk a tam chyba nie podchodzą do ciąży tak ulgowo jak w Polsce ale to i tak wtedy wejdę w 2gi trymestr więc może będzie jakoš lżej...?
-
Pęcherzyk rozprężony, okrąglutki. Serduszko cudnie bije, rączki, nóżki, wszystko widać dupka odstawiam więc liczę na mniejsze mdłości
patuniek86, Sana, Anet85, jenny88, She Wolf, Reniferra, Panna_Justyna, Kleopatra, iNso87, Kasialudek, bbeczka91, kasiuleek, kehlana_miyu lubią tę wiadomość